Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Έτσι λοιπόν μετά από ξεκούραση στη κρεβατάρα που μάλλον ήταν για 7-8 άτομα και όχι για δύο
είπαμε να κάνουμε τη πρώτη αναγνωριστική βόλτα. Η Σόφια κρύα λόγο και του μήνα ( 27 Δεκεμβρίου) αλλά όχι παγωμένη όπως φαντάστηκα με είχε ήδη κερδίσει. Έβλεπα όσο κατηφορίζαμε από το ξενοδοχείο που ήταν σε ένα λόφο , μια καθαρή πόλη με μεγάλο κεντρικό δρόμο σε style Γερμανίας παρακαλώ , όμορφα μαγαζιά , χώρους με πράσινο και κυρίως συνέχεια ψηλά κτήρια που τα χτίζανε καθημερινά ! Δεν πίστευα ότι θα μου αρέσει η Σόφια !! Είχα μια κακή άποψη κακώς όμως. Φυσικά με τράβηξε σε ένα εμπορικό κέντρο να δούμε ρούχα κλπ κλπ ...
Εγώ σαν ιδέα το μόνο που ήθελα ήταν να πάω σε ένα γήπεδο. Είπαμε δεν είχα αρχίσει ούτε τα κασκόλ ούτε τις επισκέψεις σε γήπεδα ακόμα. Βρήκαμε και ένα super market στο υπόγειο του εμπορικού και κάναμε τα απαραίτητα ψώνια. Χαίρομαι που ήταν χαρούμενη. Το ζούσε αρκετά γιατί ήταν η πρώτη της φορά στο εξωτερικό
Το γιορτινό κλίμα φυσικά έκανε παντού αισθητή τη παρουσία της . Χριστούγεννα !! Και τη νύχτα πολύ όμορφα τα φώτα της Σόφιας ! Για πρώτη νύχτα δεν κάναμε κάτι είπαμε τη πρώτη μέρα να τη πάρουμε χαλαρά και από αύριο πιο ενεργά .
Έτσι λοιπόν με το ξημέρωμα φάγαμε στο δωμάτιο και πήραμε το μετρό να πάμε για περιπλάνηση. Κόσμος παντού !! Γεμάτα μαγαζιά με ρούχα και καφετέριες ! Εμείς φυσικά όπου είχε ρούχα η κυρία έπρεπε να τα δοκιμάσει όλα. Εγώ σαν χαλβάς με τις τσάντες στο χέρι να κάνω τη κριτική επιτροπή κάθε φορά που έβγαινε από το δοκιμαστήριο ! Αφιερώσαμε αρκετή ώρα στα δικά της και της λές ότι τώρα θέλει και ο Άλεξ σαν καλό παιδί να δει ένα γήπεδο ! Και ενώ δεν το περίμενα μου λέει φύγαμε άνετη .. !! Υπήρχε στάση του μετρό με το όνομα Vasily Levski Stadium οπότε ήταν απλό να το βρούμε. Εκεί όταν ψαχνόμασταν μέσα στο μετρό κοιτάζοντας το χάρτη ένα παλικάρι μας έπιασε τη κουβέντα και μας είπε ότι θα μας πάει αυτός στο γήπεδο γιατί έπρεπε να αλλάξουμε λωρίδα για να πάρουμε άλλο μετρό. Το κακό ήταν ότι φορούσε ένα στρατιωτικό εθνικιστικό μπουφάν με τη σημαία της Βουλγαρίας και αρβύλα. Εντελώς εθνίκι
Και ενώ πηγαίνουμε μαζί του γυρνάει μας κοιτάει ανά 5 βήματα και χαμογελάει .. Της λέω : τώρα η αυτός σε ερωτεύτηκε η πάει να μας σκοτώσει να ξες ! Κρατούσε και μια σακούλα γεμάτη φάρμακα !!! Τελικά το παλικάρι μας πήγε μπροστά στο σωστό μετρό και μας άφησε ευγενικά και έφυγε !!! Μάλλον ερωτεύτηκε την Αγγελική ! Έτσι λοιπόν φτάσαμε γρήγορα και μόλις βγήκαμε μπροστά μας το γήπεδο που αγωνίζεται η εθνική Βουλγαρίας !!! Μου είχε φυτρωθεί η ιδέα να βρω και ένα κασκόλ αφού πήγα μέχρι εκεί αλλά στους πάγκους που είχε από έξω είχε μόνο μεγάλες ομάδες άλλων χωρών ! Αφού ήταν από παντού κλειστό ρώτησα ένα security και μας άνοιξε να μπούμε μέσα. Ήταν πολύ καλός και ευγενικός !! Έτσι λοιπόν αφού είπαμε να φύγουμε με τα πόδια γιατί είχε ωραία γειτονιά μπροστά μας κάναμε τη βόλτα μας με σκοπό να βρω κασκόλ για να ξεκινήσει μια μεγάλη συλλογή που σήμερα είναι ακριβώς στη μέση (26 στα 50) !! Κάτσαμε κάπου να φάμε και γυρίσαμε ξενοδοχείο για ξεκούραση. Είχαμε πισίνα , γυμναστήριο , αναζήτηση κασκόλ και βραδινό γεύμα
!!
Εγώ σαν ιδέα το μόνο που ήθελα ήταν να πάω σε ένα γήπεδο. Είπαμε δεν είχα αρχίσει ούτε τα κασκόλ ούτε τις επισκέψεις σε γήπεδα ακόμα. Βρήκαμε και ένα super market στο υπόγειο του εμπορικού και κάναμε τα απαραίτητα ψώνια. Χαίρομαι που ήταν χαρούμενη. Το ζούσε αρκετά γιατί ήταν η πρώτη της φορά στο εξωτερικό
Έτσι λοιπόν με το ξημέρωμα φάγαμε στο δωμάτιο και πήραμε το μετρό να πάμε για περιπλάνηση. Κόσμος παντού !! Γεμάτα μαγαζιά με ρούχα και καφετέριες ! Εμείς φυσικά όπου είχε ρούχα η κυρία έπρεπε να τα δοκιμάσει όλα. Εγώ σαν χαλβάς με τις τσάντες στο χέρι να κάνω τη κριτική επιτροπή κάθε φορά που έβγαινε από το δοκιμαστήριο ! Αφιερώσαμε αρκετή ώρα στα δικά της και της λές ότι τώρα θέλει και ο Άλεξ σαν καλό παιδί να δει ένα γήπεδο ! Και ενώ δεν το περίμενα μου λέει φύγαμε άνετη .. !! Υπήρχε στάση του μετρό με το όνομα Vasily Levski Stadium οπότε ήταν απλό να το βρούμε. Εκεί όταν ψαχνόμασταν μέσα στο μετρό κοιτάζοντας το χάρτη ένα παλικάρι μας έπιασε τη κουβέντα και μας είπε ότι θα μας πάει αυτός στο γήπεδο γιατί έπρεπε να αλλάξουμε λωρίδα για να πάρουμε άλλο μετρό. Το κακό ήταν ότι φορούσε ένα στρατιωτικό εθνικιστικό μπουφάν με τη σημαία της Βουλγαρίας και αρβύλα. Εντελώς εθνίκι