Σρι Λάνκα Σρι Λανκα για 19 ημερες...

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν

** Βρισκόμαστε στο νησάκι μας λίγους μήνες νωρίτερα, ένα βροχερό απόγευμα του Οκτώβρη. Οι κάλπες έχουν στηθεί από το πρωί και περιμένουν να βγάλουν τον μεγάλο νικητή.

Κατά την καταμέτρηση των ψήφων οι παλμοί της καρδίας μας χτυπούν κόκκινο και από το άγχος ο ιδρώτας έχει φτάσει στο πάτωμα.

Μια ευρεία (προδεδικασμένη ) νίκη ήταν προ των πυλών αφού το τελευταίο δίαστημα ακουγόντουσαν φήμες για μεγάλη ήττα του αντίπαλου στρατοπέδου.

2 στους 3 συνοδοιπόρους είχαν επιλέξει την Κουβά για επόμενο προορισμό τους για τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Κατά τον επανέλεγχο των ψήφων, ψίθυροι έσπασαν την νεκρική σιγή. Η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα οξύνθηκε όλο και περισσότερο.

Η Α μουρμούρισε, “θέλω Ασία ξανά”…:bleh:

Εμείς (τα αγόρια της παρέας) απλά επαναλάβαμε το αποτέλεσμα της κάλπης (66,6 %) και με περίσσεια αυτοπεποίθηση ετοιμάζαμε νοερά τις βαλίτσες για τις βόλτες μας στην χωρα του Fidel. Καταδύσεις, βόλτα με αλόγα, είχε έρθει η ώρα να ξεσκουριάσω τα λιγοστά Ισπανικά μου, έψαχνα ήδη να βρώ δωμάτια (casa particulares) και τις πόλεις/χωρια στα οποία θα διανυκτερεύαμε…

- Ίσως είναι λογικό να πάμε μέσω Καναδά, αφού η τιμή είναι πολύ καλή. Ίσως πρέπει να πάμε πρώτα στο Ανατολικό τμήμα (αεροδρόμιο Holguin) για να μην κάνουμε όλη την διαδρομή 2 φορές. Αυτά και τόσα αλλά πέρασαν από το μυαλό μου τις αμέσως επόμενες μέρες! Άντε να πάμε επιτέλους και στην Καραϊβική βρε αδερφέ!

Αλλά ως γνωστόν, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός (η Α στην προκείμενη περίπτωση) γελάει!!!

Λίγες μέρες μετά, αγοράζαμε εισιτήρια για την Σρι Λάνκα, ούτε που κατάλαβα πως και γιατί! :rolleyes: o_O **




Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και διήρκησε 19 μέρες. Το συνολικό κόστος για το ζεύγος Α+Β ήταν 3000 ευρώ. Η πτήση έγινε με την Qatar Airways με πολύ βολικές ώρες και 666 :twisted: ευρώ ανά άτομο!! Στην επιστροφή μείναμε λίγες ώρες στην Doha (για την οποία έχω γράψει ήδη μια μίνι ιστοριούλα https://www.travelstories.gr/community/threads/Λιγες-ωρες-στην-doha.61172/ ).

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά η πρόταση περιλάμβανε και λίγες μέρες Μαλδίβες αλλά τελικά λόγω οικονομικών δεν καρποφόρησε. Φυσικά από το ταξίδι δεν έλειψε για άλλη μια φορά ο Ν (ο φίλος τσιμπούρι που λέγαμε σε άλλες ιστορίες) με νέο παρατσούκλι “η σκιά” λόγω του ότι μας ακολουθούσε σταθερά από πίσω στα 2 μετρά.


Η Σρι Λάνκα έχει πληθυσμό 22.000.000 κάτοικων και η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι Βουδιστές. Οι υπόλοιποι είναι Ινδουιστές, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί. Το μέγεθος της χωράς είναι ακριβώς το μισό της Ελλάδος και μόλις μια δεκαετία πριν έλαβε τέλος ο εμφύλιος (διάρκειας 25+ χρονών) που κόστισε την ζωή σε 40.000-100.000 (ανάλογα με την πηγή) ανθρώπους!



** Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας (μαζί με αποσπάσματα πραγματικών γεγονότων) και ουδεμιά σχέση έχει με την παρέα μας! :D

 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Sigiriya μέρος Ά :

Η άφιξη στην Doha καθυστέρησε και πιστεύοντας ότι είχαμε χάσει την ανταπόκριση μας, έκανα σχέδια για τις επόμενες ώρες στο αεροδρόμιο. Βγήκαμε από το αεροπλάνο την ώρα που υποτίθεται ότι θα ξεκίναγε η πτήση μας και μετά από 20 λεπτά (!!!) στο λεωφορείο ανεβήκαμε τις κυλιόμενες σκάλες.

Εκεί μας περίμενε ένας υπάλληλος τη Qatar και μετά από προτροπή του επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου και χρόνου. Εντωμεταξύ είχαμε μαζί μας και μια κυριά η οποία με ιδιαίτερα αυξημένο αρνητισμό (του τύπου, άδικα τρέχουμε, πάει τέλειωσε) μας είχε σπάσει τα νευρά στην κυριολεξία! :rolleyes-80:

Τρέχοντας και πηδώντας πάνω από άλλους επιβάτες κατορθώσαμε και φτάσαμε στην πύλη μας. Μπαίνοντας στο αεροπλάνο καταϊδρωμένοι και αγχωμένοι, ο αεροσυνοδός μας βλέπει και λέει :
- Χαλαρώστε περιμένουμε και άλλους. :cool:
Τελικά ξεκινήσαμε με 1+ ώρα καθυστέρηση!


5 ώρες μετά βλέπουμε ξηρά… Είναι η Σρι Λάνκα!

DSC09766.JPG


Το αεροδρόμιο είναι το Bandaranaike International Airport. Ακολουθούμε τους υπολοίπους, παίρνουμε την visa, τις βαλίτσες, αλλάζουμε χρήματα και με λίγο παζάρεμα κλείνουμε αυτοκίνητο να μας πάει στην Sigiriya, οπού και θα μείνουμε 3 νύχτες. Σε όλη την Ασία μην ξεχνάτε να παζαρεύετε, έτσι και αλλιώς θα πληρώσετε παραπάνω, ας μην είναι πολύ παραπάνω!

3+ ώρες αργότερα φτάσαμε στην βάση μας. Μείναμε στο Victory Villa Sigiriya με κόστος 19 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Άψογο πρωινό σε συνδυασμό με τον κήπο και τα ευρύχωρα δωμάτια. Πολύ καλή επιλογή!

Από την ώρα που φτάσαμε στο χωριό, η βροχή έδειξε τις προθέσεις της.
Ο συνδυασμός βροχής, λάσπης, και η κούραση μας είχαν αποτελειώσει.

Οποίον ρωτήσαμε, όπου και να ψάξαμε στο ιντερνέτ όλοι έλεγαν το ίδιο. Δεν είναι η εποχή των βροχών. Πραγματικά δεν θα ήθελα να ξέρω πως είναι τότε!!


Η φύση οργιάζει, πολύ όμορφα λουλούδια και πράσινο παντού.

DSC07228.JPG DSC09788.JPG DSC09793.JPG DSC09794.JPG DSC09795.JPG DSC09796.JPG DSC09797.JPG DSC09798.JPG DSC09802.JPG DSC09809.JPG DSC09892.JPG DSC09908.JPG DSC09909.JPG DSC09911.JPG DSC09915.JPG


Ένα καφεδάκι, ντους και βουρ για μια πρώτη βόλτα στο τουριστικό χωριό. Δεν υπάρχει τίποτα άξιο λογού, πρόκειται απλά για έναν κεντρικό δρόμο στον οποίο βρίσκεις κάποια ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικά μαγαζάκια. Αλλά ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εκεί είναι για να δούμε τα αρχαιά της περιοχής.

Πίνοντας την μπυρίτσα μας στο μπαλκόνι ενός εστιατορίου πέρασε από κάτω ένας ελέφαντας! Τι πιο συνηθισμένο; Καταραμένοι ελέφαντες, γέμισε ο τόπος από δαύτους και πιθανότατα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας! :haha:
Στα σοβαρά όμως, διάσπαρτες πινακίδες εφιστούν την προσοχή για την ύπαρξη αγρίων ελεφάντων οι οποίοι μετά την δύση του ηλίου είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι!

Επίσης βρήκαμε κάποια σαλιγκάρια μέγεθος 28!! :shock:


DSC09790.JPG DSC09800.JPG DSC09803.JPG DSC09904.JPG DSC09806.JPG DSC09807.JPG DSC09920.JPG


Πήγαμε για ύπνο νωρίς, αποκαμωμένοι μετά από τέτοιο ταξίδι!
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Sigiriya μέρος ΄Β :

Το πρωί και αφού φάγαμε ένα τεράστιο πρωινό, πάμε να φύγουμε για… Στάσου, βρέχει… Υπομονή, οπού να ‘ναι θα σταματ… Η βροχή δυναμώνει… Τελικά μετά από 2 ώρες υπομονής, ο ήλιος βγαίνει και η θερμοκρασία βρίσκεται σε τέλεια επίπεδα! :)

Σκυλιά στην μέση του δρόμου κυριολεκτικά παντού… Κάποιες νυχτερίδες, νεκρές κρεμασμένες στα καλώδια του ρεύματος…

Αποφασισμένοι (ο τολμών νικά; ) κάνουμε το πρώτο βήμα και ξεκινάμε για το Sigiriya rock (βράχος του λιονταριού) , ένα αρχαίο οχυρό που βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο 200 μέτρων. Γνωστός σε όλη την υφήλιο και ένας από τους βασικούς λόγους για επίσκεψη στην χώρα.

Επιλέγουμε ένα tuk-tuk, τρίκυκλο όχημα (το οποίο αν και φαινομενικά μικροσκοπικό, χωράει 3 άτομα με τις αποσκευές τους :shock: ) για να μας πάει μέχρι την είσοδο του βράχου!

DSC09813.JPG


Ο ήλιος χτυπάει κατακέφαλα και λόγω εθνικής γιορτής ο κόσμος (ντόπιοι και ξένοί) βρίσκονται παντού. Όμορφος κήπος και ο ομώνυμος βράχος σε περίοπτη θέση. Με 30usd (κατ’ εμέ ακριβό αντίτιμο) μπαίνουμε στον χώρο .


DSC07216.JPG DSC09814.JPG DSC09815.JPG DSC09816.JPG DSC09817.JPG DSC09820.JPG DSC09822.JPG DSC09825.JPG DSC09826.JPG DSC09828.JPG


Η ουρά άρχισε από πολύ νωρίς, πριν από τα σκαλιά και αφού δεν είχαμε πολλές μέρες στην διάθεση μας, είπαμε να μπούμε και εμείς στον χορό!
Παρατηρούμε ότι λίγες ψιχάλες πέφτουν στα κεφαλιά μας αλλά σχεδόν κανένας δεν έχει ομπρελά οπότε πιστεύουμε ότι οι ντόπιοι ξέρουν τι να περιμένουν. Σε λίγα λεπτά απλά άνοιξαν οι ουρανοί και η καταρρακτώδης βροχή απλά καταρρακώνει το ευαίσθητο ηθικό μας. Σε κατάσταση αφασίας μένουμε εκεί και απλά κάνουμε ένα βήμα που και που για φτάσουμε στην κορυφή. Σε αδιευκρίνιστο χρόνο, η βροχή σταματάει και τρέμοντας (από το κρύο) συνέρχομαι από την νιρβάνα μου. :haha:

Φτάνουμε επιτέλους στην μεταλλική σκάλα, σημάδι ότι πλησιάζουμε και στριφογυρίζοντας μερικές φορές βλέπουμε τις τοιχογραφίες για τις οποίες είχαμε διαβάσει τόσα. Πανέμορφες ζωγραφιές 1600 χρονών με γυμνόστηθες κυρίες από το χαρέμι του βασιλιά Kasyapa (επιτέλους μπορώ να κοιτάξω χωρίς το επικριτικό/καχύποπτο βλέμμα της Α… Τέχνη είναι αγάπη μου, τι δεν καταλαβαίνεις; :rolleyes: ). Εδώ δυστυχώς οι φωτογραφίες απαγορεύονται.


DSC09829.JPG DSC09831.JPG


Μερικά σκαλιά αργότερα (σύνολο 1200), άλλη ουρά και μπόλικη υπομονή φτάνουμε επιτέλους στην κορυφή. Πίθηκοι βρίσκονται παντού και η θεά των 360 μοιρών είναι ιδιαίτερη. Υπολείμματα ενός αρχαίου πολιτισμού διάσπαρτα, τα σύννεφα και η ομίχλη που κάνουν την παρουσία τους μας ηρεμούν…


DSC07167.JPG DSC07169.JPG DSC07180.JPG DSC07181.JPG DSC07202.JPG DSC07205.JPG DSC07208.JPG DSC07211.JPG DSC09836.JPG DSC09842.JPG DSC09849.JPG DSC09859.JPG DSC09864.JPG DSC09868.JPG DSC09878.JPG DSC09886.JPG DSC09887.JPG




Εδω φαίνεται ο βράχος Pidurangala, στον οποίο δεν πήγαμε λόγω της βροχής αν και το θέλαμε πολύ. Πρόκειται για ένα βράχο με πολύ φθηνή είσοδο αλλά και την θέα του Sigiriya rock.


DSC09877.JPG

Κατεβαίνοντας περάσαμε από το μουσείο, όπου και ένας φιλικός φύλακας έδωσε ρούχα και καλάθια στην Α και την έστησε για φωτογραφίες σε καλύβες κ.α.

DSC09891.JPG DSC09899.JPG


Στο ξενοδοχείο αλλάξαμε ρούχα (τα βρεγμένα εσώρουχα μας, μαρτυρούν την ποσότητα βροχής που έπεσε στα ταλαίπωρα κορμία μας). Βόλτα για καφέ, χαλάρωμα.
Νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην Ασία όταν οι οδηγοί τρέχουν, σφηνώνονται, κορνάρουν και μετά στο παίζουν χαλαροί! Οι αποστάσεις στην χώρα δεν είναι μεγάλες αλλά λόγω των κακών υποδομών οι χρόνοι είναι πολλαπλάσιοι από ότι θα περίμενε κάνεις. Παραδόξως στην χώρα όταν βλέπεις επιγραφές hotel πρόκειται για εστιατόριο!!

Το φώς δίνει την θέση του στο σκοτάδι και εμείς πάμε για ύπνο νωρίς... (μας διαβάζει και η μαμά μου) :bleh: ...
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Sigiriya μέρος ΄Γ :


Την επόμενη μέρα κλείσαμε αυτοκίνητο για να μας πάει στα αρχαιά της περιοχής (cultural triangle).

Αρχικά (περίπου 45 λεπτά δρόμος) πήγαμε στην Dambulla ή χρυσός ναός (μνημείο Παγκόσμιας κληρονομίας Unesco) 2000 ετών με είσοδο 8 ευρώ το άτομο. Πρόκειται για ναό χωρισμένο σε 5 σπήλαια.


DSC07274.JPG DSC09923.JPG DSC09927.JPG DSC09928.JPG DSC09929.JPG DSC09933.JPG DSC09977.JPG DSC09981.JPG DSC09983.JPG DSC09996.JPG


Ανεβαίνοντας τα περίπου 300 σκαλιά λαξευμένα στον βράχο, θα δούμε αγάλματα του Βούδα μέσα σε σπηλιές στις οποίες οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με περίτεχνα σχέδια θρησκευτικής σημασίας. Κάποιοι μουσικοί παίζουν υπερβολικά δυνατά μια υπνωτική μελωδία, έναν διαπεραστικό ήχο. Ένιωσα σαν κόμπρα στο καλάθι την ώρα που παίζει την φλογερά το αφεντικό :innocent:


DSC07248.JPG DSC07257.JPG DSC09934.JPG DSC09935.JPG DSC09936.JPG DSC09940.JPG DSC09945.JPG DSC09946.JPG DSC09958.JPG DSC09961.JPG DSC09963.JPG DSC09965.JPG DSC09967.JPG DSC09969.JPG DSC09970.JPG DSC09999.JPG DSC09992.JPG



Στην τελευταία σπηλιά, μετά από 15 λεπτά στην ουρά και πριν μπούμε μέσα, μας λένε ότι θα κλείσουν για 1 ώρα για να φέρουν τις προσφορές (puja) για κάποια θεότητα… Το κάρμα μας κυνηγάει...:rolleyes:

Όπως και στην υπόλοιπη Ασία, πριν μπεις σε κάποιον ναό πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου και για τον σκοπό αυτό υπάρχει μαγαζάκι το οποίο στα προσέχει μέχρι να γυρίσεις, μετά μικρού αντίτιμου φυσικά.


Η συνέχεια μας έφερε στην αρχαιά πόλη της Polonnaruwa (επίσης μνημείο Παγκόσμιας κληρονομίας Unesco) , ένα σύμπλεγμα ναών με είσοδο 25usd.

Αρχίσαμε πάλι με βροχή και έκδηλη την απογοήτευση/κούραση.
Το αυτοκίνητο που είχαμε κλείσει για την ημέρα, μας μετέφερε και περίμενε μέχρι να δούμε το καθετί. Αρχίσαμε με το μουσείο και αλλάξαμε 3 περιοχές για να τα δούμε όλα.

Παρόλα αυτά, περπατήσαμε αρκετά, δεκάδες σκυλιά, πίθηκοι, πουλιά και σαύρες βρίσκονται παντού. Μέχρι και ελάφια είδαμε για μία στιγμή! Κατά το μεσημέρι η βροχή κόπασε και απολαύσαμε την διαδρομή. Αγάλματα του Βούδα, μικροπωλητές με αναμνηστικά, ζητίανοι, μαγαζάκια για καφέ τουριστικά η μη. Υπάρχουν φύλακες οι οποίοι ζητούν στους τουρίστες να μην γυρνάνε την πλάτη στον Βούδα για τις φωτογραφίες τους!


DSC00007.JPG DSC00008.JPG DSC00014.JPG DSC00017.JPG DSC00019.JPG DSC00029.JPG DSC00032.JPG DSC00034.JPG DSC00042.JPG DSC00043.JPG DSC00044.JPG DSC00051.JPG DSC00057.JPG DSC00063.JPG DSC00066.JPG DSC00068.JPG DSC00070.JPG DSC00074.JPG DSC00076.JPG DSC00077.JPG DSC00079.JPG DSC00080.JPG DSC00082.JPG DSC00099.JPG DSC00114.JPG DSC00122.JPG DSC00123.JPG DSC00125.JPG DSC00137.JPG DSC00144.JPG DSC00145.JPG DSC00146.JPG DSC07281.JPG DSC07284.JPG DSC07289.JPG


Μου έκανε εντύπωση το πόσο όμορφα έδεναν κάποιες πέτρες μεταξύ τους, οι τοιχογραφίες και η φύση!


DSC00035.JPG DSC00057.JPG DSC00060.JPG DSC00061.JPG DSC00085.JPG DSC00087.JPG DSC00088.JPG DSC00091.JPG DSC00103.JPG DSC00108.JPG DSC00113.JPG DSC00131.JPG DSC00129.JPG DSC07230.JPG DSC07298.JPG



Βάλε βγάλε τα παπούτσια σου, ξανά και ξανά. Ο Ν στο τέλος απλά έβλεπε από μακριά…

Στην επιστροφή η βροχή έγινε ποτάμι που πέφτει από ψηλά και ο Ν κοιμόταν σαν μικρό παιδί μέχρι να μας αφήσουν στο ξενοδοχείο!


Σαν σύνοψη θα έλεγα “μια χαρά τα αρχαιά”, αλλά αν έχεις δει την αφρόκρεμα της Ασίας (Καμπότζη και Βιρμανία) τότε δεν μπορείς να ενθουσιαστείς με αυτά εδώ.

Την επόμενη το πρωί πήραμε αυτοκίνητο μέχρι την Dambulla και με λεωφορείο ( στο οποίο και ήμουν συνοδηγός) με κόστος 250 ρουπίες (1,2 ευρώ) φτάσαμε στην…
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Kandy Ά μέρος :

Kandy για 2 μέρες… Πρόκειται για μια ιστορική πόλη 125.000 κάτοικων στο κέντρο της χώρας, φημισμένη για τον θρησκευτικό της χαρακτήρα. Επίσης έχει την φήμη της κουλτουρίαρας.


DSC00154.JPG DSC00157.JPG DSC00158.JPG DSC00162.JPG


Στην έξοδο μας από το λεωφορείο, ένας υπέρ το δέον φιλικός και χαμογελαστός οδηγός τουκ τουκ μας κέρδισε με την ζεστασιά του. Δυστυχώς στο τέλος αποδείχτηκε ότι απλά ήθελε να γίνει ο προσωπικός μας οδηγός για τις μέρες που θα βρισκόμασταν στην πόλη. Καταφέραμε να του ξεφύγουμε με μια υπόσχεση και την κάρτα του. Θα σας ενημερώσουμε κύριε :D

Πρώτη εικόνα, θορυβώδης, έντονη κυκλοφορία, κτίρια αποικιακού χαρακτήρα και αίσθηση μεγαλούπολης.

Μείναμε στο Jaya Tomodachi, διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στην τιμή των 48 ευρώ με πρωινό για 2 διανυκτερεύσεις. Η απόσταση από το χαώδες κέντρο της πόλης, ο λόφος στον οποίο βρίσκεται το διαμέρισμα και η θέα σε συνδυασμό με τους ιδιοκτήτες μας απέδειξαν ότι είχαμε κάνει μια πολύ καλή επιλογή !


DSC00166.JPG


Εδώ το κλίμα αλλάζει, επιτελούς μια ζεστή μέρα χωρίς σύννεφα και υποψία βροχής.

Αφήνοντας τα πράγματα μας στο διαμέρισμα κατεβήκαμε στο κέντρο. Το πρόγραμμα της ημέρας έλεγε "Temple of the Sacred Tooth Relic". Ο ναός του δοντιού, ένας από τους σημαντικότερους Βουδιστικούς ναούς της χώρας.. Όμορφες ζωγραφιές και απεικονίσεις της ζωής του Βούδα. Βρεθήκαμε και στο μουσείο αλλά ο πολύς κόσμος και η ζέστη μας έκαναν να φύγουμε γρήγορα.



DSC00175.JPG DSC00176.JPG DSC00178.JPG DSC00183.JPG DSC00184.JPG DSC00185.JPG DSC00186.JPG DSC00188.JPG DSC00189.JPG DSC00191.JPG DSC00192.JPG DSC00194.JPG DSC00196.JPG DSC00198.JPG DSC00199.JPG



Στην χαλαρωτική απογευματινή βόλτα γύρω από την τεχνητή λίμνη είδαμε μεγάλες αμφίβιες σαύρες, ψάρια, δέντρα κάτασπρα από τα πουλιά!
Βέβαια περπατώντας κάτω από τα δέντρα δεν μπορείς να βγεις κερδισμένος… Κάποια πουλιά βρήκαν στόχο και έπρεπε να καθαριστούμε από τις κουτσουλιές τους!
- Γούρι γούρι αναφώνησε ο Ν, μέχρι να πάρει και αυτός την πρώτη δόση τύχης :D...



DSC00202.JPG DSC00203.JPG DSC00209.JPG DSC00210.JPG DSC00211.JPG DSC00213.JPG DSC00214.JPG DSC00217.JPG DSC00220.JPG DSC00222.JPG DSC00223.JPG DSC00224.JPG DSC00230.JPG DSC07315.JPG DSC07319.JPG DSC07332.JPG DSC07333.JPG



Σε αντίθεση με άλλες πόλεις και χωριά της χώρας, είχαμε τρομερή δυσκολία στο να βρούμε εστιατόριο το οποίο να πληροί τις προϋπόθεσεις μας. Να είναι φθηνό, με τοπική κουζίνα την οποία να τιμούν και ντόπιοι αλλά και να σερβίρουν μπύρα. Στην Σρι Λάνκα τα εστιατόρια που σερβίρουν αλκοόλ έχουν δώσει ένα σεβαστό ποσό για να πάρουν την πολυπόθητη άδεια. Διαβάσαμε στο ιντερνέτ, οδηγούς (φέτος χρησιμοποιήσαμε τον rough guide) αλλά σε όποιο εστιατόριο και να πήγαμε δεν… Είχαμε απογοητευθεί.

Τελικά με τα πολλά και αφού το στομάχι διαμαρτυρόταν εντονότατα, φάγαμε σε φαστφουντάδικο ινδικής κουζίνας και μετά πήγαμε για μπύρα στο The pub. Στην χαλάρωση μας, ακούμε έναν γνωστό ρυθμό… γνωστές λέξεις… «Ποσό σε θέλω, πόσο μου λείπεις». Η Βανδή o_O σε έθνικ ρυθμούς!!!! Εκκωφαντικός ήχος από πουλιά με το τελευταίο φως.


Για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή pickme (το τοπικό uber) και εκεί που με παζάρι μας έδιναν τιμή 500 ρουπίες φτάσαμε στον προορισμό μας με 180!!!! ;) Φανταστικό! Δυστυχώς για την ώρα υπάρχει μόνο σε μεγάλες πόλεις. Μια μπύρα στο μπαλκόνι μας και ο πρώτος ύπνος στην πόλη θα άρχιζε πολύ σύντομα...
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Kandy ΄Β μέρος :


Πήραμε το απλό και λιτό πρωινό μας και με τουκ τουκ βρεθήκαμε στον πολύ όμορφο Βασιλικό Βοτανικό κήπο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 6χλμ από το κέντρο. Φοίνικες, ορχιδέες, φυτά και δέντρα από όλη την Ασία. Κάποια με φρούτα και μπαχαρικά…


DSC00247.JPG DSC00259.JPG DSC00260.JPG DSC00261.JPG DSC00263.JPG DSC00265.JPG DSC00273.JPG DSC00282.JPG DSC00285.JPG DSC00292.JPG DSC00299.JPG DSC00309.JPG DSC00323.JPG DSC00338.JPG DSC00344.JPG DSC00346.JPG DSC00355.JPG DSC00359.JPG DSC00360.JPG DSC00363.JPG DSC00365.JPG DSC07394.JPG DSC07396.JPG


Ποτάμι, λίμνη και μια μικρή αερογέφυρα. Φοιτητές προσπαθούν να εξασκήσουν τα αγγλικά τους. Ζευγάρια περνούν ρομαντικά την μέρα τους. Το δέρμα ενός φιδιού μαρτυρά την παρουσία τους στην περιοχή. Στα δέντρα βλέπεις σκίουρους, πίθηκους και δίαφορα πουλία... Παρατηρήστε καλά τον πολύχρωμο σκώρο (του είδους Amata bicincta) στην παρακάτω φωτογραφία.


DSC00249.JPG DSC00316.JPG DSC07344.JPG DSC00274.JPG DSC00310.JPG



Κοιτώντας ψηλά στα μεγάλα δέντρα, αναρωτιόμουν τι φρούτα έχουν επάνω τους. Αποδείχτηκε ότι πρόκειται για νυχτερίδες με μέγεθος κότας… Το πάρκο έχει μερικές χιλίαδες και το άνοιγμα των φτερών τους είναι 1,2 μέτρα :confused:!!


DSC07359.JPG DSC07360.JPG


Το πολύ όμορφο εξωτικό φυτό couroupita guianensis το οποίο ευωδίαζε την περιοχή σε απόσταση πολλών μέτρων! Πραγματικά φανταστικό!!

DSC00270.JPG DSC00271.JPG DSC00272.JPG DSC00329.JPG


Τεράστια μπαμπού Βιρμανίας, δείτε το μέγεθος τους σε σχέση με εμάς!

DSC00295.JPG


Δέντρα με ρίζες μεγάλες σαν τοίχοι!

DSC00324.JPG DSC00326.JPG


Περάσαμε μια πολύ όμορφη μέρα σε αυτόν τον κήπο, χωρίς καμία βιασύνη κάτι που χρειαζόμασταν…

Μπήκαμε ξανά σε τουκ τουκ και επιστροφή στο κέντρο για καφέ και κάτι για την λιγούρα.
Βόλτα στην κλειστή αγορά, αναμνηστικά, μαγνητάκια, φανελάκια αλλά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Μην περιμένετε αγορές Ταϊλάνδης… Τα παραδίπλα μαγαζάκια με φρούτα παρουσίαζαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Γενικά δέν ενθουσιαστήκαμε απο την Kandy, ευτυχώς η λίμνη και ο κήπος! Λένε ότι κάποιοι την μισούν και άλλοι την λατρεύουν. Φαί, μπύρα και ύπνο (μην χάσουμε και την σειρά- είμαστε άνθρωποι της συνήθειας :icon_redface:) ...


DSC07401.JPG DSC00386.JPG DSC00384.JPG DSC00372.JPG


Μετά από ένα χαλαρό πρωινό κλείσαμε με Pickme ένα αυτοκίνητο για τον επόμενο προορισμό μας. Εμφανίστηκε ένας νεαρός με ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό αυτοκίνητο! Μετά από διαδρομή 4+ ωρών (κόστος 4000 ρούπιες) μέσα από χωριά, δάση και ανηφόρες φτάσαμε νωρίς το απόγευμα στην…
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Nallathanniya για μια βραδιά.

Είναι το κοντινότερο χωριό για την ανάβαση του Adams peak, την κορυφή του Αδάμ και ιερή για τους Βουδιστές, Ινδουιστές, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να κάνεις 5000+ σκαλιά και βρίσκεται στα 2243 μετρά υψόμετρο. Το προσκύνημα διαρκεί από Δεκέμβρη και μέχρι Μάρτιο/Απρίλη.


DSC00417.JPG DSC00421.JPG DSC00432.JPG


Το ξενοδοχείο μας ήταν το Singh Bro’s στα 20 ευρώ το δίκλινο, με μεγαλύτερο προτέρημα του το ότι βρίσκετε ακριβώς στην αρχή των σκαλιών. Τα δωμάτια θέλουν βάψιμο και καθάρισμα αλλά οι γλυκύτατοι ιδιοκτήτες μας αποζημίωσαν με το παραπάνω.

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε σύννεφα φαίνονται στον ορίζοντα και λίγη ώρα αργότερα αρχίζει μια χαλαρή βροχή. Βγήκαμε μια βόλτα στο χωριό, εκατοντάδες άνθρωποι παντού. Εξοπλιστήκαμε με αδιάβροχα (επιτέλους, νομίζω ότι ήρθε η ώρα) από τα μαγαζάκια. Φρούτα, αναμνηστικά, σνακ για την ανάβαση… Στην στάση βλέπεις τα πολύχρωμα λεωφορεία να περιμένουν καρτερικά μέχρι να αρχίσουν το επόμενο πολύωρο ταξίδι τους.


DSC00412.JPG DSC00413.JPG DSC00418.JPG DSC00438.JPG DSC00439.JPG DSC00440.JPG DSC00442.JPG


Λάθη στα ταξίδια κάνουμε όλοι θέλω να πιστεύω. Το δικό μας "τραγικό" λάθος ήταν ότι βρεθήκαμε εκεί το Σάββατο με συνέπεια να υπάρχουν τεράστιες ουρές. Μια συνεχής ροή ανθρώπων προς την κορυφή, παιδιά, νεαροί που τραγουδάνε δυνατά, ομάδες Βουδιστών με συνοδεία ψαλμωδιών, κάποιοι αμίλητοι μάλλον μετρούν τα σκαλία. Οι περισσότεροι με παντόφλες, σκουφάκι και μπουφάν! Κάνει κρύο εκεί πάνω, λένε.


Φάγαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας και βυθιστήκαμε σε έναν δύσκολο ύπνο. Η κακή ηχομόνωση των δωμάτιων σε συνδυασμό με τους περαστικούς, μας ξύπναγαν συνεχώς. Λίγα λεπτά (έτσι μου φάνηκε) αργότερα, το ξυπνητήρι χτυπά.

Ξανακοιμήσου, λάθος θα έκανα λέω στην Α… Μπα, η ώρα ήταν 2… Έπρεπε να ξεκινήσουμε για να προλάβουμε την ανατολή του ηλίου. Λες να έχει σύννεφα, λες να βρέχει, οι πρώτες σκέψεις μου.

Βγαίνοντας έξω, μας έκανε εντύπωση η σταθερή ροή του ανθρώπινου ποτάμιου, η βροχή ευτυχώς είχε σταματήσει. Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα! Ακολουθήσαμε τους υπολοίπους, ξανά μαγαζάκια με τρόφιμα και καφέ για τους αγουροξυπνημένους η άυπνους προσκυνητές. Κάπου το μονοπάτι χωρίζει, οι έξυπνοι πάνε αριστερά, οι τουρίστες από δεξιά (μας κάλεσε ένας μονάχος) και αφού μας γράψανε στα βιβλία τους κάναμε μια δωρεά (με πολύ βαριά καρδιά η αλήθεια). Προτιμάμε να δίνουμε χρήματα σε ανθρώπους που φαίνονται ότι τα χρειάζονται πάρα σε κάτι άλλο.



DSC00449.JPG DSC00451.JPG


- Χτυπά την καμπάνα κοροΐδο, (κάτι που κάνουν οι γνώστες στην κορυφή και ανάλογα με το πόσες φορές έχουν ανεβεί εκεί) μου λεει ο ενας με το βλεμμα του :rolleyes: ... Το κάνουμε και συνεχίζουμε την ανηφόρα.

Τεράστια ουρά, κάποιοι σπρώχνουν και άλλοι επιστρέφουν… Κάποιοι εξυπνάκηδες ανεβαίνουν εκτός σκαλιών για να κερδίσουν λίγες θέσεις (ελπίζω να χάσετε πόντους από το κάρμα σας:innocent:). Οι υπόλοιποι (99%) παραμένουν υπομονετικά (ή και όχι) στις θέσεις τους. Φωτισμός σχεδόν παντού.

Από τα πρώτα σκαλιά αρχίζω να ιδρώνω, βγάζω το φούτερ, οι ντόπιοι είναι ντυμένοι σαν να έχει μηδέν βαθμούς (στην πραγματικότητα γύρω στους 13). Προσφορές από λουλούδια και θυμιάματα, πολυκοσμία, φωνές δεν υπάρχουν όμως.

Άντε ένα σκαλί ακόμα… Απομένουν αλλά 2876 :eek: περίπου…


Το πρώτο φως αχνοφαίνεται, όπως και η πρώτη θεά από ψηλά. Η ώρα περνάει και η ανατολή είναι γεγονός. Καταλαβαίνεις το υψόμετρο, οταν βλέπεις την κοιλάδα απο κάτω σου, όμορφη εικόνα.


DSC00460.JPG DSC00462.JPG DSC00463.JPG DSC00472.JPG DSC00473.JPG DSC07415.JPG DSC07414.JPG


Έχουμε ακόμα μπόλικα σκαλιά. Στο τέλος, ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά και με βαριά καρδιά αποφασίσαμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε. Απογοητευμένοι, τουλάχιστον φτάσαμε λίγο πριν την κορυφή. Όμως στα τελευταία 500 σκαλιά περίπου γινόταν το αδιαχώρητο, ίσως έπρεπε να μείνουμε άλλες 2-3 ώρες και για εμάς που είχαμε μεγάλο ταξίδι μπροστά μας, δεν είχε λογική. Η καλύτερη θέα είναι απο εκεί που φτάσαμε λένε στα μπλόγκς που είχα διαβάσει τις προηγούμενες μέρες.
Κάποιοι ξετυλίγουν κλωστές και τις κρεμάνε σε δίαφορα σημεία, σκέφτομαι αυτόματα μια μύγα στο δίχτυ μιας αράχνης!

DSC00475.JPG DSC00476.JPG DSC00480.JPG DSC00481.JPG
DSC07420.JPG



Μάλλον κάτι ήξεραν οι μοναχοί που μας έβαλαν από δεξιά...
… Χτύπα αυτή την καμπάνα, την άλλη δεν θα την δείς :haha: !

Κατεβήκαμε, βλέποντας τους καημένους από την άλλη πλευρά των σκαλιών να παλεύουν με αυτά. Παιδιά, ενήλικες αλλά και υποβαστάζοντες ηλικιωμένοι! Χαρά στο κουράγιο τους! Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο δύσκολο για έναν μέσο υγιή ενήλικα. Στην επόμενη φωτογραφία, η θέα της κορυφής απο χαμηλά.


DSC00483.JPG DSC00484.JPG DSC00486.JPG


Η ώρα έχει πάει 8+, ο ήλιος έχει ξεμυτίσει στο χωριό. Κάνουμε ντούς, παίρνουμε το πρωινό μας και με τουκ τουκ πάμε μέχρι το Hatton.
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Ταξίδι με τραίνο στην χώρα του τσαγιού...

2 ώρες μετά και αποφασισμένοι ότι η μη πλήρης επιτυχία της ανάβασης δεν θα χαλάσει την υπόλοιπη μέρα μας, πάμε στα εκδοτήρια των εισιτήριων του τραίνου.

Αφού η πρώτη θέση είναι με κλιματισμό και η τρίτη σε κακά χαλιά, αποφασίσαμε να πάρουμε την δεύτερη. Θέλαμε το real deal με μια μικρή δόση άνεσης και περιπέτειας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε τότε!

- Θα ήθελα 3 εισιτήρια 2ης θέσης καθήμενων, παρακαλώ.
Κάτι μου λέει, δεν κατάλαβα. Το επαναλαμβάνει...
- Δεν υπάρχουν κύριε, θα βρείτε να καθίσετε οπού μπορείτε μέσα στο τραίνο.

Οκ (θετική σκέψη), πληρώνουμε κάτι ψιλά και περιμένουμε το μεταφορικό μας μέσο για την συνέχεια.
Με μικρή καθυστέρηση ακούγεται το κλασσικό σφύριγμα και παίρνουμε θέση στην αποβάθρα για την μάχη. Θα κάτσουμε το θέλετε, δεν το θέλετε… Υπολογίζαμε χωρίς τον ξενοδόχο...

Τελικά από εκεί δεν μπορείς να κλείσεις θέση, γιατί τα τουριστικά πρακτορεία τα αγοράζουν όλα και τα πωλούν πολλές φορές πάνω από την πραγματική τους αξία.

Οπότε όρθιοι, δεν πειράζει (είπαμε θετική σκέψη). Θέλαμε να κάτσουμε και στα δεξιά για να έχουμε την καλύτερη θεά (όπως προτείνουν όλοι) :lol: !


DSC00498.JPG DSC00499.JPG DSC00502.JPG


Ο κόσμος μπαίνει συνεχώς μέχρι που το τραίνο γέμισε. Αρχικά ήταν υποφερτά, μετά από 2-3 στάσεις το ασφυκτικά (νομίζαμε) γεμάτο τραίνο, παίρνει και άλλους επιβάτες!

Εμφανίζετε ο σταθμάρχης και σπρώχνει μέσα μερικούς ακόμα.
- Εκεί πάνω από την κυρία έχει χώρο, εσείς κύριε ρουφήξτε την κοιλιά σας, χωράει άλλος ένας διπλά σας!

Φανταστείτε τις αποσκευές όλων μας, η μια πάνω από την άλλη στον διάδρομο να φτάνει ψηλά σχεδόν μέχρι το ταβάνι. Σώματα το ένα διπλά στο άλλο. Κάποιος νεαρός είχε κολλήσει τον πισινό του, πάνω μου σαν να μην υπάρχει αύριο (είχα και τα τυχερά μου). Κάθε όρθιος επιβάτης έχει περίπου 28 ολόκληρα εκατοστά για τον εαυτό του, μας κακομαθαίνετε! Την επόμενη φορά 3η θέση, τι λέτε :haha: ;

Μικροπωλητές (αυτοί μας έλειψαν) πατούσαν τα δύστυχα πόδια μας για να βγάλουν τα προς το ζην. Έξω βροχή, πολύ βροχή…

Όμως μην φαντασθείτε ότι δεν είχα και τίποτα να κάνω. Απέκτησα την ειδικότητα “Ο φύλακας της τουαλέτας” καθώς οποίος ήθελε να μπει σε αυτή έπρεπε κυριολεκτικά να βρεθεί πάνω μου! Για να περάσει κάποιος από μπροστά μου, έπρεπε να μπω μέσα για να του δώσω χώρο! Η ευθύνη ήταν μεγάλη και εκτέλεσα το καθήκον μου με αξιοζήλευτη προσήλωση :rolleyes: !


Ζήλεψα απίστευτα αυτούς που είχαν θέση ή έστω που βρισκόντουσαν στην ανοιχτή πόρτα του τραίνου.
Σε κάθε στάση είχαμε και άλλους που προσπαθούσαν να μπούνε. Η θέα είναι αντικειμενικά πολύ όμορφη αλλά είχαμε ζωτικά προβλήματα... Βάλτε βρε και άλλα βαγόνια!


DSC00491.JPG DSC00495.JPG DSC00504.JPG DSC00507.JPG DSC00508.JPG



Στις 2 ώρες είχα εγκαταλείψει τις προσπάθειες και απλά έβαζα όλο το βάρος του σώματος μου στον τοίχο, στις 3 ώρες ήθελα να κλάψω. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε ξυπνήσει πολύ νωρίς και ανέβει σχεδόν 5000 σκαλιά μόλις πρίν απο λίγες ώρες…

Στις 4 ώρες και περίπου 20 λεπτά πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, μας ενημερώνουν για ατύχημα στην γραμμή (…) o_O .
- Πόσο θα διαρκέσει η επισκευή, ρωτάω αφελώς.
- 1,2,3 ώρες μου απαντάει με μεγάλη σιγουρία!
- Μήπως 3,4,5,+ ώρες απαντάω, με αυτόν να μορφάζει και να προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τον επόμενο άσχετο και ανυπόμονο τουρίστα που δεν καταλαβαίνει πως λειτουργούν τα πράγματα εδώ...

Παίρνουμε παραμάσχαλα τα σακίδια μας, κατεβαίνουμε αναθεματίζοντας την τύχη μας και τι βλέπουμε; Βροχή (τι άλλο περιμένατε δηλαδή; ).

Όλοι μας έλεγαν “This is the highlight of your trip in Sri Lanka” (αυτό είναι το αποκορύφωμα του ταξιδιού σας στην Σρι Λάνκα)!! Ναι, φανταστική εμπειρία, όμως να το κάνετε αφού εξασφαλίστε πρώτα μία θέση!


Σε αυτόν τον μικρό και φαινομενικά άδειο σταθμό, ξαφνικά εμφανίζονται δεκάδες τουκ τουκ που μυρίστηκαν ζεστό χρήμα. Λεωφορεία που απαιτούν 500 ρουπίες το άτομο για απόσταση 30 λεπτών, εκεί που δώσαμε 120 για 4 ώρες με τραίνο!!! Με παζάρι κλείνουμε ένα τουκ τουκ, φορτώνουμε τα σακίδια μας και αρχίζει να βρέχει πιο δυνατά… Σε 10 λεπτά η βροχή μετατρέπεται σε καταρράκτη… (σοβαρά τώρα; ) :oops:.

Θυμηθείτε, "δεν βρέχει συνήθως τέτοια εποχή"!

DSC00514.JPG

Φτάσαμε με βρεγμένες (!) αποσκευές, απόγευμα στην…
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Ella Ά μέρος:


Πρόκειται για μια πόλη 45.000 κάτοικων και είναι η περισσότερο αγαπητή της χώρας για τους τουρίστες.
Βρίσκετε σε υψόμετρο 1000 μέτρων και οι συνθήκες για την καλλιέργειά τσαγιού είναι ιδανικές. Φυτείες παντού, όσο βλέπει το μάτι.

Το ξενοδοχείο μας είναι το Pepper Hills Cottages στα 20 ευρώ το δίκλινο με πρωινό. Ανεξάρτητα σπιτάκια τύπου bungalows, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση το ένα από το άλλο δημιουργούν την εντύπωση ότι είσαι μονός! Ο Ν επιτέλους πολύ μακριά από εμάς! :p

Πάπιες, γάτες, σκυλιά μέχρι και μια αγελάδα. Ένας πολύ μεγάλος κήπος, με πιθήκους και πουλιά. Μια πανέμορφη θεά, θα μπορούσα να ρεμβάζω σε αυτόν τον κήπο για μια εβδομάδα χωρίς να βαρεθώ, όμως λόγω προγράμματος μείναμε μόνο 3 νύχτες!

Η αξιαγάπητη ιδιοκτήτρια και η όλη εμπειρία μας άφησε άριστες εντυπώσεις.
Το μέρος σερβίρει φαγητό, μπύρα (ευτυχώς) και δεδομένου ότι βρέχει αποφασίσαμε την παραμονή μας εκεί για το βραδύ.

Ξύπνησα στις 6 το πρωί και έσπευσα να δω την πανέμορφη θέα, με την πρωινή ομίχλη (η φωτογραφία είναι αργότερα)...


DSC07430.JPG


Μετά το πολύ καλό πρωινό, πήραμε λεωφορείο προς την πόλη, αφού πρώτα είχαμε προνοήσει να συμβουλευτούμε την τοπική ΕΜΥ. Ο καιρός προβλεπόταν κάλος οπότε αυτή η μέρα θα περιλάμβανε τα καλύτερα της περιοχής.

Με την βοήθεια του προχείρου χάρτη από το ξενοδοχείο και της εφαρμογής maps.me (για όσους δεν την γνωρίζουν, είναι δωρεάν και φούλ αξιόπιστη) περιπλανηθήκαμε στα αξιοθέατα. Θέλαμε να δούμε πρώτα την πασίγνωστη γέφυρα. Με 30 λεπτά περπάτημα σε δρόμο και άλλο τόσο μέσα από ένα πολύ όμορφο δάσος φτάσαμε.


DSC07452.JPG DSC00550.JPG DSC00555.JPG DSC00592.JPG


Το ωράριο των τραίνων είναι αναρτημένο αλλά εμείς είχαμε χάσει για λίγα λεπτά το συγκεκριμένο. Ο χρόνος περνάει με φωτογραφίες στις ράγες και στην πολύ όμορφη και ιδιαίτερη γέφυρα και κάνοντας βόλτα στην άλλη πλευρά του μικρού τούνελ.


DSC00560.JPG DSC00589.JPG DSC00591.JPG DSC00628.JPG DSC07481.JPG DSC07459.JPG


Πολύς κόσμος που φεύγει, άλλος τόσος που έρχεται για να δει το επόμενο τραίνο. Απο έναν αυτοσχέδιο πάγκο ζητάμε μια καρύδα για να πιούμε, η κυριά την ανοίγει με την ματσέτα και μας την δίνει για να ξεδιψάσουμε. Όταν τελειώσουμε, την παίρνει, την κόβει και αφού κρατήσει την ψίχα, δίνει τα υπολείμματα στους ανεπρόκοπους πιθήκους :cool: που περιμένουν για να τραφούν.


DSC00611.JPG DSC07500.JPG DSC07510.JPG


Ξαφνικά ακούγεται ο ήχος του τραίνου και όλοι τρέχουν. Άλλοι προς τις ράγες και άλλοι μακριά από αυτές. Όλοι όμως βγάζουν φωτογραφίες!



DSC07511.JPG DSC00614.JPG DSC07513.JPG


Μένουμε ακόμα λίγο και στην συνέχεια συνεχίζουμε προς το μονοπάτι για το little Adams peak, την μικρή κορυφή του Αδάμ. Πρόκειται για μια εύκολη πεζοπορία στην οποία υπάρχει και ένα μικρό και πανάκριβο zipline, το οποίο όμως δεν επιλέξαμε.

Τρομερή θέα, ιδιαίτερα το πράσινο της πλάγιας είναι φανταστικό, δυστυχώς δεν μπορεί να το αποδώσει σωστά ο φακός της φωτογραφικής μας μηχανής! Χωρίς να έχω πάει, μου θύμισε φωτογραφίες απο το Περού...


DSC00629.JPG DSC00644.JPG DSC07530.JPG


Κάποιοι επισκέπτες βγάζουν φωτογραφίες ενώ οι λίγοι ατρόμητοι κάθονται σε έναν βράχο με τα ποδιά στο κενό. Ο παγωτατζής περιμένει να πουλήσει την πραμάτεια του.

Τριγύρω πανέμορφες φυτείες τσαγιού με τις εργάτριες να προσπαθούν να μας δείξουν τι κάνουν για να βγάλουν το κατιτίς τους.


DSC07540.JPG DSC00628.JPG


Χυμός, χαλάρωμα, βόλτα στον σταθμό των τραίνων και στην πόλη. Στο τέλος αλλαζουμε και πάλι κάποια χρήματα και επιστρέφουμε στην βάση μας με το σύνηθες μέσο.

Το βραδύ στο ξενοδοχείο έχει τρομερό αέρα, νιώθουμε ότι η στέγη θα ξεκολλήσει κάτι που όντως γίνεται λιγάκι στο εξωτερικό μπάνιο! :shock:
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
538
Likes
2.750
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Ella ΄Β μέρος:


Χωρίς ιδιαίτερο λόγο, σε αυτό το ταξίδι πέρασα αρκετές νύχτες αυπνίας… Ήταν μια από αυτές… Ταλαιπωρημένος, σηκώθηκα από το κρεβάτι και χωρίς να μου προκαλέσει έκπληξη βλέπω ότι βρέχει…:rolleyes-80:

Η μέρα ήταν Δευτέρα και δυστυχώς μάθαμε εκείνη την στιγμή ότι τα εργοστάσια με τσάι υπολειτουργούν, οπότε δεν κάναμε την ξενάγηση που τόσο ήθελε η Α.

Πήγαμε όμως στον καταρράκτη, όπου και αφιερώσαμε 1 ώρα περίπου. Η κίνηση στούς δρόμους είναι μεγάλη, αυτοκίνητα σταματούν την κυκλοφορία, όλοι σπεύδουν να δούν το νερό που έρχεται από ψηλά. Επιτήδειοι τριγυρνούν με "αυθεντικά ψεύτικους" πολύτιμους λίθους τους οποίους πωλούν ποιος ξέρει σε τι τιμή, ψάχνοντας για κορόιδα!


DSC00696.JPG DSC00710.JPG DSC00712.JPG


Προτιμήσαμε τα κόκκινα παλαιοτέρα λεωφορεία τα οποία έχουν χαρακτήρα. Οι ελεγκτές ήταν πολύ φιλικοί σε αντίθεση με τα μοντέρνα μπλε, συχνά συνομιλούσαμε με ντόπιους μέχρι την στάση μας. Ρωτώντας ποιο λεωφορείο να πάρουμε, μας απάντησαν “όποιο ανεβαίνει πάει προς τα εκεί, όποιο κατεβαίνει προς τα εδώ”. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ εύκολο!


DSC00694.JPG


Βρέχει, οπότε δυστυχώς δεν πήγαμε στο ella rock, απλά περιπλανηθήκαμε στο μικρό κέντρο. Όσο σκέφτομαι ότι φεύγοντας από την Ελλάδα, η μητέρα μου είπε “τυχεροί, θα αποφύγετε τις βροχές” οι οποίες ταλαιπωρούσαν την χωρά μας για μήνες…

Η μικρή αυτή πόλη βασίζεται πάρα πολύ στον τουρισμό, όλο το κέντρο αποτελείται από εστιατόρια, καφέ, μπάρ και μίνι μάρκετ. Φυσικά η περιοχή σφύζει απο ζωή, ερπετά, σκυλία, όμορφες πεταλούδες βρίσκονται παντού.

DSC00655.JPG DSC00663.JPG DSC00678.JPG DSC00719.JPG DSC00728.JPG DSC07531.JPG DSC00692.JPG


Μιλάμε με 3 οδηγούς και τελικά κλείνουμε ένα βανάκι για να μας πάει στον επόμενο μας προορισμό.

Πίνοντας μια απογευματινή μπύρα, κάποιος μας χαιρετάει, είναι ο οδηγός από την Kandy (αυτός με το υβριδικό αυτοκίνητο). Αστείο συναίσθημα να σε αναγνωρίζουν μέχρι την άλλη πλευρά του κόσμου! Ναι εγώ είμαι, ο φύλακας της τουαλέτας!

Τα υπέροχα κορμιά μας :lol:, αποζητούν λίγη συμπόνια… Πάμε για ένα μετριότατο μασάζ στο οποίο ένιωσα ότι η κυρία σφουγγάριζε ταυτοχρόνως με το άλλο της χέρι….

Μετά το φαγητό, λέμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Παραγγέλνουμε ένα Arak sour (αλκοολούχο ποτό με βάση το arak) , το οποίο ήταν πολύ ωραίο και θα το αναζητήσουμε ξανά σε όλη την δίαρκεια των διακοπών μας!


DSC00686.JPG


Στην συνέχεια, το παραδοσιακό παζάρεμα και μετά από 8 χλμ το τουκ τουκ μας αφήνει στο ξενοδοχείο για το τελευταίο μας βραδύ (κουνήσου από την θέση σου!) στην Ella :D

Η Α παρατηρεί κάτι που μοιάζει με μεγάλη φωτιά, πιστεύουμε ότι πρόκειται για φώτα ενός χωριού, ίσως μια γιορτή; Τελικά μας είπαν ότι είναι κυνηγοί, οι οποίοι παράνομα βάζουν φωτιές για να εγκλωβίσουν κάποια ζώα :(.

Νυχτερίδες περνάνε δίπλα μας σε απόσταση λίγων εκατοστών τρώγοντας λαίμαργα τα ενοχλητικά κουνούπια!
Φτιάχνουμε τα σακίδια μας, λίγο δίαβασμα και πέφτουμε σε έναν ύπνο χωρίς όνειρα.

Το πρωί εμφανίζεται με μεγάλη καθυστέρηση, ο “αδερφός” του οδηγού :rolleyes: με τον οποίο είχαμε κλείσει για να μας μεταφέρει στον επόμενο τόπο. Σύνηθες φαινόμενο στην Ασία, πιθανότατα θα βρήκε άλλους πελάτες. Αφήνουμε το ξενοδοχείο μας με βαρία καρδία. 7000 ρουπίες και 3 ώρες αργότερα βρισκόμασταν στο…
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.400
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom