Σαουδική Αραβία Σαρία και Σαουδική Αραβία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

xrisa

Member
Μηνύματα
110
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
περού
δεν το αντεχω αυτό. :( να κόβεται μια τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία σε κομματάκια και να περιμένουμε πότε θα γραφτεί η συνέχεια. :shock:εντάξει άρχισες χθες βραδυ και τώρα είναι το επόμενο πρωι. αργεις.:bleh: δεν πιστεύω να έχεις άλλη δουλειά.συνέχισε γρήγορα. την θέλουμε όλη την ιστορία και την θέλουμε τώρα.:p
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Αααα Lyda έχει δίκιο η xrisa. Αργείς χαρακτηριστικά! Τι πράγματα είναι αυτά?
Για στρώσου στο γράψιμο σε παρακαλώ!
Τι καλύτερο έχεις να κάνεις δηλαδή, ε?
Άντε γιατί Α.... :haha:
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ναι Lyda περιμένουμε εναγωνίως, από ότι φαίνεται γενικά θα έχεις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες να μας πεις.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Δυο ωρες μετα και ενω μας ειδοποιουν απο την εισοδο για τον επισκεπτη μας, οι οικοδεσποτες μου μου υπενθυμιζουν για πολλοστη φορα πως ειναι επευθηνοι για την συμπεριφορα μου
για αυτο πρεπει να ειμαι πολυ προσεκτικη δηλαδη να ειμαι καλα καλυμενη μπροστα σε αντρες, να αποφευγω να τους κοιταζω στα ματια και και φυσικα απαγορευεται ρητα αποιαδηποτε σωματικη επαφη
ακομα και οι "φιλικες αγκαλιες".
Ναι, ναι λεω απο μεσα μου εχω να δω τον φιλο μου 3 μηνες και θα τον κοιταζω απο μακρυα, ο καθηγητης καταλαβαινει με τη διαολο εχει να κανει και με ενημερωνει πως τα τρομερα αυτα αδικιματα επισειουν φυλακιση 10 μηνων και 700 βουρδουλιες σε δημοσιο χωρο....
Στο καθιστικο που πιναμε ολοι μαζι το τσαι μας, μιλαμε μονο αγγλικα και δεν μενουμε ουτε για μια στιγμη μονοι μας.
Ετσι περασε η πρωτη μερα στην Τζεντα, χωρις να να εχω δει τιποτα ουσιαστικα. Το επομενο πρωι ξυπναω και προσπαθω να σκεφτω εναν τροπο να δω την πολη μονη μου, ξυπναει και η οικοδοσπεινα, με ρωταει πως θελω να περασουμε την ημερα μας, εγω χωρις να ξερω τιποτα για την χωρα της αφηνω εν λευκω την ξεναγηση, μου προτινει βολτα και ψωνια στον πιο εμπορικο δρομο.
Αυτο που ειδα λοιπον ξεπερναει την πιο τρελη φαντασια, αν νομιζεται πως η Νεα Υορκη ειναι το οργιο του shoping γελιεσται οικτρα, ενας τεραστιος εμπορικος δρομος με ολα τα μεγαλα brands οπως Gucci, Armani, Channel, οι πλουσιες κυριες που ειναι πολλες μα παρα πολλες, πηγαινουν για ψωνια με φορτιγακι.....!!!! Απο αυτα που μου ελεγε η εξισου πανπλουτη φιλη μου ο μεσος ορος αγορων σε μια μερα φτανει και τα 25.000 USD απο μια και μονο γυναικα. Η ευλογη απορια που θα ειχε ο οποιοσδηποτε ειναι για ποιο λογο να ξοδεψω ενα τοσο μεγαλο ποσο για ρουχα που δεν θα κολακευουν τα σωμα μου αφου πρεπει να μην αφηνουν ουτε χιλιοστο απο το δερμα μου ακαλυπτο και για μαντιλες που θα κρυβουν το προσωπο μου.
Η απαντηση αποστομοτικη " ειμαστε ομορφες για τον εαυτο μας και για τους αντρες μας μονο". Αυτο το διαπυστωσα και αργοτερα οταν εβλεπα και πολυ φτωχες γυναικες να ειναι πολυ περιποιημενες και καθαρες καμια σχεση με αλλες μουσουλμανικες χωρες και οχι μονο που η φτωχεια ειναι η δικαιολογια για την βρωμια και τα κουρελια αλλα αυτα θα τα αναλυσω αργοτερα.
Ωραια τα ψωνια και οι βολτες στις πλουσιες συνοικιες αλλα εγω ηθελα μυρωδια ανατολης, προτεινα να παμε στην παραδοσιακη αγορα της Τζεντα, η φιλη μου κατι ειπε στον οδηγο μας στα αραβικα και μου επισυμανε πως εκει οι ανθρωποι δεν ειναι ουτε τοσο μορφωμενοι ουτε τοσο ανοιχτομυαλοι.....ααααα αυτο ηταν το ελαστικο κομματι της χωρας σκεψου τι αλλο θα δω,
Η παλια αγορα ειναι μερικα μαγαζακια στη μεση του πουθενα, γεματοι αραβες δυσκολα εβλεπες γυναικες εκει, φανταζεσται τον λογο, αν και η αγορα δεν εχει τιποτα το εντυπωσιακο καμια σχεση με αλλες αγορες της ανατολης αλλα ειναι ακρως ενδιαφερουσα χωρις τουριστες με πολλους ντοπιους, μπορεις να περιπλανιθεις και ψωνισεις χωρις την λαοθαλασσα τουριστων να σε σπρωχνουν και να σε πατανε.
Τα αρωματα των μπαχαρικων και του αργιλε σε ζαλιζουν και λιγη ωρα μετα αρχιζω και εγω να αναπνεω και να κινουμε στους ρυθμους των αμανεδων.
Σε ενα απο τα μικρα μαγαζακια αγοραζουμε ασημενια σκαλιστα καντηλια που ομοια τους δεν εχω συναντησει πουθενα, εγω ομως ψαχνω μανιωδως για εναν αργιλε, προσπερναω τους γνωστους γυαλινους που βρισκεις ακομα και στη Ελλαδα και το ματι πεφτει πανω σε εναν χειροποιητο, πυλινο αργιλε που ειναι ζωγραφισμενος με φυσικα χρωματα μετα απο πολλα παζαρια η τιμη γινεται εξευτελιστικη, τον αγοραζουμε και συνεχειζουμε την βολτα μας. Οι αντρες μας αγνοουν ουτε καν μας κοιταζουν μεχρι που περνανε απο διπλα μου και μου ψιθυριζουν διαφορα στα αραβικα σε πολυ αυτηρο υφος
Εγω δεν δινω σημαισια και καποιος με αρπαζει βιαια απο το χερι, κατι λενε με την φιλη μου στα αραβικα, με ενημερωνει οτι το μαντιλι εχει γλιστρησει απο το κεφαλι μου και φαινεται μερος απο τα μαλλια μου
Φευγουμε αμεσως απο την αγορα και κατευθηνομαστε παλι προς το κεντρο της Τζεντα
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα βρε κοριτσι μου πριν πας εκει, δεν ηξερες, δεν ρωταγες που θα βρεθεις;
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Σαουδική Αραβία είχε πάει ο δικός μου πριν τρία χρόνια, για δύο εβδομάδες και γύρισε ψιλοφρικαρισμένος. Θυμάμαι μου έστελνε mail και μου περιέγραφε τα mall τους και τα BMO!! Όταν τον ρώτησα τι σημαίνει το BMO μου απάντησε: Black Moving Objects!! Έτσι περιγράφουν τις γυναίκες που είναι ντυμένες από την κορφή μέχρι τα νύχια (στην κυριολεξία) με μαύρα. Νομίζω ότι η τελευταία λέξη του BMO, τα λέει όλα...
 

xrisa

Member
Μηνύματα
110
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
περού
ευχαριστούμε για την συνέχεια.:clap: σου θυμίζω, την θέλουμε ολόκληρη. επειδή έχω δουλειά το απόγευμα θα κάνω υπομονή μέχρι αύριο το πρωι. :wakeup:μπαίνω πολύ νωρίς στο σαιτ. :bleh::reading:έλα κάνω πλάκα:haha::haha::haha::haha:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Υπέροχα....
για λέγε τέτοια...
Έχω μια προϋπηρεσία στο Ιράν, οπότε στη Σαουδική Αραβία μάλλον θα εγκλιματιστώ γρήγορα....
Περιμένω τη συνέχεια και γρήγορα μάλιστα. -))))
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Lyda, πολύ ωραία ιστορία !:clap: Μας κέρδισες με το..καλημέρα...

Και μετά, και μετά ?...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.521
Likes
7.769
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Να ρωτήσω κάτι; Η Σαρία που είναι; Γιατί πάνω απ'την Κάρπαθο έχει ένα νησάκι που ανήκει στην Κάρπαθο και λέγεται Σαρία...εννοείς αυτό; :haha: Αλλά πέρα της πλάκας, τί είναι η Σαρία που γράφεις εσύ στον τίτλο;
:bash::haha::haha:
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Απίθανη μέχρι τώρα η ιστορία σου....περιμένω εναγωνιώς την συνέχεια... και ξυπνάω και εγώ με την αυγούλα, οπότε έχεις όλο το βράδυ για να γράψεις το επόμενο επεισόδιο
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Λιγο πριν φτασουμε στην Τζεντα ζηταω απο τον οδηγο να σταματησει για να καπνισουμε μιας και η περιοχη ειναι ερημη και δεν θα μας εβλεπε κανεις.
Για να ειμαι ειλικρινης δεν τον εμπιστευομουν και πολυ, τον ειχα πιασει πολλες φορες να κρυφακουει αυτα που λεγαμε με την φιλη μου.
Ηθελα να μαθω πολλα αλλα η παρουσια του οδηγου που σιγουρα εδινε αναφορα για ολα στον εργοδοτη του με σταματαει. Ψαχνω μια δικαιολογια για να τον απομακρυνω και μολις φευγει
μιλαμε πολυ πιο ανετα, με ρωταει συνεχεια για την χωρα μου, την δουλεια μου και τον τροπο διασκεδασης. Απανταω σε ολα αλλα φροντιζω να μην προκαλω.
Πολυ περιεργη η αισθηση αυτη...ειμαι χαρουμενη που μπορω να καπνιζω αν σκεφτει κανεις οτι το μονο που δεν απαγορευται σε μια γυναικα ειναι να αναπνεει.
Βλεπουμε κανα 10αρια πιτσιρικια να πλησιαζουν και να παιζουν στην αμμο, σβηνουμε αμεσως τα τσιγαρα και πλησιαζουμε, τα παιδακια σκαρφαλομουν στους αμμολοφους και κατεβαινουν κανοντας σερφ.
Πιο περα ενα ομορφο αγορακι γυρω στα 9 με κομμενα και τα δυο του χερια καθεται μονο του, τον πλησιαζω και το ρωταω το ονομα του, δεν μου απανταει, εγω συνεχειζω να του μιλαω και αυτος να με αγνοει.
Βγαζω απο την τσεπη μου καραμελες και του τις δινω αλλα ο μικρος εχει πεισμα, μου τις πεταει στα μουτρα, κανω μια τελευταια προσπαθεια να τον αγκαλιασω και πολυ θυμωμενος με σπρωχνει.
Ααααααααα ειπαμε τα αγαπαω τα παιδακια αλλα ο μικρος δεν ειχε ορεξη για κουβεντες ετσι κι εγω τον αφησα στην ησυχια του και επεστρεψα στο αυτοκινητο.
Το ηλιοβασειλεμα μαγευτικο....!!!! Η Τζεντα να φαινεται στο βαθος και ειναι λες και εχει παρει φωτια, το ιδιο και οι θινες, οπου κι αν επεφτε το βλεμμα μου τα παντα ηταν κοκκινα.
Ισως μια απο τις συγκλονιστικοτερες στιγμες μου στη Τζεντα.
Στο αυτοκινητο η συζητηση επιστρεφει στο αγορακι με τα κομμενα χερια. Η φιλη μου με ενημερωνει πως ο ακρωτιριασμος των ανω ακρων ειναι η τιμωρια για την κλοπη.
Εκεινη την στιγμη το αιμα μου ανεβηκε στο κεφαλι.
Αυτη ειναι αλαγε η αλλη οψη της χωρας με ανυποπτο πλουτο, τα πετρελαια, τις λιμουζινες και τα τεραστια mall?
Ποιο ειναι αραγε μεγαλυτερο εγκλημα? Η κλοπη που γινεται μεσα σε μια στιγμη αδυναμιας ή ο ακρωτιριασμος ενος παιδιου που θα το γεμισει μισος και θυμος για ολη του τη ζωη?
Περισσοτερο ομως με εξοργιζει η απολυτη φυσικοτητα που αντιμετωπιζουν τετοιες καταστασεις οι ντοπιοι.
Επιστρεφουμε στο σπιτι για φαγητο αλλα η εικονα του πιτσιρικα δεν φευγει απο το μυαλο μου.
Αρχιζω λοιπον να ρωταω τα παντα για την σαρια και την τιμωρια των παραβατων, ειχα βεβαια ξανα ταξιδεψει σε πολλες μουσουλμανικες χωρες και ειχα μια ιδεα πανω - κατω για τους κανονες που ισχυουν για τους ντοπιους αλλα ουτε να σας περασει απο το μυαλο πως ο ισλαμικος νομος θα εφαρμοστει μεν, με επιεικια δε αν εισαι επισκεπτης, παιδι ή ατομο με ειδικες αναγκες.
Η κατοχη και η χρηση ναρκωτικων, η καταναλωση αλκοολ, η συνευρεση με αντρα σε ιδιωτικο ή και σε δημοσιο χωρο που δεν ειναι συγγενης ά βαθμου τιμωρουνται με θανατο.
Μην φανταστειτε πως οι εκτελεσεις και οι ακρωτιριασμοι γινονται για μια ηθικη κοινωνια που ο κοσμος θα σεβαται τον διπλανο του.
Τα τελευταια χρονια στην Σαουδικη Αραβια δεν εχει καταδικαστει ουτε ενας πραγματικα πλουσιος αντρας.
Μηπως ολοι οι πλουσιοι ειναι ηθικοι και τηρουν κατα γραμμα των ισλαμικο νομο ενω οι φτωχοι οχι? Δεν νομιζω
Το επομενο πρωι φευγουμε πολυ νωρις απο το σπιτι για μια βολτα στο κεντρο της Τζεντα, ειναι Παρασκευη, ημερα αργιας για τους μουσουλμανους, τα μαγαζια ειναι κλειστα αλλα αν και ειναι νωρις ακομα ο κοσμος στους δρομους ειναι αρκετος.
Παρατηρω πως καποιες ομορφες νεαρες κοπελες φορανε προκλητικα στενα ρουχα για την περιοχη και η μαντιλα δεν καλυπτει το προσωπο τους.
Οταν ρωτησα την φιλη μου ειπε πως ειναι Λιβανεζες και κυκλοφορουν ετσι γιατι πολυ απλα δεν φοβουνται απολυτως τιποτα, κανεις δεν τους κανει παρατηρηση, κανεις δεν τις αγγιζει...!!!
-Μα γιατι αυτες κι οχι και εγω ρωταω με παραπονο. Οι νεαρες λιβανεζες λοιπον ειναι τα στολιδια της Τζεντα, ολοι εκει ετσι τις αποκαλουν. Ειπαμε ομορφες ειναι αλλα δεν θελω και υπερβολες, εγω δηλαδη τι ειναι...!!!
Η πολη ειναι υπεροχη, μικρα ανατολιτικα μαγαζια διπλα σε πολυτελει ξενονοδεια, πολυ στενα σοκακια που το μονο σιγουρο ειναι πως θα χαθεις αρκετες φορες.
Αφου περπατησαμε για αρκετη ωρα πλησιαζουμε σε μια πλατεια επιτελους σκεφτομαι θα κατσουμε να ξεκουραστουμε λιγο αλλα η φιλη μου δεν ακουγε κουβεντα, ηθελε οποσδηποτε να αλλαξουμε κατευθηνση και μην πλησιασουμε καν. Εγω ομως βλεπω στην πλατεια πολυ κοσμο, την αφηνω μονη της και πλησιαζω.
Αυτο που ειδα ειναι περα απο καθε φαντασια, εκατονταδες κοσμου ακομα και μικρα παιδια να παρακολουθουν στην μεση της πλατειας αποκεφαλισμους....
Σφιγγω τα δοντια και κρατιεμαι να μην αλω τις φωνες, προσπαθω να καταλαβω αλλα το μυαλο μου εχει μουδιασει.
Παρατηρω τον κοσμο γυρω μου αλλα φαινομαι η μονη σοκαρισμενη.
Επιστρεφω τρεχοντας στην φιλη μου που προσπαθει να με ηρεμισει αλλα δεν την αφηνω να μου πει κουβεντα, δεν ηθελα να μαθω γιατι γινοταν ολο αυτο, ουτε ποιος φταινε, ουτε αν ποτε θα αλλαξει,
η εικονανα ηταν τοσο δυνατη που ολα τα υπολοιπα περισεβαν
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.826
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom