Κίνα Σήκωσε Τα Κόκκινα Φανάρια!!!

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Μου αρέσει βρε dim που σε επέλεξα για placebo...ένα καφάσι μπύρες έχω πιει και συνέχεια δεν βλέπω...σε λίγο θα βγω να πιω άλλο ένα...αν αύριο δε βρω συνέχεια το κρίμα στο λαιμό σου...:haha::haha::haha:
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Α ρε Μεγάλη Dim! :haha::haha::haha:
υ.γ. Εγώ πάντως το μάθημά μου το πήρα και είμαι ήδη με LP ανα χείρας, με όλες τις απαραίτητες διευθύνσεις σε ιδεογράμματα. Για την πρεσβεία ακόμα αναρρωτιέμαι. Να σε βάλω μέσο να πάω συνοδεία μ' εκείνη την Ρόζα αγνώστου ομάδας αίματος ή θα καταφέρω μόνη μου; Τι λες;
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
μα που ειναι και χάθηκε..λετε να την κλεισανε μέσα??
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δυστυχώς ή ευτυχώς Ρενατα, το κτίριο στην φωτογραφια δεν στεγάζει το ξενοδοχείο, αλλά ένα κυβερνητικό οργανισμό. Την τράβηξα γιατί μου έκανε εντύπωση η εξ Ελλάδας αρχιτεκτονική του. Οσο για την αναχαίτηση δρακων είμαι μέσα. Κλείσε ΚΤΕΛ.
Βρε Μαρία πάλι ταξιδάκι? Σε έχει φοβηθεί ο ΟΠΑΠ!!
Babaduma πολύ ευχαρίστως (ας είναι καλά ο Kalspyros), απλά μερικές πόλεις και χωριά που επισκεφτήκαμε -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν τα έχει ούτε επαρχιακός χάρτης της Κίνας! Αλλά θα φροντίσω.
Πηγή το βιβλίο εξαιρετικό. Η ταινία υπερεκτιμημένη όπως και ο σκηνοθέτης. Για την ιστορία μιά και το ανέφερες, η φράση "σήκωσε τα κόκκινα φανάρια" προέρχεται απο την εποχή που οι αριστοκράτες, φεουδάρχες, προύχοντες είχαν τις γνωστές παλακίδες, για αποφυγή παρεξηγήσεων (κοινώς ξεμαλλιάσματος) έξω απο το δωμάτιο της κάθε συζύγου υπήρχε ένα κόκκινο φανάρι. Το σούρουπο και αφού ο "εραστής" αποφάσιζε με ποιά θα κοιμηθεί το βράδυ, έδινε εντολή στον υπηρέτη του και σήκωνε αφού πρώτα άναβε το ανάλογο φανάρι. Βέβαια, κάτι μου λέει ότι η εν λόγω φράση, σίγουρα στην Κίνα θα έχει κι άλλες ερμηνείες.
Ιkarialover ξέρεις πόσα έδωσα στον τριπάκια να γράψει αυτά που έγραψε? 100 ολόκληρα ευρώ!!! Αστα... εκμετάλλευση!!
Jimp, αν υπάρχει κοινός θνητός κινεζικής καταγωγής που μιλάει αγγλικά στην Καντόνα, ακόμα και σε ξενοδοχείο, εγώ δεν τον συνάντησα. Εγώ η δόλια έναν καφέ ζήτησα στην ρεσεψιόν και δεν καταλάβαιναν 3 άτομα τι ήθελα. Σε ένα άλλο μαγαζί ρώτησα για τουαλέτα και μου έφεραν μπύρα.... αστο... μην αρχίσω να μιλάω για το θέμα.... πονεμένη ιστορία. Πάντως, χωρίς να θέλω να φανώ ξιπασμένη έχεις δίκιο, η οργάνωση είναι ειδικότητά μου. Δεν αφήνω τίποτα στην τύχη.
Nedelja παιδί μου, Πάλι τα έτσουξες? Στους ΑΑ. Και γρήγορα. Πάρε και την Mfish μαζί σου για συμπαράσταση.

(Ρενάτααααα το άκουσα!!)
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Σαν πας στο πηγαιμό για την Ιθάκη......


Ενα Σάββατοβραδο στην Καντόνα, είναι αποκάλυψη. Ολος ο νεαρόκοσμος, βγαίνει και τα πίνει. Και τα πίνει και πολύ. Αγόρια με μαλλί απο κομμωτήριο και κόριτσια ντυμένα με ψηλοτάκουνα και ντύσιμο άκρως αποκαλυπτικό, ξεχύνονται στους δρόμους, διασκεδάζουν, χαριεντίζονται, κάνουν πιάτσα, μεθούν, κάνουν πατίνια, νεαρές μητέρες βολτάρουν με τα βλαστάρια τους, αγόρια αγοράζουν την ομολογουμένως φτηνή μπύρα και μπεκρουλιάζουν δίπλα απο το ποτάμι, στο οποίο μεγάλα τουριστικά πλοιάρια φωτισμένα κάνουν κρουαζιέρες, απο τα μπαρ ακούς κινεζοπόπ, γέροι παίζουν αμέριμνοι χαρτιά ενώ ταυτόχρονα δροσίζονται με μεγάλες βεντάλιες, γριές κάνουν τζόκινγκ (!!!), εστιατόρια σκορπούν μυρωδιές εδεσμάτων, και όλος αυτός ο συρφετός αποτελεί την εικόνα ενός τυπικού Σαββατόβραδου στην παλιά Καντόνα, σημερινή Γκουαντζού.

afarm8.staticflickr.com_7055_6801070728_40fc308690.jpg


Ο Γκιούλι και το ταίρι του, μπλέχτηκαν σε όλο αυτό το χωνευτήρι, αν και η αλήθεια είναι ότι ξεχώριζαν σαν την μύγα μες στο γάλα. Μην περιμένετε διακριτικότητα απο τους κινέζους. Είναι αδιάκριτοι και το χαίρονται. Ακόμα και αν οι 2 ελληνες είχαν κέρατα , 5 αυτιά και 6 χέρια, δεν θα τους κοιτούσαν λιγότερο. Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν και οι φλογερές ματιές προς τον Γκιούλι απο τις νεαρές κινέζες υπόσχονταν πολλά..... Ισως αυτός ήταν και ο λόγος που κατάφεραν μόλις 4 μπύρες έκαστος και έπειτα απόθεσαν τα σαρκια τους στο ξενοδοχείο. Aλλωστε η επομένη ήταν η ημέρα που θα κατευθύνονταν προς Βορρά. Ο δύσμοιροι.... νόμιζαν ότι θα ήταν μια απλή υπόθεση να φτάσουν στην Fenghuang....

afarm8.staticflickr.com_7053_6801070738_9bd070d22f.jpg


Ο νότιος σταθμός τρένων στην Γκουαντζού είναι υπόδειγμα αρχιτεκτονικής. Φουτουριστικός, καθαρός, οργανωμένος, τεράστιος, μοντέρνος... χάρμα οφθαλμών. Απο εδώ ξεκινούν και τα γρήγορα τρένα , γνωστά ως boullet trains με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χλμ την ώρα. Ενα τέτοιο χρησιμοποίησαν και οι ταξιδιώτες μας για να φτάσουν σε μια πόλη με γελοίο όνομα και εξίσου γελοίο "περιεχόμενο". Zhouzhou. Οταν την έφτιαξε ο Θεός, σίγουρα ΔΕΝ είχε μεγάλα κέφια. Για την ακρίβεια, όχι απλά δεν είχα κέφια, αλλά 'ηταν μπουρλότο και εκτός εαυτού. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το αποτέλεσμα, το οποίο προσβάλλει αισθητική ακόμα και ουρακοτάγκου.

afarm8.staticflickr.com_7048_6947181861_3e4c0f891e.jpg

Ολοι ή σχεδόν όλοι οι μεγάλοι σταθμοί τρένων, είναι εκτός πόλης και έτσι όταν κατέβηκαν στον σταθμό, βρέθηκαν μόνοι, κουρασμένοι, φορτωμένοι, με ψιλόβροχο και ομίχλη σε έναν έρημο σταθμό, τεράστιο και "κρύο" στην μέση του πουθενά. Αφού προχώρησαν λίγο βγήκαν έξω και είδαν κάτι ταξί. Μπουκάρουν οι δόλιοι και ..... η περιπέτεια αρχίζει... Wellcome to china! Wellcome to hell!!
-Δεν έχει καταλάβει που θέλουμε να πάμε σου λέω!!! Δείξε του πάλι το χαρτί.
-Εχει καταλάβει.
-Οδηγεί 20 λεπτά!!! Θα μας φτάσει στην Σαγκάη. Δείξε του το χαρτί τώρα!
Σε εθνική οδό της Κίνας, επιβιβασμένοι σε ένα σαραβαλάκι οι ταξιδιώτες μας -γνωστοί και ως γκαντεμόσαυρες- προσπαθούν να δώσουν στον κινέζο ταρίφα ΠΟΥ ακριβώς θέλει να τους πάει. Μάταιος κόπος.... Οδηγεί σαν μουρλός, αφήνει το τιμόνι να πιάσει το Α4 που είναι τυπωμένος ένας χάρτης της συμφοράς με ονόματα πόλεων και στην κινεζική, κάτι μουρμουράει, και επιμένει να απαντά στα κινέζικα.
Μετά απο την απογοήτευση έρχεται η παράδοση και έτσι καταθέτονται τα όπλα και οι πελάτες του ταξί, απλά ελπίζουν....

Μετά απο λίγο σταματά επιτέλους στο κέντρο της πόλης σε ένα ΠΑΝΑΘΛΙΟ απερίγραπτο σταθμό ΚΤΕΛ. Ολο το μελάνι του κόσμου να χυθεί, το συγκεκριμένο μέρος δεν μπορεί να το περιγράψει. Ουρές ατελείωτες, μιζέρια, ζέστη, αποφορά, απελπισία, οσμές ούρων, φτώχεια... τα διαθέτει όλα. Τα γκισέ πολλά. Προσπαθούν να βγάλουν άκρη αλλά πώς? Απο μακρυά τους σταμπάρει ένας κινέζος με μάτι πονηρό, βρωμερό χνώτο και σάπια δόντια και τους κάνει νόημα που θέλουν να πάνε. Του δείχνουν το Α4. Μπάχαλο! Πλακώνουν άλλοι 8-9 τύποι και αρχίζουν και τους τραβολογούν με μανία. Αφού ξεφεύγουν, τρέχουν στο γκισέ και όταν φτάνει η σειρά τους η υπάλληλος τους κάνει νόημα όχι. Τι έγινε ρε παιδιά? Τι όχι? Τι συμβαίνει?

Δίπλα τους σαν τα κοράκια περιμένουν οι κράχτες, για άγνωστους λόγους. Τους έχουν περικυκλώσει, τους μιλάνε στα κινέζικα, τους σπρώχνουν, τους κάνουν νοήματα, τους φωνάζουν ενώ παράλληλα οι παρευρισκόμενοι του σταθμού δείχνουν να διασκεδάζουν με το όλο θέαμα και έχουν στηθεί και κοιτούν με ευδαιμονία. Οι υποψίες γιγαντώνονται. Τα φίδια ζώνουν. Εδώ κάτι δεν πάει καλά. Εδώ υπάρχει λούμπα και αυτοί αδυνατούν να την δουν. Αλλά τι? Απο το πλήθος παρουσιάζεται ένας νεαρός κινέζος και τους λέει σε σπασμένα αγγλικά να μην ακολουθήσουν τον κράχτη, γιατί θέλει να τους πιάσει πελάτες. ???? Μπαρδόν? Πελάτες? Τι σχέση έχει ο Κόκκαλης με τα κινεζικά κτελ?

Ζαλισμένοι, βγαίνουν κούτσα κούτσα απο τον σταθμό. Εδω θα σου θυμίσω Χαράλαμπε ότι ο Γκιούλι είχε χτυπήσει τον αστράγαλο και ο ιατρός του είχε πει να μην το κουράσει και ακινησία αρκετές ημέρες. Αρα είχαν και αυτό το θεματάκι. Ολη η κουστωδία τους ακολουθεί. Η όλη εικόνα πρέπει για τους περαστικούς να παρουσίαζε τρομερό ενδιαφέρον. Μπροστά οι φίλοι μας με τα μπαγάζια, πίσω οι κινέζοι να τους φωνάζουν και να τους κάνουν νοήματα.... ποιος θα τους εξηγήσει? Πως θα φύγουν? Τι θέλουν τέλος πάντων? Τον Κόκκαλη? Τον Ολυμπιακό? Τα νεφρά τους? Τι??? ΠΩΣ θα φύγουν? πάνω στην αναταραχή και την απόγνωση, σταματά στο πλήθος μια νεαρή κινεζούλα. Μικροκαμωμένη, χαριτωμένη και το κυριότερο γνώστης Αγγλικών!!! Θέτει τον εαυτό της ως δραγουμάνο, ταξιδιωτικό πράκτορα, ξεναγό και σύμβουλο. Μάννα εξ ουρανού! Το θέμα έχει ως εξής. Το Κτελ δεν έχει εισιτήρια για Fenghuang (μάλλον). Η επόμενη λύση είναι ή τρένο ή ιδιωτικό πούλμαν (sleeper) που φεύγει όμως το βράδυ. Τρένο! Η κουστωδία ξεκινάει για τον σταθμό των τρένων. Ολοι. Το ζευγάρι Ελλήνων μπροστά, η κοπελίτσα πίσω, ο Νο1 κράχτης πίσω απο την κοπέλίτσα και όπισθεν καμμιά 10αρια περίεργοι, χασομέρηδες, μη ιδιοκτήτες tv να ακολουθούν για να δούν τι τελικά θα γίνει. Η σκέψη που γύρναγε στα κεφάλια των τουριστών μας Χαράλαμπε -άλλο αν δεν το ομολογούσαν- ήταν μία. Δεν αρχίσαμε καλά (ξανά). Δεν αρχίσαμε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά!!!!
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Θα πήγαινε πολύ να σας ζητήσω ένα χάρτη απ' το Γουγλ με τη διαδρομή που ακολουθήσατε? Ε? :love1:
Babaduma πολύ ευχαρίστως (ας είναι καλά ο Kalspyros),
Ναι Babaduma, απλώς να σε ενημερώσω ότι τους μισούς από αυτούς τους "σχηματισμούς" που κάπως άστοχα θέλησε η dim να ονομάσει "πόλεις", απλά δεν υπάρχουν στο χάρτη... μμ.. όχι, καλύτερα δεν υπάρχουν καν στις αεροφωτογραφίες! Πόσο σαδιστές και οι εργαζόμενοι στη Google, ας αποκρύψουν κάποια πράγματα ώστε να μη θελήσει κανείς να ταξιδέψει εκεί... Που να ξεραν...

Ψιτ, εσύ, ανίψι, ... μέικ μάι ντέι... (όχι βέβαια ότι δεν είναι καλή, απλώς την αναβάθμισες ακόμα περισσότερο! Εύγε!)
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.029
Likes
12.137
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ιkarialover ξέρεις πόσα έδωσα στον τριπάκια να γράψει αυτά που έγραψε? 100 ολόκληρα ευρώ!!! Αστα... εκμετάλλευση!!
Ναι αλλα σου δωκα αποδειξη...

(Μερες που ζουμε μην εχουμε μπλεξιματα και με το ΣΔΟΕ.)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
σιγά μην πήγαινε η dim σε πόλεις που τις έχει ο google earth!!!
για μαζόχα την περνάτε???:D
σαν και μένα την ξενέρωτη που πήγα στην κινα με ψιλοοργανωμένο και είδα χιλιάδες πράγματα και που δεν θυμαμαι τίποτα παρα μοναχα την αυτοκρατορική πόλη και το σινικό?? άντε και τους πήλινους στρατιώτες...
τα βασικα ομως δεν τα είδα..αυτα τα χαι χουι στους σταθμούς,τους εκατομύρια κοντοκινέζους να φτύνουν και να αλαλλάζουν!!
εχασα τα καλύτερα...τα είδα βέβαια αλλου αυτά..:cool:
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Διέψευσες τις προβλέψεις που σε ήθελαν να ανεβάζεις το επόμενο κομμάτι την ημέρα των εκλογών (που δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν)...Ξυπνάω μετά από ένα βράδυ που με την mfish δώσαμε ένα σκληρό αγώνα (αλλά στις καθυστερήσεις κάναμε την ανατροπή), διαβάζω τη συνέχεια της ιστορίας σου και μου σκάνε καπάκι και καταπληκτικά νέα...οπότε από εδώ και πέρα η υπόλοιπη ιστορία θα χρησιμεύσει αποκλειστικά ως υπέρτατος τρόπος διασκέδασης και ουχί ως ψυχοθεραπεία...
Αναμένω με ενδιαφέρον είτε για τη συνέχεια είτε για την καταχωρησή σου στο βιβλίο ρεκόρ γκίνες με τις περισσότερες μη τελειωμένες ιστορίες...:D
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Δεν έχω λόγια!

Τόσες μέρες έβλεπα έναν τίτλο με κόκκινα φανάρια, συγγραφέως άγνωστης προς εμένα (όχι ως μέλος επαναλαμβάνω, αλλά ώς συγγραφέας). Ευτυχω΄ς, γράφει υπέροχα! Αλλιώς μάλλον θα το'χα παρατήσει τέτοιες δύσκολες ώρες (Κυριακή πρωί, αξημέρωτο για την ακρίβεια...).

Πόσο θέλω να κάνω ένα ταξίδι τέτοιο, μες την ανοργανωσιά!

Και μάλιστα να το έχω αν-οργανώσει εγώ! Γιατί αν είναι για οργάνωση, μου χρωτάνε πολλοί-δε θα τους αφήσω έτσι!

Περιμένω τη συνέχεια, πραγματικά με αγωνία!!! :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom