Περιεχόμενα
Πίζα

Το αυτοκίνητο που είχαμε στα χέρια μας εξελίχθηκε σε μεγάλο όπλο γιατί μας έδωσε την δυνατότητα να μπορούμε να αλλάζουμε το αρχικό μας πλάνο και να επισκεφθούμε μέρη που δεν είχαμε βάλει στο πρόγραμμα.Ένα από αυτά ήταν η Πίζα!!!!! Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε όσο πιο πρωί γίνεται για να κάνουμε μια στάση και στον περίφημο πύργο πριν συνεχίσουμε τον δρόμο μας για την Βενετία. Η απόσταση από την Φλωρεντία (84 χιλ περίπου) δεν ήταν απαγορευτική έτσι σε μια ώρα περίπου φτάναμε στο σημείο που πάνε όλοι που επισκέπτονται την πόλη.Το αυτοκίνητο το παρκάραμε σε κάποια πάρκινγκ που είναι ακριβώς απέναντι από τα μνημεία, για να πω την αλήθεια φαινόταν εγκαταλελειμμένα.Μας πλησίασαν κάτι μαυρούληδες και μας ζήτησαν να τους δώσουμε ότι θέλουμε για να παρκάρουμε, αφήσαμε 2 ευρώ και κατευθυνθήκαμε προς τον πύργο. Θα μπορούσα να τους αγνοήσω και να μην δώσω και τίποτα γιατί δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι του πάρκινγκ αλλά είπα μην γυρίσω και βρω το αμάξι σπασμένο και δεν ασχολήθηκα περισσότερο..Η πρώτη εικόνα με το που μπεις στον χώρο είναι αυτή:

Δεν θα μπορούσα να μην πω στον πειρασμό να βγάλω την καθιερωμένη φωτογραφία και μαζί με μένα χιλιάδες κόσμος που έβγαζε παρόμοιες πόζες.

Όλοι λένε ότι πήγαν Πίζα μαζί αλλά αμφιβάλω για το πόσοι αφιέρωσαν χρόνο για να μπουν μέσα στην πόλη και να περπατήσουν για να έχουν άποψη. Οι περισσότεροι έκαναν ότι και εγώ αν και δεν αποκλείω στο μέλλον να προσπαθήσω αν βρω κάποιο φτηνό εισιτήριο για να εξερευνήσω περισσότερο την πόλη. Φεύγοντας σταματήσαμε σε ένα μακντοναλτς που είχε εκεί και πήραμε κάτι που θα μας έκοβε την πείνα για λίγο μιας και φύγαμε τόσο πρωί που δεν φάγαμε πρωινό.Μου έκανε εντύπωση ότι μπορούσες να παραγγείλεις σε touch οθόνες που είχε και απλά πήγαινες στο ταμείο για να πληρώσεις με μια απόδειξη που σου έβγαζε το μηχάνημα ..Για μένα που είμαι τρελός με την τεχνολογία είχε αρκετό ενδιαφέρον

Στη διαδρομή για την Βενετία συναντήσαμε έντονη ομίχλη αλλά μετά την οδήγηση με συνεχής χιονόπτωση που κάναμε πέρυσι στο Μόναχο δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου.Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που ακολουθούν:

Last edited: