Πόσα ταξίδια το χρόνο; Τι γίνεται τώρα με την κρίση;

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.676
Likes
50.530
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Προσωπικά με το ταξίδι να έχει γίνει πολύ φτηνότερο απ' ό,τι πριν λίγα χρόνια, με βλέπω για πεντάμηνες διακοπές από το Σεπτέμβριο. Βέβαια, δεν έχω υποχρεώσεις, τρέχοντα έξοδα (κινητά, ακίνητα, αυτοκίνητα, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας, γονείς σε γηροκομεία, παιδιά, ασφάλειες κανενός είδους), υποχρεώσεις και χωρίς ουσιαστικά μόνιμο τόπο διαμονής, οπότε και πολλά από τα προβλήματα άλλων (απολύτως δικαιολογημένα) δεν με αγγίζουν κι έχω κι ένα τρόπο ταξιδιού αρκετά ανέξοδο και το ότι οι -για τα δικά μου δεδομένα- πιο ενδιαφέροντες προορισμοί είναι και οι φθηνότεροι είναι μεγάλο συν.

Κατανοώ απόλυτα τα ζόρια που τραβάνε πολλοί και τα βλέπω και σε δικά μου πρόσωπα που σφίγγουν το ζωνάρι και η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά ακόμη κι έτσι θεωρώ πως -για μια ακόμη φορά- η υπερβολή και η μιζέρια του Έλληνα κάνει τα πράγματα να φαίνονται πιο τραγικά από αυτό που είναι. Ας δούμε τι γίνεται και στο 85% του πλανήτη κι ας μην μεμψιμοιρούμε που βρισκόμαστε στον πάτο του 15% των πλουσίων (κι ας μην τα ρίχνουμε και στους άλλους).
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
...
Βέβαια, δεν έχω υποχρεώσεις, τρέχοντα έξοδα (κινητά, ακίνητα, αυτοκίνητα, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας, γονείς σε γηροκομεία, παιδιά, ασφάλειες κανενός είδους), ......
κι έχω κι ένα τρόπο ταξιδιού αρκετά ανέξοδο και το ότι οι -για τα δικά μου δεδομένα- πιο ενδιαφέροντες προορισμοί είναι και οι φθηνότεροι είναι μεγάλο συν.

Κατανοώ απόλυτα τα ζόρια που τραβάνε πολλοί .... Ας δούμε τι γίνεται και στο 85% του πλανήτη κι ας μην μεμψιμοιρούμε που βρισκόμαστε στον πάτο του 15% των πλουσίων (κι ας μην τα ρίχνουμε και στους άλλους).
Αψογος όπως πάντα στις απαντήσεις σου!!:clap:

Και ο μπαμπάς πίσω, μιας και βαριέται να πάρει και την Αττική οδό για να σου έλθει...( ήταν το πρώτο μήνυμα που μ΄έκανε να σκάσω στα γέλια εδώ στο φόρουμ, σαν καινούργια...) :p:p
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
προσωπικά προτειμώ να περιορίσω εντελώς τα ΠΣΚ εντός Ελλάδος ( στα οποία χαλάς με το έτσι θελω ενα τσουβάλι λεφτά )
Πέστα χρυσόστομε! Για διήμερη εκδρομή στη Δημητσάνα με μηχανή ΜΟΝΟ η βενζίνη πήγε στα 50 ευρώ, βάλε και το φαγητό και μια διακυκτέρευση, άστο, δεν λέει πλέον!
 

dimitris70

Member
Μηνύματα
97
Likes
20
Καλησπέρα παιδιά!
Ήθελα να ανοίξω ένα νέο θέμα συζήτησης. Πόσα ταξίδια στο εξωτερικό κάνετε το χρόνο; τώρα με την κρίση σκοπεύετε να τα περικόψετε; Το ρωτάω, γιατί εγώ προσωπικά κάνω τουλάχιστον 4-5 ταξίδια το χρόνο στο εξωτερικό. Σε πολλούς από τους φίλους μου τους φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός, σε εμένα μου φαίνεται απολύτως νορμάλ ( για να μην πω και λίγος), και τελευταία σε κουβέντες στις παρέες ακούω από όλους ότι "κομμένα τα ταξίδια, δεν είναι καιρός για τέτοια ανοίγματα" κλπκλπ. και αναρωτιέμαι αν είμαι μόνο εγώ αυτή που νιώθω ότι δεν μπορώ να τα κόψω, και ότι προτιμώ να κόψω από το φαγητό μου και τα ρούχα μου παρά από τα ταξίδια.
Ωραίο θέμα και ωραία κουβέντα μια και βλέπω την διαφορετικότητα της μεγάλης παρέας μας που αφορά τις διάφορες υποχρεώσεις, επαγγελματικές και οικογενειακές, και τις οικονομικές δυνατότητες- σίγουρα η αγάπη για τα ταξίδια είναι ίσως το μοναδικό κοινό όλων μας- καθώς και τις ανασφάλειες που μας έχουν κυριέψει μετά τα τελευταία γεγονότα.
Προσωπικά έχω την δυνατότητα για ένα ή δύο ταξίδια του ενός μηνός κάθε χρόνο και εύχομαι, όπως όλοι μας, να μπορούσα να κάνω περισσότερα.
Φέτος έμεινα στο ένα γιατί λόγω οικονομικών προβλημάτων κόλωσε η παρέα μου.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε τόσο απαισιόδοξοι εφόσον δεν χειροτερέψουν δραματικά τα πράγματα. Τι εννοώ με αυτό;
Θα επηρέαζε δραματικά την οικονομική μας δυνατότητα για ταξίδια τυχόν απομάκρυνσή μας από την ευρωζώνη και ταυτόχρονη υποτίμηση του καινούργιου μας νομίσματος, κάτι που φαίνεται ότι το γλιτώνουμε προς το παρόν.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα γινόταν απαγορευτικό το ταξίδι και η διαμονή στο εξωτερικό καθώς θα μειωνόταν δραματικά η αγοραστική μας δύναμη.
Φυσικά και με την τωρινή κατάσταση κυριεύει πολύ κόσμο η ανασφάλεια που προκαλεί η ύφεση, που είναι ορατή σε όλους μας, που απειλεί ακόμα και την επαγγελματική μας αποκατάσταση οπότε τα ταξίδια όσο και αν τα αγαπάμε περνάνε σε δεύτερη σκέψη.
Μην ξεχνάμε ότι είμαστε κοντά σε ένα δεύτερο μεταναστευτικό κύμα τα επόμενα χρόνια αν δεν πάρει η κυβέρνηση μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα και αφήσει τα νούμερα της ανεργίας να καλπάζουν ενώ βυθιζόμαστε στην οικονομική ύφεση.
Προς το παρόν όμως, με την εικόνα που έχουμε, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το αγαπημένο μας σπορ του ταξιδεύειν με τις τυχόν αναγκαίες περικοπές ώστε να μην το στερηθούμε εντελώς.
 

MarilenaAth

Member
Μηνύματα
121
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...
για μένα είναι μεγάλη χαρά και νιώθω τυχερή που θα μπορέσω αυτή τη χρονιά να κάνω αυτά τα ταξίδια ενώ δίπλα μου υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν αν θα μπορούν έστω να πάνε μία βδομάδα διακοπές το καλοκαίρι..[/quote]


Συμφωνω απόλυτα μαζί σου...
 

ph2

Member
Μηνύματα
74
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Είναι η πρώτη φορά που ακόμα όχι απλά δεν έχω κλείσει ταξίδι ακόμα αλλά ούτε
και έχω προγραματίσει κάτι.Αναμένω καμιά καλή προσφορά και βλέπουμε.Το σίγουρο είναι ότι έχω άγχος και ανασφάλεια για το τι μέλει γενέσθαι και ναι είμαι από αυτούς που έχουν υποχρεώσεις οπότε.........αναμονή:clap:
 

MarilenaAth

Member
Μηνύματα
121
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...
Νομίζω ότι σε αυτό το forum βρισκόμαστε όλοι γιατί έχουμε μια κοινή αγάπη : Τα ταξίδια...Πιστεύω όμως ότι κάποιοι υπερβάλουν και σκέφτονται λίγο επιπόλαια…
Δεν μπορούν όλοι να κάνουν 5 και 10 και δεν ξέρω και γω πόσα ταξίδια σε έναν χρόνο.. Δεν ξέρω ποιο είναι το επάγγελμα του καθενός ή τι εισοδήματα έχει...
Θα σας μιλήσω όμως από προσωπική άποψη. Δουλεύω και εγώ και ο σύζυγος…
Παιδιά δεν έχουμε οπότε βγαίνουν από τη μέση αρκετά έξοδα. Μένουμε όμως στο ενοίκιο. Άντε πλήρωσε λοιπόν ενοίκιο και πάγια έξοδα. Περιττά έξοδα του στυλ «βλακείες» δεν κάνουμε…και σίγουρα δεν είμαι τύπος που θα βγω να «φάω» τα χρήματά μου στα μπουζούκια!!! Υπάρχει και το θέμα των αδειών… Οι περισσότεροι
από εμάς φαντάζομαι έχουμε 22-25 εργάσιμες μέρες τον χρόνο άδεια …Πως λοιπόν θα φεύγουμε κάθε δυο μήνες για διακοπές?...Εκτός αν είχα τον μπαμπά να με ταΐζει και εγώ να μην δουλεύω… Πιστέψτε με βρίσκομαι εδώ γιατί
κοιμάμαι και ξυπνάω με μια μόνο σκέψη : Το ταξίδι.. Συνεπώς έχω την ίδια ανάγκη με εσάς! Όμως όλα όσα διάβασα εδώ μέσα πραγματικά μου φαίνονται υπερβολικά
και νομίζω ότι κάπου - κάπου καταντάει και απληστία όταν βλέπουμε τον έναν μετά τον άλλο να χάνει την δουλειά του…
Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη με 1 ταξίδι το χρόνο στο εξωτερικό και με ένα μικρότερο εντός Ελλάδος.. Το σημαντικότερο είναι ότι πάντα θα έχω τις σκέψεις μου και την αναμονή για τα επόμενα ταξίδια….
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Διαβάζω τις απόψεις όλων των φίλων και μου ήρθε στο μυαλό, εντελώς αυθόρμητα, μία εικόνα που έζησα πριν πολλά χρόνια, δεκαέξι χρόνια αν θυμάμαι καλά, στο στρατόπεδο της Θήβας. Το 1994 παρουσιάστηκα στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων της Θήβας προκειμένου να υπηρετήσω την θητεία μου. Εκεί συνάντησα και έναν φίλο από το πανεπιστήμιο και μαζί μπήκαμε μέσα στο στρατόπεδο. Μας τοποθέτησαν στην 4η μοίρα. Ελλείψει αντικειμένου και ενδιαφέροντος, συχνό φαινόμενο στον στρατό, συνεχώς καθόμασταν. Ανυπόφορο καθησιό μέχρι αηδίας. Βαρέθηκα τον εαυτό μου. Τότε κατάλαβα γιατί οι τεμπέληδες είναι συνεχώς κουρασμένοι. Τις πρώτες 40 περίπου μέρες δεν κάναμε σχεδόν τίποτα. Τρώγαμε, κοιμόμαστε και μετριόμασταν ακατάπαυστα, μην τυχόν χαθεί κανείς. Μέσα στο σκηνικό αυτό της τεμπελιάς και της βαρεμάρας όλοι οι στρατιώτες γνωριστήκαμε μεταξύ μας. Βρεθήκαμε λοιπόν 10 άτομα με λίγο πολύ κοινά ενδιαφέροντα, γίναμε παρέα και κάναμε κουβεντούλα, λέγαμε κανένα αστείο για να περάσει η ώρα. Στην πρώτη άδεια που λάβαμε για να βγούμε εξοδούχοι, διαδραματίστηκε το εξής απίστευτο σκηνικό. Από την παρέα των 10 ατόμων, άλλοι φορούσαν κοστούμια λες πήγαιναν γαμπροί, άλλοι είχαν πιο casual ντύσιμο, άλλοι πιο sportwear, άλλοι ντυμένοι με δερμάτινα, ενώ ήταν και δύο ντυμένοι, αν θυμούνται οι παλαιότεροι με εκείνα τα στενά τα τζήν, που γινόταν ένα με το πετσί και δεν έβγαιναν με τίποτα από πάνω σου, τόσο στενά, υποχρεωτικά, για να ανασάνεις, τα έκοβες. Το θέαμα φυσικά ήταν για γέλια και για κλάματα. Άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους που βρεθήκαμε εντελώς τυχαία, όλοι μαζί λόγω του στρατού. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι και εγώ όλους εμάς εδώ. Διαφορετικοί σε πάρα πολλά πράγματα, που τους συνδέει η μαγεία των ταξιδιών.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μarilena σε κατανοώ απόλυτα ομως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι...
εσύ βέβαια υπολογίζεις τα έξοδα για δύο άτομα..
οποιοσδήποτε μισθωτός σήμερα μπορεί να κάνει τα ταξίδια του..
ειπαμε και πρίν οτι αυτό γίνεται αναλόγως τι υποχρεώσεις έχει δημιουργήσει ο καθένας!
Με λογική χρήση των χρημάτων,βγαίνει και παραβγαίνει!
Δεν νομίζω κανένας να τα παίρνει απο τον μπαμπά του..ολοι εργαζόμαστε σκληρά.
ταξίδι ειναι και το τετραήμερο που θα προκύψει απο αργίες δεν ειναι μονάχα η στάνταρ άδεια που έχομε..και πιστεψέ με ειναι αρκετά μέσα στον χρόνο.
οπως είπε και ο yorgos παραπάνω τα ταξίδια σήμερα κοστίζουν πολύ φθηνότερα απο τα προηγούμενα χρόνια..μιλάμε για ταξίδια που τα οργανώνεις μόνος και δεν σου κοστίζουν μιά περιουσία με γκρούπ και πεντάστερα..για ταξίδια μιλάμε οχι για high διακοπές ...
βάλτα κάτω και θα δείς οτι δεν είναι καθόλου ουτοπικό..:p
 

coconut

Member
Μηνύματα
167
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Πολυ πιθανο τωρα με την κριση να αρεωσουν καπως τα ταξιδια.
Οποιος θελει ομως να ταξιδεψει, πιστευω πως θα τη βρει την ακρη.
Κι εμεις εχουμε παιδια και μαζι με αυτα και αρκετα εξοδα,αλλα ενα τριημερο ή ενα τετραημερο δεν χρειαζεται να στοιχιζει πολυ.Παιρνεις τη σκηνη σου τη στηνεις σε ενα ωραιο μερος ,μαγειρευεις στη φωτια σου οτι θελεις,εχεις και την παρεα σου και περνας αξεχαστα.
Για ταξιδι στο εξωτερικο το μυστικο ειναι να μεινεις οσο το δυνατο περισσοτερο,αν εχεις το χρονο βεβαια.Αν το θελεις πολυ, αν το ταξιδι ειναι η ζωη σου, τα βρισκεις τα χρηματα.Κοβεις απο παντου,απο ρουχα ,εξοδους,κομμωτηρια γιατι η προτεραιοτητα ειναι το ταξιδι.Κι εκει βεβαια δεν χρειαζεται να ξοδευει καποιος πολλα.Μπορει να μεινει σε μια καλυβα χωρις τις πολυτελειες και να τρωει στα τοπικα μαγειρεια.
Για μενα το σημαντικο παντα σε ενα ταξιδι ειναι να γνωρισω τον τοπο και τους ανθρωπους και οχι να μενω στα πενταστερα και να πινω το ποτο μου στο poolbar.
 

helenabak123

Member
Μηνύματα
25
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
και εγώ έχω κανονίσει να πάω Αίγυπτο & Ιορδανία τον Ιούνιο και Μαρόκκο τον Σεπτέμβριο... Αυτά τα ταξίδια τα έκλεισα πριν αναγγελθούν οι περικοπές αλλά είμαι χαρούμενη για αυτό. Αν άκουγα τώρα τις Κασσάνδρες μάλλον θα την έβγαζα στην Αθηνα. Επομένως 2 ταξιδάκια για περιήγηση και κανά 2-3 στην Αγγλία να δω φίλους, το σύνολο 5-6 τον χρόνο
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.997
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι ήθελα και μίλαγα? Δεν κράταγα το στόμα μου κλειστό?
Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, και τι δεν άκουσα....

Ναι κύριοι είμαι υπάλληλος με έμμισθη σχέση, και ναι, μετράω τις ημέρες άδειας με το σταγονόμετρο. Κι εγώ παίρνω ακριβώς τις μέρες άδειας που προβλέπει ο νόμος και ούτε μία παραπάνω. Αλλά σκεφθείτε ότι εκτός από τις 20-25 μέρες νόμιμης άδειας, υπάρχουν και πολλές ακόμη μη εργάσιμες ημέρες (Σαββατοκύριακα, αργίες κλπ). Με προσεκτική και μετρημένη χρήση, οι μέρες άδειας επαρκούν.

Όσο για τις οικονομικές / βιοποριστικές μου δυνατότητες, δε σκοπεύω να απολογηθώ σε κανένα. Είμαι μισθωτός, αυτό όμως δε σημαίνει και μεροδούλι-μεροφάι. Δεν κλέβω από κανένα, ούτε καν από την εφορία. Και βέβαια δεν είμαι ζάπλουτος.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom