Σάμος, Το νησί του Πυθαγόρα!

efiVa

Member
Μηνύματα
51
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba
Καλησπέρα σας και καλες διακοπές να έχουμε όλοι!!!!
Πριν λίγο γύρισα από Σάμο και θα θελα και γω με τη σειρά μου να πω 2-3 πραγματάκια!!!

Το νησί έχει φοβερό0 πρόβλημα με την οδοποιία και θα πρότεινα να νοικιάσετε αυτοκίνητο και όχι να πάρετε το δικό σας. Οι δρόμοι είναι σε μεγάλος μέρος παρατειμένοι χωρίς ένδειξη εργασίας τις 7 ημέρες που έμεινα.

Κάναμε όλο τον γύρω του νησιού. 1000km παρακαλώ πολυ!!!!! Λοιπόν το χωριό Μανωλάτες είναι απλά μοναδικά γραφικό και αξίζει να πάτε να φατε έστω μια μέρα εκεί!!! Κάτσαμε σε ένα που λεγόταν Καλλίστη και είχε αρκετά καλή κουζίνα!! Πήγαμε στο Κοκκάρι στο Ιταλικο Il girasole και ήταν σχετικά καλό φαγητό χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πολύ φθηνό φαγητό έχει στην Άρτεμις στο Βαθυ που είναι απέναντι από μια παιδική χαρά!!!

Για ποτό έχει στο Πυθαγόρειο ένα μαγαζάκι προς Ρεματάκι πλευρά το οποίο ανεβαίνεις κάτι σκάλες και βλέπεις από ψηλά τα καραβάκια που είναι στο λιμανάκι. Δε θυμάμαι όνομα αλλά είναι και το μοναδικό. Φανταστική Pina Colada εκεί!!!! Ανεπιφύλακτα να πάτε στο Escape στο Βαθύ το οποίο και φτιάχνει φανταστικό Apple Martini και το κύμα σκάει απο κάτω σου.

Από παραλίες ξεχώρισα το Λιβαδάκι και το Ποτοκάκι!!!!!!!!!!!!! στο Λιβαδάκι είναι από τις μόνες παραλίες που δεν πληρώνεις ξαπλωστρες!!!!Άλλωστε ένας είναι εκεί μόνο!!!!Τσαμαδού, Χρυσή 'Αμμος και Ψιλή Άμμος δεν τρελάθηκα!!!! Η αλήθεια είναι ότι οι παραλίες είναι κυρίως βότσαλα και όχι κρύες (όπως μου έλεγαν).

Πήγαμε χθες την παραμονή του Σωτήρος (05/08) στο Πυθαγόρειο να δούμε τι λέει το "πανηγύρι" αλλά ένα κάψιμο μιας βάρκας και πεταμένα λεφτά σε βεγγαλικά!!!!Πολλά βεγγαλικά!!!

Και αφήνω τελευταίο και καλύτερο!!!! The end of the world!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είχα διαβάσει εδώ μέσα για αυτό το μαγαζί, μπήκα και στην ιστοσελίδα του Taverna - Kohili - Samos - Greece και ειλικρινά έπαθα σοκ!!!!! Αξίζει να πάτε παιδία, μπορεί ο δρόμος να είναι δύσκολος αλλά θα σας ανταμείψει όχι μόνο η τοποθεσία αλλά και ο άνθρωπος που το έχει, οι τιμές του και η ποιότητα του φαγητου!!!

Απλά δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
Για ποτό έχει στο Πυθαγόρειο ένα μαγαζάκι προς Ρεματάκι πλευρά το οποίο ανεβαίνεις κάτι σκάλες και βλέπεις από ψηλά τα καραβάκια που είναι στο λιμανάκι. Δε θυμάμαι όνομα αλλά είναι και το μοναδικό. Φανταστική Pina Colada εκεί!!!!
!!!
Ευ ζην λεγεται!!
 

Vallomas

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Χαίρετε.

Ψάχνουμε με τη γυναίκα μου για ένα πράσινο και σχετικά φτηνό νησί και έπεσε τυχαία το μάτι μου σε μια φωτογραφία απ' το Κοκκάρι. Αν κρίνω κι από όσα διάβασα εδώ, το νησί προσφέρεται για νέα ζευγαράκια (σαν την περίπτωσή μας). Και μια ματιά που έριξα στα ταξιδιωτικά σάιτ, δείχνουν ότι όντως οι τιμές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια/ξενοδοχεία είναι καλές.

Εχει κανείς πρόσφατη εμπειρία (μια και τα περισσότερα ποστ που βλέπω εδώ είναι προ τριετίας). Είναι καλή επιλογή η Σάμος γι' αυτό που ζητάω;
 

efiVa

Member
Μηνύματα
51
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Cuba
Το δικο μου ποστ ακριβως 2 πιο πανω απο σενα ειναι περσινο!!!!ειναι πολυ καλη επιλογη!!!
 

magic_jim

Member
Μηνύματα
72
Likes
96
Επόμενο Ταξίδι
Δυσκολη επιλογη!
Ταξίδι-Όνειρο
Αστυπαλαια
Σαμος! τι νησι θεε μου! περασα αρκετες δυσκολες στιγμες αλλα και πολυ ομορφες αυτους τους 8 μηνες που εκανα την θητεια μου στο νησι! απτη πρωτη στιγμη που πατησα το ποδι μου στο νησι καταλαβα οτι προκειται για ενα ευλογημενο τοπο! Αμεσως σκεφτηκα οτι καπως ετσι θα ειναι κ τα απεναντι ευφορα εδαφη της μικρας Ασιας, καθως ανατολικα σε καποια σημεια δεν απεχουν ουτε ενα χιλιομετρο απτο νησι! Προφανως καποτε η Σαμος ηταν ενα με τη Μ.Ασια κ αποκολληθηκε εξαιτιας σεισμων. Γι αυτο αυτα τα μερη ανθισαν τοσο απο τα αρχαια χρονια! Απο το νησι του Πυθαγορα δεν θα ξεχασω: την απιστευτη βλαστηση και φυσικη ομορφια,τις βροχες που δεν σταματουσαν για μερες, τα νεοκλασικα αρχοντικα στο Καρλοβασι κ στο Βαθυ,τους καταρακτες κ το ποταμι στο Καρλοβασι (κριμα που δεν πηγα κ στα σειτανια), τις ατελειωτες ωρες που περασα στο αγαλμα του Αρισταρχου,διπλα στο πετρινο δημοτικο στο Καρλοβασι, τις φανταστικες παραλιες γυρω απτο Κοκκαρι (τσαμπου,τσαμαδου,λεμονακια),το ορεινο χωριουδακι Μανολατες(must για ολους τους επισκεπτες) ,το Σαμιωτικο κρασι κ αλλα που δεν μου ρχονται! Καποια στιγμη θα επιστεεψω γιατι το νησι ειναι τεραστιο πραγματικα κ εχω αφησει πολλες εκκρεμοτητες!
 

tai

Member
Μηνύματα
290
Likes
87
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
travelstories.gr
ο απόλυτος οδηγός :)
Σκέφτομαι που θα παω?
απλά κοιτάω το σωστό forum και...
μια σκέψη για Σάμο ?
ολες οι πληροφορίες στο πιάτο
που θα φάω, που θα κολυμπήσω, που ποτό με θεα, που φτηνά κλπ κλπ
Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους όσους βοήθησαν στον αυγουστιάτικο προγραμματισμό του 2012
:clap::clap::clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.284
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom