Ισπανία Πρώτη φορά στη Βαρκελώνη

tsip

Member
Μηνύματα
47
Likes
24
ok ¨οταν κάνω τσεκ ιν θα σου πω σε ποια θέση θα είμαι για να βρεθούμε.
ναι με μεγάλη μου χαρά....και πάλι σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου

και μια ακόμα ερώτηση...ξέρεις πόσο συχνά έχει λεωφορείο από την placa catalunya για το park guell? και πόση ώρα κάνει περίπου?
 
Last edited by a moderator:

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.751
Έχει κάθε 10 λεπτά και κάνει περίπου μισή ώρα.Εξαρτάτε και από
την κίνηση.
 

katerina21

Member
Μηνύματα
40
Likes
26
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Γύρισα απο Βαρκελώνη με 600 φωτογραφίες και το μυαλό μου γεμάτο ομορφες και εναλλακτικές εικόνες. Για οσους πανε Βαρκελώνη ενα εχω να πω: Πρώτο βράδυ στην Carrer de Blai μου εκλεψαν το κινητό μου πάνω απ' το τραπέζι. Οπότε μεγάλη προσοχή!!!! Εντυπωσεις θα γράψω σύντομα.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Σε κάθε οδηγό και σε οποιοδήποτε άρθρο συμβουλών για τη Βαρκελώνη τονίζεται το πρόβλημα των κλοπών (pickpocketing). Θέλει μεγάλη προσοχή με τις τσάντες, τα πορτοφόλια στις πίσω τσέπες, τα κινητά.
Όταν ήμασταν εμείς, είχαν κλέψει από μία Ινδή που εργαζόταν στη Σιγκαπούρη (ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο) το διαβατήριο. Η κοπέλα αναγκάστηκε να πάει στη Μαδρίτη για να μπορεί να φύγει από τη χώρα.
 

katerina21

Member
Μηνύματα
40
Likes
26
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Μια πόλη ζωντανή, πολύχρωμη, εναλλακτική, ευχάριστη, γεμάτη αντιθέσεις. Ενα μαγικό ταξίδι για μένα και την κόρη μου!!!!

8-12 Μαίου 2017.
1η μέρα : Αφιξη απόγευμα στην Placa Espanya (εντυπωσιακή) με aerobus από αεροδρόμιο, τακτοποίηση στο δωμάτιο (το έκλεισα από Airnbn, 200 € τα 4 βράδια ιδιωτικό μπάνιο και μπαλκόνι) και βουρ για βόλτα στην Carrer de Blai για tapas και μπύρα.

2η μέρα : Placa Catalunya με metro, La Rambla, Boqueria (πολύχρωμη, πολύβουη, ναι έφαγα ενα σαντουϊτσάκι από κει, νοστιμότατο), Καθεδρικός ναός με κήπο και πάπιες (ευχαριστη νότα), Γοτθική συνοικία (ταξίδι στο παρελθόν) χαθήκαμε στα στενά της αλλα ανακαλύψαμε πίτα γύρο νοστιμότατο στο ''Διόνυσο'' (η κόρη μενει μήνες στην Ισπανία και είχε επιθυμήσει τα ελληνικά εδέσματα), Basilica De Santa Maria Del Mar (επιβλητική), Placa Reial, Μέγαρο Guell, Αγαλμα Κολόμβου, Port Vell, Rambla del Mar, , Πάρκο Ciutadella (εκπληκτικό με υπέροχο συντριβάνι, βαρκάδα στη λίμνη, πολλά δρώμενα), Αψίδα Θριάμβου, βόλτα στην El Born (πολύ όμορφη γειτονιά) και El Raval.

3η μέρα : Parc de Joan Miro, Paseo de Gracia, Casa Batllo (περίεργο και πανέμορφο), Casa Mila, Sagrada Familia (λήψη φωτογραφιών εξωτερικά γιατί φάγαμε πόρτα), με τα πόδια ανηφορίσαμε για το Parc Guell (φανταστικό σαν παραμύθι), με λεωφορείο κατεβήκαμε Μπαρτσελονέτα (υπέροχος πεζόδρομος, κόσμος έκανε μπάνιο, ηλιοθεραπεία, πατίνια, ποδήλατα, μικροπωλητες), φαγητό δίπλα στο κύμα, φυσικά νοικιάσαμε ποδήλατα και διασχίσαμε τρεις παραλίες (παγωτό μετά την ποδηλατάδα επιβαλλόταν), Poble Espanyol (το επισκεφτήκαμε βράδυ, πληρωσαμε μισό εισητήριο και ήμασταν ολομόναχες-μοναδική εμπειρία- χωρίς τις ορδές τουριστών, απολαυστική νυχτερινή βόλτα στην αρχιτεκτονική της Ισπανίας).

4η μέρα : Λόφος Montjuic, Κάστρο (εξαιρετική θεα όλης της πόλης, ομορφοι κήποι), τελεφερίκ από Miramar και καταβαση στην Μπαρτσελονέτα (μου κόπηκαν τα πόδια εκει ψηλά αλλά απόλαυσα την υπέροχη θέα). Φαγητό δίπλα στη θάλασσα και μπυρίτσες. Ξανά Sagrada Familia (αυτή τη φορά είχα κλείσει ηλεκτρονικά εισητήρια) σοκ και δέος με το που μπήκαμε μέσα (ωρα 19.00 το φως του ήλιου ζωγράφιζε μέσα απ΄τα vitro παράθυρα), είδαμε το μουσείο (τα σακουλάκια από τσάϊ),την κρύπτη και τον τάφο του Γκαουντί. Το τελευταίο βράδυ απολαύσαμε το ποτό μας (είχε πανσέληνο-μαγικά) στο εμπορικό Αrena στην Placa Espanya.

5η μέρα : Επιστροφή κλαψ, αποχωρισμός με την κόρη, ξανα κλαψ κλπ.

Ολα τα παραπάνω τα γυρίσαμε με τα πόδια, σύνολο 65 χιλιομετρα. Να τονίσω ότι είμαι 46 χρονών, αγύμναστη και καπνίστρια. Εξαιρετικά καλά νομίζω, με τέτοια δεδομένα. Αφησαμε τις σόλες μας στη Βαρκελώνη και το ευχαριστηθήκαμε!!!

Αν εξαιρέσω ότι το πρώτο βράδυ μου έκλεψαν το κινητό, τα ΑΤΜ δεν μου έδωσαν ποτέ χρήματα, ένα περιστέρι με ''στόλισε", θα ξαναπήγαινα με μεγάλη ευχαρίστηση στην Βαρκελώνη.
Ο καιρός ήταν ότι έπρεπε (ούτε κρύο ούτε ζέστη), ο κόσμος ζεστός, χαμογελαστός, εξυπηρετικός, μια θετική αύρα διαχυτη παντού, τα ΜΜΜ εξαιρετικά (αν και λίγο τα χρησιμοποιήσαμε),μεγάλοι δρόμοι, τεράστια πάρκα. Μια πόλη που καλύπτει πολλά γούστα.
Και εννοείται πως υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα που δεν πρόλαβαμε να δουμε..... (ναι στεναχωρήθηκα που δεν είδα το Μαγικό συντριβάνι-το πρόγραμμα του ήταν Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, εμείς φύγαμε Παρασκευή πρωϊ). Ισως στο επόμενο ταξίδι.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
 
Last edited:

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.751
Δεν ξέρω τι συμβαίνει ,αλλά 8 στους 10 που έρχονται με κάρτα από Πειραιώς,
έχουν πρόβλημα.
 

kioftes

Member
Μηνύματα
17
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Σίδνεϊ
Γεια σας παιδιά!
Σας διαβάζω χρόνια και με έχετε βοηθήσει σε όλα τα ταξίδια που έχω κάνει.
Αυτή τη φορά πάω Βαρκελώνη κ δυστυχώς δεν σας διάβασα πριν κλείσω εισιτήρια! Ειλικρινά δεν θα τα έκλεινα!!!! Χαχαχαχα
Έχω τρομοκρατηθεί λέμε... :klaps:
το κακό είναι ότι θα πάμε μαμάδες μόνες με παιδιά ηλικίας 15-16-17 κ 18... αλλιώς αν ήμασταν μόνες μας δεν θα μας ένοιαζε...

Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για τις πιο ασφαλής περιοχές όσον αφορά στο να κλείσω ξενοδοχείο? Δεν με ενδιαφέρει να είναι κοντά στο κέντρο... αρκεί να νιώθω ασφάλεια για τα παιδιά κ μόνο.

Ποιες από τις περιοχές παρακάτω είναι οκ?

Σαγράδα Fαμίλια
Sants Montjuic
Gracia
Γοτθική Συνοικία
Ciutat Bella
Eixample
Sant Marti
Poble Sec
Horta Guinardo
Sant Andreu
Μπαρτσελονετα
El born
El Poblenou
Diagonal Mar
Raval
Sarra St Gervasi
La Rampla
Lew Corts
Vila Olimpica
Nou Barris


:love0054:
 
Last edited:

serginio

Member
Μηνύματα
509
Likes
367
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Όπως είχε ειπωθεί πολλές φορές πέρα από μικροκλοπές του στυλ πορτοφόλια και κινητά που συμβαίνουν σε όλα τα μέρη που έχει κόσμο (πχ λεωφορεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης) και τίποτα μεθυσμένοι στη Rambla δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος κίνδυνος ώστε να τρομοκρατηθείς.
Πχ Sagrada,Sant Marti,Eixample (πιθανότατα και οι άλλες όπως θα σου απαντήσουν και οι υπόλοιποι) είναι μια χαρά. Θα απέφευγα Rambla και Barri Gottic λόγω πολυκοσμίας ίσως.
Στην τελική όλα είναι σχετικά.Κατά τη γνώμη μου διάβασε πρώτα το τοπικ με τα ξενοδοχεία, ψάξτα στο booking, βρες τι σε συμφέρει (οικονομικά,από άποψη μετακινήσεων) και μετά τα μέλη θα σε βοηθήσουν.Κανένας λόγος φόβου πάντως δεν υπάρχει.
 

kioftes

Member
Μηνύματα
17
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Σίδνεϊ
Σε ευχαριστώ πολύ serginio μου να σαι καλά!!! Διάβασα το τόπικ με τα χοτέλ και συνεχίζω να διαβάζω... απλά κάπου μπερδεύτηκα με τις ονομασίες των περιοχών που είναι μη ασφαλή και ασφαλή... έχω στραμπουλίξει τη γλώσσα μου με τα περίπλοκα ονόματα στα Ισπανικά! χαχαχα
Με τρομοκράτησε το γεγονός με την αρκετή πορνεία κ ότι σε πλησιάζουν να σου πουλήσουν ναρκωτικά... Εντάξει δε θα κυκλοφορούμε ούτως η άλλως βράδυ... μετά τις 8 θα μαζευόμαστε στο ξενοδοχείο. Εύχομαι να βρω μια καλή περιοχή
Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση απάντηση!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom