Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

katerina96

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Το Πάσχα που πήγα Ρώμη ειχαμε κλείσει εισητηρια για Βατικανο απο Ίντερνετ!! Οταν λοιπόν πήγαμε μας εκανε έλεγχο ενας τύπος οπου το καρτελάκι του έλεγε ενα ελληνικό επίθετο!! Τον ρωτάμε λοιπόν Έλληνας είστε και μας λεει ναι και προσφέρθηκε να μας ξεναγήσει δωρεάν άσχετα αν τον πληρώσαμε!! Τα στοιχεία του ειναι
...........................
Ο άνθρωπος ηταν ξεναγός του Βατικανού και η ξενάγηση ηταν τέλεια!! Μετα προσφερθήκαμε να του δώσουνε λεφτά ετσι για το καλο και αφου τον πιέσαμε να μας πει μιας και δεν ήθελε να μας χρεώσει μας ειπε οτι κανονικά ειναι 70€ ολα μεσα!! Αλλα του δώσαμε 50
Γραψτου μαϊλ και προτημησε τον!! Έλπιζω να βοήθησα!!
Ενδιαφέρομαι να μάθω το όνομα του ξεναγού! Θα μπορούσατε να μου το στείλετε σε προσωπικό μήνυμα?
 

katerina96

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Καλησπέρα ! Είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ. Ψάχνω έναν ελληνόφωνο ξεναγό στη Ρώμη για τις 13 και 14 Οκτωβρίου 2017. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?
 

panas094

New Member
Μηνύματα
4
Likes
9
Καλησπέρα στην ομάδα και από εμένα.
Αποφάσισα να γράψω μία περιγραφή για το ταξίδι μου στη Ρώμη που τελείωσε μόλις χθες.
Αρχικά να ευχαριστήσω και τους άλλους χρήστες, όπως ο kill_bill των οποίων τα σχόλια μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα!

1) Ciampino - Termini πήγαινε-έλα με schiaffi bus 9,80 το άτομο.
- Στο Termini και μετά χρησιμοποιείτε το μετρό για να πάτε στο κατάλυμά σας.
- Για όποιον χρησιμοποιήσει πολύ το μετρό υπάρχουν διάφορες κάρτες για 24,48,72 hours αντίστοιχα για απεριόριστη χρήση. Εμείς πήραμε των 72h με 18 ευρώ.Δεν ξέρω αν αξίζει 100% αλλά τουλάχιστον δε βγάζεις εισιτήρια κάθε τρεις και λίγο.

2) Σε παρακαλώ μη λυπηθείς να περπατάς!! Η Ρώμη είναι ένα τεράστιο μουσείο! Πρέπει να την εξερευνήσεις όλη!!
-Να πάρεις ένα παγουράκι να γεμίζεις από τις αμέτρητες βρύσες που έχει η πόλη (Τα μπουκαλάκια νερό έχουν 1ε από πλανόδιους και αν κάτσεις σε μαγαζί 3 - 3,5ε)
-Δεν ξέρω αν είμαι γραφικός αλλά η Ρώμη κατ'εμέ θέλει ένα καλό χάρτη και ένα πολυ καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Εμείς περπατάγαμε 11-13 ώρες τη μέρα. ΠΑΡΑΤΑ ΤΟ GOOGLE MAPS!
- Να μπαίνεις στους καθεδρικούς ναούς που θα βλέπεις σχεδόν σε κάθε στενό.
- Να πίνεις εσπρεσάκια στα μπαρ γρήγορα, μόνο με 1 - 1,5ε και να συνεχίζεις την πορεία σου!
- Μην κλείσεις ξενοδοχείο με πρωινό δεν αξίζει! 1 καπουτσίνο και κανά σφολιατοειδές στα εκάστοτε bar που θα πηγαίνεις για πρωινό αρκεί.Άσε που το πρωινό του ξενοδοχείου θα σε βαραίνει αρκετά!

3) Μην πολυκάθεσαι σε τουριστικά μέρη για φαγητό και μην πολυεμπιστεύεσαι τα site τύπου tripadvisor κτλ...
- Απαραίτητο να φας στα εξής μαγαζιά: α) Ivo a trastevere, β) Osti matti, γ) la carbonara (δοκίμασε καρμπονάρα.Λίγο ακριβή και σχετικά μικρή σε μέγεθος αλλά πραγματικά τέτοια καρμπονάρα δύσκολα θα ξαναβρείς), δ) pizzeria dal Bersagliere.
-Μην ξεχάσεις να πιεις καφέ στο Caffe Greco στην piazza di Spagna.
- ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΖΕΛΑΤΟ ΣΤΟ 'GIOLITTI' και είτε είσαι λάτρης της σοκολάτας είτε όχι δοκίμασε γεύση nutella(θα με θυμηθείς).Το giolitti βρίσκεται πίσω από το παλάτι του Montecitorio.

4) -Να πας στα μουσεία του Βατικανού (και μόνο που θα δεις capella sistina 'vale la pena' που λένε και οι Ιταλοί)
Κλείσε τα εισιτήρια διαδικτυακά τουλάχιστον 1εβδομάδα πριν, θα γλυτώσεις 1,5 ώρα ορθοστασιάς!!!!)
*Επιπλέον χρέωση από το διαδίκτυο 4ε, αξίζει όμως!
- Κατά τη γνώμη μου, επίσης, αν και σε διάφορα φόρουμ και μπλογκ είδα το αντίθετο, πήγαινε στο μουσείο του απαράμιλλου L.Da Vinci στην piazza del Popolo.Ειδικά αν σχετίζεσαι με θετικές επιστήμες όπως εγώ(ίσως γι αυτό με κατέπληξε!), είναι απαραίτητο!
- Να κάνεις βόλτα, όχι μόνο μία φορά, στο Trastevere είναι απίστευτη περιοχή!!

Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα!
Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις στην-ίσως-ομορφότερη πόλη της Ευρώπης!
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Χρησιμες μαζεμενες συμβουλες στις οποιες κατα κυρικ λογο συμφωνω. Ευχαριστουμε! Απλα θα διαφωνουσα στο πρωινο. Ιδιαιτερα σε μια ακριβη πολη οπως η Ρωμη που θες λιγο να κανεις οικονομια κοιτας να γλιτωσεις κατι απο παντου. Οταν ειχα παει σε εστιατορια ποτς δεν πληρωσαμε κατω απο 15 - 17 ευρω το ατομο. Και ουτε κρασια ουτε τιποτα. Μια πιτσα ο καθ ενας κ νερο. Οποτε το πολυ καλο πρωινο του ξενοδοχειου μας βοπεψε πολυ. Τρωγαμε καλα το πρωι, περναμε το μεσημερι κατι πολυ ελαφρυ στο χερι κ τρωγαμε σε εστιατοριο μια φορα τη μερα κατα τις 6-7. Γουστα αυτα βεβαια, ο καθ ενας αλλιως βολευεται και αλλη τσεπη εχει. Οπως και να εχει μια πιτσα ή μακαροναδα δε γινεται να μην την φας, ειναι απλα υπεροχα!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
4.335
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
να φας στα εξής μαγαζιά
Οπως και να εχει μια πιτσα ή μακαροναδα δε γινεται να μην την φας, ειναι απλα υπεροχα!
Βρε παιδιά που τα πετύχατε; Δηλαδή μόνο εγώ δεν έφαγα καλά στη Ρώμη!!!!!
Μάλλον το ένστικτό μου με είχε εγκαταλείψει περισσότερο από τα πόδια μου! :D
Τώρα όμως θα πάω στα δοκιμασμένα. Δεν τη ξαναπατάω ;)
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Εξαρταται οχι μονο τα αστειατορια, συγνωμη, απο βιασυνη:lol:. Εστιατορια λοιπον, αλλα και απο τα γουστα. Αν εχεις συνηθησει να τρως ψωμι με πραματα απο πανω (σημ. πιτσα στην ελλαδα) κ οχι πραγματικη πιτσα τοτε η πιτσα στην Ιταλια δε θα σ αρεσει. Αν εχεις συνηθησει να τρως μακαροναδες οπως τις κανουμε εδω κ οχι αυθεντικες ιταλικες μακαροναδες τοτε οι μακαροναδες της Ιταλιας θα σου φανουν απαισιες... Παντως δυο χρονια εχω να παω στην Ιταλια, δυο χρονια εχω να φαω πιτσα...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.289
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Οπως και να εχει μια πιτσα ή μακαροναδα δε γινεται να μην την φας,
ειναι κριμα να μεινει καποιος σε αυτα μονο...η ρωμαικη κουζινα ειναι πολυ πλουσια σε γευσεις για να περιοριστεις στο κλασικο πιτσα-μακαροναδα.
Βρε παιδιά που τα πετύχατε;
προφανώς διαβασαν καλυτερα το φορουμ απο εσενα..την επομενη φορα διαβασε καλυτερα...;)
Παντως δυο χρονια εχω να παω στην Ιταλια, δυο χρονια εχω να φαω πιτσα...
υπερβολες..κ στην Ελλαδα εχει ιταλους κ ελληνες σπανιοτερα που κανουν εξαιρετικη πιτσα κ μακαροναδες. στη Ρωμη δοκιμαζουμε τα τοπικα πιατα, δεν παμε για πιτσα κ μακαρονια κιμα..
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
ειναι κριμα να μεινει καποιος σε αυτα μονο...η ρωμαικη κουζινα ειναι πολυ πλουσια σε γευσεις για να περιοριστεις στο κλασικο πιτσα-μακαροναδα.


υπερβολες..κ στην Ελλαδα εχει ιταλους κ ελληνες σπανιοτερα που κανουν εξαιρετικη πιτσα κ μακαροναδες. στη Ρωμη δοκιμαζουμε τα τοπικα πιατα, δεν παμε για πιτσα κ μακαρονια κιμα..
Προφανως κ υπαρχουν κ αλλα πιατα και προφανως και υπαρχπυν και ελληνες που φτιαχνουν καλη πιτσα απλα δεν τους εχω "ανακαλυψει"ακομα. Απλα επειδη πιτσα σαν της ιταλιας δεν εχω βρει γι αυτο τη βαζω τοσο "ψηλα"
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.289
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
απλα δεν τους εχω "ανακαλυψει"ακομα.
στο φορουμ υπαρχουν πολλες προτασεις, ανακαλυψε τες. κι αν δεν μπορεις να τις βρεις ή τα ποστ ειναι παλια, ανοιξε ενα νεο θεμα και θα δεχτεις πολλες προτασεις. κι εγω θα σου προτεινα, αναλογα που μενεις βεβαια.
Απλα επειδη πιτσα σαν της ιταλιας δεν εχω βρει γι αυτο τη βαζω τοσο "ψηλα"
και καλα κανεις. >90% της ελληνική πιτσας ειναι απαραδεκτη. λιγο καλυτερα τα ποσοστα στο παγωτο...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.289
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αν ξέρεις να ψάχνεις σε site τύπου tripadvisor και να μην βλέπεις τι σου βγάζει στην πρώτη θέση κτλ μπορείς να βρείς πολύ καλές προτάσεις.
καλα βρε σεις, γραφουμε σε ενα φορουμ με χιλιαδες μελη που πανε συνεχεια ή κ μενουν Ρωμη, το δημοφιλεστερο προορισμο για ελληνες, ρωτας κατι κ παιρνεις απαντηση σε λεπτα ή ωρες κ θα εμπιστευτεις τις καλες προτασεις της Μπετυ απο τη Μινεσοτα? δημοκρατια βεβαια εχουμε, μεγαλα παιδια ειμαστε με κριση...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.554
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom