Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Έτσι λοιπόν , απόγευμα προς βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου , εγώ και ο Αλεξάκης ήμασταν έξω από το μαγαζί που δουλεύει ο Λάζαρος στο κέντρο , για να τον πάρουμε να πάμε σπίτι γρήγορα να κερδίσουμε χρόνο. Αυτός και η Σοφία δουλεύανε απόγευμα οπότε αναγκαστικά θα φεύγαμε αργά. Το πλάνο ήταν να ταξιδέψουμε όλη νύχτα και να είμαστε νωρίς στο Βουκουρέστι για στάση πριν καταλήξουμε στο Μπρασόβ. Έκανε μια ώρα να σχολάσει γιατί έκλεισε λάθος ταμείο και πάλευε να βρει που έγινε λάθος. Επίσης η Σοφία που δουλεύει τηλεφωνικά έπεσε σε περίεργο πελάτη και δούλεψε 45 λεπτά παραπάνω. Εκτός αυτού ο υπερβολικός Λαζ δεν ειχε προλάβει λέει αν φτιάξει τσάντα τόσες μέρες οπότε τον περιμεναμε 1 ωρα και 25 λεπτά να κατέβει !! Δεν αρχίσαμε καλά!! Όταν έχω ταξίδι και μάλιστα με μεγάλη οδήγηση απαιτώ συγχρονισμό και κατανόηση . Αλλά εδώ έφταιγαν και οι δουλειές τους , με αποτέλεσμα στις 1 τη νύχτα να μπαίνουμε στη Βουλγαρία . Είχαμε ήδη χάσει χρόνο από το αρχικό πλάνο. Αγοράσαμε βινιετα και γεμίσαμε το ντεπόζιτο. 8 ευρώ η βινιετα. Πέρσι δεν πήρα ο έξυπνος που είχα πάει πάλι Βουλγαρία. Έλα μωρέ λέω σιγά. Με σταμάτησαν και με έγραψαν 35 ευρώ πρόστιμο νομίζω και με έβαλαν να πάρω και βινιετα + 8 ευρώ. Όποτε το μάθαμε το μάθημα. Όσο για το φουλαρισμα του αυτοκινήτου είχε ανέβει και εκεί η βενζίνη όπως παντού σχεδόν . Πέρσι με λαμπάκι έδωσα 70 ευρώ και φέτος 80. Ένα μαγικό που έχει αυτό το αμάξι ( φαντάζομαι και πολλά άλλα ) είναι ότι αν βάλω ένα εικοσαρικο μέσα στην πόλη μέχρι να κατέβω κέντρο και να γυρίσω που λέει ο λόγος πάει λαμπάκι. Στο ταξίδι και πέρσι και φέτος με ένα γέμισμα έβγαλε 800-1000 χιλιόμετρα !!! Δε με πίστευαν τα παιδιά μέχρι που είδαν και αυτοί ότι γεμίσαμε στα σύνορα και μετά ξανά έξω από το Μπρασόβ μετά από 900 χιλιόμετρα περίπου και χωρίς καν να έχει κατέβει η στάθμη φουλ χαμηλά η λαμπάκι. Έχει κέφια το Σιρόκο όταν κάνει road trip. Πρώτη στάση για ξεμουδιασμα έξω από τη Σόφια σε ένα βενζινάδικο. 3 και 30 !! Καθόλου δε μου άρεσε . Μου φάνηκε αργά . Μπαμ μπαμ φύγαμε για Ρουσε , τα σύνορα της Ρουμανίας. Μας φάνηκε ότι αυτή η πόλη έχει ροδάκια από κάτω και όσο πλησιάζεις αυτή απομακρύνεται. Δεν φτάναμε με τίποτα !! Άσε που οι ταμπέλες έλεγαν Ρούσε 50 χιλιόμετρα και λίγο πιο κάτω Ρούσε 67 
. Ο δρόμος μετά τη Σόφια ήταν μόνη λωρίδα , με αποτέλεσμα να καταλάβουμε τι έχει να ακολουθήσει από άποψη διαδρομής και κυρίως από άποψη δολοφονικής πρόθεσης των Βουλγάρων και των Ρουμάνων οδηγών. Πλέον μετά από αυτό το ταξίδι μπορεί να προσπεράσω νταλίκα στη στροφή και να στρίβω και τσιγάρο εκείνη τη στιγμή ( όχι δεν το κάνω αλλά εκπαιδεύτηκα αρκετά από δαυτους ) . Δεν μασάνε μια . Προσπερνάνε εσένα τον πίσω σου και τη μπροστινή νταλίκα ενώ πλησιάζει αμάξι στο αντίθετο ρεύμα !! . Επιτέλους φτάσαμε στα χαοτικά σύνορα . Πολλές λωρίδες αυτοκινήτων ο ένας να χώνεται στον άλλο λες και θα πάει πιο γρήγορα. Δύο ευρώ το ρουμανικό τέλος για να περάσεις το Δούναβη. Το πρώτο βήμα έγινε. Αφήσαμε πίσω τη Βουλγαρία που ήταν πέρασμα και πηγαίναμε προς το Βουκουρέστι.
Το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε ( έκλαψα όταν το είπα στον Αλεξάκη που σνομπαρει φουλ τα Βαλκάνια και μου λέει : ναι δε βλέπεις παντού έχει μίμους ακορντεόν και μπαγκέτες
). Παρκάραμε κοντά στο Παλάτι του Λαού. Μεγαλοπρεπές κτίσμα του συντρόφου Τσαουσέσκου. Ήμασταν ανοργάνωτοι σε ένα βασικό τομέα που πληρώσαμε αργότερα. Η Σοφία είχε μόνο Revolut. Εγώ είχα Revolut όμως ήταν άδεια . Είχα και πιστωτική και μετρητά. Ο Λάζαρος είχε μόνο μετρητά καθώς λέει ότι η μαγεία του ταξιδιού είναι να ανταλλάξεις λεφτά να δεις πόσο σου κράτησε και λοιπά. Είχε Ρεβολουτ και πιστωτική αλλά δεν είχε κάρτα ούτε για τη μια ούτε για την άλλη , επειδή βαριοταν να πάει να βγάλει ! Ο Αλεξάκης είχε μετρητά και ευτυχώς έβγαλε πρόσφατα Revolut. Ψάχναμε για ανταλλακτηριο όμως ήταν όλα κλειστά. Σάββατο και μεσημέρι . Επίσης αύριο ήταν Κυριακή. Άρα σίγουρα είχαμε να βγάλουμε ουσιαστικά τουλάχιστον 2-3 μέρες με την κάρτα της Σόφιας !! Πιαστηκαμε στον ύπνο. Και ήδη κάτσαμε να φάμε κάπου με την Σοφία να πληρώνει και να βγάζουμε μετρητά να της δίνουμε κάτι που όμως δεν ήθελε καθώς μετρητά γενικά δεν χρησιμοποιεί. Εντάξει με εμένα τα βρίσκαμε ζευγάρι είμαστε , αλλά όπως και να έχει να τραβάς λεφτά να πληρώνεις τους μαντραχαλους επειδή δεν οργανώθηκαν τόσο καιρό είναι κάπως !! Αφήσαμε το Βουκουρέστι με προορισμό πλέον την Τρανσυλβανία και το Μπρασοβ. Κάτι λιγότερο από 200 χιλιόμετρα . Και λέγαμε έλα μωρέ μπαμ μπαμ θα φτάσουμε. Φυσικά λίγο παρακάνω έγινε ατύχημα. Ένα καλό ακόμα που έχουν αυτές οι μικρές λωρίδες δρόμου είναι ότι αν κλείσει ο δρόμος θα κάτσεις εκεί αιώνια. Φάγαμε 2-3 ώρες κολλημένοι , χωρίς καν να κουνηθεί το αμάξι. Εκτός αυτού , έχουν πολλούς κόμβους . Ασταμάτητους κόμβους . Με αποτέλεσμα φυσικά να κόβει ο μπροστινός σου ταχύτητα η να κοκκαλωνει με αποτέλεσμα οοοοολοι οι από πίσω να κολλάνε ξανά και ξανά στην κίνηση . Εκτός αυτού , είχε αστυνομία σε πολλά σημεία και φυσικά οι νυφίτσες οι Ρουμάνοι κόβουν σαν Παναγίες παντού αν δουν αστυνομία και μετά σε προσπερνάνε με 200 πάνω στη στροφή. Τρέλα !! Και εκτός όλων αυτών των γεγονότων, η Τρανσυλβανία και μάλιστα Σάββατο ήταν άκρως τουριστική. Συγκεκριμένα η Σιναια που έχει πάρει το μάτι μου κάπου ως μαγικό μέρος ( πράγματι τρελάθηκα από τα τοπία ) είχε πάρα πολύ κόσμο και τρομερή κίνηση !! 186 χιλιόμετρα εν τέλη τα κάναμε σε 4 ώρες και βάλε !! Μετά από μια οδύσσεια που ξεκίνησε 12 το βράδυ από Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωνόταν στις 7 το απόγευμα στο Μπρασοβ. Φυσικά μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο πρέπει να είχε η πόλη καμία δεκα κόμβους 
Την είχα κάνει εικόνα κάτι ως Μέτσοβο , αλλά αυτή ήταν μια μεγάλη πόλη σε πεδιάδα μεν αλλά βλέποντας αρκετά κοντά ένα σωρό βουνά . Δυστυχώς η κόπωση και η έλλειψη άνεσης και χρημάτων μας έκανε να φάμε ελαφρώς και να σβήσουμε σαν τρελοί στο δωμάτιο. Εγώ είχα φρικτό πονοκέφαλο . Ο Λαζ κοιμόταν σαν πεθαμένος με τα χέρια σταυρωμένα και το χαιλαιτ ο Αλεξάκης εκεί που κοιμόταν άρχισε μέσα στον ύπνο του να φωνάζει. Ακούω μια : Αααααααα!!! 
Λέω πάει διαλυθηκαμε και είναι πρώτη μέρα. Η Σοφία πάλι ούτε κοιμήθηκε και πρέπει να έκανε ιντερνετικά ψώνια από το κινητό. Γυναίκες !! Βάλαμε το αμάξι σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ που δώσαμε 9 ευρώ περίπου ( το πήραμε το επόμενο πρωί ) ενώ για το δωμάτιο που ήταν ένα μικρό σπίτι με ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι ( κοιμήθηκαν τα παλικάρια τα κουρασμένα γιατί δεν ήθελαν λέει να είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλο στο κρεβάτι - καναπέ
) και η κουζίνα με τον καναπέ όπως είπα πριν που άνοιγε και ήταν ένα ωραίο άνετο κρεβάτι. Δεν υπηρχε καμία όρεξη για έξοδο παρά πόνο για ξεκούραση. Είχαμε ήδη πάρει τη πρώτη γεύση για το πόσο έξω μπορεί να πέσουμε στον υπολογισμό μια διαδρομής . Και ακόμα δεν είχαμε δει τίποτα. Επόμενη στάση το κάστρο του κόμη Δράκουλα και του αξιαγάπητου Βλαντ του παλουκωτη και των φοβερών ιστοριών που μου είπε ο Αλεξάκης . Μετά το κάστρο είχαμε να φύγουμε καρφί για μια ακόμα Οδύσσεια . Προορισμός μας η λιγότερο τουριστική και πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης όπως λένε η σοβιετ Μολδαβία !! Συνεχίζεται....

Το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε ( έκλαψα όταν το είπα στον Αλεξάκη που σνομπαρει φουλ τα Βαλκάνια και μου λέει : ναι δε βλέπεις παντού έχει μίμους ακορντεόν και μπαγκέτες