Ισπανία Πρώτη φορά στη Βαρκελώνη

Sof Guru

Member
Μηνύματα
222
Likes
1.266
Επόμενο Ταξίδι
Πάργα-Πηγές Αχέροντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αργεντινή
Διαδρομή για που εννοείς? Για Placa Catalunya? (Σορρυ αλλα δεν εχω παει γι' αυτο δυσκολευομαι να καταλαβω :) )
Ακριβώς . Από την περιοχή που μένουν χρησιμοποιώντας την μία ή την άλλη διαδρομή θα καταλήξουν στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης την Placa Catalunya . Θα μας βοηθούσες αν μας έλεγες το ξενοδοχείο που θα μείνουν για να έχουμε ακριβή ιδέα για στάσεις και αποστάσεις.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.491
Likes
7.991
Ακριβώς . Από την περιοχή που μένουν χρησιμοποιώντας την μία ή την άλλη διαδρομή θα καταλήξουν στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης την Placa Catalunya . Θα μας βοηθούσες αν μας έλεγες το ξενοδοχείο που θα μείνουν.
Χμμμ δεν ξερω...
Η αλλη διαδρομη προς Βarceloneta περπατιεται από την Γοτθικη Συνοικια?
 

Sof Guru

Member
Μηνύματα
222
Likes
1.266
Επόμενο Ταξίδι
Πάργα-Πηγές Αχέροντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αργεντινή
Χμμμ δεν ξερω...
Η αλλη διαδρομη προς Βarceloneta περπατιεται από την Γοτθικη Συνοικια?
Ναι περπατιέται και μάλιστα εύκολα διότι η διαδρομή είναι φανταστική. Μπορούν βέβαια να χρησιμοποιήσουν και τα μέσα αλλά δεν θα κερδίσουν παραπάνω από 10 λεπτά αντίθετα θα χάσουν τη βόλτα με φόντο την παραλία, το ενυδρείο, το μνημείο του Κολόμβου, το Μουσείο Ιστορίας Καταλονίας , το λιμάνι.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.760
Το τετραημερο της 25η Μαρτιου!
Ωραία. Θα σου ετοιμάσω μια λίστα με ξενοδοχεία δίπλα από την Γοτθική συνοικία.
Θα απεύφευγα προς το παρόν μέσα στην γοτθική γιατί κάνουν κάποια έργα και
είναι της επί χρήμασι.
Δώσε μου λίγο χρόνο μέχρι το βράδι και θα στα ετοιμάσω.
Αν έχει κάποιος άλλος εν τω μεταξύ ας προτίνει.
3 αστέρια , 4 αστέρια; Οι τιμές είναι λίγο φευγάτες.
ότι πρόκειται για μεγάλα σε ηλικία άτομα?
Σαν την ακρόπολη;
 

Vanessa Van

Member
Μηνύματα
18
Likes
10
Ταξίδι-Όνειρο
Περού & Αργεντινή
Καλησπέρα σε όλους. Μήπως έχει κάποιος ιδέα ποιον από τους δύο πύργους αξίζει κανείς να επισκεφτεί στην Sagrada Familia;
Καλημέρα! Ήμουν εκεί τέλος Φεβρουαρίου. Είχα κλείσει τον πύργο του nativity (γέννησης, η πλευρά που βρίσκεται η είσοδος), δεν ενθουσιάστηκα καθόλου γιατί δε βλέπεις τίποτα ουσιαστικά. Μόνο θέα της πόλης από ψηλά διαμέσου καγκελου & στη συνέχεια κατεβαίνεις μια σκαλίτσα εσωτερική φιδωτη μέχρι κάτω, η οποία έχει μεν κάτι παραθυρακια που σου επιτρέπουν να δεις λεπτομέρειες του façade από πιο κοντά, στην πράξη όμως δε βλέπεις πολλά, καθώς γίνονται και εργα (προσοχή, άνοδος με ασανσέρ και κάθοδος μόνο με σκαλιά). Στη θέση σου θα διάλεγα το Passion, καθώς είναι πολύ πιο εντυπωσιακή αυτή η πρόσοψη με φοβερά γλυπτά, οπότε αν τυχόν κατεβαίνοντας τη σκαλίτσα του γυρισμού έχεις καλύτερη θέα από πιο κοντά σε αυτά, θα είναι τέλεια. Βέβαια ξαναλέω δεν πήγα σε αυτόν, οπότε υποθέτω απλώς. Να περάσεις τέλεια!!
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.762
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επιστρέφοντας από την Βαρκελώνη του Γκαουντί και λοιπών καλλιτεχνών λέω να γράψω δυό λόγια για τις εντυπώσεις μου και να μην απλωθώ σε άλλη μία ιστορία.

Ήταν το τρίτο μου σόλο ταξιδάκι και το απόλαυσα όσο δε λέγεται!

Έπεσα σε μέρες ας πούμε σχετικά ήρεμες αφού το Πάσχα των Καθολικών έπεται σε μερικές ημέρες όπου και περιμένουν άπειρο κόσμο.

Για την ώρα, ειδικά το πρωί τα πράγματα ήταν αρκετά ήσυχα και χαιρόσουν να κυκλοφορείς.

Τι μου άρεσε:

-ντε Φάκτο, η Γοτθική Συνοικία. Σκοτεινή (βοήθησε και ο μουντός καιρός), μυστηριακή, γοητευτική και παλιατζούρα όπως μου αρέσει. Εμπλουτίστηκε δε με τις ιστορίες που άκουσα σε καταπληκτικό free walking tour που πήρα, ενώ έκανα επανάληψη το βράδι περπατώντας την μόνη οριζοντίως, καθέτως και πλαγίως.

-Η Barceloneta. Αμμουδερή παραλία μέσα στη μεγαλούπολη (έστω επίκτητη). Ανεκτίμητο. Μόνο αρνητικό η θέση της πόλης δεν σου επιτρέπει να έχεις οπτική στην παραλία παρά μόνο μόλις φτάσεις στην τελευταία στροφή. Μαθημένη από τη Θεσσαλονίκη που σε πολλά σημεία κάνεις μια έτσι και βλέπεις θάλασσα, κάπως με ξένισε.

Η Sagrada Familia. Όλα του Gaudi είναι εντυπωσιακά αλλά η Σαγράδα είναι για να σου κρεμάνε τα σαγόνια. Πλήρωσα και το ακριβό εισιτήριο για το εσωτερικό έχοντας πολλές επιφυλάξεις και μόλις μπήκα μέσα με διαπέρασε η ανατριχίλα πέρα ως πέρα. Καθηλωτική.

-Οι υποδομές και τα μέσα. Οι μετακινήσεις γίνονται αέρας. Εκτός του ό,τι πολλά περπατιούνται (60 χιλ. έγραψα σε 3μισι μέρες ποδαράτο), τα λεωφορεία είναι ηλεκτρικά και αθόρυβα, το δε μετρό εξυπηρετικότατο, πήγα και ήρθα στους διαόλου την άκρη ταχύτατα. Για τους δε ποδηλατόδρομους, ένα δάκρυ αργοκύλησε όταν βγήκα με ποδήλατο η έρμη η ποδηλάτισσα και έζησα τον πολιτισμό να μην κινδυνεύεις να σε σουτάρει ο κάθε ατσούμπαλος οδηγός, τι άπλα, τι φανάρια, τι χαρά! Το καταυχαριστήθηκα. Έβγαλα Τ card για τα υπόλοιπα μέσα, πανεύκολα από το μηχάνημα του μετρό σύμφωνα με τις υποδείξεις του @panpan

-Τα κρασιά τους! Το vino tinto είναι ό,τι καλύτερο έχω πιεί στη ζωή μου. Γευστικό, μυρωδάτο, ελαφρύ (δεν σε βαράει) και σε τιμές Ασίας. Ποτήρι με δόση μπαμπάτσικη μόλις 3,80.

-Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ! Έμεινα σε χόστελ και απέναντι είχα Καρφούρ, πήγα να ψωνίσω τα πρωινά μου. Ψωμί ολικής συσκευασμένο, μπανάνες, νεράκι και τυράκι κρέμα όλα μαζί 4,70. Το δε γάλα αμυγδάλου που στην Ελλάδα το παίρνω 3,38 ίδια μάρκα στην Ισπανία 2,32! Ψιλό γαζί μας δουλεύουν μήπως; Τι όχι;



Τι δεν μου άρεσε

-Η Rambla. Υπερτουριστική σαν όλη την πόλη. Ο πεζόδρομος είναι μια χαρά, αλλά τα μαγαζιά και το ατελείωτο πήγαινε έλα, τουριστικό λεφούσι αντάξιο των ελληνικών νησιών το μήνα Αύγουστο.

-Το φαγητό. Κρεμάστε με, δοκίμασα τάπας, κροκέτες, κάτι πατάτες τοπική σπεσιαλιτέ, υπερτιμημένα όλα και λύσσα από το αλάτι. Τα τάπας σκέτη απάτη, μια μπουκιά από κάτι, την πληρώνεις 4-5-6-7 ευρώ, γιατί έτσι. Έλεος.

-Το πάρκο Guell. Δεν τρελάθηκα, ευτυχώς είναι το φθηνότερο από τα αξιοθέατα και ταυτόχρονα έκανα τα σουλάτσα μου μέσα στη Gracia.

-Ο υπερτουρισμός που φυσικά ενοχλεί και τους ίδιους τους κατοίκους, αναπτύσσεται ραγδαία η αποστροφή προς τους τουρίστες. Κατανοητό αν ζεις εκεί, αλλά ο παράς που αφήνει;



Καταλήγοντας, το city break 3-4 ημερών προσωπικά το διασκέδασα, ήταν απολαυστικά γεμάτο, ξεσκόνισα τα ισπανικά μου, δεν ζορίστηκα με τίποτα, δεν ένιωσα κίνδυνο πουθενά, επομένως το χαρακτηρίζω πλήρως επιτυχημένο και πάμε γι άλλα….

20240326_145729.jpg
 
Last edited:

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.762
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.475
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom