Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

nana

Member
Μηνύματα
27
Likes
7
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Επειδή πήγα να σου απαντήσω στο μήνυμα αλλά δεν μπορώ, μου έγραψε ό,τι χρειάζετε να έχω πάνω απο 20 μηνύματα δημοσιευμένα και δεν έχω,σου απαντάω εδώ!Το μετρό του Μιλάνου δεν το γνωρίζω αλλά της Ρώμης έχει δύο γραμμές που ενώνονται στον κεντρικό σταθμό Termini!Είναι πανεύκολο να μετακινηθείς με αυτό!
 

georgios

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ-ΛΑΟΣ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
αν ειναι ιδια εταιρια σιγουρα τις μεταφερουν μονοι τους χωρις να χρειαζεται να τις παραλαβεις στο αεροδρομιο της ρωμης, απλα πρεπει να τους το πεις οταν κανεις τσεκ ιν στη βαρκελωνη, οτι δηλ θελεις να παραλαβεις τις βαλιτσες σου στην αθηνα. οσο για το αλλο ζητημα αν πρπει να καθησεις να δεις και τη ρωμη αποψη μου ειναι οτι καλο θα ηταν να τη δεις αλλιως θα το εχεις απωθημενο.κατα την αποψη μου δεν θα σε προσφερει και πολλα παρα μονο ταλαιπωρια και λιγοτερα χρηματα, αναλογα βεβαια και με τα ενδιαφεροντα σου. προσεχε ομως τισ κλοπες. να διαφυλλαξεις τα χρηματα σου.
 
Last edited by a moderator:

georgios

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ-ΛΑΟΣ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
να ξερεις επισης οτι ειναι πολλη βρωμικη πολη. επαναλαμβανω προσεχε τα χρηματα σου
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Όπως σου είπανε, θα τις παραλάβεις στην Αθήνα τις βαλίτσες αφού είναι ουσιαστικά ένα το εισιτήριό σου, δηλαδή έκλεισες πτήση με μετεπιβίβαση! Πάντα βέβαια είναι καλό να το επιβεβαιώσεις κατά το τσεκ ιν ώστε να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα και να το περάσει η υπάλληλος σωστά στο σύστημα (ναι, έχει τύχει σε γνωστό μου να του κάνουν το λάθος στο τσεκ ιν, δεν ξέρω πως.

Όσο για το ταξίδι.... εγώ επιμένω ότι αξίζει μια βολτούλα! Είμαι σίγουρος ότι δε θα το μετανοιώσεις..κι όσο για το αν είναι βρώμικη πόλη: δε νομίζω ότι είναι πιο βρώμικη από την Αθήνα! Αλλά και για τα χρήματα, όπου και να ταξιδέψουμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.785
Likes
1.115
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
συγνώμη georgios βρώμικη είνάι η Ρώμη? εσύ που μένεις Μονακό? αχ παναγία μου..
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Kι εμενα μου αφησε την αισθηση της βρωμιας (κάποια σκουπίδια, οδηγοι λεωφορειου που πετούσαν γόπες στο πεζοδρόμιο, άτομα που ετρωγαν σε μεσα μεταφορας κλπ). Αλίμονο όμως κι εμεις είμαστε βρώμικοι. Σε forum όπου ξενοι σχολίαζαν τις εντυπωσεις τους από Αθήνα έλεγαν τα χειρότερα. Ένας μάλιστα κάνοντας λογοπαίγνιο την χαρακτήρισε "Capital of Grease" δηλαδή πρωτεύουσα της λίγδας . Παρόλα αυτά όμως αγαπάμε τη χώρα μας και μας αρέσει και η Ρώμη!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ε ναι, σε σχετικες ερευνες λονδινο, παρισι, αθηνα και ρωμη ειναι στην κορυφη.. :cool: βεβαια, διαφορετικη η "βρωμια" της καθε πόλης :)rolleyes:) δεν ξερω τι ειναι χειροτερο..
παντως, εχοντας περπατησει σε καποιες γωνιες του κεντρου της αθηνας, νομιζω μετα (τουλαχιστον εντος ευρωπης) μπορεις να αντιμετωπίσεις τα παντα...
 

evaggelia

Member
Μηνύματα
64
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ψάχνω προορισμό..
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΑΒΑΗ
μιας και συζητάμε για ενδιάμεση στάση ρώμη,
να ρωτήσω και εγώ:

έκανα μια " πατάτα" με την κράτηση της ALITALIA (αυτές τις προσφορές που λέγαμε με τα 99 ευρουλάκια) και θα περιμένω στο fiumicino από τις 15.30 έως τις 20.00, για μετεπιβίβαση για βενετία.

Τί κάνω; σκοτώνω την ώρα μου στο αεροδρόμιο; ή βουτάω μετρό και πάω για ένα εσπρέσσο στη Ρώμη; παρακινδυνεύμένο;

όπως διάβασα παραπάνω , ισχύει ότι τις βαλίτσες μου θα τις παραλάβω στο τελικό προορισμό;

Πάντως απογοητέυτηκα από τις κριτικές που διάβασα στο φόρουμ για την αλιτάλια. πάιζουν και καθυστερήσεις στο παιχνίδι;;με την ασφάλεια τί γίνεται, γιατί έχω να ταξιδεψω 4 χρόνια με αεροπλάνο και κάπως μου' ρχεται τώρα...
 

georgios

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ-ΛΑΟΣ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ευαγγελια καταρχην καλησπερα. μην το ριψοκινδυνευεις γιατί πολύ απλά δεν θα προλάβεις. πρέπει να είσαι τουλάχιστον δύο ώρες πριν για να κάνεις τσεκ ιν. όσο για τις βαλίτσες να πεις στον υπάλληλο όταν κάνεις τσεκ ιν ότι θέλεις να τις παραλάβεις βενετία. ο προρορισμός σου είναι βενετία αν κατάλαβα? γιατί δεν πήγες κατευθείαν ή δεν έχει απευθείας αεροπλάνο? προσωπική μου άποψη για τους προυγούμενους- στη ρωμη δεν ξαναπατάω. βέβαια όταν πήγα δεν είχα και την καλύτερη διάθεση, αλλά διαπίστωσα ότι δεν είναι αυτό που λέν οτι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη ρώμη. απεναντίας με έφαγε ο ποδαρόδρομος, η πείνα, τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια- μην βλέπετε μόνο το κέντρο- τέλος όσον αφορά τις κλοπές. δεν το διαπίστωσα αλλά μου το είπαν ότι οι ιταλοί εύχονται στα παιδιά τους να γίνουν ή κλέφτες ή παπάδες ή αστυνομικοί. άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική μαφία είναι η διασημότερη στον κόσμο. επίσης αν προσέξετε τα παράθυρα των σπιτιών έχουν όλα σιδεριές- αυτοί ξέρουν καλύτερα δεν νομίζετε?
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
τέλος όσον αφορά τις κλοπές. δεν το διαπίστωσα αλλά μου το είπαν ότι οι ιταλοί εύχονται στα παιδιά τους να γίνουν ή κλέφτες ή παπάδες ή αστυνομικοί. άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική μαφία είναι η διασημότερη στον κόσμο. επίσης αν προσέξετε τα παράθυρα των σπιτιών έχουν όλα σιδεριές- αυτοί ξέρουν καλύτερα δεν νομίζετε?
ναι η μαφία δεν τραβάει κανένα άλλο ζόρι, τουρίστες κλέβει..
τι σχέση μπορεί να έχει το λαθρεμπόριο της μαφία με τον τουρίστα στην Ιταλία?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.278
Μηνύματα
886.221
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom