Ρουμανία Ρουμανία πρόγραμμα

LIMGIRL

Member
Μηνύματα
27
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού
Παιδιά, καλημέρα!!!!!!! Μετακινήθηκα στο σωστό thread .... φεύγω για Βουκουρέστι μεθαύριο με Ryanair, φτάνω στις 18:00 και φεύγω Σάββατο μεσημέρι. Ουσιαστικά οι γεμάτες μέρες μου είναι δύο. Έκλεισα διαμέρισμα στην περιοχή του Πανεπιστημίου και σκέφτομαι το πρώτο βράδυ να κατέβω παλιά πόλη για φαγητό, ποτό, βόλτα, την επόμενη μέρα να κάνω ό,τι μπορώ από Βουκουρέστι και την Παρασκευή να την αφιερώσω σε μια κοντινή πόλη, σκέφτομαι την Σινάια και το κάστρο Πέλες. Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, γιατί η Ryanair μας δίνει πολύ φτηνές επιλογές και θα γλιτώσουμε την ταλαιπωρία. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:
1ον Τι γίνεται με τους δρόμους; Είδα καιρό και δεν λέει κάτι για χιόνι αυτές τις μέρες, δίνει θερμοκρασίες από 2-7... Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται παραέξω από το Βουκουρέστι, οπότε ρωτάω κάποιον που πήγε σχετικά πρόσφατα.... Να πάρουμε αλυσίδες; Θα μας χρειαστούν για την ημερήσια την Παρασκευή;
2ον Ξέρεις κανείς τι γίνεται με το πάρκινγκ; Αυτός που μας νοικιάζει το δωμάτιο μας είπε ότι υπάρχει σε αυτήν την περιοχή δωρεάν δημόσιο πάρκινγκ, αλλά σε γενικές γραμμές τι ισχύει και πόσο ασφαλές θα είναι; Μην πληρώνουμε και το νοικιάρικο....
3ον Έχει νοικιάσει κανείς από την υπηρεσία της Ryanair; πολύ φτηνά τα βλέπω και ανησυχώ.
4ον Στο Βουκουρέστι προτάσεις για φαγητό εκτός από το Caru cu Bere; Επίσης αυτό το Thermae που βλέπω τι είναι; Σπα;
5ομ Παίζει κανένα καλό outlet με φτηνά ρούχα;
Αυτά νομίζω.... Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.... Villy διάβασα τα ποστ σου.... Είσαι κατατοπιστικότατη....
Καλησπερα κατ αρχη. θα ηθελα να μαθω αν τελικα νοικιασες το αυτοκινητο που ελεγες και αν ναι πως ειναι οι δρομοι τους εκει κατω.
 
Last edited by a moderator:

Στάθης

Member
Μηνύματα
514
Likes
1.065
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Σχετικά καλοί είναι οι δρόμοι,με λακούβες βέβαια και σε κάποια σημεία είναι κ μεγάλες.
 

Filkon

New Member
Μηνύματα
3
Likes
9
Καλησπέρα σε όλους. Μόλις χτες γύρισα από Βουκουρέστι και δηλώνω ερωτευμένος. Μην διστάσετε και μην είστε προκατειλημμένοι. Αξίζει! Παραθέτω τις εμπειρίες μου για να βοηθήσω όποιον μπορέσω. Για διαμονή προτείνω κοντά στο Πανεπιστήμιο, δηλαδή λίγο πιο βόρεια από το κέντρο και κοντά σε στάση Μετρό. Γενικά οι τιμές είναι φτηνές κυρίως όταν πηγαίνεις σε μικρά μαγαζιά και όχι σε αλυσίδες ή διεθνείς μάρκες. Κεντρικός άξονας της διαμονής σας να είναι τα 2 free walking tour (walkaboutfreetour). Αποτέλεσαν την ψυχή του ταξιδιού μας και μας βοήθησαν να έρθουμε πιο κοντά στην ιστορία της πόλης και των κατοίκων της. Για φαγητό στο κέντρο προτείνω caru cu bere και hanu lui manuc για πιο παραδοσιακές γεύσεις, excalibur και primus λίγο πιο έξω, 18 (θέα!) και artist για gourmet (αρκετά πιο μακριά). Μην παραλείψετε να κάνετε κράτηση από πριν. Για πρωινό στο χέρι δοκιμάστε τις μικρές pattisserie που υπάρχουν σε διάφορα σημεία. Για ποτό υπάρχει το control (ctrl-δίπλα στο alt shift) που μας το πρότειναν ντόπιοι και το pura vida sky bar. Το πάρκο herastrau είναι καταπληκτικό. Γενικά υπάρχουν παντού πάρκα τεράστια αλλά ο χρόνος δεν επαρκεί για όλα. Αυτοκίνητο μέσα στην πόλη δεν θα συνιστούσα. Με την εφαρμογή uber (κάτι σαν ταξί) όλες μου οι διαδρομές εντός πόλης έγιναν με 2-2.5€. Για τους φαν των συγκοινωνιών είναι ικανοποιητικές. Βουκουρέστι 3 μέρες είναι καλες για να το γυρίσεις. Αν έχεις παραπάνω χρόνο βάλε στο πρόγραμμα μια ή δύο διανυκτερεύσεις Μπρασόβ. Μπορείς να πας και με τρένο. 2.5 ώρες διαδρομή 14€ το άτομο περίπου. Από εκεί πας μισή ώρα μακριά στο κάστρο Μπραν (Δράκουλα) και στο κάστρο Πελες (στη Σινάια) μια ώρα με το τρένο και στη μέση της διαδρομής από Βουκουρέστι. Μπορείς να βρεις και κάποιες εκδρομές από εκεί. Γενικά αυθημερόν εκδρομή είναι εφικτή με στάση Σινάια με κόστος σύνολο 25€ για εισητηρια τρένου. Όμως το Μπρασόβ είναι πολύ ωραίο, έχει πολύ ωραία πλατεία και βόλτα στον πεζόδρομο της παλιάς πόλης και αξίζει να κάτσεις μια βραδιά. Συνάλλαγμα κανεις από ανταλλακτηρια που υπάρχουν μπόλικα. Σχεδόν παντού δέχονται κάρτα. Μόνο στο κάστρο Πελες και σε μικρά μαγαζάκια δεν δέχονταν. Τέλος, για απόλυτη χαλάρωση θα προτείνω το Therme, ένα κέντρο κοντά στο αεροδρόμιο με νεροτσουλήθρες και πισίνες, σαουνες κτλ. Μπορείτε να δείτε και κριτικές μου στο tripadvisor για αναλυτικότερες πληροφορίες.
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Από Sibiu για Sghisoara , καθώς ήμουν μόνη, δυσκολεύτηκα να βρω το βολικό για μένα... το τρένο προς αυτή τη κατεύθυνση θεώρησα ότι δεν με βολεύει... (είχε αλλαγή τρένου σε άλλον σταθμό...)

μετά από πολλάααα e-mails σε διαφόρους "πρακτορες", τα κατάφερα (ως βολικό φυσικά κατ΄εμέ) με τη Nicoleta Ocneriu (http://sibiuguidenico.com/ro/)
με την οποία (έχει ένα τζιπ toyota rav), εντάχθηκα στο ζευγάρι Αγγλων και με άφησε Sighisoara το απόγευμα , κάνοντας πριν και τουρ Biertran, 2 οχυρωμένες εκκλησίες και 1 τσιγγάνικο χωριό...
(δεν ξέρω αν τα χρειάζεσαι εσύ ή κάποιος άλλος, σκέφθηκα απλά να τα γράψω εδώ...)

αα η Nicoleta που σου έγραψα παραπάνω εάν τυχόν, πεις ότι θα χρειαστείς να επικοινωνήσεις για βοήθεια με κάποιον, στείλτης -email .. θα σε βοηθήσει έτσι και αλλιώς. είναι πολύ εξυπηρετική! και το αναφέρω γιατί δεν είχα και τις καλύτερες εντυπώσεις στην επικοινωνία με διαφόρους που έτυχε να έχω... μένει sibiu


αν πάτε τελικά sibiu, άλλος ένας που ήταν επαγγελματίας στην επικοινωνία είναι από το www.sibiutourguide.com
.... συνεργάζεται με τη Nicoleta... (και η ίδια η Nicoleta μου είπε ότι θεωρειται και από τους καλύτερους και σε γνώσεις...)
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.986
Likes
40.872
αν πάτε τελικά sibiu, άλλος ένας που ήταν επαγγελματίας στην επικοινωνία είναι από το www.sibiutourguide.com
.... συνεργάζεται με τη Nicoleta... (και η ίδια η Nicoleta μου είπε ότι θεωρειται και από τους καλύτερους και σε γνώσεις...)
Λιγο δυσκολο να χρειαστει, καθως το Σιμπιου θα ειναι σταση, οχι η βαση του ταξιδιου, αν και εφοσον παμε κι εκει. Δεν θα εμβαθυνουμε και τοσο πολυ, θα ειναι οσο γινεται ξεκουραστο ταξιδι εφοσον θα μπουν τοσες μετακινησεις απο πολη σε πολη σχεδον ανα μερα.
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
στο ανέφερα γιατί με τη Nicoleta συνδύασα την ίδια μέρα, τουρ Biertran κλπ (όπως προανέφερα) και μετάβαση στη Sighisoara, κερδίζοντας έτσι 1 μέρα...

... θα ειναι οσο γινεται ξεκουραστο ταξιδι εφοσον θα μπουν τοσες μετακινησεις απο πολη σε πολη σχεδον ανα μερα.
το ίδιο έκανα και εγώ με τις διανυκτερεύσεις: Sibiu (2n) - Sighisoara (2n ) - Brasov ( 2n ) - Bucharest (2n )
 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.986
Likes
40.872
Η χαζη ερωτηση της ημερας: τι ωρα ξυπνας για να πας σε τετοιο τουρ; Θα ειναι η πρωτη μερα διακοπων μετα απο μια δυσκολη χρονια και ΑΡΝΟΥΜΑΙ πεισματικα να ξυπναω νωρις σε ολο το ταξιδι :haha:
Το προγραμμα σου ειναι πιο εκτεταμενο απο το δικο μου: 1 νυχτα Σιμπιου, 1 Σιγκισοαρα, 2 Μπρασοβ, καθολου Βουκουρεστι γιατι ξαναπηγα.
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
ααα καλά τώρα μιλάς με ΤΟ ξυπνοπούλι! εγώ και στα ταξίδια δυστυχώς ή ευτυχώς ξυπνάω νωρίς !
εδώ στη Σιμπίου έπινα καφέ (~ 7.00πμ) στην πλατεία μαζί με τους σκουπιδιάρηδες:haha:

για το παραπάνω τουρ ξεκινήσαμε από Σιμπίου 9.00πμ και περίπου στις 4.30 μετά από ξενάγηση που είχε προγραμματισμένη με τους Αγγλους στην Σιγκισοάρα , με άφησε και έπινα τον espresso μου συνδοείας γλυκού και ψιλόβροχου :xalara: στο HOUSE ON THE ROCK (Cafe International & Family Centre )
https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...ures_County_Central_Romania_Transylvania.html
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.986
Likes
40.872
Δυστυχως, δυστυχως ειμαι απο αυτους που προλαβαινουν με το ζορι το πρωινο αν τελειωνει στις 9.30 αν με εννοεις...:haha:. Γνωστη καλοπερασακιας, θεωρω τα ταξιδια διακοπες, εκτος απο περιηγηση, κι ας χασω και κατι, δεν παω σε ολα τα αξιοεθατα, εκτος αν προκειται για πινακοθηκη που την εχω βαλει στο ματι απο καιρο, τοτε κανω καμια θυσια...
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά

paefstra

Member
Μηνύματα
12.986
Likes
40.872
Να προσπαθήσεις να μεταπείσεις το άλλο άτομο..δεν είναι κουραστικό! και στο λέω εγώ που έχω πρόβλημα με τη μέση μου ... είναι όμορφη η Sibiu..
Ολα καλά, μεταπείστηκε! Θα χρησιμοποιησω το λινκ με τα δρομολογια που μου εδωσες, αλλα μαλλον θα χρησιμοποιησουμε ταξι για την πολη αντι για τρανσφερ, καθως θυμαμαι οτι οι διαδρομες ηταν πολυ οικονομικες (ειχα πληρωσει 6 ευρω μολις απο το spa για το Βουκουρεστι, το οποιο ειναι σε αποσταση αναπνοης απο το αεροδρομιο)
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Για Sibiu:
να ανεβείτε στον πύργο του συμβουλίου (Turnul Sfatului Sibiu)...σιγά-σιγά ..είναι στενές οι σκάλες... καταλήγει σε ένα μικρό δωμάτιο με πανοραμική θέα της πόλης (προτιμήστε να μην έχει κόσμο που ανεβαίνει).

Με το πούλμαν από Βουκουρέστι, καθήστε από την αριστερή πλευρά (όπως μπαίνεις).. είναι καλύτερη η θέα και δεν θα σας βαράει ο ήλιος
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.161
Μηνύματα
882.472
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom