Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Ξύπνημα νωρίς !! Ούτε καν. Δε μπορέσαμε ούτε μια φορά να τηρήσουμε ένα σωστό ωράριο για να κερδίσουμε χρόνο. Άντε εντάξει ήμασταν πτώμα από το μεγάλο ταξίδι και μάλιστα μέσα στη νύχτα. Ο ύπνος μας αποζημίωσε ξεκάθαρα αλλά δε σηκωθηκαμε και πολύ νωρίς. Πρώτη στάση ουσιαστικά σε αυτό το ταξίδι το κάστρο
του κόμη Δράκουλα. Τελικά έμαθα ότι δεν ήταν του κόμη Δράκουλα. Ίσως να πέρασε καμιά φορά από εδώ αλλά ήταν χτισμένο εντελώς για διαφημιστικούς λόγους. Έτσι μου είπαν δηλαδή. Βγήκαμε από το Μπρασόβ με κατεύθυνση το Μπραν. Μισή ώρα διαδρομή. Δεν είχαμε αδειάσει τελείως από βενζίνη αλλά είπαμε να κάνουμε το δεύτερο μας γέμισμα. Πρώτο γέμισμα είχε γίνει στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Μετά από 770 χιλιόμετρα ξανά ήρθε η ώρα για το δεύτερο γέμισμα . Βουρ για το κάστρο !! Έμαθα από τον Αλεξάκη διάφορες ιστορίες για το είδωλο του τον Βλαντ τον παλουκωτη. Μου είπε ότι έλυσε το δύσκολο πρόβλημα της φτώχιας , των ζητιάνων και γενικά την πείνα και την εξαθλίωση. Με ποιο τρόπο ? Μάζεψε κάθε φτωχό κάτοικο της περιοχής τους τάισε όλους μα όλους πλουσιοπάροχα και μετά τους έβαλε φωτιά και τους έκαψε !! 

Μα τι φιλεύσπλαχνος 

Ναι αλλά καταπολέμησε τη φτώχεια με επιτυχία , συμπλήρωσε ο Αλεξάκης 
Φτάσαμε μπαμ μπαμ στο κάστρο. Εκεί που δεν βλέπαμε αμάξι ξαφνικά κολλήσαμε σε ένα μποτιλιάρισμα στην είσοδο του χωριού. Παντού αμάξια και κόσμος. Σαν πανυγήρι. Ξεραμε ότι δεν είχε είσοδο αλλά τελικά έβαλαν !! Και είχε μια απίστευτη ουρά μέχρι έξω στο δρόμο. Δεν είχαμε χρόνο δυστυχώς. Κάτσαμε λίγο στο μέρος είδαμε το κάστρο από μακρυά και φύγαμε . Έτσι κι αλλιώς έχω δώσει ραντεβού με την Τρανσυλβανία όταν πάρω μηχανή. Transfagarasan , Transalpina και λοιπά και λοιπά. Θα ξανάρθω
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε με γεμάτο ρεζερβουάρ για το μεγάλο σημερινό ταξίδι με στόχο να φτάσουμε όσο πιο νωρίς ( χαχαχχαχα) στη Μολδαβία !!! Είχαμε κάνει παραδοσιακά όπως σε όλα τα road trips , CD με τα καλύτερα της Eurovision από 2004 μέχρι 2022
κι όμως . Ότι καλύτερο για τόσο μεγάλες διαδρομές περνάει ευχάριστα η ώρα. Είχε αρχίσει ήδη το CD να παίζει γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό το σύστημα που έχουν , να μην υπάρχει μεγάλος αυτοκινητόδρομος σε όλη τη χώρα με πολλές λωρίδες και να πρέπει να φάω στη μάπα τον κάθε κόμβο , τη κάθε διασταύρωση για είσοδο σε κάθε χωριό , η τη διέλευση μέσα από κάθε χωριό ήταν ότι χειρότερο και ήταν ο κύριος λόγος που η διαδρομή μας ήθελε κάνα 7ωρο ενώ τα χιλιόμετρα δεν ήταν ούτε 400 . Αφού είδαμε κάθε χωριό που υπήρχε και αφού κολλήσαμε σε ένα σημείο που έφτιαχναν το δρόμο ( πάνω από μία ώρα , είχαμε κατέβει όλοι από τα αμάξια και μιλούσαμε ) φτάσαμε σε κάνα τρίωρο σε μια πόλη που λεγόταν Ονεστι. Εντωμεταξυ 130 χιλιόμετρα από το Μπρασοβ και την κάναμε σε 3 ώρες και βάλε 
. Είπαμε να κάνουμε στάση για φαγητό . Η Σοφία είχε ξανάρθει στη Ρουμανία ( και εγώ με το Λαζ ) γι'αυτό μας πρότεινε να φάμε από μια αλυσίδα φαγητού που λέγεται Luca. Εκεί που παρκάραμε ακριβώς απέναντι είχε ένα τέτοιο. Καλά το τιναξαμε τα πέταλα . Πολύ δυνατή γεύση φάγαμε 3-4 ο καθένας. Φύγαμε με σκοπό να φτάσουμε όσο πιο νωρίς γίνεται . Μπήκαμε σε κάτι δάση με δρόμους γεμάτο στροφές , ανηφόρες και κατηφόρες. Σε ένα σημείο που κολλήσαμε πάλι δε κάποια κίνηση. Ήρθε ένα γυφτάκι στο τζάμι. Ε διακριτικα δεν ασχοληθηκαμε μέχρι που ήρθε η μάνα του. Εκεί που είχε ενα στυλ κλαιγομαι και παρακαλάω και δεν φεύγω από το τζάμι , ο λαζ νευρίασε και άρχισε να την κράζει έντονα κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τον αμανέ που έκανε . Τότε αυτή άρχισε αν τον βρίζει στα ρωσικά και μάλωναν 

αν το βλέπατε από κοντά ότι και να πω είναι λίγο. Ούτε το γκάζι δεν είχα δύναμη να πατήσω μας έπιασε νευρικό γέλιο . Εκεί που σχεδόν έκλαιγε άρχισε να μας βρίζει 

αυτό ήταν το ένα χαιλαιτ της ημέρας. Το άλλο έγινε λίγο πριν φτάσουμε στα σύνορα . Είχε μπροστά μου έναν τύπο που μα το Θεό πήγαινε με 10. Τι 10 μπορεί και με 5. Χωρίς λόγο και αιτία δεν πάταγε το γκάζι του. Κατοικημένη περιοχή μεν αλλά πήγαινε εντελώς λες και ήθελε απλά να με τσατιζει . Είχα αρχίσει να ανεβάζω παλμούς τρελάθηκα. Ξαφνικά αρχίζει να παίζει στο CD το τραγούδι που έστειλε φέτος η Μολδαβία , ο ορισμός του καλτ τραγουδιού. Καπάκι στρίβει αυτός σε ένα κόμβο να φύγει , εγώ σπινιαρω το αμάξι από τα νεύρα μου αρχίζω να του φωναζω από το παράθυρο - άντε γ@@@@υ επιτέλους ρε τραγικε , άντε μ@@@@α σε σιχαθηκε η ψυχή μου ρε παράτα την οδήγηση και το κωλο αμαξο σου ) και καπάκι να παίζει το τραγούδι δυνατά . Το συγκεκριμένο τραγούδι αν έπαιζε κάποιο άλλο δε θα ήταν αστείο αλλά τα παιδιά έκλαιγαν με το συνδυασμό του τραγουδιού ( πλησιάζαμε Μολδαβία ) και μαζί μου που έκανα την έκρηξη μου .
Το τραγούδι για όσους δεν το γνωρίζουν το οποίο λέει στο ρεφρέν Chisinau - Buchurest ακριβώς δηλαδή τη διαδρομή που κάναμε αλλά ανάποδα. Μοναδική στιγμή βέβαια αν δεν τη ζεις live δε θα καταλάβεις . Επιτέλους μετά από αρκετές ώρες και ταλαιπωρία φτάσαμε στα σύνορα. Πρώτη φορά σε χώρα που δε θα έμπαινες με ταυτότητα ! Είχαμε φτάσει μακρυά . Ένα άγχος υπήρχε. Αρκετή αναμονή . Τελικά όλα καλά. Μπήκαμε κι εμείς και αρκετος κόσμος στη Μολδαβία !! Σταματήσαμε να πάρουμε τη κλασική βινιετα. Μηδέν αγγλικά η κυρία μας μιλούσε ρωσικά. Είχε μια οθόνη μπροστά της και παλεύαμε να βγάλουμε άκρη . Μας λέει : ατ κουντα??? Κοιτάμε ο ένας τον άλλο. Τι κουντα λέει αυτή ρε? Ξαναρωταγε . Κουντα κουντα ?? Και ξαφνικά με έρχεται φλασια. Θυμάμαι ένα είδωλο από εδώ μέσα που πήγε με τη μηχανή μέχρι το όρος Παμιρ και τον ρωταγαν παντού ατ κουντα ?? ( Απο που είσαι στα ρωσικά ) έτσι πετάγομαι με ένταση και της λέω : Grecia !!! Oooo Grecia και κάνει νόημα με το χέρι ότι είναι πολυυυ μακρυά. Με κοιτάνε η άλλοι.- καλά που το ήξερες αυτό ρε ?? Λέω ας είναι καλά το Travelstories

Βγήκε και η βινιετα . Τέσσερα ευρώ. Φύγαμε για Κισινάου. Σκοτείνιασε. Φύγαμε από το κάστρο στις 12 και φτάσαμε στο Κισινάου στις 10 και 30 τη νύχτα !!! Η διαδρομή από τα σύνορα στην πόλη περίπου 1,5 ώρα . Φώτα πουθενά . Χωριά πουθενά . Προσπεράσεις σε μικρό δρόμο και χωρίς φώτα στο δίκτυο αβερτα. Αγκαλιά με το θάνατο κλασικά . Πάει ο άλλος περνάει εμάς πάει να περάσει τη νταλίκα μπροστά μας και ξαφνικά πλακώνει φρένα . Ερχόταν από το άλλο ρεύμα πατημενος ένας άλλος. Και που να πάει δε πρόλαβε να περάσει τη νταλίκα κόβει απότομα και πάει να μπει δεξιά να πέσει δηλαδή πάνω μας . Κόβω έχω κόβει ο από πίσω πατάει γκάζια η νταλίκα τελικά χώθηκα από πάθαμε όλοι εγκεφαλικό . Κλασικά στο αμάξι μέσα όλοι μαζί : το σπίτι σου τη μάνα σου , τραγικε , σιχαμα , μ@@@α και άλλα πολλά άλλα πραγματικά έπρεπε να τον κοπανησει ο άλλος δεν ήταν για να τον λυπηθείς τρομαξαμε πάρα πολύ !!! Αργά και σταθερά χωρίς γκάζια και προσπεράσεις ( εκτός από μια αναγκαστική σε νταλίκα που έλεγα το πάτερ ημών από μέσα μου ) φτάσαμε το βράδυ στο Κισινάου. Φυσικά μπορείτε να μαντεψτε ότι δε βρίσκαμε το ξενοδοχείο καθώς δεν είχαμε ίντερνετ κανένας μας ( εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης η Μολδαβία ) και βασιστηκαμε στο χαρτί του αμαξιού μου , που μας πήγε σε μια ερημιά που δεν υπήρχε τίποτα

τελικά άνοιξε η Σοφία το ίντερνετ της ( δια μαγείας δεν έβρισκε τη Μολδαβία στο χάρτη
ίσως δεν αναγνωρίζει τα iphone η Μολδαβία ? Δεν ξέρω αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρομές και λοιπά εντός χώρας. Με τα χίλια ζόρια καταφέραμε να βρούμε που είναι το ξενοδοχείο , αφού έκανα αναστροφή πάνω σε δρόμο εντός πόλης με 3 λωρίδες από τη μια μεριά και 3 λωρίδες από την άλλη ( εντωμεταξυ τέτοιο μεγάλο δρόμο εκτός Κισινάου δεν είχε 

) ευτυχώς ήταν νύχτα και δεν κυκλοφόρησε άνθρωπος . Πεινουσαμε πολύ. Είδαμε ότι υπάρχει McDonald's drive through κιόλας !! Απίστευτο. Λέμε αντε πάμε να το βρούμε κοντά ήταν στο ξενοδοχείο. Είχαμε κλείσει ξενοδοχείο ωραίο με πάρκινγκ πρωινό και πισίνα . Στα McDonald's εννοείται πως στο μικρόφωνο κανένας δε μιλούσε αγγλικά . Όποτε με τα λίγα ρωσικά του Λαζάρου παραγγείλαμε με την ελληνική μας πατέντα . : Ντβα μπεργκερς , ουαν καρτοφι , ουαν κόλα δε μπιγκ ( έκανα και νόημα σαν το χαζό στην καμερα να δείξω ότι θέλω τη μεγάλη 
Σπσιμπαααα!!! Τα πήραμε πήγαμε ξενοδοχείο και σβήσαμε. Την επόμενη μέρα ξεκινούσε η εξερεύνηση του Κισνιναου. Είχαμε μπει στο ψητό σιγά σιγά . Η νύχτα άπλωσε το μαύρο της πέπλο στον σοβιέτ ουρανό της Μολδαβίας , της λιγότερο τουριστικής χώρας της ευρωπαϊκής Ένωσης.... Συνεχίζεται...
Σιροκαρα και κάστρο
του κόμη Δράκουλα
Η θέα από το μπαλκόνι μας. Χτίζουν συνέχεια μεγάλα κτίσματα στο Κισινάου.
Κάτι κουρασμένα παληκάρια

Το τραγούδι για όσους δεν το γνωρίζουν το οποίο λέει στο ρεφρέν Chisinau - Buchurest ακριβώς δηλαδή τη διαδρομή που κάναμε αλλά ανάποδα. Μοναδική στιγμή βέβαια αν δεν τη ζεις live δε θα καταλάβεις . Επιτέλους μετά από αρκετές ώρες και ταλαιπωρία φτάσαμε στα σύνορα. Πρώτη φορά σε χώρα που δε θα έμπαινες με ταυτότητα ! Είχαμε φτάσει μακρυά . Ένα άγχος υπήρχε. Αρκετή αναμονή . Τελικά όλα καλά. Μπήκαμε κι εμείς και αρκετος κόσμος στη Μολδαβία !! Σταματήσαμε να πάρουμε τη κλασική βινιετα. Μηδέν αγγλικά η κυρία μας μιλούσε ρωσικά. Είχε μια οθόνη μπροστά της και παλεύαμε να βγάλουμε άκρη . Μας λέει : ατ κουντα??? Κοιτάμε ο ένας τον άλλο. Τι κουντα λέει αυτή ρε? Ξαναρωταγε . Κουντα κουντα ?? Και ξαφνικά με έρχεται φλασια. Θυμάμαι ένα είδωλο από εδώ μέσα που πήγε με τη μηχανή μέχρι το όρος Παμιρ και τον ρωταγαν παντού ατ κουντα ?? ( Απο που είσαι στα ρωσικά ) έτσι πετάγομαι με ένταση και της λέω : Grecia !!! Oooo Grecia και κάνει νόημα με το χέρι ότι είναι πολυυυ μακρυά. Με κοιτάνε η άλλοι.- καλά που το ήξερες αυτό ρε ?? Λέω ας είναι καλά το Travelstories

Βγήκε και η βινιετα . Τέσσερα ευρώ. Φύγαμε για Κισινάου. Σκοτείνιασε. Φύγαμε από το κάστρο στις 12 και φτάσαμε στο Κισινάου στις 10 και 30 τη νύχτα !!! Η διαδρομή από τα σύνορα στην πόλη περίπου 1,5 ώρα . Φώτα πουθενά . Χωριά πουθενά . Προσπεράσεις σε μικρό δρόμο και χωρίς φώτα στο δίκτυο αβερτα. Αγκαλιά με το θάνατο κλασικά . Πάει ο άλλος περνάει εμάς πάει να περάσει τη νταλίκα μπροστά μας και ξαφνικά πλακώνει φρένα . Ερχόταν από το άλλο ρεύμα πατημενος ένας άλλος. Και που να πάει δε πρόλαβε να περάσει τη νταλίκα κόβει απότομα και πάει να μπει δεξιά να πέσει δηλαδή πάνω μας . Κόβω έχω κόβει ο από πίσω πατάει γκάζια η νταλίκα τελικά χώθηκα από πάθαμε όλοι εγκεφαλικό . Κλασικά στο αμάξι μέσα όλοι μαζί : το σπίτι σου τη μάνα σου , τραγικε , σιχαμα , μ@@@α και άλλα πολλά άλλα πραγματικά έπρεπε να τον κοπανησει ο άλλος δεν ήταν για να τον λυπηθείς τρομαξαμε πάρα πολύ !!! Αργά και σταθερά χωρίς γκάζια και προσπεράσεις ( εκτός από μια αναγκαστική σε νταλίκα που έλεγα το πάτερ ημών από μέσα μου ) φτάσαμε το βράδυ στο Κισινάου. Φυσικά μπορείτε να μαντεψτε ότι δε βρίσκαμε το ξενοδοχείο καθώς δεν είχαμε ίντερνετ κανένας μας ( εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης η Μολδαβία ) και βασιστηκαμε στο χαρτί του αμαξιού μου , που μας πήγε σε μια ερημιά που δεν υπήρχε τίποτα

Σπσιμπαααα!!! Τα πήραμε πήγαμε ξενοδοχείο και σβήσαμε. Την επόμενη μέρα ξεκινούσε η εξερεύνηση του Κισνιναου. Είχαμε μπει στο ψητό σιγά σιγά . Η νύχτα άπλωσε το μαύρο της πέπλο στον σοβιέτ ουρανό της Μολδαβίας , της λιγότερο τουριστικής χώρας της ευρωπαϊκής Ένωσης.... Συνεχίζεται...

Σιροκαρα και κάστρο

Η θέα από το μπαλκόνι μας. Χτίζουν συνέχεια μεγάλα κτίσματα στο Κισινάου.

Κάτι κουρασμένα παληκάρια