Σίφνος Σίφνος

Southampton

Member
Μηνύματα
26
Likes
31
Καλησπέρα κι από εμένα. Πριν κανά δύο εβδομάδες επέστρεψα από το νησί το οποίο και συνδύασα με την κοντινή Σέριφο οπότε ακολουθεί η εμπειρία μου.

Διαμονή

Μείναμε στον Φάρο στο ξενοδοχείο με το ομώνυμο όνομα. Η τοποθεσία δεν είναι για κάποιον ο οποίος δεν έχει μεταφορικό. Είναι πολύ κοντά στις παραλίες του Φάρου καθώς και δέκα λεπτά από χώρα και κάστρο.
Το ξενοδοχείο ενώ έχει πάρα πολύ ωραίο στυλ έχει κάποια χτυπητά απρόσεκτα σημάδια τα οποία χτυπάν άσχημα στο μάτι. Πχ σπασμένος μεντεσές στο τζάμι του μπάνιου και κολλημένη ανακοίνωση με 3 πινέζες :) ώστε να μην ανοίγει το παράθυρο. Έλειπε πχ ένα απλό καλαθάκι για σκουπίδια με την απάντηση να είναι αφήστε τα σκουπίδια σας στο τραπέζι και θα τα μαζέψουμε. Φυσικά κάτι τέτοιο στις 5 μέρες που μείναμε εκεί δεν έγινε.

Παραλίες

Ειλικρινά το νησί πονάει αρκετά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Πλατύς Γιαλός, Βαθύ, Καμάρες είναι οι τυπικές παραλίες που υπάρχουν παντού στην Ελλάδα. Τίποτα το αξιοσημείωτο ειλικρινά.
Το Γλυφό ίσως η καλύτερη που έχει το νησί σίγουρα η καλύτερη από τις 3 του Φάρου.
Πολύ ωραία και τα Bρουλίδια τα οποία βέβαια θέλουν λιγάκι κόπο ή και τρόπο για να φτάσει κανείς αφού ο δρόμος δεν είναι κι ο καλύτερος.
Καλούτσικη και η Χερρόνησος αν και πολύ μικρή και ίσως όχι για το γούστο του καθενός αφού είναι λιμανάκι και έχει καίκια κλπ να πηγαίνουν και να έρχονται.

Φαγητό

Φάγαμε σε

Λεωνίδα στο Κάστρο - Ωραίο χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό.
Ταβερνάκι στα Βρουλίδια - Αρκετά καλό και τίμιο σε απόδοση ποιότητας/τιμής
Μωσαικό στον Αρτεμώνα - Ωραία πιάτα, ωραίο περιβάλλον
Κελάρι στο Κάτω Πετάλι - Εντάξει τα λόγια είναι περιττά. Το φαγητό στο νησί όπως πρέπει να είναι. Λες και μαγείρεψε η μάνα μου 4-5 από τα καλύτερα πιάτα κι ορεκτικά της την ίδια στιγμή. Άψογο, οικονομικό, ποιοτικό. Πας τρως και ξαναπας και ξανατρως

Ποτό

Κάστρο στον Κουβανό - Εμπειρία και κερασμένα σφηνάκια από τον Κουβανό, πολύ ωραίο σημείο για ποτάκι με θέα
Στην χώρα στο Μπότζι - Πολύ ωραίο μαγαζί
Πολυχώρος Ραμπαγάς - Ωραίος χώρος, καλά κοκταίηλ, απλά σχεδόν ποτέ δεν είχε πολύ κόσμο

Γλυκό

Κίτρινο Ποδήλατο στον Αρτεμώνα.
Ότι κι αν δοκιμάσαμε ήταν απλά υπέροχο. Να μην χαθεί.

Αγορές

Εμείς πήραμε τα κεραμικά μας από τον Περιστεριώνα στις Καμάρες (Ατσώνιος) γιατί είχαμε δει τα πολύχρωμα ποτηράκια σε μαγαζιά που είχαμε κάτσει για φαγητό/ποτό/γλυκό.

Γενικότερα είναι πολύ ωραία τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς με τον Αρτεμώνα, Κάστρο φυσικά να είναι τα ομορφότερα. Επισκεφτήκαμε και την εκκλησία του Αγίου Συμεών όπου την ημέρα που πήγαμε είχε λίγα σύννεφα τα οποία και μπορούσαμε κυριολεκτικά να αγγίξουμε, την Χρυσοπηγή και το εκκλησάκι των εφτά μαρτύρων.
Μου έκανε εντύπωση η καθαριότητα του νησιού που σε συνδυασμό με τα προσεγμένα σπίτια στην πλειοψηφία τους δίνουν μία πολύ όμορφη εικόνα.

Επίσης πολύ ευχαριστημένοι μείναμε κι από την ενοικίαση αυτοκινητου από το Apollo.

Θα αναφερθώ στην εμπειρία μας από την Σέριφο στο ανάλογο τόπικ.
 
Last edited:

Mary09

Member
Μηνύματα
35
Likes
24
εμείς πάλι πήγαμε πέρυσι Σίφνο τον Ιούνη και μείναμε καταευχαριστημένοι με το φαγητό. Δε φάγαμε πουθενά ασχημα. Συμφωνώ ότι οι παραλίες βέβαια δεν είναι το κάτι ιδιαίτερο. Αλλά αξίζει σαν νησί για το Κάστρο, τον Αρτεμώνα, την Απολωνία. Για ένα 5ήμερο είναι ότι πρέπει.
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Αν μείνω Απολλωνία, ποια παραλία είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη με κτελ? Σκέφτομαι 3 μέρες να νοικιάσω αυτοκίνητο και 1-2 μέρες να παίζω με το κτελ. Θέλω 1-2 καλές παραλίες με το ελάχιστο περπάτημα από τη στάση.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.961
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Αν μείνω Απολλωνία, ποια παραλία είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη με κτελ?
Οι περισσότερες. Πλατύς γιαλός, Βαθύ, Χρυσοπηγή κτλ. Εκμεταλλεύσου το αμάξι για να δεις πράγματα που δε γίνεται με λεωφορεία, π.χ. να κάτσεις στο Κάστρο όσο θέλεις, να πας στα Βρουλίδια, τη πιο ωραία παραλία του νησιού κ.α.
Γεγονός είναι πάντως ότι έτσι θα τα δεις όλα και αρκετές φορές, το νησάκι δεν είναι μεγάλο.
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Γνωρίζει κάποιος για ποιες παραλίες υπάρχει χωματόδρομος που να πηγαίνει αμάξι? Μερικά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων δεν επιτρέπουν να οδηγείς σε χωματόδρομο (όχι ότι μπορούν να το τσεκάρουν εύκολα).
Π.χ για Βρουλίδια, πόσο κοντά μπορείς να αφήσεις το αμάξι και πόσο χωματόδρομο (αν) έχει?
Για παραλία Πουλάτης τι ξέρουμε?
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Ξέρει κανείς κάποιο εργαστήριο αγγειοπλαστικής που να παραδίδουν και workshop για να προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι εσύ?
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Ξέρει κανείς κάποιο εργαστήριο αγγειοπλαστικής που να παραδίδουν και workshop για να προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι εσύ?
Από διάφορους που βρήκα στο internet και τους ρώτησα αν παραδίδουν μαθήματα, μου απάντησε ο Ατσόνιος στο Βαθύ και ο (Γιάννης) Αποστολίδης στον επαρχιακό Καμάρες-Απολλωνία. Ο δεύτερος, απίστευτος τύπος, πολύ κουλ!!
 
Last edited:

papatomas7

Member
Μηνύματα
14
Likes
7
Εγώ πέρυσι πήγα σιφνο θα σας πρότεινα τα εξής
Φαγητό

  • Ηλιοβασίλεμα στο τρουλλακι
  • Το κελάρι
  • Τα βρουλιδια
  • Μαργαρίτα
  • Εστιατόριο Λεμπέσης
  • Το κουτουκι του αποστολη απολλωνια
  • Η χρυσοπηγη του Λεμπέση
  • Λουκουμάδες τρεις ξανθούς αγγέλους
  • Passione italiana καμάρες μακαρονάδα πιτσα




Παραλίες

  • Βρουλίδια χωματόδρομος μέχρι ένα σημείο
  • Γλυφό
  • Πλατύς γυαλός
  • Βαθύ
  • Καμάρες
  • Χρυσοπηγη εκκλησία όχι πλαζ
  • Βρουλακια προς χερονησο μικρή πινακίδα αριστερά
  • Φασσολου
  • Αποκοφτο


Αξιοθέατα

  • Εκκλησία Χρυσοπηγής
  • Κάστρο χωριό
  • Ανεμόμυλους αρτεμωνα
  • Εκκλησάκι Αγίου Συμεών
  • Εκκλησάκι 7 μαρτύρων καστρο όχι στα σεραλια
  • Να αγοράσουμε ένα φλάρο από κεραμικά
Ποτό

  • Κάβος sunrise στο καστρο
  • Cosi απολλωνια
  • Αργω
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Λοιπόν, μόλις γύρισα από Σίφνο και γράφω τις εμπειρίες/εντυπώσεις μου..

Εν ολίγοις, πανέμορφο νησί με γραφικότατη χώρα (Απολλωνία) και οικισμούς όπως το Κάστρο και ο Αρτεμώνας, για ατελείωτες βόλτες στα στενά και στα σοκάκια τους, με αρκετά μεζεδοπωλεία/ταβέρνες, μέρη για γλυκό και ήσυχα κοκτεϊλάδικα, πεντακάθαρα παντού, τιμιότατες παραλίες, αρκετό τουρισμό (ζευγαράκια αλλά και παρέες, και οικογένειες με παιδιά, αρκετούς Γάλλους και Ιταλούς). Φθηνά δε το λες, ίσως προς το "ακριβούτσικα" θα το έβαζα.

Λόγω έλλειψης μπιτσομπαρων που να βαράνε αλλά και night clubs (έχει 1-2 κοντά στο "Στενό" αλλά λόγω πανδημίας μάλλον ήταν κλειστά), κάποιοι μπορεί να το πούνε και άτονο/υποτονικό νησί αλλά προσωπικά αυτή η ηρεμία/ησυχία μου άρεσε για τον τύπο διακοπών που έψαχνα.

Επίσης, το νησί φημίζεται για την αγγειοπλαστική/κεραμοποιεία και το εξαιρετικό δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Διαμονή
Έμενα στον ξενώνα Flora Geronti, στο Άνω Πετάλι. Ότι βλέπετε στις φώτο! Πανέμορφα, νησιώτικα διακοσμημένα δωμάτια, πεντακάθαρα, με θέα για χαλάρωμα. Οι ιδιοκτήτες ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι, με την κ. Φλώρα να μας αφήνει τοπικές λιχουδιές στο τραπεζάκι έξω από το δωμάτιο είτε όταν ξυπνούσαμε το πρωί είτε μετά τη θάλασσα. Εκεί δίπλα υπάρχουν και άλλα δωμάτια από τις αδερφές της κ. Φλώρας που πιστεύω θα είναι εξίσου εξαιρετικές επιλογές. Η απόσταση από το κεντρικό σημείο της Απολλωνίας και το "Στενό" είναι λιγότερο από 6-7 λεπτά (κατηφορικά σκαλάκια προς κέντρο).

Καμάρες μου φάνηκε μικρό μέρος με λίγες επιλογές για να μείνει κάποιος.
Κάστρο και Αρτεμώνας απίστευτα όμορφα αλλά θεωρώ την Απολλωνία ως ιδανικό μέρος για διαμονή λόγω ότι εκεί έχει σχεδόν όλη τη νυχτερινή ζωή.

Παραλίες
Ναι οκ, δεν έχεις τις παραλίες της Μήλου ή της Λευκάδας, αλλά τιμιότατες, πεντακάθαρες, γαλαζοπρασινομπλε νερά. Γνώμη για τις εξής:

Χρυσοπηγή - Αριστερά και δεξιά της εκκλησίας στα βραχάκια, φοβερά!! (το αυτοκίνητο φθάνει μέχρι το εκκλησάκι με ασφαλτόδρομο)

Αποκοφτό - Κοντά στη Χρυσοπηγή. Δεν πήγα αλλά φαίνεται συμπαθητικά (κατεβαίνεις Χρυσοπηγή και έχει πινακίδα να στρίψεις για Αποκοφτό, δεν είδα αν έχει άσφαλτο ή χωματόδρομο).

Πλ. Γυαλός - Αρκετά μεγάλη, κλασσική με άμμο, καθαρά. Κάποιες ομπρέλες/ξαπλώστρες, κάποια αρμυρίκια είτε χύμα στην άμμο. Δεν χάνεις κάτι αν δε πας αλλά μια χαρά έκανα το μπάνιο μου.

Βαθύ - Ίδιο στυλ με Πλ. Γυαλό. Συμπαθητικό το μπάνιο μου και εκεί.

Καμάρες - Καθαρά νερά αλλά τη μέρα που πήγα είχε μια ελάχιστη "θολούρα" (ίσως και λόγω αέρα). Όχι κακή αλλά δε θα ξαναπήγαινα.

Βλυχό (Μόλις κατεβαίνεις Φάρο, δεξιά δίπλα) - Πεντακάθαρα, φοβερά, μικρή σχετικά και όλοι γενικά κάτω από τα δέντρα/αρμυρίκια. Από το Βλυχό υπάρχει μονοπάτι με ωραία θέα στη θάλασσα που οδηγεί στη Χρυσοπηγή (το περπάτησα λίγο, δεν το πήγα όλο)

Χερρόνησος - Μικρή, με αρκετά πιτσιρίκια όταν πήγα να κάνουν βουτιές από το λιμανάκι. Δεν έκανα μπάνιο γτ δεν έβρισκα να καθήσω.

Βρουλίδια - Λοιπόν, διάβαζα παντού για "την καλύτερη παραλία" του νησιού. Αλλά με ενοικιαζόμενο, 1000ράκι δε το επιχείρησα να κατέβω/ανέβω τον χωματόδρομο.

Παναγ. Πουλάτη - Δεν πήγα επίσης λόγω χωματόδρομου αλλά από φώτο φαίνεται από τις καλύτερες για μένα.


Φαγητό/Γλυκό

Δρακάκης - Πολυειπωμένο, must, επιβάλλεται κλπ. Όταν βρεις να κάτσεις, τρως πολύ καλό φαγητό σε οκέυ τιμές.

Δριμόνι - Ωραία θέα, ειδικά όταν έχει δύσει ο ήλιος, στα τραπεζάκια μπροστά στη πισίνα, αλλά το φαγητό δε θα το έλεγα αντάξιο της θέας. Μια χαρά έφαγα αλλά οι τηγανητές πατάτες ως συνοδευτικό κύριου πιάτου μου κάνει για σουβλατζίδικο και όχι για εστιατορίου με τέτοια θέα. Επίσης, ρεβυθοκεφτέδες ξεροί.

Μωσαϊκό (Αρτεμώνας) - Γραφικός χώρος, με πεντανόστιμα πιάτα.

Το Λιμανάκι (Φάρος) - Ψαροταβέρνα. Λένε ότι ψαρεύουν μόνοι τους τα ψάρια, (τα βλέπεις, επιλέγεις, ζυγίζεις). Όταν πήγα εγώ (κατά τις 5.00μμ μετά το μπάνιο), δεν μου έδειξε πολλά ψάρια (είτε δεν είχε ψαρέψει πολλά είτε είχαν τελειώσει είτε τα κρατούσε για γνωστούς). Καλό service αλλά γενικά μια από τις ψαροταβέρνες του σωρού. Δεν ξετρελάθηκα.

Το Κίτρινο ποδήλατο (Αρτεμώνας) - Πανέμορφος χώρος, με φρεσκότατα γλυκά.

Δεν πρόλαβα αλλά ήθελα να φάω σε Κελάρι / Άστρο (Κάστρο) / Λεμπέσης (Αρτεμώνας) / Περιβόλι (Αρτεμώνας) / Τσελεμεντές.


Γενικά
Επιβάλεται μια βόλτα στο εκκλησάκι Αγ. Συμεών (από τα ψηλότερα σημεία του νησιού) για μοναδική θέα! Ο δρόμος είναι με τσιμέντο μέχρι πάνω.

Και ένα (αναμενόμενο) tip: Κοιτάμε google maps μόνο για τα χοντρικά και όχι για τα στενά!! Χρησιμοποιείστε τη διαίσθησή σας για προσανατολισμό ή/και ρωτήστε ντόπιους! Π.χ. από το Μωσαϊκό ήθελα να ανέβω για ανεμόμυλους αλλά μου φάνηκε ατελείωτο το μονοπάτι (ίσως επειδή είχα φάει πρώτα :p) ενώ το google maps έλεγε μόνο 5 λεπτά! Άξιζε η θέα αλλά θέλει με το πάσο του.

Γενικά, οι οικισμοί είναι χτισμένοι σε λόφους και έχει πολλά ανεβοκατεβάσματα. Π.χ. περπάτησα (τμηματικά, όχι όλο μαζί σε μια φορά) από το ουζερί "Τσελεμεντές" στην Απολλωνία μέχρι τους ανεμόμυλους στον Αρτεμώνα. Ενώ φαίνεται μια "ευθεία" στο χάρτη, περιλαμβάνει κατέβασμα του "Στενού" μέχρι το κεντρικό σημείο της Απολλωνίας, ανέβασμα μέχρι λίγο πιο πάνω την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη δίπλα από το καφέ "Ο Φελός", ξανά κατέβασμα μέχρι ένα γεφυράκι δίπλα στον επαρχιακό και ξανά ανέβασμα για Αρτεμώνα και ανεμόμυλους.


Για ότι απορίες γνωρίζω, ευχαρίστως να απαντήσω.
 

Maraki_if

Member
Μηνύματα
15
Likes
4
Καλησπέρα σε όλους! Κλείσαμε με κοριτσοπαρέα ταξίδι αρχές Αυγούστου για 5 νύχτες στη Σίφνο! Βρήκαμε ένα airbnb σε εξαιρετική τιμή στο άνω πετάλι, μιας και μας ενδιέφερε να ζήσουμε και λίγη νυχτερινή ζωή... γιατί με την κλεισούρα των τελευταίων μηνών δε μας βλέπαμε καλά! Θεωρείτε πως είναι απαραίτητη η ενοικίαση αυτοκινήτου; Επίσης έχετε κάποιες προτάσεις, για μέρη τα οποία θα μπορούσαμε να δούμε; Έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν είδα κάποιο ξεκάθαρο θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ και καλό καλοκαίρι!
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.961
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Θεωρείτε πως είναι απαραίτητη η ενοικίαση αυτοκινήτου; Επίσης έχετε κάποιες προτάσεις, για μέρη τα οποία θα μπορούσαμε να δούμε; Έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν είδα κάποιο ξεκάθαρο θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ και καλό καλοκαίρι!
Καλώς ήρθες.
Απαραίτητη όχι, καλό να υπάρχει ναι, εφόσον είστε άτομα και βγαίνουνε τα έξοδα. Θα έχετε την άνεση σας.
Βλέπω ότι είστε κοντά στην Απολλωνία που είναι το ζητούμενο για τη νύχτα. ;)
Κατά τα άλλα η Σίφνος είναι βολικό νησάκι και λίγο πολύ τα πράγματα γνωστά.
Πλατύς γιαλός, βαθύ και τα Βρουλίδια ως καλύτερη παραλία του νησιού για μπάνιο, χρυσοπηγή για μπάνιο και επίσκεψη στο μοναστήρι, Αρτεμώνα για βόλτες και φαγητό, Κάστρο για άπειρες Κυκλαδίτικες φωτογραφίες και καφέ το απόγευμα, λίγο πολύ όλα είναι δεδομένα στο νησί.
Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε κόσμο, καλό φαγητό και νυχτερινή ζωή, με τα όποια φετινά δεδομένα βεβαίως.

Μπορείς να ξεκινήσεις το ψάξιμο για επιπλέον πληροφορίες από δω:

Νησιά Αιγαίου
 

Maraki_if

Member
Μηνύματα
15
Likes
4
Καλώς ήρθες.
Απαραίτητη όχι, καλό να υπάρχει ναι, εφόσον είστε άτομα και βγαίνουνε τα έξοδα. Θα έχετε την άνεση σας.
Βλέπω ότι είστε κοντά στην Απολλωνία που είναι το ζητούμενο για τη νύχτα. ;)
Κατά τα άλλα η Σίφνος είναι βολικό νησάκι και λίγο πολύ τα πράγματα γνωστά.
Πλατύς γιαλός, βαθύ και τα Βρουλίδια ως καλύτερη παραλία του νησιού για μπάνιο, χρυσοπηγή για μπάνιο και επίσκεψη στο μοναστήρι, Αρτεμώνα για βόλτες και φαγητό, Κάστρο για άπειρες Κυκλαδίτικες φωτογραφίες και καφέ το απόγευμα, λίγο πολύ όλα είναι δεδομένα στο νησί.
Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε κόσμο, καλό φαγητό και νυχτερινή ζωή, με τα όποια φετινά δεδομένα βεβαίως.

Μπορείς να ξεκινήσεις το ψάξιμο για επιπλέον πληροφορίες από δω:

Νησιά Αιγαίου
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Χρήσιμα όλα! Πιστεύεις ότι θα ήταν καλή ιδέα να πεταχτούμε Κιμωλο ή δεν υπάρχει λόγος;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom