Κίνα Ραντεβού στο Πεκίνο

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
Λοιπον η Ελλαδα στο Pinyin γραφεται Xīlà (Σίίί Λά) (
希腊), δηλαδη στο xi ο τονος ειναι σταθερος και για αυτο το εχω γραψει Σιιι διοτι εχει διαρκεια ενω στο la ειναι κοφτος-αποτομος. Λογικο ειναι με τα ερεθισματα που εχουμε απο την ελληνικη γλωσσα να μην μπορουμε να καταλαβουμε την διαφορα. Εαν ομως ασχοληθεις με την γλωσσα τους και αρχισεις να ακους πολλους διαλογους ειτε απο εκπαιδευτικα βιβλια ειτε απο ταινιες τοτε θα δεις οτι σιγα σιγα θα αρχισεις να αντιλαμβανεσαι τις διαφορες, αλλα πραγματικα χρειαζεται πολλες ωρες να αφιερωσει καποιος για να αρχισει να καταλαβαινει και φυσικα πολυ σημαντικος ρολος παιζει και η διαλεκτος. Διοτι αλλο τα μανδαρινικα...αλλο τα καντονεζικα και παει λεγοντας...εαν ο ενας μιλαει μανδαρινικα και ο αλλος καντονεζικα δεν υπαρχει περιπτωση να συνενοηθουν....για να καταλαβουμε τα μεγεθη, θα πω το εξης....υπαρχουν 50.000 ιδεογραμματα τα οποιο οπως καταλαβενετε μπορουν να συνδιαστουν με απειρους τροπους παραγοντας χιλιαδες λεξεις...ενας μεσος κινεζος γνωριζει περιπου στα 5.000 ιδεογραμματα που σημαινει οτι ξερει τον τονισμο και την γραφη τους....για να μην πω για την καλλιγραφια που ειναι ξεχωριστο κεφαλαιο και απαιτει αλλες σπουδες...κλεινει και παλι η παρενθεση.
Και πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς τόσο εντατικά;;; Πω πω τρομακτικό κι εντυπωσιακό ταυτόχρονα!!! Μπράβο σου!!
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
Στη Luoyang μείναμε συνολικά 2,5 μέρες και ήταν ένα χρονικό διάστημα αρκετά ήρεμο μπορώ να πω.. Γενικότερα παρ'όλο που η πόλη μου φάνηκε τελείως αδιάφορη όλα κυλούσαν ρολόι λες και ήθελε να μας ανταμείψει για την ταλαιπωρία που τραβήξαμε μέχρι να φτάσουμε.. Το ξενοδοχείο ενώ δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο (καμία σχέση με αυτό της Σιάν) το προσωπικό εκτός από ευγενέστατο μιλούσε άπταιστα αγγλικά(!) σε σημείο που ντρεπόμουνα να μιλήσω μήπως και δε με καταλάβουν!! :haha::haha:
Είχε ένα τεράααααααααστιο μπουφέ με κινέζικο και ευρωπαϊκο πρωινό, κι ένα καταπληκτικό εστιατόριο με κινέζικα μόνο πιάτα. Ειδικά ένα πιάτο με παϊδάκια και γλυκιά σως από φύλλα τσαγιού :icecream:ήταν καθιερωμένο και τις 3 φορές που φάγαμε εκεί συν ότι άλλο μας κινούσε την περιέργεια κάθε φορά!! Το ξενοδοχείο είχε επίσης και travel agency!! Βέβαια.. μεγαλεία σας λέω στη Luoyang!! Ήταν να μη φτάσουμε εκεί... Οπότε ψάξαμε με τη Γ για εισητήρια με ΤΡΕΝΟ!!! για Pingyao που ήταν ο επόμενος σταθμός μας κι από εκεί για Πεκίνο και ζητήσαμε από την travel agency να μας τα κλείσει, μας τα εκτύπωσε κιόλας κι ήμασταν ήρεμες ότι από κει και πέρα θα κυλούσαν όλα ήρεμα και γαλήνια.. :hug:

Στη Luoyang τώρα 2 μέρες μπορεί η πόλη να μην έλεγε και πολλά αλλά είχε ωραία πραγματάκια για να κάνουμε στη γύρω περιοχή. Επισκεφτήκαμε λοιπόν τα Longmen Caves, το White Horse Temple και το Shaolin Temple. Όλα ήταν πάρα πολύ όμορφα..

Σ' αυτή την πόλη κινηθήκαμε πάρα πολύ με τα μεταφορικά μέσα και παρατηρήσαμε πολλά περίεργα πράγματα για μας τους δυτικούς.. Γενικώς στους δρόμους κυκλοφορεί ο καθένας προς όποια κατεύθυνση θέλει, όποτε θέλει, με δικιά του πρωτοβουλία και με ό,τι μεταφορικό μέσο κι αν διαθέτει. Είδαμε λοιπόν από αυτοκίνητα και μηχανάκια όπου δεν φαινόταν ο αναβάτης απ' αυτά που κουβαλούσε, μέχρι κάρα και γαιδουράκια ή ακόμα καλύτερα έναν πεζό άντρα φορτωμένο με 5 σακιά στην πλάτη να περπατάει ακριβώς στο κέντρο του δρόμου με αντίθετη κατεύθυνση από τα αυτοκίνητα!!! :shock::shock: Και το αστείο ήταν ότι κανείς δεν το έβρισκε παράλογο!! Απλά σταματούσαν όλα τα αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο κορνάροντας και μετά ξεκολλούσαν και συνέχιζαν την πορεία τους... Σαν τα συγκρουόμενα δηλαδή ένα πράγμα..

Επίσης παρατηρήσαμε με τη Γ ότι όλα τα παιδάκια έχουν ξηλωμένη τη ραφή στο κωλαράκι τους από τα παντελονάκια τους κι από μέσα δε φορούσε κανένα βρακάκι.. με αποτέλεσμα αφενός όταν περπατούσαν φαινότανε το κωλαράκι τους, αφετέρου όταν τους ερχόταν η ανάγκη απλά καθόντουσαν στη γνωστή στάση τα έκαναν και συνέχιζαν το παιχνίδι τους!!! Βολικότατο!!!:haha::haha:

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ήταν πως όπου κυκλοφορούσαμε από παντού άκουγες τσακα τσουκα από τις φωτογραφίες που μας έβγαζαν.. και το ωραίο ήταν ότι έφερναν το κινητό μπροστά στα μούτρα σου κι έκαναν και καλά τους αδιάφορους ότι βγάζουν κάτι πίσω από εσένα!! Δηλαδή για πόσο χαζές μας περνούσαν.. δεν ξέρω!! Και ειδικά όταν στηνόμασταν για να βγούμε κάπου εμείς φώτο έβλεπες από πίσω άλλα 40 άτομα να έχουν κάνει κύκλο και να μας βγάζουν κι αυτοί!! Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι θαρραλέοι που σου ζητούσαν ανοιχτά να βγεις μαζί τους!! Αφού σκεφτόμουνα φαντάζεσαι να επισκεφτείς κανέναν Κινέζο κάποια στιγμή και να δεις τα μούτρα σου εκεί δίπλα με τις οικογενειακές φωτογραφίες;;;:bleh::bleh:
Άσε και το άλλο... Ειδικά εγώ που ήμουνα ξανθιά τότε με κοιτούσαν σαν τον ΕΤ!! Με σταματούσαν στο δρόμο και μου έπιαναν τα μαλλιά!!! Στην αρχή είχα σοκαριστεί, μετά το συνήθισα.. Η αλήθεια είναι ότι 12 μέρες στην Κίνα δεν είδα ούτε ένα ξανθό κεφάλι!!!

Και είμαστε που λέτε στο Shaolin Temple και εκεί που προχωράμε έρχεται μία Κινέζα μ' όλη την οικογένειά της και μου χώνει στην αγκαλιά το μωρό της!!! Δίνει και το κινητό της στη Γ και της λέει να μας βγάλει φώτο!! Εγώ έμεινα παγωτό με το μωρό στην αγκαλιά κι ακούω τότε τη Γ να μου λέει:

-Κίτσο, πρόσεχε πώς το πιάνεις το μούλικο γιατί το κωλαράκι του παίρνει αέρα και πριν λίγο το είδα που ''ξελάφρωσε''!!! Αν και τώρα που το σκέφτομαι δε πειράζει.. πάει το καφέ με το κίτρινο μπλουζάκι σου.....!!
Δε ξέρω πώς μπορεί να βγήκα σ' εκείνη τη φωτογραφία και τί έκφραση είχα... ποτέ δε την είδα!!

(συνεχίζεται...)
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
χαχχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Καταπληκτική αφήγηση με υπέροχο χιούμορ.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
Φωτογραφίες θα δούμε;:)
 

manolism

Member
Μηνύματα
387
Likes
1.770
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Και πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς τόσο εντατικά;;; Πω πω τρομακτικό κι εντυπωσιακό ταυτόχρονα!!! Μπράβο σου!!
Μεγαλη ιστορια....και επειδη δεν ειναι σωστο με τις παρενθεσεις μου να χαλαω την ροη της ταξιδιωτικης ιστοριας σου, θα αναφερθω καποια αλλη στιγμη.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!:)
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
Μεγαλη ιστορια....και επειδη δεν ειναι σωστο με τις παρενθεσεις μου να χαλαω την ροη της ταξιδιωτικης ιστοριας σου, θα αναφερθω καποια αλλη στιγμη.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!:)
Καλέ σιγά το πράγμα!! Σου επιτρέπω να κάνεις όσες παρενθέσεις θέλεις...:bleh::bleh:
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.447
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ονειρεμένο Ταξίδι
περου
Έφτασε λοιπόν η μέρα που θα φεύγαμε από τη Luoyang που τόσο καλά μας φέρθηκε, πήραμε τα εισητήρια του ΤΡΕΝΟΥ και ξεκινήσαμε για Pingyao. Είχαμε κλείσει βραδινό δρομολόγιο και η διαδρομή διαρκούσε 11 ώρες οπότε κλείσαμε soft sleepers για να κοιμηθούμε και να είμαστε ξεκούραστες! Το κουπέ μας ήταν πάρα πολύ ωραίο και βολικό 4κλινο με 2 κουκέτες, χώρο για τις αποσκευές, τα απαραίτητα σεμεδάκια για διακόσμηση και πόρτα που έκλεινε.. Και για το λόγο του αληθές, μια που ζητήσατε και φωτο, ορίστε

152.JPG 153.JPG

Αφού τακτοποιηθήκαμε λοιπόν κάναμε και μια βόλτα στο υπόλοιπο τρένο για να δούμε πως ήταν και το hard sleeper.. Και τελικά σταυροκοπηθήκαμε πολλές φορές που δεν κλείσαμε εκεί γιατί η κατάσταση ήταν επιεικώς απαράδεκτη για τόσο μικρή χρηματική διαφορά.. Στα hard sleeper λοιπόν υπήρχαν κουκέτες 3 κρεβατιών, οπότε ο τέρμα πάνω γινόταν χαλκομανία στο ταβάνι.. Τί σε φέρετρο δηλαδή τί στο τρίτο πάτωμα της κουκέτας!! Επίσης ήταν όλες οι κουκέτες μαζί μέσα σ' ένα βαγόνι. Δεν είχε δηλαδή ούτε διαχωριστικά, ούτε πόρτες, ούτε καν ένα παραβάν όπως είχαν ο Πίπης κι ο Λευτέρης στην ομόνυμη ελληνική ταινία!! :haha::haha: Εκτός αυτών ο κόσμος πηγαινοερχόταν συνέχεια, τα φώτα έμεναν ανοιχτά κι είχες συνοδεία σ' όλη τη διαδρομή διάφορους ήχους και μυρωδιές!!:confused:

Ξυπνήσαμε την άλλη μέρα πρωί πρωί φρεσκαδούρες και αποβιβαστήκαμε στο Pingyao!!
Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας που ήταν υπέρ του δέοντως καλό

028 (3).JPG 004 (5).JPG


και μας σκάνε εκεί το παραμύθι.. Στο check in πάει η Γ να πληρώσει με κάρτα τη διαμονή μας και μας λένε ότι δε δέχονται κάρτες, μόνο Cash!! Συνάλλαγμα λέμε κάνετε;; Αρνητική απάντηση!! Ωραία πράγματα!! Εδώ πρέπει να πω ότι είχα πληροφορηθεί πριν το ταξίδι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κάνεις ανάληψη από τράπεζα με κάρτα ή ακόμα πως μπορείς να κάνεις συνάλλαγμα στα ξενοδοχεία γιατί δε κρατάνε προμήθεια ή είναι αμελητέας ποσότητας. Οπότε κι εμείς είχαμε ξεκινήσει μ' ένα σχετικό budget σε cash, τις διαμονές τις πληρώναμε απευθείας με κάρτα κι όταν θα ξεμέναμε είχαμε τις κάρτες για να κάνουμε ανάληψη!

Μας λένε μόνο cash στο ξενοδοχείο.. τί να κάνουμε κι εμείς;;; Βγάζουμε κι αρχίζουμε να μετράμε.. Το είχαμε το ποσό και μας περίσσευαν κι άλλα 80 ευρώ σε yuan περίπου. Μια χαρά λέμε δίνουμε και κάτι παραπάνω γιατί εγώ ήθελα και πρωινό και λέμε θα βγούμε στο χωριό και θα κάνουμε ανάληψη για να έχουμε να κινηθούμε!!

Βγαίνουμε λοιπόν στο χωριό- κωμόπολη πανέμορφο, φανταστικό, απίστευτα παραδοσιακό, πλακόστρωτο όλο με κόκκινα φαναράκια δεξιά κι αριστερά, γεμάτο μαγαζάκια και παλαιοπωλεία και καθόλου τουρίστες!! Να κοιτάμε από δω κι από κει μαγεμένες!! Βλέπουμε και κάτι ωραίους ναούς πληρώνουμε κι εκεί είσοδο και μπαίνουμε.

013 (2).JPG 025 (3).JPG 027 (2).JPG

023 (3).JPG 014 (2).JPG 049 (3).JPG


Μετά η ζέστη μας βάρεσε κατακούτελα, βλέπουμε ένα ωραίο μαγαζάκι μπαίνουμε κι εκεί να πιούμε μια μπύρα να ξαποστάσουμε.. αλλά τί να καταλάβει κανείς μόνο με μία μπύρα;; Παίρνουμε και δεύτερη.. Κάπου εκεί μου λέει η Γ.

-Κίτσο, πρέπει να βρούμε τράπεζα να βγάλουμε λεφτά..
-Καλά μωρέ.. Πώς κάνεις έτσι;; Θα βγάλουμε.. Λεφτά δεν έχουμε;; κλασικά άνετη εγώ...
-Ακριβώς επειδή δεν έχουμε να βγάλουμε για να είμαστε ήσυχες..

Φεύγουμε κι από τη μπυραρία και συνεχίζουμε τη βόλτα μας στην αγορά και στα μαγαζάκια..
-Αχ Γ κοίτα τι τέλεια εσάρπα!!! Και είναι και χειροποίητη!! Και κοίτα και πόσα χρώματα!! Θα πάρω δύο, να αυτές μ' αρέσουν!!
-Κίτσο... δεν έχουμε λεφτά!!
-Ωχού!! Πως κάνεις έτσι ρε παιδί μου;; Πλήρωσέ τες τώρα και θα βγάλουμε μετά...
- Αν δε βγάλουμε λεφτά δε ψωνίζουμε τίποτα άλλο!!! απόλυτη η Γ.
-Καλέ τί λες;;;; Εγώ είπα από το Pingyao θα πάρω τσαγιέρα!!
-Αν δε βγάλουμε λεφτά δε ψωνίζουμε τίποτα άλλο!!!
-Πω πω πω!!! Τί είσαι εσυ;;; Ορίστε ΑΤΜ εδώ δίπλα.. Πάμε να βγάλουμε..

Πάει η Γ, μένω εγώ να χαζεύω τις εσάρπες και τις τσαγιέρες.. Επιστρέφει μετά από 10 λεπτά, την βλέπω εγώ από μακριά κι αρχίζω να τη φωνάζω!!
-Έλα έλα γρήγορα!! Κι έκανα και καλό παζάρι!! Έλα να της τα πάρουμε τώρα που την έχω και ζεστή!!
-Κίτσο το ΑΤΜ δε μου δίνει λεφτά.. δε δέχεται την κάρτα μου!! αποκαρδιωμένη η Γ.:cry::cry:
-Ε, καλά βρε πως κάνεις έτσι;; Δοκίμασε τη δικιά μου!!
-Τη δοκίμασα.. Ούτε αυτή τη δέχεται!!
-Ε, θα έχει πρόβλημα το μηχάνημα.. Πάμε σε άλλο..

Ρωτάμε εδώ, ρωτάμε εκεί βρίσκουμε άλλο ΑΤΜ... Δοκιμάζουμε τις κάρτες μας... τίποτα!!! Δεν γινότανε δεκτές. Δε τις αναγνώριζε.
-Και τώρα;;; η Γ με τρεμάμενη φωνή
-Ααααα έχω άλλη μία κάρτα!!!
-Αλήθεια;; Δοκίμασέ την!!

Βάζω την κάρτα και μένω να κοιτάζω το μηχάνημα..
-Τί έπαθες;;;
-Δε θυμάμαι το PIN!!:haha::haha:
-Πλάκα μου κάνεις τώρα;;; Θυμήσου το!!
-Αααα δε μπορώ έτσι με τόση αρνητική ενέργεια!! παραπονιέμαι.

Να μη σας τα πολυλογώ δοκιμάσαμε όλα τα ΑΤΜ του Pingyao και τίποτα. Ρωτήσαμε για το που υπάρχει τράπεζα και μας είπαν στην άλλη πλευρά του χωριού και κλείνει σε 15 λεπτά!! Τρεχάτε ποδαράκια μου!!! Να ψάχνουμε εδώ, να ψάχνουμε εκεί, να πέφτουμε πάνω σε κόσμο και μαγαζάτορες κι ούτε μια συγνώμη να μη ξέρουμε να πούμε στα κινέζικα.. Μόνο το ευχαριστώ ξέραμε αλλά δε ταίριαζε στη συγκεκριμένη περίπτωση!! Βρίσκουμε λοιπόν την τράπεζα 2 λεπτά πριν κλείσει.. Μπαίνουμε μέσα, ρωτάμε τι γίνεται με τις κάρτες μας και μας λένε ότι δεν είναι αποδεκτές εδώ τέτοιου είδους κάρτες αλλά μόνο κινέζικες!!!:shock: Και πού να βρω εγώ καλέ μου κινέζικη κάρτα;;; Τέλος πάντων.. πάρε του λέω αυτά τα ευρώ και κάνε μου συνάλλαγμα!! Δε κάνουμε συνάλλαγμα μου λέει..:icon_evil::icon_evil:
Πείτε μου πού ακούστηκε τράπεζα να μη κάνει συνάλλαγμα!!! Θα τρελαθώ!!

Η Γ στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού...
-Και τί θα κάνουμε τώρα;;;
-Απλό!! Θα πάμε να κάνουμε συνάλλαγμα σε κάποιο ξενοδοχείο!! πνεύμα ηρεμίας εγώ..

Τί να σας πω τώρα;;; Αν σας πω ότι γυρίσαμε τα μισά και παραπάνω ξενοδοχεία της πόλης και δεν έκαναν πουθενά συνάλλαγμα θα με πιστέψετε;; Σε ένα μάλιστα μας είπαν ότι θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στη Luoyang για να κάνουμε!! Και με τί λεφτά να γυρίσουμε πίσω καλέ μου;;; Να τα γεννήσουμε τα yuan;;;

-Λοιπόν Γ, της λέω, πόσα λεφτά μας έχουν μείνει;;
-Γύρω στα 60 ευρώ (σε yuan), μου απαντά.
-Ωραία!!! Μ' αυτά θα περάσουμε!! Αύριο βράδυ έτσι κι αλλιώς φεύγουμε με το νυχτερινό τρένο για Πεκίνο, διαμονή και πρωινό τα έχουμε πληρωμένα. Αύριο θέλουμε να πάμε στο κάστρο οπότε για εισιτήρια και πήγαινε έλα χρειαζόμαστε τόσα και μας μένουν άλλα 35 ευρώ (σε yuan) για τα προσωπικά μας έξοδα και το φαγητό μας.. Κι αν κάνουμε και καλή οικονομία ίσως μπορέσω να πάρω και την τσαγιέρα που μου άρεσε...:clap::clap:
-Πας καλά;;; Έχουμε στη διάθεσή μας 35 ευρώ και για τις δυο μας για 1,5 μέρα και ονειρεύεσαι την τσαγιέρα;;:icon_evil:
-Εντάξει ρε παιδί μου.. Πως κάνεις έτσι;; Φτηνή είναι η Κίνα!! Μπορεί και να μας φτάσουν...

Το βράδυ μας βρήκε στη γνωστή μπυραρία να πνίγουμε αρχικά τον πόνο μας στις μπύρες και στη συνέχεια να έχουμε κατεβάσει τη μπάντα που έπαιζε μουσική και να τραγουδάμε εμείς καραόκε....:romeo:


(συνεχίζεται...)
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το Εβερεστ
Το Pingyao μου αρεσε παρα πολυ. Αν και τουριστικο ειναι πολυ ομορφο με τα μαγαζακια του, τα εστιατορια και τα μικρα ξενοδοχεια με τις εντυπωσιακες αυλες.

Ωστε ετσι ειναι το soft sleeper. Περασα πολλες ωρες ταρατσα στο hard sleepers κοιτοντας το ταβανι. Στην αρχη δεν ηξερα ποιος χαρακτηρας διπλα στο νουμερο στο εισιτηριο σημαινει κατω, μεσαιο η πανω κρεβατι. Φυσικα οταν ρωτουσα τους κινεζους συνεπιβατες με εστελναν κατευθειαν ρετιρε :bash:. Μετα απο μερικες διαδρομες την ψιλιαστηκα και εμαθα τους 3 χαρακτηρες.

Πολυ ωραια η περιγραφη σου, περιμενουμε συνεχεια.:reading:
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Διαβάζω την ιστορία και μέχρι τώρα έχω:
- μισό καφέ χυμένο στο πληκτρολόγιο
- μια τυρόπιτα στο λαιμό μου
- οκτώ άτομα να με κοιτάζουν σαν ούφο
- βήχα και δάκρυα, δάκρυα και βήχα
κι όλα αυτά από τα γέλια.
Συνέχισε, συνέχισε...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
πολυ γελιο και σημερα....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom