Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Triplover

Member
Μηνύματα
1.189
Likes
4.046
Καλησπέρα.
Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στη Ρώμη και θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες.
1)Σχετικά με τα μουσεία, επειδή διαβάζω πως υπάρχουν μεγάλες ουρές, θα πρέπει να κάνω κράτηση από πριν (ειδικά για Βατικανό, Κολοσσέο και Villa Borghese); Από ποιο site να τα κλείσω;
Για Βατικανό θα βρειτε εύκολα την σελίδα του στο διαδίκτυο. Ειναι 16 € συν 4€ τέλος κράτησης από ίντερνετ. Δηλαδή 20€.
Για Γκαλερί Μποργκέζε όπως και δήποτε να κάνετε κράτηση από 2-3 μέρες τουλάχιστον πιο πριν αλλιώς θα "φατε πόρτα". Προφανώς η βίλα δεν έχει είσοδο καθώς είναι μεγάλο πάρκο.
Για κολοσσαίο θα μπειτε από την είσοδο του Παλατίνο. Όχι από Κολοσσαίο, ούτε από Αγορά. Εγώ που πήγα μέσα Οκτώβρη συνάντησα αρκετά μεγάλη ουρά περίπου 45 λεπτών με μιας ώρας από την Αγορά.
Τέλος, θα σας συμβούλευα το εισιτήριο της επιστροφής να το κλείσετε πιο πριν. Όταν γυρνούσα τα λεωφορεία της Terravision ήταν γεμάτα και δεν δεχόντουσαν κάποιον που δεν είχε προαγορασμένο εισιτήριο. Έπρεπε να περιμένεις για επόμενα. Αν και υπάρχουν δύο εταιρίες οπότε είσαι οκ.
 

stergios

Member
Μηνύματα
38
Likes
92
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Καλημέρα,

μία ....τελευταία....ερώτηση σχετικά με το roma pass και το Μουσείο Borghese. Έχω αγοράσει ηλεκτρονικά το roma pass. Για να επισκεφθώ το Μουσείο Borghese θα πρέπει να κάνω τηλεφωνική κράτηση;
 

stergios

Member
Μηνύματα
38
Likes
92
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Γεια σου takis.
Πήγα πριν 20 μέρες στην όμορφη Ρώμη. Λοιπόν τον ίδιο φόβο είχα και εγώ.

1) Στο Βατικανό μπαίνεις τσάμπα. Θα χρειαστεί μέσα στο Βατικανό εισητήριο αν θες και φυσικά θα θες να ανέβεις στον τρούλο. Είναι 5 ευρώ με τα πόδια και 7 ευρώ με το ασανσέρ. Βασικά μέχρι ένα σημείο σε πάει το ασανσέρ, μετά όλοι μαζί με τα σκαλιά. Στο κομμάτι που σε πάει το ασανσέρ τα σκαλιά είναι σαν πλατύσκαλα και όλα καλά. Στο λέω γιατί από εκεί πήγαμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.
Μετά πάτε όλοι μαζί και εκεί είναι τα ωραία . . .:haha::haha::haha::haha::haha: Δεν τύχαμε ουρά ούτε στο Βατικανό ούτε στον τρούλο. Για μουσείο η είσοδος είναι 16 ευρώ το άτομο. Άλλη είσοδος γαι το μουσείο, θα το καταλάβεις από τον κόσμο, είναι έξω από την εκκλησία σε άλλο σημείο, ούτε και εκεί κίνηση.
Κολοσέο και Ρωμαική αγορά είναι ένα ενιαίο εισητήριο 12 ευρώ το άτομο. Ουρά ατελείωτη:icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil::icon_evil: Αλλά ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ στην είσοδο για τη Ρωμαική αγορά. Ουρά . . . δύο άτομα. Το ξέρουν ελάχιστοι. Είναι κοινό το εισητήριο.
Βίλλα Μποργκέσε είναι τσάμπα όσον αφορά το πάρκο. Τώρα για την γκαλερί δεν ξέρω. Αξίζει να νοικιάσεις διθέσιο ή τετραθέσιο ποδήλατο 12 ευρώ το πρώτο ή οχηματάκι του γκόλφ με 20 (μάλλον) ή και κάτι άλλα μηχανοκίνητα. Είναι τεράστιο πάρκο και θα σας αρέσει η τσάρκα. Ήμασταν τρία ζευγάρια και το καθένα ζευγάρι νοίκιασε από ενα. Καταλαβαίνεις . . . :bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh:


2) Να σου πω την αλήθεια δεν πήγα σε κανένα από τα δύο. Λοιπόν όταν φτάσαμε στο Ξενοδοχείο μας είπαν να μην βγάλουμε τη ROMA PASS. Και έτσι κάναμε. Έχει στο μετρό απλό εισητήριο, ημερήσιο απεριορίστων διαδρομών με 6 ευρώ και το τριήμερο με 16 ευρώ. Για 4 μέρες ένα δεύτερο και ένα τρίτο και είσαι γάτα. Δεν κλεισαμε πουθενά νωρίτερα. Πόσες μέρες θα πάτε;

3) Στα τουριστικά μέρη έχει από όλα αυτά. Δεν μας ενθουσίασε κάτι άσε που και οι τιμές παιζουν. Μόνο κάτο μαγνητάκια με διάφορα αξιοθέατα. Την πρώτη μέρα, Σάββατο ήταν, πήγαμε από την VIA DEL CORSO από όπου ψωνίσαμε και κάτι ρουχαλάκια είχε τρομερές εκπτώσεις και ήταν δελεαστικότατες. (- 73% και κάτι τέτοια). Από ψώνια μόνο αυτά.

4) Φαγητό ανεπιφύλακτα στο CAMPO DEI FIORI. Έχει μαγαζάκια για φαγητό και ποτό. Ήταν το στέκι μας. Μας το είχαν προτείνει και στο ξενοδοχείο. Τιμές καλές, έχει αρκετά μαγαζάκια, ψάχνεις και κάθεσαι. Παγωτό από όπου και να πάρεις είναι γαμάτο. Από Πάνθεον για CAMPO DEI FIORI έχει ένα κάρο μαγαζιά με παγωτό, πήραμε και από εκεί. Τεράστια, γευστικότατα, απολαυστικά.

5) Με το που φτάνετε αεροδρόμιο και πέρνετε τη βαλίτσα πάτε προς το Τ3 όπου και θα πάρετε λεωφορείο (τουριστικό) για termini. Θα είναι η πρώτη γνωριμία με την πόλη. Περίπου 50 λεπτά η διαδρομή. Πριν φτάσεις στα λεωφορεία έχει ταξί και μίνι μπας. Εσύ αποφασίζεις. Τιμές των λεωφορείων από 3-4 ευρώ ως 9. Μην πανικοβληθείτε αν δείτε κόσμο. Γκρουπ είναι που έχουν κλείσει από νωρίτερα με τα πρακτορεία. Θα έρθει και άλλο . . .και άλλο . . . !!;);) Να δειτε και ποια τιμή σας αρέσει κλπ. Δεν κλείσαμε από πουθενά.
Ομοίως θα γυρίσετε και όταν φευγετε. Υπάρχει και το τραίνο.


Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε άλλο!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Καλά να περάσετε :xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara::xalara:
Πάμε Ρώμη μεθαύριο......Ευχαριστώ, μας έλυσες αρκετές απορίες πρωί πρωί!!!
Με Alitalia πήγατε;
 

Takis83psa

Member
Μηνύματα
53
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Να ρωτήσω κάτι ακόμη, αν και είναι αργά :p Έχω ταυτότητα νέου τύπου (τον Μάρτη του 2011 την έβγαλα και τα γράφει και με λατινικούς χαρακτήρες) Μπορώ να ταξιδέψω με αυτή και χωρίς διαβατήριο. Σωστά;;; Με τα τηλέφωνα προς Ελλάδα τι γίνεται; Έχω Cosmote what's up. Ξέρει κάποιος τις χρεώσεις για κλήσεις ή για μνμ; Υπάρχουν στη Ρώμη κάρτες όπως εδώ που τις χρησιμοποιείς στα καρτοτηλέφωνα και καλείς εξωτερικό; Κάποιο άλλο χρήσιμο tip για την Ρώμη γενικα;
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.435
Likes
4.424
Καλημέρα
Κλείσαμε αεροπορικά με τη γυναίκα για Ρώμη το καλοκαίρι (ξέρω, είναι νωρίς ακόμη) και ψιλοψάχνουμε για ξενοδοχεία (συνηθίζω να κάνω κράτηση με δωρεάν ακύρωση και αν βρω κάτι καλύτερο τις τελευταίες μέρες το κλείνω).
Αρχικά έχουμε αποκλείσει Termini και ψάχνουμε αν είναι δυνατόν κεντρικά με τιμή maximum 100 ευρώ τη βραδιά.
Παρακάτω έχω links από αυτά που έχω δει και με ενδιαφέρουν, τα πρώτα προς Via veneto και τα υπόλοιπα σε άλλες περιοχές (Βατικανό, Trastevere κλπ.) και θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά.
http://www.hotelmodigliani.com/
http://www.hotelcaprice.com/en/
http://hotelanahi.com/en/default.html
http://www.hotelrelaisdeipapi.com/
http://www.hotelfabiomassimo.com/home.php (λίγο ακριβότερο)
http://www.hotelromance.it/
http://www.residenzasantamaria.com/entrata.htm (Τραστέβερε, δεν ξέρω αν αξίζει και σαν περιοχή όσον αφορά συγκοινωνίες κλπ).
Ευχαριστώ
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.740
Likes
15.123
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
με την ταυτότητα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.
 

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Για Γκαλερί Μποργκέζε όπως και δήποτε να κάνετε κράτηση από 2-3 μέρες τουλάχιστον πιο πριν αλλιώς θα "φατε πόρτα" .
Αυτό είχαμε πάθει κ εμείς.. Είμασταν 4 μέρες και δεν βρήκαμε. Μας είπαν πως είχαν εξαντληθεί εδώ κ 2 βδομάδες και για τις τρεις ημερομηνίες που θέλαμε.. Και ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου γιατί έχει φανταστική συλλογή που αξίζει να δεις. Φρόντισε να τα βγάλεις πριν φύγεις.
Κ όσο για τα Μουσεία του Βατικανό επειδή δεν ξέραμε πως αν τα βγάλεις από το internet γλιτώνεις την ουρά περιμέναμε σχεδόν 2 ώρες μέσα στην βροχή... Άξιζε τον κόπο δε λέω... αλλά τα παθήματα γίνονται μαθήματα! Θα έδινε μετά χαράς 4 € παραπάνω για να το γλιτώσω...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Έχω Cosmote what's up. Ξέρει κάποιος τις χρεώσεις για κλήσεις ή για μνμ;
2.Υπάρχουν στη Ρώμη κάρτες όπως εδώ που τις χρησιμοποιείς στα καρτοτηλέφωνα και καλείς εξωτερικό;
3.Κάποιο άλλο χρήσιμο tip για την Ρώμη γενικα;
1. http://www.whatsup.gr/
2. https://www.sisalpay.it/servizi/ricariche/carte-telefoniche
3. http://www.rome.info/tips/
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.203
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom