Περιεχόμενα
Πάντοβα

Τα καλύτερα λένε έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις, όχι ότι τα χειρότερα προειδοποιούν

Ο Sant' Antonio, γεννήθηκε στην Πορτογαλία, έζησε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του στην Πάδοβα, όπου και πέθανε.Το σώμα του δεν είναι άφθαρτο όπως άλλων αγίων, η γλώσσα του όμως είναι και βρίσκεται σε περίοπτη θέση σε ένα γυάλινο θόλο μέσα στο ναό μαζί με τις φωνητικές χορδές και ένα κομμάτι από το σαγόνι του. Το 1991 τρεις μασκοφόροι μπήκαν στο ναό και πήραν τη γλώσσα του αγίου με σκοπό να αποσπάσουν λύτρα, ζητώντας μάλιστα ένα απίστευτο ποσό. Τελικά, με τη βοήθεια ακόμα και προσωπικοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος, η γλώσσα βρέθηκε και επιστράφηκε στο ναό. Υπάρχει και σχετική ταινία : Το «La lingua del Santo» (= η γλώσσα του αγίου) που εξιστορεί τα γεγονότα της απαγωγής και της εύρεσης της γλώσσας. Ο Άγιος Αντώνιος είναι γνωστός για την ικανότητα του να βρίσκει πράγματα έτσι όποιος έχει χάσει ή του έχει κλαπεί κάποιο αντικείμενο προσεύχεται στον Sant' Antonio για να τον βοηθήσει να το βρει.Την μέρα που πήγαμε εμείς η εκκλησία ήταν γεμάτη και κάτσαμε λίγη ώρα πριν βγούμε να εξερευνήσουμε την πόλη..

Prato della Valle
Απίστευτα όμορφη πλατεία δεύτερη σε έκταση στην Ευρώπη πίσω από την Place des Quinconce στο Μπορντό. Στα 90.000 τ.μ. της περιλαμβάνει ένα ελλειπτικό κανάλι που σχηματίζει ένα μικρό νησί, το l'Isola Memmia, το οποίο πήρε την ονομασία του από τον εμπνευστή του έργου, Andrea Memmo. Περιμετρικά του καναλιού στέκουν 78 αγάλματα επιφανών Ιταλών επιστημόνων και καλλιτεχνών.Αν και η βροχή είχε αφήσει το στίγμα της περπατήσαμε αρκετά και σκεφτήκαμε πόσο ωραία θα ήταν αν έρθει κάποιος άνοιξη ή καλοκαίρι.

Δεν είχαμε διαβάσει κάτι πριν έτσι δεν ξέραμε τι αξίζει να δεις στην πόλη οπότε με το που κάτσαμε για 10 λεπτά στην πλατεία ανοίξαμε το ίντερνετ και βρήκα ποια είναι τα σημεία που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος που έρχεται πρώτη φορά στην Πάντοβα.Τα σημαδέψαμε στο πρόγραμμα που έχω στο κινητό και μου έχει λύσει τα χέρια σε όλα μου τα ταξίδια (myTrip)και αρχίσαμε να τα εξερευνούμε. Basilica di Sant’ Antonio, Piazze dei Signori, Santa Sofia,palazzo den Bo,Piazza duomo,Torre dell Orologio,Piazza dell erbre και πολλά ακόμα είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να δείτε..

Σημείο αναφοράς στην πόλη είναι το cafe Pedrocchi που θεωρείται ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι της πόλης και έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως τον Λόρδο Βύρωνα.Ένα από τα πιο όμορφα καφέ που έχω πάει και το βάζω στην κατηγορία του cafe Florian στη Βενετία και του cafe Ελ Γκρεκο της Ρώμης.

To θέμα του φαγητού μας απασχόλησε αρκετά γιατί με αυτά και με αυτά ήμασταν από το πρωί με το πρωινό του ξενοδοχείου.Πρώτη μέρα του χρόνου στην Πάντοβα και τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά έτσι επιστράτευσα το διαδίκτυο για άλλη μια φορά και το pago pago ήταν η επιλογή μας. Στο μαγαζί υπήρχε αναμονή μισή ώρα μιας και ήταν γεμάτο, δεν ξέρω αν ήταν το μοναδικό που ήταν ανοιχτό ή ήταν τόσο καλό αλλά εκείνη την στιγμή αποτέλεσε όαση για μας..Οι πίτσες στον ξυλόφουρνο άφηναν υποσχέσεις για ένα πολύ καλό γεύμα και χωρίς να μας εντυπωσιάσει το τελικό αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι οι εντυπώσεις μας ήταν θετικές.

Η Πάντοβα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ήταν λες και την έστειλε ο θεός σαν ουράνιο τόξο μετά τη βροχή...Όποιος έχει το περιθώριο να πάει να μην διστάσει , θα τον αποζημιώσει..
Last edited: