Πόρτα" στα coffee shops της Ολλανδίας για τους τουρίστες!!!

makisg

Member
Μηνύματα
4.759
Likes
15.403
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Παράθεση από το άρθρο του newsit:

Με τη νέα νομοθεσία, μόνο οι Ολλανδοί κάτοικοι της χώρας θα επιτρέπεται να γίνονται μέλη των κόφι σοφ. Το κάθε κατάστημα θα μπορεί να έχει μέχρι και 1500 μέλη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Φαντάζομαι θα είναι πόρτες ερμητικά κλειστές και για να το προχωρήσω κι άλλο θα εισέρχεσαι με κάρτα όπως στα ξενοδοχεία.

αν τους πείς οτι είσαι απο τα Ζωνιανά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.:haha::haha:
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.890
Likes
14.553
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πάντως στο Βερολίνο και μες τα μαγαζιά έπαιζε μπάφος .
Οχι ότι το γνωρίζω, μου το πανε :ΡΡΡΡΡΡ
 
Last edited by a moderator:

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
ελευθερα αμστερνταμ παρασκευη σαβατο κανενα προβλημα
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
548
Likes
1.018
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Μόνοι τους τα κλείνουν για τους ξένους ή έβαλε το χεράκι της η ΕΕ? Οι ντόπιοι σύστηναν να προσέχουμε τις τσάντες όμως αυξημένη εγκληματικότητα δεν αντιληφθήκαμε πουθενά.
Οι επισκέπτες θα το ψάχνουν -παράδοση είναι αυτή- οπότε βλέπω το σενάριο: κλείνουν νόμιμα, φουντώνουν παράνομα, τα ξανακάνουν νόμιμα. Ράβε-ξήλωνε. Στο κάτω κάτω δε νομίζω να του έμεινε κανενός το χούι επειδή πήγε για λίγο Άμστερνταμ αν δεν την είχε την πετριά από πριν.
Πριν 3 εβδομάδες το Άμστερνταμ μοσχομυριστό και τα coffeshops στα φόρτε τους! Μία η ώρα με το ζόρι την έδιωχναν την πελατεία (που ήταν κυρίως ξένοι).
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Ανοιχτά για τους τουρίστες τα coffee shops του Άμστερνταμ

Δεν θα απαγορεύεται στους ξένους τουρίστες στο Άμστερνταμ να έχουν πρόσβαση στα διάσημα coffee shops , όπου διατίθεται κάνναβη, δήλωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος της πόλης.

Ο νόμος περί απαγόρευσης αγοράς ναρκωτικών από τους τουρίστες καταργείται καθώς το Σεπτέμβριο, επικράτησαν οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί στις πρόωρες εκλογές της χώρας.

«Οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα 220 coffee shops του Αμστερνταμ, έστω κι αν δεν είναι κάτοικοι Ολλανδίας», είπε ο κ. Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, υποστηρίζοντας πως εάν η πρόσβαση τους απαγορευόταν, θα υπήρχε αύξηση της εγκληματικότητας.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. Τουρίστες, από τους συνολικά 7 που επισκέπτονται ετησίως το Αμστερνταμ, κάνουν μια στάση από τα διάσημα coffee shops.

«Οι 1,5 εκατομμύρια τουρίστες θα τριγυρνούσαν στην πόλη αναζητώντας ναρκωτικά. Αυτό θα οδηγούσε σε περισσότερες κλοπές, περισσότερους καβγάδες για νοθευμένα ναρκωτικά, δεν θα υπήρχε κανένας έλεγχος ποιότητας, όλα τα προβλήματα που είχαμε κάποτε θα εμφανίζονταν ξανά», είπε.

Η απαγόρευση που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στις αρχές του περασμένου Μαΐου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των coffee shops οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ο νόμος οδηγεί σε άδικες διακρίσεις εις βάρος άλλων κατοίκων της Ε.Ε. και τόνιζαν ότι το 90% των εσόδων τους προέρχεται από ξένους τουρίστες.

Σημειώνεται ότι πάνω από 700 καφέ, όπου επιτρέπεται η χρήση ελαφριών ναρκωτικών, λειτουργούν στην Ολλανδία.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ανοιχτά για τους τουρίστες τα coffee shops του Άμστερνταμ - Κόσμος
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.265
Μηνύματα
885.710
Μέλη
38.946
Νεότερο μέλος
Delmary

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom