Πόσο συχνά ταξιδεύετε?

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
φετος ειχα αποφασισει να παω μαλδιβες αλλα τελικα αποφασισα οτι οντως με αυτα τα λεφτα μπορω να παω δυο ταξιδια.συμφωνω και γω με τον χαρτη ειναι παραπλανητικος.το πρωτο πραγμα πυ σκεφτηκα οταν αρχισα να γυρναω στο site ηταν μα τι δουλεια κανουν ολοι αυτοι?που βρισκουν τα λεφτα αλλα και τον χρονο απο την δουλεια τους?θελω να ταξιδευω 2 φορες τον χρονο(μακαρι να τα καταφερω γιατι θελω να παω σε οσα πρισσοτερα μερη μπορω.τωρα για το οικονομικο,οπως εχουν τα πραγματα στην χωρα μας πιστευω οτι με μεγαλο κοπο τα μαζευουμε και για αυτο πολλοι ελληνες εχουν βγει ελαχιστες φορες στο εξωτερικο.(κακο αυτο)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.969
Likes
9.385
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εγω κανω το αντιθετο απο αυτο που ειπατε οι περισσοτεροι. Δε θυσιαζω αυτο το ενα το μοναδικο ταξιδι που ονειρευομαι ουτε για δεκα στην Ευρωπη ή σε αλλο κοντινο προορισμο. Θα παω εκει που εχω μεγαλη επιθυμια ακομα κι αν αυτο μου κοστιζει σε αριθμο ταξιδιων και κοκκινισμα χαρτη :rolleyes:. Εσεις που το κανετε προφανως και σας αρεσουν τα ταξιδια με τα οποια ανταλλασσετε το ενα που ειχατε σκοπο να πατε ετσι? Αλλιως δεν αξιζει για μενα.
Κατα τα αλλα τα ταξιδια ειναι εμπειριες , οχι αριθμοι και κοκκινοι χαρτες.
 

voyage

Member
Μηνύματα
23
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΛΑΔΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Και εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ταξίδευα με τους γονείς μου.Συνέχισα,συνεχίζω και θα συνεχίζω να ξοδεύω όλα μου τα ευρώ σε ταξίδια!Και κόλλησα και άλλον το μικρόβιο και τώρα πια συνταξιδεύουμε και στη ζωή μαζί!Να μην ξεχάσω και το μικρό αγοράκι μας που το παίρνουμε και αυτό μαζί!
Οι αποδράσεις στην Ελλάδα μπορεί να είναι εύκολες αλλά κοστίζουν ακριβά.Έτσι επιλέγουμε αντί να πάμε Σαβ/κα ή τριήμερα κάπου στην Ελλάδα,με τα ίδια χρήματα πάμε Ευρώπη 3-4 φορές το χρόνο.Σε άλλες ηπείρους πάμε μια φορά το χρόνο.
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
2 ταξίδια το έτος , ακόμα μέσα στην Ευρώπη και σκοπεύω να το κρατήσω αυτό εως ότου την δώ όλη. Μετά βλέπω κάτι προς Αμερική.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Για μένα δεν έχει σημασία το πόσα ταξίδια θα πάω και το πόσες χώρες θα “δω” (ε καλά έχει αλλά όχι πρωτεύουσα σημασία). Προτιμώ να πάω σε μια χώρα και να κάτσω όσο το δυνατόν περισσότερο, να επισκεφτώ όσες περισσότερες πόλεις/χωριά μπορώ, να ανακατευτώ με τους κατοίκους και εκτός από την επίσκεψη στα αξιοθέατα να περάσω μέρες που απλά θα παρατηρώ τη ζωή. Το να πηγαίνω σε χώρες να βλέπω 1-2 πόλης και να κοκκινίζω έτσι το χάρτη μου δεν μου λέει κάτι.

Παράδειγμα: Έχω πάει στην Πράγα για 4 μέρες. Γύρισα τα αξιοθέατα, ήπια τις μπύρες μου, άκουσα τζαζ... και; Δεν πρόλαβα να καταλάβω τίποτα σχεδόν από την πόλη (όχι αυτά που διαβάζεις στους οδηγούς και τα άρθρα, μιλάω για αυτά που παρατηρείς και πιάνεις μόνος σου), πόσο μάλλον από τη χώρα. Στην Ολλανδία έχω πάει 2 φορές και έχω επισκεφτεί 3-4 πόλης, όχι για τα αξιοθέατα αλλά για να παρατηρήσω. Έχω αρχίσει να παίρνω μια ιδέα αλλά δεν έχω κάτσει αρκετά εκεί. Στις χώρες τις Ασίας που πήγα, έκατσα στην κάθε μια από 3 βδομάδες έως 3 μήνες. Αυτές τις χώρες μπορώ να πω πως τις είδα (εξαίρεση η Κίνα), τις έζησα, τις κατάλαβα εν μέρη. Και αυτό τελικά είναι που μετράει για μένα.
 

Elenik

Member
Μηνύματα
295
Likes
97
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Kαι εγώ ανήκω στους τυχερούς που ταξίδευαν από μικροί οικογενειακώς. Βέβαια μόνο εντός Ευρώπης αφού και εκτός μια φορά έχω πάει. Έχω βάλει πάντως στόχο έως τα 40-45 να έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη με την έννοια να έχω πάει μία φορά τουλάχιστον σε κάθε χώρα. Γενικά κάνω ένα με δύο ταξίδια στο εξωτερικό ετησίως τα δύο τελευταία χρόνια. Τώρα μέσα στην Ελλάδα ταξιδεύουμε πολύ συχνά, σ-κ, τριήμερα και τέτοια. Και αυτός είναι στόχος. Να γυρίσουμε την Ελλάδα όλη όμως, να πάμε σε όλα τα νησιά, και σε όλους τους νομούς.
Την υγειά μας να 'χουμε και βλεππουμε. Τώρα ακυρώθηκε και η Αγγλία και ο επομενος προορισμός αναζητείται.....
 

GeorgeD

Member
Μηνύματα
240
Likes
44
Συνήθως 2 ταξιδάκια εσωτερικού και 1 ταξιδάκι εξωτερικού το χρόνο. Πάντως σίγουρα το καλύτερο και για μένα είναι όποια χώρα επισκέπτομαι να μπορώ να την γυρίζω όσο μπορώ, να βλέπω καλύτερα κουλτούρα...
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Κάνουμε ταξιδάκια στην Ελλάδα όταν παίρνουμε ταυτόχρονα άδεια με τον άντρα μου (2-3 τον χρόνο). Τα διήμερα τα κόψαμε γιατί πλέον δεν συμφέρουν οικονομικά.
Από πέρσι καθιερώσαμε ένα μακρινό ταξίδι στο εξωτερικό τον χρόνο διάρκειας άνω των 10 ημερών (όχι Ευρώπη για την ώρα).
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Μου φαίνεται ότι η go2dbeach, τα λέει μια χαρα!
 

Halcyon

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Χιονισμένη Ευρώπη
Για εξωτερικό, σίγουρα μια φορά το χρόνο. Και για Ελλάδα, σίγουρα μια φορά και ό,τι άλλο τύχει. Ποτέ δεν ξέρεις. Και κάθε χρόνος δεν είναι ίδιος, ούτε κάθε περίσταση. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Γενικά θέλω χρόνο για να προετοιμάσω ταξίδι. Πρώτα μαθαίνω απ'έξω την ιστορία, το χάρτη, τι θα δω, κτίρια, μουσεία, τιμές, φαγητό, τα πάντα κάθε πόλης που θα επισκεφτώ και μετά πάω! χεχ
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δε νομίζω κανείς να σπαταλάει χρήματα και χρόνο μόνο για κοκινίσει ένα χάρτη. Όσοι δεν έχουμε οικογένεια έχουμε την άνεση (και την ανάγκη ίσως) να κάνουμε αρκετές αποδράσεις στη διάρκεια του χρόνου. Εμένα κάτι 3ήμερα στην Ευρώπη μου βγαίνουν σε τιμές που άλλοι χαλάνε τόσα μόνο για διασκέδαση μέσα στην Αθήνα για το σ/κ!

Όσο για το πόσο καιρό πρέπει να μείνεις για να πεις ότι είδες μια χώρα, ο καθένας ανάλογα με το χρόνο του μπορεί να πει πολύ μεγάλα νούμερα. Για μένα που η άδεια μέσα στο χρόνο είναι πολύ συγκεκριμένη, μου φαίνεται αδιανόητο ένα ταξίδι 3 μηνών. Μπράβο σε όσους μπορούν να το κάνουν, αλλά με 1 εβδομάδα σε μια χώρα θεωρώ ότι παίρνω μια γεύση. Και όχι δε θα ήθελα να έχω παει 10φορές σε ένα μέρος για να το γνωρίσω καλά, πριν πάω στο επόμενο (γούστα είναι αυτά). Θεωρώ ότι οι μικρές γεύσεις που παίρνω από κάθε πολιτισμό αρχίζουν και φτιάχνουν ένα παζλ στο μυαλό μου. Και φυσικά πάντα μετράνε οι εμπειρίες και οι όμορφες στιμές που παιρνάμε ταξιδεύοντας, όπου κι αν πάμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.151
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom