Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

nenaper

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
ταξιδι στην ρωμη πρωτη φορα :clap:
καλησπερα!! εχω κλεισει εισητηρια για το αεροδρομιο ciampino και μαλλον το ξενοδοχειο θα ειναι κοντα στον σταθμο termini! αν μπορει καποιος να με βοηθησει για το πως θα παω απο το αεροδρομιο στο ξενοδοχειο! (μετρο λεωφορεια δεν ξερω) φτανω αργα το βραδυ!!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.368
Likes
9.292
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Η Terravision και η Shuttle Bus με την οποία νομίζω ότι συνεργάζεται η Ryanair έχουν τις ίδιες τιμές. 4€ ευρώ πήγαινε και 6 έλα. Στην πρώτη έχω την αίσθηση ότι κλεινοντας με επιστροφή βγαίνει 8 συνολο. Εγώ, προσωπικά βγαίνοντας είδα τις ώρες αναχώρησης και εφόσον δεν είχα διάθεση να περιμένω κανά 40λεπτό παραπάνω για Terravision πήρα την δεύτερη.
 

haris_g

Member
Μηνύματα
32
Likes
18
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Γεια σας και πάλι.

Τέλος Φεβρουαρίου ταξιδεύω για Ρώμη για 4 ημέρες. Αν και έχω πάει Ιταλία άλλες 3 φορές, ποτέ δεν έμεινα στην Ρώμη και θα ήθελα να ρωτήσω κάποιο, όλο και κάποιος θα μπορεί να με βοηθήσει... Που να μείνω ? δηλαδή σε ποια περιοχή να ψάξω για ξενοδοχείο? Θέλω να είμαι κάπου που να έχω εύκολη πρόσβαση στις συγκοινωνίες και γενικά κοντά σε ψώνια :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
εφτασε λοιπον και εμενα ο καιρος που θα κανω το ταξιδι μου με τον αντρα μου στη Ρωμη. την επομενη ΠΑρασκευη πεταω για Ρωμη και επιστρεφω Δευτερα. ξερω οτι ειναι λιγες οι μερες. θελω νε με βοηθησετε με το προγραμμα για να δουμε οσα περισσοτερα γινεται με την υποσχεση οτι θα ξαναγυρισουμε . την πρωτη ημερα φτανω αεροδρομιο στις 10 απο εκει θα παρω το leonardo ( ελπιζω να το βρω) για τερμινι και μετα θα παω ξενοδοχειο με τα ποδια αφου ειναι διπλα στη repubblica οποτε μεχρι να αλλαξουμε μετρο θα εχουμε φτασει και με τα ποδια. αφηνω βαλιτσες και λεω να παω βατικανο να δω τον Αγιο Πετρο ( τα μουσεια την επομενη φορα το υποσχομαι) και μετα να παω κατα μηκος του τιβερη στο Castle sant Angelo απενεναντι ναβονα και πανθεον και μετα το βραδακι τραστεβερε. 2 ημερα λεω για αρχαια αγορα - κολλοσαιο - piazza venezia -fondana de trevi-via de corso kai spagna. κυριακη ποπολο - μποργκεσε campo di fiori και παλι γυρω απο το πανθεον? τι λετε? εχω αφησει πολλα εξω? μπορειτε να με βοηθησετε στο προγραμμα ?
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Καταρχάς τι ώρα φτάνει την Παρασκευή και τι ώρα φεύγεις?
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Εγώ στην θέση σου αφού μένεις Republica & λογικά θα ξεκινησεις την βόλτα σου γύρω στη 1 στην καλυτερη, θα ξεκινούσα αντίστροφα
1η μέρα:
Από το ξενοδοχείο μέσω via della Quattro Fontane βγαινεις στην πάνω πλευρά της scalinata, βλέπεις spagna και Popolo και έπειτα παίρνεις την corso και βγαίνεις στην fontana di trevi, από εκει Pantheon & Navona και campo de fiori (εμένα το τελευταιο να πω την αλήθεια δεν μου είπε και κάτι) Αυτη η διαδρομή είναι περίπου 5 χλμ, αλλά αξίζει να περιπλανηθεις πάνω κάτω γυρω απο τα στενακια από αυτες τις πλατειες. Σίγουρα θα κάνεις στάσεις για καφε-φαγητο οπότε θα σου καλύψει την πρώτη μέρα. Για φαγητο μπορείς να καταλήξεις στο macheroni Κοντα στο Πανθεον και παγωτάκι στο della palma.

2η μέρα
θα πρότεινα πρωι borghese(το μουσείο θέλει οπωσδήποτε κράτηση) και στην επιστροφή να κατηφορίσεις via veneto.
Επειτα μπορείς να πας (θα πρότεινα με κάποιο λεωφορείο) στο κολοσσαίο, αρχαία αγορα, καπιτώλιο & Piazza venezia και να περάσετε στο νησακι tiberina. Απο εκει είναι δίπλα το trastevere...βέβαια αν θέλετε να δείτε την βραδινή ζωή...νομίζω πως δεν θα αντεξετε όλη μερα εξω.

3η μερα
Αγιο Πέτρο-Castelo Sant Angelo & εγώ προσωπικά θα την άφηνα free την υπόλοιπη για μια επαναληψη σε κάτι απο αυτα που δεν χόρτασα τις πρoηγούμενες μέρες :)

Νομίζω έτσι παίρνεις μια καλή γευση! Αν δεν πάτε σε μουσειά τα προλαβαίνεις καθώς οι αποστάσεις δεν ειναι ιδιαιτερα μεγάλες...βέβαια εγώ μπορώ να περπατάω όλη μέρα (τις έχω κάνει τις διαδρομές που σου προτεινω)οπότε ίσως σε κάποιον άλλον ισως να είναι κουραστικό
Θα μας πουν και οι πιο έμπειροι επί της Ρώμης
Πολύ βοηθητικός είναι ένας χάρτης που δίνουν στα περισσότερα ξενοδοχεια και στις τουριστικές πληροφορίες και έχει όλα τα δρομάκια...οπότε δεν χάνεσαι ποτε!
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
χιλια ευχαριστω. εχεις δικιο για την πρωτη μερα απλα φοβαμαι μηπως λογω Κυριακης γινεται ο χαμος στο Βατικανο. χιλια ευχαριστω
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
οσον αφορα το περπατημα ειμαι ετοιμη να λιωσω παπουτσια. θα παμε εκει για μηνα του μελιτος που δεν καναμε οταν παντρευτηκαμε και την μερα που φτανουμε ειναι κ τα γεννεθλια του αντρα μου οποτε θελω να τη χορτασω τη Ρωμη ( ξερω ξερω μονο γευση θα παρω)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.880
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom