Πτήσεις με ανταπόκριση

marquis

Member
Ναι το ξέρω αλλά εγώ έχω σκοπό να πάω στο lounge της Star Alliance όχι της Emirates.. Και θα έδειχνα το εισιτήριο της άφιξης από Αθήνα που είναι από Aegean (μέλος Star Alliance).. Δεν μπορώ λέτε? Θα φάω Ιταλικές κλωτσιές??
Η άφιξη δεν έχει καμία σχέση με την αναχώρηση, καθότι πέραν των arrival lounges (που κάτι τέτοιο δε νομίζω να υπάρχει στο Μιλάνο), αν δεν πετάς σε διακεκριμένη θέση, ή δεν έχει το ανάλογο στάτους στο πρόγραμμα της εταιρίας, ή μέλους της συμμαχίας της εταιρίας με την οποία πετάς, τότε δεν μπορείς να μπεις στο lounge. Τώρα αν τους εξηγήσεις και κάνουν τα στραβά μάτια αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, αλλά βάσει των κανόνων δεν μπορείς να μπεις.

ΥΓ. Ακόμη κι αν ήσουν χρυσό μέλος στην Aegean, πάλι δε θα μπορούσες να μπεις στο lounge της Star Alliance, καθότι η εταιρία αναχώρησης σου δεν είναι μέλος αυτής.

Last edited:

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Η άφιξη δεν έχει καμία σχέση με την αναχώρηση, καθότι πέραν των arrival lounges (που κάτι τέτοιο δε νομίζω να υπάρχει στο Μιλάνο), αν δεν πετάς σε διακεκριμένη θέση, ή δεν έχει το ανάλογο στάτους στο πρόγραμμα της εταιρίας, ή μέλους της συμμαχίας της εταιρίας με την οποία πετάς, τότε δεν μπορείς να μπεις στο lounge. Τώρα αν τους εξηγήσεις και κάνουν τα στραβά μάτια αυτό είναι δικό τους πρόβλημα, αλλά βάσει των κανόνων δεν μπορείς να μπεις.

ΥΓ. Ακόμη κι αν ήσουν χρυσό μέλος στην Aegean, πάλι δε θα μπορούσες να μπεις στο lounge της Star Alliance, καθότι η εταιρία αναχώρησης σου δεν είναι μέλος αυτής.

marquis

Member
Να εξηγησει τι ακριβως?
Δεν ειναι μπαρακι, καθε εισοδος καταχωρειται, δεν θα μπει.
Κι εγώ αυτό ήξερα, στο Μιλάνο όμως μου έχει τύχει να το ζήσω κι αυτό...άτομο χωρίς δικαίωμα εισόδου να μπαίνει μέσα λόγω άγνοιας κανόνων από τον ρεσεψιονιστ.

Markwst

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο, Νορβηγία
Γειά σας, :)
σε λίγους μήνες ταξιδεύω για πρώτη φορά με αεροπλάνο και θα ήθελα να μου πείτε 5-6 βασικά πράγματα που πιθανών πρέπει να ξέρω :confused:

το ταξίδι μου θα είναι αθήνα-όσλο με στάση στοκχόλμη για 1 ώρα με SAS.

(π.χ. που θα πάω και τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω αεροπλάνο γτ δν θανε το ίδιο απο τι λεει το εισιτήριό μου αλλα θανε στην ιδια αεροπορική SAS και τα 2)

fotast

Member
Γειά σας, :)
σε λίγους μήνες ταξιδεύω για πρώτη φορά με αεροπλάνο και θα ήθελα να μου πείτε 5-6 βασικά πράγματα που πιθανών πρέπει να ξέρω :confused:

το ταξίδι μου θα είναι αθήνα-όσλο με στάση στοκχόλμη για 1 ώρα με SAS.

(π.χ. που θα πάω και τι πρέπει να κάνω για να αλλάξω αεροπλάνο γτ δν θανε το ίδιο απο τι λεει το εισιτήριό μου αλλα θανε στην ιδια αεροπορική SAS και τα 2)
Δεν χρειάζεται άγχος;)

Θα αποβιβασθείς κανονικά από την πρώτη πτήση και θα κοιτάξεις τους πίνακες αναχωρήσεων.Θα δείς την πύλη που αναχωρεί η δεύτερη πτήση και θα πας εκεί.Στο δρόμο μπορείς να πιείς και έναν καφέ.Δεν έχεις να ασχοληθείς με βαλίτσες καθώς αυτές θα πάνε στον τελικό προορισμό.

Markwst

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο, Νορβηγία
Δεν χρειάζεται άγχος;)

Θα αποβιβασθείς κανονικά από την πρώτη πτήση και θα κοιτάξεις τους πίνακες αναχωρήσεων.Θα δείς την πύλη που αναχωρεί η δεύτερη πτήση και θα πας εκεί.Στο δρόμο μπορείς να πιείς και έναν καφέ.Δεν έχεις να ασχοληθείς με βαλίτσες καθώς αυτές θα πάνε στον τελικό προορισμό.
σε ευχαριστώ πολύ :)
η διαδικασία αυτή που μου περιέγραψες περίπου πόση ώρα παίρνει?
σε περίπτωση που αγοράσω κάτι στο αεροδρόμιο π.χ. ένα άρωμα τι κάνω τότε?

fotast

Member
σε ευχαριστώ πολύ :)
η διαδικασία αυτή που μου περιέγραψες περίπου πόση ώρα παίρνει?
σε περίπτωση που αγοράσω κάτι στο αεροδρόμιο π.χ. ένα άρωμα τι κάνω τότε?
Εξαρτάται πόσο μακριά είναι η αποβίβαση με την επιβίβαση.Ξανά ο πίνακας αναχώρησης θα είναι ο οδηγός σου.Γράφει τι ώρα θα αρχίσει η επιβίβαση.Σε περίπτωση που άνοιξε η πύλη και άρχισε η επιβίβαση θα πρέπει να βιασθείς και με τον καφέ και με το άρωμα.

werip

Member
Σε γενικες γραμμες το boarding ξεκιναει μιση ωρα πριν και ολοκληρωνεται 10 λεπτα πριν την ωρα αναχωρησης. Αλλα και παλι αυτα ειναι ενδεικτικα. Κοιτας παντα τις οθονες για τα σχετικα και αν δεις να γραφει "Final Call" πρεπει να πας ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στην πυλη σου.

Kyriakosm

Member
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση παιδιά.Πεταω με την Swiss απο Αθηνα Μαδριτη μέσω ζυριχης.Για τις βαλίτσες ξέρω.θα πρέπει όμως να κάνω πάλι check in;

werip

Member
Αναλογως την αερογραμμη και τον προορισμο :)
Εκει που ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα ειναι σε low cost που πρεπει μιση ωρα πριν το τουλαχιστο να εισαι στη πυλη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.060
Μέλη
39.784
Νεότερο μέλος
tsiarasD

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom