Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Μηνύματα
10.398
Likes
9.331
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν ψαχνω γενικα αλλα καποια εταιρια που να μην θελει πιστωτικη καρτα
Ανοιξες τα λινκ? Και οι δυο, όπως και δεκάδες αλλες που θα βρεις με αναζήτηση στο google νοικιάζουν χωρίς πιστωτική.
 

kostasrs

Member
Μηνύματα
47
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-Bora
Ανοιξες τα λινκ? Και οι δυο, όπως και δεκάδες αλλες που θα βρεις με αναζήτηση στο google νοικιάζουν χωρίς πιστωτική.
OK ναι μολις τωρα τα ανοιξα,ευχαριστω!
 

tpap

Member
Μηνύματα
39
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
London
Ταξίδι-Όνειρο
Tokyo
Βρήκα αυτό το γραφείο ενοικίασης που φαίνεται πολύ σοβαρό, αν και οι τιμές του είναι ψιλο-τσιμπημένες νομίζω http://www.bicibaci.com/noleggio_scooter.php

Το βασικό ερώτημα είναι: Αξίζει να ανακαλύψεις τη Ρώμη με Βέσπα;
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
Καλημερα. Παιρνω τηλ στο μπορκεσε αλλα μου λεει οτι το νουμερο δεν ειναι σωστο . Πρεπει να βαλω καποιο προθεμα μπροστα; εγω παιρνω το 390632810
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Καλημερα. Παιρνω τηλ στο μπορκεσε αλλα μου λεει οτι το νουμερο δεν ειναι σωστο . Πρεπει να βαλω καποιο προθεμα μπροστα; εγω παιρνω το 390632810
Να φανταστώ ότι βάζεις μπροστά το 00 εε;
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μιας κι έχω αϋπνία ας κάνω έναν απολογισμό του ταξιδιού μας.
Κατ' αρχήν βρεθήκαμε στη Ρώμη 24-29/12 (5 δ/ν).
Την πρώτη μέρα φτάσαμε αργά το απόγευμα κι έτσι περιοριστήκαμε σε μια βραδινή βόλτα στη Φοντάνα ντι Τρέβι και φαγητό κάπου στα πέριξ. Αν και ήταν παραμονή Χριστουγέννων υπήρχαν αρκετά εστιατόρια ανοιχτά και μπορούσες να κάτσεις άνετα για φαγητό χωρίς να έχεις κάνει κράτηση. Τα ΜΜΜ λειτούργησαν ως τις 21.00 εκείνο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα που ήταν ανήμερα Χριστουγέννων το μετρό λειτούργησε μέχρι τη 1 το μεσημέρι, αλλά τα λεωφορεία και τραμ μετά το μεσημεριανό διάλειμμα ξεκίνησαν πάλι δρομολόγια από 16.30 μέχρι 21.00. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε βόλτα με το Hop on - hop off, εξάλλου ήταν κάτι που ήθελε κι ο μικρός. Πήραμε λοιπόν από το Τερμινι το 110 με 15 ευρώ/ατομο για 48 ώρες, το παιδί δωρεάν. Ολα τα μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστά κι έτσι κάναμε βόλτες στην πόλη. Επισκεφτήκαμε την Σαντα Μαρία ιν Κοσμεντίν και το Στόμα της Αλήθειας, βρεθήκαμε στην πλατεία του Αγιου Πέτρου που γινοταν πανζουρλισμός, χαζέψαμε το Σαν Αντζελο και περιδιαβήκαμε την ομώνυμη γέφυρα, πήγαμε στη Ναβονα, στο Πανθεον, στο Καμπο ντε Φιόρι, γευτήκαμε παγωτό από το Ντελα Παλμα και ήταν εξαιρετικό! Το βράδυ καναμε τσαρκα στο Τραστεβερε όπου γενικά επικρατούσε νέκρα. Φάγαμε στο Carlo Menta που ήταν φίσκα. Οικονομικές τιμές και το φαγητό ικανοποιητικό.
Την τρίτη μέρα (Πέμπτη 26/12) ξεκινήσαμε την μέρα μας με το Κολοσσαίο. Οι μεγάλοι είχαμε Roma Pass (με 34 ευρω/ατομο για 3 μέρες) κι έτσι δεν καθυστερήσαμε σε ουρές. Για τα παιδιά η εισοδος είναι δωρεάν όμως πρέπει να κοψεις μηδενικό εισιτήριο, ευτυχώς σε παραπέμπουν σε γκισέ χωρίς ουρά :D. Συνεχίσαμε την εκπαιδευτική περιήγηση σε Ρωμαϊκό Φόρουμ και Παλατινο Λόφο και μας άρεσε πάρα πολύ. Το παιδί γκρίνιαζε βέβαια λόγω κούρασης αλλά δεν πτοηθήκαμε. Αργότερα βρεθήκαμε στον Καπιτωλίνο λόφο κι αφού ξεκουραστήκαμε στο καφέ με την υπέροχη θέα, είπαμε να δούμε και τα μουσεία του Καπιτωλίου. Το εισιτηριο κόστιζε 13 ευρω και 11 το παιδικό και περιλαμβανε και την περιοδική έκθεση για τον Αρχιμήδη. Βεβαια εμείς το καλύψαμε με τη Roma Pass. Πραγματικά αυτά τα μουσεία (είναι 2 ουσιαστικά, το Παλατσο ντε Κονσερβατόρι και το Παλατσο Νουοβο και συνδέονται υπογείως) με εντυπωσίασαν! Αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη σε αυτά! Το βράδυ εκείνο είχαμε το καλύτερο δείπνο από όλες τις μέρες. Φάγαμε κοντα στη στάση του μετρο Οταβιανο, στο Il Ciociaro. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, ο,τι πήραμε ήταν εξαιρετικό, με την αματριτσιανα να κλέβει τις εντυπώσεις λόγω σερβιρίσματος. Για να καταλάβετε, ο σερβιτόρος μάς σερβιρε την αματριτσιάνα μεσα από μια αυτοσχέδια μαρμίτα που ήταν ουσιαστικά το "κεφάλι" από το πεκορίνο. Κι ετσι όπως έβαζε την κουτάλα μέσα στη μαρμιτα-πεκορίνο μαζί με το ζυμαρικό έπαιρνε και από τα τοιχώματα τυράκι. Πολύ ευφανταστη παρουσίαση, δεν το είχα ξαναδεί!
Η τέταρη μέρα είχε Βατικανό. Τα εισιτηρια ήταν αγορασμένα μέσω ιντερνετ οπότε δεν ταλαιπωρηθήκαμε σε ουρές. Εντάξει, τα μουσεια του Βατικανού δεν χρειάζονται συστάσεις. Το μόνο που θα πω είναι πως στη συλλογη μοντέρνας θρησκευτικής τέχνης θα δείτε διαφορα διαμαντάκια των Νταλί, Βαν Γκογκ, Γκωγκέν, Πικάσο, Καντινσκι, μεχρι και του κομμουνιστη Ριβερα είχαν πίνακα o_O και πολλών άλλων. Την Καπελα Σιστίνα δεν μπορώ να πω πως την ευχαριστήθηκα γιατί γινόταν χαμός από κόσμο. Είμασταν πολυ στριμωγμένοι κι ετσι δεν μπορέσαμε να την παρατηρήσουμε προσεχτικά και να την απολαύσουμε. Ο μικρός (κι εμείς βέβαια) είχε κουραστει πολύ και άσκησε βέτο, Αγιος Πετρος γιοκ!:cry: Ρε παιδιά, φτάσαμε ως εδώ μία ανασα απ' τη Βασιλική, που σημειωτέον κάθε βράδυ χαζεύαμε τον φωτισμένο τρούλο της και δεν θα κάναμε έστω μια γρήγορη επίσκεψη;;; Είναι δυνατόν; Κι όμως ήταν :twisted:. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. "Δεν πειράζει μωρό μου, θα έρθουμε με την πρώτη ευκαιρία οι ΔΥΟ μας για ρομαντζάδα στη Ρώμη και θα δούμε και Αγιο Πετρο και ο,τι τραβάει η ψυχή σου" μου λέει ο συζυγος όλο νόημα για να μετριάσει κάπως την πίκρα μου. "Ας είναι..." μουρμουρίζω. Σειρά είχε η Πλατεία του Λαού. Αφού κατηφορίσαμε την Βια ντελ Μπαμπουίνο, καθίσαμε για καφε σε ενα φοβερο μερος (δεν θυμαμαι την ονομασία του) που είναι νομίζω και μουσείο διπλα στην βυζαντινή εκκλησια του Αγίου Αθανασίου. Μετά ακολούθησαν τα Ισπανικά σκαλιά και η Τρινιτα ντει Μοντι. Καταλήξαμε στην Φοντανα ντι Τρεβι για να την δουμε και μέρα. Ομως αυτη τη φορά είχε φοβερό κόσμο και δεν την ευχαριστηθήκαμε. Το απογευμα βρεθήκαμε παλι στο Τραστεβερε κι αφού καναμε τη βολτίτσα μας, είπαμε να καθήσουμε για φαγητο στο La Fraschetta. Δυστυχώς το φαγητό ήταν μέτριο και οι τιμές τσιμπημένες. Δεν το συνιστώ σε καμμία περίπτωση. Τεσπα.
Η τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στο παιδί. Αρκετά είχε ταλαιπωρηθεί, ήταν καιρός να κάνουμε και τα δικά του γούστα. Το πρωινό είχε ζωολογικό κήπο. Εγώ όχι απλά δεν έχω κανένα ενδιαφέρον γι αυτους, αλλά θλίβομαι κιόλας να βλέπω τα ζώα σε περιορισμό και να γίνονται θέαμα. Για χατήρι του παιδιού όμως πήγαμε. Το εισιτηριο εδώ είχε 14 ευρώ (13 λόγω Roma Pass, φοβερή εκπτωση:haha:) και 12 το παιδικό. Γενικά είχε πολλά δεντρα και πρασινάδα, αλλά δεν ήταν και κάτι το αξιόλογο για τα δικά μου γουστα. Του μικρού του άρεσε πολύ κι αυτό είναι που μετράει! Συνέχεια είχε το Rainbow Magicland. Απο το Bioparco που βρισκεται στη Βίλλα Μποργκέζε πήραμε λεωφορείο για το Τερμινι. Εκεί βγαλαμε από τα αυτοματα μηχανήματα εισιτήριο για το τρένο προς το Βαλμοντονε. Αν χρειαστεί να πάρετε τρένο, μην διστάσετε καθόλου. Είναι πολύ ευκολη η μετακίνηση και τα αυτοματα μηχανήματα πολύ ευχρηστα. Δεν θα ζοριστειτε καθολου. Τα εισιτηρια κοστιζαν 3 ευρώ και 1,5 το παιδικό. Φτάσαμε στο Βαλμοντονε μετα από 40'-45' (αν θυμάμαι καλά) με ένα ολοκαίνουριο, πεντακάθαρο και αθόρυβο τρένο. Εκεί νομίζαμε πως θα είχε shuttle bus από το σταθμό μέχρι το λουνα παρκ, αλλά δυστυχως δεν είχε. Εχει μόνο το πρωι, αλλά από το σταθμό πηραμε ταξι με στανταρ ταρίφα 10 ευρω. Φτασαμε λοιπόν στο πάρκο που αν και Σάββατο δεν είχε φοβερό κόσμο. Το κόστος ήταν 23 ευρω/ενήλικα (28 κανονικά, αλλά με εκπτωση 5 Ε λόγω Ρομα Πας) και τα παιδια ως 10 ετων δωρεάν. Λοιπον μπαινοντας στο πάρκο συναντησαμε το "shock", ενα φοβερό τρενάκι. Αποφασίσαμε να ανεβουμε μαζί με το παιδί χωρις να ξερουμε περι τίνος πρόκειται. Παναγία μου :shock:! ΣΟΚ όνομα και πραγμα. Αν κάποιος έχει ανέβει σ' αυτό, πραγματικά θα ήθελα να μαθω την άποψή του. Χεστηκα όταν είδα πως το παιδί είχε σχεδόν ασπρίσει. Δεν διαρκεί πολύ, περιπου 1 λεπτό;) αλλά το θυμάσαι για καιρό!:haha: Μετα από αυτή την εμπειρία, ο μικρός δεν ήθελε να μπούμε πουθενά. Η αλήθεια είναι πως σε κάποια παιχνιδια είχε αρκετη αναμονή στην ουρά και αυτό τον αποθάρρυνε, αλλά σιγουρα επαιξε ρόλο και η προηγούμενη εμπειρια του ΣΟΚ. Τελικά ανεβηκαμε σε κανα δυο τρενακια ακόμα και σε κάτι άλλα παιχνιδια. Ομως για το Isola Volante και το Mystika δεν καταφέραμε να τον πείσουμε. Για όσους ενδιαφέρονται στο www.magicland.it θα βρουνε πληροφορίες. Η επιστροφη μας στο σταθμο του Βαλμοντονε εγινε με το shuttle bus που ηταν δωρεαν. Κι από κει στο Τερμινι με την ίδια διαδικασία όπως στο πήγαινε. Το τελευταίο βράδυ καναμε πάλι βόλτα στο αγαπημένο Τραστεβέρε, μόνο που αυτή τη φορά είχε κοσμοπλημμύρα. Ολα τα δρομάκια τίγκα στον κόσμο!
Την επόμενη μερα μετά το πρωινό πήραμε το λεωφορειο για αεροδρόμιο.Αριβεντέρτσι Ρόμα!
Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε και παρόλο που το βρίσκω "γεμάτο", δεν μπορω να πω πως ζοριστήκαμε. Εντάξει, λόγω παιδιού είμασταν λίγο πιο περιορισμένοι, αλλά νομίζω πως και πάλι είδαμε και κάναμε αρκετά πραγματα. Αυτό που έχω να πω είναι πως η Ρώμη είναι μια φιλική πολή προς τον ταξιδιώτη. Τα ΜΜΜ είναι άρτια, μπορείς να μετακινηθείς με μεγάλη ευκολία και να πας οπουδηποτε. Είναι εξαιρετικά ασφαλής πόλη αν και υποδέχεται τεραστιο ογκο τουριστών και η αστυνομία έχει πολύ διακριτική παρουσία. Μην διστάσετε καθόλου να παρετε τα παιδάκια σας μαζί. Αφού περάσαμε τόσο καλά εμείς που ο γιος μας είναι γενικά γκρινιάρης και ζόρικος, τότε όλοι μπορούν.
Άφησα τη λυπητερή για το τέλος. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Πετάξαμε με την ευκολη με κόστος 332 Ε και οι τρεις + μια παραδοτέα αποσκευή εως 20 κιλα.
Μείναμε 5 δ/ν στο www.palazzocarpegna.com, το οποίο είναι αρκετά μακρια από το κέντρο αλλά έχει κοντα τον σταθμο μετρο Κορνελια και βέβαια στάση λεωφορείων που σε πηγαίνουν στην Πιατσα Βενέτσια. Επίσης με τα λεωφορεία της Κοτραλ από Κορνελια πας κατευθείαν Φιουμιτσίνο χωρίς αλλαγες, ανταποκρίσεις κλπ. Κόστος 3,90 ευρω/ατομο απο αεροδρόμιο και 3,60 ευρω επιστροφή. Το ξενοδοχείο το κλείσαμε μέσω yeego.com με πρωινο στα 412 Ε συνολο + 30Ε συνολο για το σιτυ ταξ. Δεν το θεωρω κάτι αξιόλογο, πάντως η τιμή του ήταν ακαταμάχητη. Το πρωινό ήταν αρκετα πλούσιο και ικανοποιητικό από αποψη ποιότητας. Τα δωματια ήταν άνετα και ο υπνος μας ηταν πολύ καλός, είχε εξαιρετικά στρώματα. Θετικό πρόσημο τελικα, αν εξαιρέσεις την τοποθεσία.
Πήραμε δυο βραδια ταξί, μία από κεντρο και μια από Τραστεβερεμε 15 και 17 ευρώ αντίστοιχα.
Το παιδί 8 ετων δεν πληρωνε στα ΜΜΜ (εκτος τρενου για Βαλμοντονε και Κοτραλ για αεροδρομιο). Για τις Roma Pass (αξίζουν και με το παραπάνω) δωσαμε 34*2=68Ε, για το 110 15*2=30Ε, για το Βατικανό 52Ε συνολο, για το Bioparco 38Ε συνολο, για το magicland 23*2=46. Συνολικά το ταξίδι μας στοίχισε 1500Ε.
Μου έκανε εντύπωση που στα ΜΜΜ δεν πετύχαμε ούτε μια φορά ελεγκτη.
Οι Ρωμαίοι ήταν πολυ εξυπηρετικοί μαζί μας και δε νιωσαμε ούτε μια φορα πως θέλουν να μας εξαπατήσουν ή κατι τέτοιο. Γενικά περάσαμε σούπερ και φυσικά θα ξαναπάμε γιατί έχουμε αφήσει εκκρεμότητες.
Για ό,τι πληροφορία θέλετε είμαι στη διάθεσή σας.
Ευχομαι καλή χρονιά με υγεία και γεματη ταξιδιάρικες εμπειρίες!
ΥΓ. Πήγε 8.15 η ώρα. :shock: Ξεκίνησα στις 3 για να πω πέντε πράγματα και με βρήκε το πρωί. Καλημερούδια λοιπόν!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.195
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom