Κίνα Σήκωσε Τα Κόκκινα Φανάρια!!!

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
την rosa μας εννοείς γουρουνι?? η προκειται για απλή συνωνυμία..:cool:
Bεβαίως και πρόκειται για συνωνυμία, καλή μου Ρενάτα! Με έχεις για άτομο που θα χάλκευε στοιχεία δήλωσης σε πρεσβείες και προξενεία, υπό το βλέμμα δίμετρου μαντραχαλά και τσούρμο λαλίστατων και αλλοπρόσαλλων κινέζων? Ουδεπόποτε! Κατόπιν αυτού, καταγγέλω τη συγγραφέα της εν λόγω ιστορίας ως έχουσα την αποκλειστική ευθύνη για τους συκοφαντικούς συνειρμούς που θα γίνουν για το άτομό μου! Αιδώς, Κορίνθια! Στο προξενείο του Μπαγκλαντές θα πας μόνη!:bleh:

υ.γ.1 για την ιστορία, τη συγγραφέα συνόδευσε στο προξενείο, ουχί η υπογράφουσα, αλλά άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, μεταμφιεσθέν σε Γκιούλι, το οποίο μασούσε ταμπάκο και κρατούσε τα αχαμνά του. Περισσότερα δε λέω, τιμώ την Ομερτά...:cool:
υ.γ.2 από σίγουρες πηγές γνωρίζω ότι η ομάδα αίματος του συγκεκριμένου ατόμου είναι cabernet-syrah ΑΒ ρέζους -, και με ολίγες τανίνες...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
αν κρίνω από την ιστορία της Καμπότζης θα περιμένουμε πολλέεεες ώρες και εδώ... Μια πρώτη ιδέα είχα πάρει όταν είχες κάνει το μίνι βιογραφικό του ταξιδιού σου το καλοκαίρι!!!! Απλά περιμένω να δω τις αντιδράσεις του μέγα μαζοχιστή Γκιούλι!!!!!!!! Φυσικά για μια ακόμη φορά θα μου φτιάξεις τη διάθεση αφού ξέρεις ότι είμαι μεγάλη φαν σου...
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Dim is back!!!!!
Αιντε μαρη μας ελειψες !:hug:
Viva la KTEL ..λεγω λεγω....
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Απο τα άνω σχόλια, αβίαστα προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα.
Η mfish αποκρύπτει το γεγονός ότι είναι επίσημη χορηγός της αθηναικής ζυθοποιίας, αλλά αντίθετα διατυμπανίζει ότι γουστάρει ΚΤΕΛ.
Ο GTS αποκαλύπτει ότι ταξιδεύει με μια ντουζίνα -τουλάχιστον- σώβρακα.
Η Aria ρίχνει λάσπες και αναρωτιέται -άγνωστο γιατί- για την χρονική συνέχεια της ιστορίας
Το γουρούνι, θέλει επειγόντως διακοπές, γιατί το έχει ρίξει στα σκληρά και έχει φτάσει στο επίπεδο/δάπεδο να παρακολουθεί τούρκικες σειρές. Σοκαριστικό!
Το Μανελάκι διατυμπανίζει την αρετή της υπομονής που διαθέτει.
Η Ρενάτα βλέπει δράκους , και πολύ καλά κάνει, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα το περασε η τυχερή στα πάτρια εδάφη και μας έκανε να ζηλεύουμε
Η Vario, ρίχνει μπηχτές.
Η Μαξούλα στέκεται στο ύψος της.
Η Ρόζα αποκαλύπτει τον αλκοολισμό της, όχι βέβαια ότι δεν το γνωρίζαμε...
Η Γιαννούλα όπως πάντα είναι κόσμια και ευγενική, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί αποκαλέι τον Γκιούλι μαζοχιστή. Από που προκύπτει άραγε κάτι τέτοιο?
Η Κλεό, δίνει το στίγμα. Συμφωνώ μαζί της, ΚΤΕΛ και ξερό ψωμί0 (μάλλον κάτι ξέρει).
Η συνέχεια για την Nedelja, εύχομαι να της φτιάξει έστω λίγο την διάθεση. Να διαβαστεί υπο την επίρρεια άφθονου αλκοολ.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Ειμαι Κινέζος, Εμπιστεύσου με!!!

Σε έναν τριτοκοσμικό σταθμό τρένων σε μια τρύπα-πόλη της Κίνας, οι ήρωές της ιστορίας περιμένουν στην ατέλειωτη ουρά. Γύρω τους υπήρχαν σπασμένα μπουκάλια μπύρας, με τα γυαλιά να λαμπυριζουν πάνω στο ρυπαρό τσιμέντινο πάτωμα, ταλαίπωροι κινέζοι να σκαλίζουν την μύτη τους και να φτύνουν, βρωμιά , δυσωδία, μαυρίλα, μιζέρια, ζέστη με υγρασία, παιδάκια να ουρούν στην μέση του σταθμού, φωνές, κράχτες που προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν την προσοχή, ενώ έξω απο τον σταθμό βαρυά μαύρα σύννεφα έχουν αρχίσει να δείχνουν τις προθέσεις τους. Είχαν ήδη περάσει 45 λεπτά που είχαν πρωτοσταθεί στην ουρά και σε λίγο μάλλον θα έφτανε η σειρά τους για να κλείσουν εισιτηριο να φύγουν απο την μιαρή και τριτοκοσμική πόλη που είχαν ξεπέσει.

Είχαν ταλαιπωρηθεί αρκετά μέχρι να φτάσουν σε αυτήν την εκτρωματική πόλη αλλά όλα έδειχναν πως το να φτάσεις σε αυτή δεν ήταν το δύσκολο. Το δύσκολο τελικά ήταν να καταφέρεις να φύγεις.

Μετά απο λίγο ως εκ θαύματος φτάνουν στο γκισέ, και τότε εντελώς ξαφνικά..... Ωχ Θεε μου!!!! Δεν είναι δυνατό να συμβεί αυτό!


Ας πάρουμε τα πράγματα όμως απο την αρχή Χαράλαμπε για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις την ιστορία χωρίς κενά.

Μετά απο πολύωρη πτήση το ζεύγος Γκιούλιβερ και Dim φτάνουν επιτέλους στην πόλη Γκουαντζού της Κίνας. Κουρασμένοι, με αποσκευές ανα χείρας, παίρνουν το μετρό (αφού τα έκαναν πρώτα μαντάρα) για να φτάσουν σε ένα ξενοδοχείο που είχαν γράψει σε ένα χαρτάκι. Αφού κατεβαίνουν στο κέντρο, σταματάνε ένα ταξί, του λένε που θέλουν να τους πάει , αλλά φυσικά στην Κίνα ΔΕΝ ομιλούν την Αγγλική και ως εκ τούτου....

Μετά απο αρκετές άκαρπες προσπάθειες σταματάει ένα άθλιο σκουριασμένο τρίκυκλο. Αυτός ως εκ θαύματος κάτι κατάλαβε και προτίθεται να τους πάει. Ανεβαίνουν ή για την ακρίβεια σκαρφαλώνουν και οι τρείς λοιπόν στο τρίκυκλο αφού έδεσαν τις αποσκευές στο πίσω μέρος με μια τριχιά, και αυτό το γελοίο θέαμα αρχίζει το σεργιάνι στους δρόμους. Ενα είναι το σίγουρο. Εαν οι επιβάτες αυτής της σουρεάλ εικόνας είχαν και μια ντουντούκα, θα ήταν ισάξιοι συνεχιστές των παλιών ντελάληδων και η αναβίωσή τους θα ήταν πλέον γεγονός. Η καλή η μέρα απο το πρωί, φαίνεται λέει ο θυμόσοφος λαος μας . Και πόσο δίκιο έχει. Οταν φτάσαν στην είσοδο του ξενοδοχείου το πρώτο πράγμα που αντίκρυσαν ήταν μια κατσαρίδα. Χμ... όχι και τόσο θετικά τα πρώτα δείγματα περί καθαριότητας.

Οταν δε, μπήκαν μέσα το πράγμα χειροτέρεψε. ή δεν κατάλαβαν ή όντως δεν είχε δωμάτια. Λαμπρά!!!! Μετά απο ένα ταξίδι που διήρκησε 24+ ώρες, δεν έχουν ξενοδοχείο να μείνουν. Και επιπροσθέτως είχε αρχίσει σε αυτήν την απρόσωπη και απόκοσμη μεγαλούπολη των 12.600.000 κατοίκων να πέφτει το σκοτάδι και περίεργες φάτσες έκαναν την εμφάνισή τους. Αλλά φυσικά δεν απελπίστηκαν. Πήραν σβάρνα όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής και ρώταγαν. Αλλα δεν είχαν δωμάτια, άλλα δεν καταλάβαιναν, άλλα δεν είχαν άνθρωπο στην ρεσεψιόν, άλλα απευθύνονται σε πελάτες ημιδιαμονής ....

Ξάφνου μετά απο μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια , ακούν απο μια σκοτεινή γωνία ένα ψιτ ψιτ... γυρίζουν και τους πλησιάζει ένας νεαρός κινέζος. Με τα απειροελάχιστα αγγλικά του, τους προτείνει ένα 4* με μόλις 15 ευρώ. Του λένε οκ. Αρχίζει παίρνει κάτι περίεργα τηλέφωνα απο το κινητό του και τους κάνει νόημα να τον ακολουθήσουν. Αυτή ήταν και η πρώτη στιγμή που αντιλήφθησαν το μέγεθος της δυσκολίας της γλώσσας και δη της συνεννόησης. Η Dim τον ρωτάει, 150 γιουάν with taxes? Και λαμβανει την απάντηση. No no taxi! foot. near. Αντε τώρα εσύ Χαράλαμπε, να του δώσεις να καταλάβει τι εννοείς.

Το πρόβλημα συννενόησης στην Κίνα δεν είναι απλά μεγάλο (ειδικά στις μη τουριστικές περιοχές). Είναι τεράστιο σαν τον Πάγκαλο. Αρα, το ζευγάρι είναι απόλυτα δικαιολογημένο που σε μια μεγαλούπολη βραδυάτικα, ακολουθησε έναν άγνωστο που τους πρότεινε να τους πάει σε ένα δωμάτιο ύποπτα φτηνό. Που βλέπετε το παράλογο, το ρίσκο και το επικίνδυνο? Αλλωστε, -καθόσον ξέρω- ο άνθρωπος διαθέτει και 2ο νεφρό καβάντζα σε περίπτωση που απολέσει το 1ο για λόγους..... εεεε.... ξενοδοχειακούς.

Τους οδηγεί σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας (χμ... τέλος πάντων... Κίνα είμαστε σ'υντροφε, μην τα παίρνεις όλα σοβαρά) και τους πάει σε ένα δωμάτιο σουίτα. Ηταν φανερό ότι η τιμή δεν ανταποκρινόταν στο δωμάτιο. Μετά απο πολύυυυυ κόπο, καταφέρνουν και συννενούνται. 29 ευρώ, διότι των 15 ευρώ δεν έχει διαθεσιμότητα. Η συμφωνία κλείνει και έτσι με μόλις 29 ευρώ θα μείνουν σε ένα αξιοπρεπές δωμάτιο με τεράστιο καθιστικό, 1 υπνοδωμάτιο, δίπλα στο ποτάμι με απίστευτη θέα. Η πραγματική τιμή του δωματίου ήταν στον πίνακα της ρεσεψιόν 75 ευρώ. Ας τους αφήσουμε όμως να ξεκουραστούν και να βγούν λίγο για διασκέδαση (Σάββατο βράδυ γαρ) γιατί αύριο έχουμε δώσει ραντεβού στον σταθμό για να πάρουν το γρήγορο τρένο για μια σκατοπόλη εεε.. συγγνώμη για μια πόλη θέλω να πω που λέγεται Zhouzhou. Aς ξεκουραστούν λοιπόν και ραντεβού αύριο. (χι χι χι ήδη τους ακούω να ροχαλίζουν.....τα ψοφίμια.....).
afarm8.staticflickr.com_7194_6797156388_a7bb1fd1f2.jpg
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μετά απο πολύωρη πτήση το ζεύγος Γκιούλιβερ και Dim φτάνουν επιτέλους στην πόλη Γκουαντζού της Κίνας.

ρε dim με ζευγος πήγες?? ακου την επόμενη γραψε με και μένα..θα παμε πακέτο να αναχαιτίσομε τους δράκους!!
ωραίο παντως το ξενοδοχείο..και τσαμπα!!
 

maria30

Member
Μηνύματα
238
Likes
734
Επόμενο Ταξίδι
??????
Αχ!!! βρε αδελφούλα χτύπησες την κατάλληλη στιγμή που προσπαθώ να συνέλθω απο 3μερο Αποκριας...
Υ.Γ. σε παρακαλώ μην γράψεις κάτι Π/Σ/Κ θα είμαι μινι ταξιδάκι αδελφούλα
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Θα πήγαινε πολύ να σας ζητήσω ένα χάρτη απ' το Γουγλ με τη διαδρομή που ακολουθήσατε? Ε? :love1:
 

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Τον μακρινο Σεπτεμβρη του 95 διαβασα το Σηκωσε τα κοκκινα φαναρια του Su Tong(κι αν θυμαμαι και καλα πρεπει να ειχε μεταφερθει και στον κινηματογραφο απο τον σκηνοθετη Ζανγκ Γιμου)....εν ετει 2012 αναμενω απο την ομοτιτλη ιστορια...ενταση..δραση..και ενα συγχρονο κοιταγμα στην Κινα....
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.110
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι ιστοριες σου ειναι απ' αυτες που πρωτα πατας το ευχαριστω και μετα τις διαβαζεις. Και εισαι 100% σιγουρος πως δεν εχεις κανει λαθος...
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Οι ιστοριες σου ειναι απ' αυτες που πρωτα πατας το ευχαριστω και μετα τις διαβαζεις. Και εισαι 100% σιγουρος πως δεν εχεις κανει λαθος...
Συμφωνώ και επαυξάνω όσο δεν πάει!! Ε-ξαι-ρε-τι-κή αρχή!
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Καλα οσα αναφερεις για την προετοιμασια.

Αλλα χωρις σωβρακα που πας?Μα ειναι δυνατον?Εχω λυθει στα γελια.

Το αλλο για τα ρουχα που γραφεις?
Δεν σου περασε απτο μυαλο να αγορασεις απο εκει?Παμφθηνα ειναι.

Μου αρεσεις παντως.Εννοω η προνοητικοτητα σου!!

Παντως η γκουανζου,ειναι και πολη που την επισκεφτονται πολλοι επιχειρηματιες και μιλανε αρκετοι κινεζοι αγγλικα.
Αλλα παλι πρεπει να σταθεις τυχερος γιατι οι πλειοψηφια ντεν καταλαβαινει,ταξ φρι!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.809
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom