Γενικά Προταση για χειμερινο προορισμο

candy

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο-Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
ελβετια κ μπαλι
αν κ εβαλα ενα θεμα στα γαμηλια ταξιδια κ δεν μου απαντησε κανεις :( ειπα να βαλω κ ενα εδω μιας κ τωρα ισως εχουμε καταληξει τι ακριβως θελουμε.
παντρευομαστε αρχες δεκεμβρη (11/12) κ θελουμε να κανουμε το γαμηλιο ταξιδι μας σε εναν χειμερινο προορισμο για να κανουμε μπολικο σκι (δεν εχουμε τρελη εμπειρια αλλα μας αρεσει πολυ), να εχει χιονι.
εχουμε δει διαφορους προορισμους κ ειμαστε αναμεσα σε αυστρια κ γαλλια, χωρις να αποκλειουμε την ελβετια.
εχετε να προτεινετε κατι?
επισης λετε να μην εχει χιονι τοτε?:roll:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η ώρα η καλή!
Καλά κάνεις και τα έκανες αυτόνομο θέμα γιατί εμείς τα γαμήλια τα έχουμε συδυάσει με τροπικές παραλίες!
Καμιά φορά συμβαίνει και να μην έχει χιόνι μέσα Δεκέμβρη, αλλά μάλλον είναι σπάνιο φαινόμενο. Είχε συμβεί πριν τέσσερα χρόνια αν θυμάμαι καλά και είχαν και το έλεγαν.
Από πίστες άφθονες γύρω τριγύρω από τις Άλπεις: μπορείς επίσης να προσθέσεις και την Ιταλία, αλλά και την Γερμανία στο παιχνίδι. Από εκεί και έπειτα υπάρχουν άπειροι σταθμοί του σκι: Θα πρέπει να αποφασίσεται σε σχέση με το τι θέλετε να κάνετε: αν σας ενδιαφέρει να έχετε και μερικές βόλτες να κάνετε θα έλεγα Chamonix (και η Γενεύη) είναι μια μόνο ώρα. Αν θα θέλατε να μοιράσετε τις ημέρες σας και σε κάποια πόλη θα σας έλεγα Αυστρία για να δείτε Σαλτσμπουργκ ή Ίνσμπρουκ που είναι κουκλίστικα και θα είναι στολισμένα για τα Χριστούγεννα. Στη Γερμανία το Garmish Parternkirchern είναι πολύ χαριτωμένο-στο travelst;ories εχουμε κάποιες πληροφορίες για αυτόν τον προορισμό και μπορείς ούτως ή άλλως να το συνδυάσεις με το Μόναχο. Αλλη μεγαλούπολη που θα πρότεινα είναι το Μιλάνο στην Ιταλία. Αυτόνομος κουκλίστικος προορισμός είναι το Zermatt στην Ελβετία. Για Γαλλία δεν έχω ιδέα.
Κοίτα και εδώ: 10 best ski resorts in the Alps - TripAdvisor

Best of the Alps Ski Resorts Guides & Profiles | Ski Trips, Ski Vacation Experts Ski-Europe.com

Find a Ski Resort || Skiing the Alps

Alps travel guide - Wikitravel
 

candy

Member
Μηνύματα
27
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο-Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
ελβετια κ μπαλι
ευχαριστω πολυ ερση για την απαντηση σου,
τωρα θα ανοιξω τα λινκ που παρεθεσες!
εχουμε λιγο απελπιστει γιατι αρχικα λεγαμε για courchevel στη γαλλια αλλα οι τιμες γμτ ειναι απλησιαστες!
θελουμε διακοπουλες ski in-ski out δηλαδη να κανουμε το σκι μας, δεν εχουμε προβλημα να ειμαστε κ ολη μερα με τις στολες κ τα πεδιλα, να ειναι ομορφο το ξενοδοχειο για να χαλαρωνουμε (λογω γαμηλιου :p ) και να μπορουμε να πιουμε εναν ωραιο καφεδακο, να φαμε σε ενα ομορφο μαγαζι.
το να συνδιασουμε καποια πολη μαζι μαλλον χλωμο το βλεπω γιατι δεν θα εχουμε πολλες μερες στη διαθεση μας. αν κ δεν το αποκλειω.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κοίτα να δείς: αν πάτε πριν από τα χριστούγεννα θα μπορέσετε να βρείτε συμπαθητικές τιμές: μεταξύ χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς γίνεται πανικός . Επίσης όσο πιο κοντά στα λιφτ είναι το ξενοδοχείο τόσο πιο ακριβό είναι: Αν χρειάζεσαι αυτοκίντο για να φτάσεις μέχρι το λιφτ το οποίο θα το παρκάρεις σε παρκιγκ πέφτει η τιμή, αν όμως βγαίνεις με τη στολή, τα μπατόν, και τις μπότες και ξαμολιέσαι με τη μία, τότε είναι σίγουρα πολύ πιο ακριβό.
Η κόρη μου που πηγαίνει για σκι το χειμώνα με την παρέα της είχε κλείσει στο Zermatt ένα σαλέ το οποίο είχε καθαριότητα πρωινό, τσάι με κεικ και σαντουιτσάκια και βραδινό φαγηρό σε μια πολύ φθηνή τιμή, αλλά το σαλέ ήταν μεγάλο και τα άτομα πολλά, οπότε μοιραζόταν πολύ συμφερτικά το νοίκι. Πάντως ήταν μακριά από την πίστα. Συνήθως κλείνουν μέσω Booking.
 

harilander

Member
Μηνύματα
558
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
καλά έκανες και ανοιξες αλλο θέμα, εδω μέσα έχουμε ενα θέμα με τα γαμήλια!:D
εξαρτάται ποσα θέλετε να ξοδέψετε ,μαλλον οχι πολλά απ 'οτι κατάλαβα
Η Ελβετία είναι ακριβή όπως και η Γαλλία ,για πιο φτηνά κοίτα Αυστρια και Ιταλία. Κοντά στα Χριστούγεννα ειναι υψηλή σεζόν.
οπου και να πας θα λιώσεις στο σκι , πολλά χιλιόμετρα πίστες
προσωπικά εχω παει Cortina και Madonna di Campiglio απο Ιταλία και Kitzbuehel, Caproon , Zell am see απο Αυστρία, αν θες κατι απο αυτά να σου πω πολύ ευχαρίστως
 

giannakouti

Member
Μηνύματα
173
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Σαρδηνία
Για σίγουρο χιόνι, την περίοδο που διαλέξατε, να πάτε σε περιοχή κοντά σε παγετώνα. Για παράδειγμα, Hintertux κοντά στο Innsbruck, Αυστρία.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Madonna di Campiglio ειναι καπως ski in ski out. Τα αλλα οχι και τοσο.
Γενικα για ski in ski out φημιζεται κατα κυριο λογο η Γαλλια
γενικα.
Την Ελβετια καλυτερα αστην γιατι ski in ski out θα βγει ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ
Madonna di Campiglio που ειχα παει γενικα ολα τα ξενοδοχεια εινια αρκετα κοντα στις πιστες αλλα οχι οπως Γαλλια
Επισης και Αυστρια για ski in ski out θελει αρκετα λεφτα.

Θα προτεινα μιας και ειναι και γαμηλιο:
Ελβετια - το Zermatt ειναι πανακριβο αλλα ειναι καταπληκτικο. Μπορεις να πεις οτι ειναι ski in ski out. Δεν ξερω τι θεωρειτε ακριβο οποτε...το Saas Fee στην Ελβετια πιο φθηνα. Αλλα λογω υψομετρου + παγετωνα δεν θα ανησυχεις για θεμα ποσοτητας και ποιοτητας χιονιου.
Αυστρια - θα μπορουσατε Kitzbuehel. Σχετικα καλουτσικες τιμες . Ισως ακριβα καπως για ski in ski out. Πολυ καλο μερος ομως για γαμηλιο + σκι. Αν πατε θα προτεινα με ενοικιαζομενο αμαξι και να βγαλετε μια καρτα All Star που ειναι μεσα και ο παγετωνας του Κitzsteinhorn. Επισης και Zell Am see ειναι πολυ ωραια και στην καρτα λιφτ ειναι ο παραπανω παγετωνας οποτε θα ειστε οκ απο αποψη χιονιου. Πολυ καλα για γαμηλιο + σκι ειναι και το Lech. Aλλα πολυ ακριβο και αν πατε 11 Δεκ. απο χιονι ισως να μην ειναι τοσο καλα.
Ιταλια - Madonna Di Campiglio ειναι καπως ski in ski out αλλα πιστευω Cortina ειναι πιο κοσμπολιτικα και πιο πολυ για γαμηλιο + σκι. Πολυ καλα ειναι επισης και στην περιοχη των Δολομιτων, πχ Corvara , Val Gardena και μπορεις να βρεις καλες τιμες ακομα και για ski in ski out
Γαλλια - Tignes (καπως ασχημο) Valdisere (παρα πολυ ομορφο) , Les Arcs, Les2Alpes...γενικα ολα στην γαλλια κατα 99% ειναι ski in ski out οποτε .... απλα να ξερεις οτι εκει τα ξενοδοχεια ειναι τσιμπημενα. Τα ενοικιαζομενα διαμερισματα ειναι φθηνα....
 

harilander

Member
Μηνύματα
558
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
εαν βαριέσε να ψάχνεις μιας και θα ειναι γιορτές δες και μέσω πρακτορείου για καποιο πακέτο. Αυστρία είχα κλεισει με Ευροσκι αεροπορικά,ξενοδοχείο,αυτοκίνητο το 2004 και μου ειχε έρθει αρκετά καλά.
εαν μπορείς κλείσε αυτοκίνητο , ετσι θα εχεις αυτονομία κίνησης να δεις και αλλα μέρη, πόσο σκι θα κάνεις; θα λιώσεις.
Στην Ελλάδα μέχρι τις 3 ωρα δεν εχεις ευχαριστηθεί σκι λογω της μεγάλης αναμονής. Στο εξωτερικό επειδη εχει πολλά λιφτ και μεγάλες πίστες στις 2 είσαι λιώμα!!:)
 

iliasmessini

Member
Μηνύματα
87
Likes
9
Παιδια καλησπερα θα ηθελα μια προταση για πρωτοχρονια και ταυτοχρονα γαμηλιο ταξιδι στο εξωτερικο.καμια ιδεα εκτος απο παρισι που πηγα πριν 2 μηνες και λονδινο που υπερβαινει τα οικονομικα μου δεδομενα;;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.130
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

iliasmessini

Member
Μηνύματα
87
Likes
9
Ευχαριστω πολυ tripakia θα το ψαξω κσι για τα δυο. Καμια προταση για διαμονη;;;

Καμια προταση απο ιταλια για πρωτοχρονια κσι γαμηλιο ταξιδι;
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.130
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ευχαριστω πολυ tripakia θα το ψαξω κσι για τα δυο. Καμια προταση για διαμονη;;;
Αυτο εξαρταται κυριως απο τα χρηματα που εχετε σκοπο να ξοδεψετε απλα αναφερθηκαν ως πιο οικονομικες πολεις.

Καμια προταση απο ιταλια για πρωτοχρονια κσι γαμηλιο ταξιδι;
Ελπιζω να μην ρωτας εμενα...Η ωρα η καλη!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom