Σαντορίνη Σαντορίνη.. Ιούλιο 2012

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Φαγητό στη Σαντορίνη

Να σου απαντήσω για το 3), γιατί για τα υπόλοιπα δεν έχω αξιόλογες πληροφορίες. Το οδικό δίκτυο πάντως είναι αρκετά καλό, αλλά δεν έχω νοικιάσει ποτέ μηχανάκι για να ξέρω τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Όσον αφορά στο φαγητό, να ξέρεις ότι στην καλντέρα πληρώνεις τη θέα και όχι το φαγητό (υπάρχουν και εξαιρέσεις), οπότε για κάτι ποιοτικό και σε λογικά πλαίσια τιμών μάλλον πρέπει να ρίξεις λίγο νερό στο κρασί σου. Ας πούμε κάπως κοντά στην καλντέρα (αλλά χωρίς θέα) είναι ο Νικόλας στα Φηρά, το Ακταίο στο Φηροστεφάνι και το ιταλικό Il Cantuccio επίσης στο Φηροστεφάνι. Και τα τρία δοκιμασμένα, αξιόλογα και με λογικές τιμές. Τώρα αν θες να ξεφύγεις από τα τουριστικά θα πας να φας στον Πύργο ή στο Μεγαλοχώρι. Ένα άλλο, επίσης, που θα ήθελα να δοκιμάσω και νομίζω αξίζει να επισκεφτείς, είναι ο κήπος στην Κάναβα του Ρούσσου (Οινοποιείο στην Επισκοπή), όπου δοκιμάζεις τα κρασιά του και σερβίρει και μεζέδες. Δεν έκατσα γιατί ήταν κλειστά ότα πήγα (εκτός σεζόν), αλλά το περιβάλλον είναι πάρα πολύ συμπαθητικό και οι τιμές καλές.
 

achisAK

Member
Μηνύματα
74
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ποιος ξερει...??
απλα ρωτα γιατι ακουω κατι 100ρια και 150ρια και τρελαθηκα.
το λογικο που λες φιλε μου ποσο ειναι..; γιαυτι αλλο το λογικο για τον καθενα μας.

στο περιπου για 2 κυριως-σαλατα και ενα κρασακι
 

mariaj

Member
Μηνύματα
319
Likes
414
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Nα ρωτησω 4πραγματα και εγω..
θα νοικιασουμε μηχανακι.

1) καρτεραδος και μεσσαρια ειναι καλα να μεινεις..;
2) οι τιμες για να πας στο ηφαιστειο , τελεφερικ - γαιδουρκια ποια ειναι..;
3) οικονομικα μερη για ναφας (οχι γυρο..) και αν γινεται κοντα στην Καλντερα.
4) το οδικο δικτυο ειναι καλο η θα @@@@ με το μηχανακι..;

1)Από την στιγμή που θα έχεις δικό σου μέσο μεταφοράς μιά χαρά είναι και τα δύο για να μέινεις και κοντά στα Φηρά κυρίως το Καρτεράδος.Εγώ είχα μέινει στο ακρωτήρι δηλαδή στην μία άκρη του νησιόυ αλλά αφού είχαμε αμάξι μαζί μας δεν μας δεν είχαμε πρόβλημα σε τπτ.Αυτά που λες εσύ είναι αρκετά κοντά στα Φηρά.
2)Για το ηφαίστειο αν θυμάμαι καλά οι εκρομές είχαν 50Ε το άτομο αλλά δεν είχαμε πάει.Το τελεφερίκ δεν ξέρω πόσο είχε,γιατί μία φορά που πήγαμε για να ανέβουμε λίγο πριν φύγουμε είχε πολύ ουρά..Για γαϊδουράκια είχαμε δώσει 15Ε το άτομο με παζάρι αλλά ίσως να την είχαμε ρίξει κι άλλο την τιμή αν κάναμε κι αλλο παζάρι.Αν πάρετε να παζαρέψετε πολύ ;)
3)Δεν θυμάμαι ονόματα και τιμές για ταβέρνες αλλά θυμάμαι ότι όπου κάτσαμε στην καλντέρα δεν ήταν πάρα πολύ ακριβά.Αν πας καθόλου προς Μεγαλοχώρι να πας στην ταβέρνα Γερομανώλης,έχει ωραίο και οικονομικό φαγητό.
4)Το οδικό δίκτυο είναι μία χαρά,κυκλοφορούν πολλοί με γουρούνες και μηχανάκια.

Όπου κι αν φας, όπου κι αν μείνεις, ό,τι κι αν κάνεις θα περάσεις τέλεια :clap:
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Το τι είναι οικονομικό εξαρτάται από το τι θέλει ο καθένας να φάει. Προφανώς, όμως, 50 ή 100 ευρώ το άτομο πολύ λίγοι πλέον θα τα θεωρούσαν λογικά. Επειδή η Σαντορίνη είναι γενικά γκουρμέ νησί, υπάρχουν όντως πανάκριβα εστιατόρια, αλλά εκεί πας στοχευμένα για κουζίνα υψηλού επιπέδου και ξέρεις τι θα δώσεις (και το 1800 και ο Κουκούμαβλος, που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, έχουν αναρτημένο τον τιμοκατάλογο απ' έξω για να μη βρεθεί κανείς προ εκπλήξεων). Τώρα, στα δικά μας: Για 1 σαλάτα ή ορεκτικό, 2 κυρίως και 2 ποτήρια κρασί δε θα δώσεις σε κανένα από αυτά που σου λέω πάνω από 20 ευρώ το άτομο (εκτός πια αν έχουν αλλάξει τόσο οι τιμές από πέρισυ). Νομίζω είναι λογικές τιμές - ή εν πάσει περιπτώσει αντίστοιχες του μέσου όρου των Κυκλάδων...
 

achisAK

Member
Μηνύματα
74
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ποιος ξερει...??
ε οχι μια χαρα εινβαι!
20 ευρω / ατομο σε ελληνικο νησι μια χαρα ειναι.

οσο για το ηφαιστειο διαβαζω οτι εχει απο 20-27 ,,,
 

achisAK

Member
Μηνύματα
74
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ποιος ξερει...??
Καμια προσφορα φετος για ακτοπλοικα αραγε θα βγαλουν..;:bleh:
 

CYPRUS

Member
Μηνύματα
25
Likes
0
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνετε!!Καμία άλλη πρόταση για διαμονή σε φηρά ή ημεροβίγλι;
 

Voyager1

Member
Μηνύματα
286
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Γνωριζει μηπως κανεις ποσο παιρνουν τα ταξι απο/προς αεροδρομιο-φηρα;
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Για τιμές Καλντέρας θα πρότεινα να κοιτάτε πάντα τιμές σε καταλόγους που αναρτούν οι πλείονες έξω από τα μαγαζιά κ να αποφεύγετε τα πολύ τουριστικά (ξέρετε με κράχτες, σημαιάκια, μπριζόλες που διαφημίζονται ακριβώς πάνω από θαλασσινά κτλ).
Στις προτάσεις της Krazykat θα προσθέσω κ το ¨"Σίμο" στο Φηροστεφάνι
Τιμή για ηφαίστειο μπορείς να βρεις όντως από 20-25 το άτομο (εξαρτάται κ που πάει βέβαια. Εάν π.χ. πάει Ασπρη -κόκκινη παραλία +Θηρασιά+ ηφαίστειο+ γεύμα επί του καραβιού μπορεί να έχει κ 40 Ευρώ το άτομο όπως πληρώσαμε εμείς το 2008). Τελεφερίκ έκανε 4 Ευρώ τότε κ το ίδιο νομίζω κ πέρσι που πήγαν οι γονείς μου κ γαϊδουράκι 5 Ε. Ακόμη κ για οικονομική διαμονή (δλδ γύρω στα 60-70 Ε το βράδυ), ακόμη κι αν διαθέτετε δικό σας μέσο, καλό είναι να κοιτάτε πρώτα Φηρά (υπάρχουν πολλές επιλογές στο booking) κ βεβαίως Ημεροβίγλι- Φηροστεφάνι.
Για ρίξτε εδώ μια ματιά: Rhapsody apartments - Traditional apartments and studios
Κ εδώ: Santorini Greece - Margarita Hotel on Santorini Island - Firostefani
Επίσης για οικονομικές προτάσεις γενικά για ΣΑντορίνη: Προορισμοί | Σαντορίνη low budget: Βάζετε στοίχημα;

http://www.travelstories.gr/%ED%E7%F3%E9%DC-%E1%E9%E3%E1%DF%EF%F5/18171-%F3%E1%ED%F4%EF%F1%DF%ED%E7-luxury-budget-tips-5.html

(όρεξη να υπάρχει να διαβάζετε δλδ!!!)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.088
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνετε!!Καμία άλλη πρόταση για διαμονή σε φηρά ή ημεροβίγλι;
Στα Φηρά δεν ξέρω αλλά στο Φηροστεφάνι(που είναι πια ενωμένο με τα Φηρά),έμεινα πολύ ευχαριστημένη απο το ξενοδοχείο Μύλος με θέα στην Καλντέρα.Υπέροχη θέα,καθαρό δωμάτιο,λογική τιμή(50 ευρώ χωρίς πρωινό) για Ιούνιο που πήγαμε.
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι πληροφορίες που δίνετε παιδιά, θα τις έχω στα υπόψιν για την επόμενη επίσκεψη μου στο νησί! :D

Λοιπόν, να πω και εγώ μερικά πραγματάκια ...
Επισκέφτηκα τη Σαντορίνη πρόπερσι τον Ιούλιο και εντυπωσιάστηκα από την ατμόσφαιρα του νησιού και τον ρομαντισμό που αποπνέει!Μείναμε με το αγόρι μου στον Πύργο, στο Orizontes Boutique Hotel σε μια μεζονέτα στα χρώματα του μπλε σε συνδυασμό με το λευκό:rolleyes:!
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, η ιδανική διαμονή θα ήταν στα Φηρά ή στην Οία για να απολαύσει κάποιος τη θέα στην Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα, να ζήσει το νησί όπως του αξίζει...

Όσον αφορά στις παραλίες, παρόλο που δεν είναι το μεγάλο ατού του νησιού, είναι αρκετά όμορφες με βαθιά δροσερά νερά...
Κόκκινη παραλία: εντυπωσιακή από ψηλά, δύσκολη κάθοδος πάνω σε βράχια, κόκκινο άγριο τοπίο!
Περίβολος-Περίσσα: beach bars και ταβερνούλες, όλα σε μια ατελείωτη παραλία με μαύρη άμμο και καθαρά μπλε νερά!
Καμάρι: η αγαπημένη μου παραλία στο νησί :D, με απίστευτα κρυστάλλινα νερά και μαύρη άμμο-μαύρα βοτσαλάκια!
Άγιος Γεώργιος:οργανωμένη παραλία με μαύρη άμμο, προσεγμένη και όμορφη με περισσότερη ησυχία!

Φαγητό:
-Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ: Βρίσκεται στο Ακρωτήρι...αφού κατεβείτε στην παραλία, προχωρήστε στα δεξιά σας και στο τρίτο ταβερνάκι θα δείτε την επιγραφή «Η σπηλιά του Νικόλα»! Προσέξτε μόνο γιατί κάποια ταβερνάκια έχουν προσθέσει τη λέξη σπηλιά στο όνομά τους! :bleh: Εδώ θα φάτε πεντανόστιμες σπιτικές λιχουδιές και φρέσκα ψάρια κάθε μέρα που τα ψαρεύει ο ίδιος ο Νικόλας και τα μαγειρεύει η οικογένειά του! Αφού σκάσετε από το φαγητό, στο τέλος θα σας κεράσουν και γιαούρτι με σπιτικό γλυκό του κουταλιού!
-Sea Side Lounge by Notos: Βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και λειτουργεί ως Beach bar με ευχάριστη μουσική,όμορφες ομπρέλες και ξαπλώστρες απ'όπου μπορείτε να παραγγείλετε εκτός από δροσερά ποτά, και νόστιμα ελαφριά πιάτα και να τα απολαύσετε πλάι στο κύμα...εν συνεχεία μπορείτε να γευματίσετε στο γκουρμέ εστιατόριο λίγα μέτρα από την παραλία!
-Άμμος: Αυτό το εστιατόριο θα το βρείτε στον Περίβολο...εδώ θα δοκιμάσετε νόστιμα ορεκτικά,θαλασσινά,φρέσκο ψαράκι και μαγειρευτά φαγητά!

Καλό καλοκαίρι σε όλους! :clap:
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.321
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom