Περιεχόμενα
Τελευταία μέρα Βενετία

Ξύπνημα από νωρίς , πρωινό, πακετάρισμα και γρήγορα στην Βενετία με αμάξι αυτή την φορά. Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολευτήκαμε να φτάσουμε έστω και αν είχαμε την ασφάλεια του gps σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.Μπήκαμε στο πρώτο πάρκινγκ (venezia Tronchetto) παρότι θα μπορούσαμε να πάμε σε κάποιο από τα επόμενα και να εξοικονομήσουμε δυνάμεις γιατί η οικονομική διαφορά δεν ήταν πολύ μεγάλη (3 ευρώ πρέπει να γλιτώσαμε).Βάζοντας κάτω τα πράγματα αν κάποιος μένει Μέστρε και πάει με αυτοκίνητο στον σταθμό των τραίνων, παρκάρει σε κάποιο από τα πάρκινγκ εκεί και πληρώσει και εισιτήριο 1.30*4 (αν μιλάμε για 2 άτομα) για να πάει με τραίνο Βενετία θα δώσει περίπου τα ίδια λεφτά με το να πάει απευθείας εκεί. Ίσως η διαφορά είναι ότι το τραίνο σε αφήνει σε πολύ καλύτερο σημείο και γλιτώνεις αρκετό περπάτημα.
Οι πρώτες εικόνες δεν μαρτυρούσαν ότι χθες στο ίδιο σημείο γινόταν χαμός από την βροχή αλλά όσο προχωρούσες προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου τα σημάδια της κακοκαιρίας γινόταν όλο και πιο ευδιάκριτα.

Δεν θα μπορούσα να δω γύρο σοκολάτας (έτσι το φωνάζω εγώ δεν ασχολήθηκα με το πως το ονομάζουν) και να μην το πάρω φωτογραφία !!!

Παρότι είχαν περάσει ώρες από την χθεσινή βροχή τα νερά δεν έφευγαν για κανένα λόγο και για να περάσεις από την μια πλευρά στην άλλη έπρεπε να φοράς τα ειδικά λαστιχένια γαλοτσάκια που έμπαιναν πάνω από τα παπούτσια σου. Θέλει λίγο προσοχή εκεί γιατί οι πλανόδιοι πωλητές τα πουλάνε από 4 ευρώ μέχρι όσο τσιμπήσει ο πελάτης..Εγώ τα πήρα 5 ευρώ το ένα και είδα μπροστά μου να τα σπρώχνουν για διπλάσια τιμή!!!

Η γέφυρα των στεναγμών ήταν η τελευταία μας στάση πριν μπούμε σε μια γόνδολα για την καθιερωμένη βόλτα.

Εντυπώσεις
Η επιλογή του ταξιδιού έγινε με βάση την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων αρχικά (κάτω από 130) αλλά το μπάτζετ πήγε στα 850 ευρώ το άτομο μιας και τόσο το φαγητό αλλά και τα ξενοδοχεία ήταν ακριβά λόγω της περιόδου...Είναι ένα ταξίδι που το έχω κάνει ξανά Μάιο όμως με καλό καιρό αν και η ζέστη με δυσκολεύει περισσότερο από μια μικρή βροχή ή λίγο κρύο. Το θετικό ήταν ότι είδαμε λίγο Πίζα και Πάντοβα που δεν είχαμε πάει ξανά και πήραμε μια καλή γεύση από Φλωρεντία και Βενετία. Για να πω την αλήθεια δεν θα ήθελα να πάω ξανά στη Φλωρεντία και παρότι είναι όμορφη πόλη δεν με κέρδισε και ούτε μπορώ να καταλάβω την τρέλα που έχουν πολλοί με την πόλη.Στην Βενετία θα γυρίσω κάποια στιγμή στο μέλλον για να επισκεφθώ και τα νησάκια οπότε σίγουρα δεν θα είναι χειμερινή περίοδος...Μετά από τόσες φορές που έχω επισκεφθεί την Ιταλία θα πρέπει να μάθω και καμιά λέξη εκτός των βασικών για να μπορώ να συνεννοούμαι καλύτερα.Με αυτές τις σκόρπιες σκέψεις σας αφήνω, καλά ταξίδια σε όλους...
Last edited: