BASILISPAP
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Απο εδώ και από εκεί...
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΖηλανδία,Περού,Κιργιστάν
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Sigiriya μέρος Ά
- Sigiriya μέρος ΄Β
- Sigiriya μέρος ΄Γ
- Kandy μέρος Ά
- Kandy μέρος 'B
- Nallathanniya
- Ταξίδι με τραίνο
- Ella μέρος Ά
- Ella μέρος 'B
- Udawalawe
- Sinharaja μέρος 'A
- Sinharaja μέρος 'B
- Tangalle μέρος 'A
- Tangalle μέρος 'B
- Mirissa μέρος 'A
- Mirissa (Galle) μέρος 'B
- Mirissa μέρος 'Γ
- Negombo
- Επίλογος
Ella ΄Β μέρος:
Χωρίς ιδιαίτερο λόγο, σε αυτό το ταξίδι πέρασα αρκετές νύχτες αυπνίας… Ήταν μια από αυτές… Ταλαιπωρημένος, σηκώθηκα από το κρεβάτι και χωρίς να μου προκαλέσει έκπληξη βλέπω ότι βρέχει…

Η μέρα ήταν Δευτέρα και δυστυχώς μάθαμε εκείνη την στιγμή ότι τα εργοστάσια με τσάι υπολειτουργούν, οπότε δεν κάναμε την ξενάγηση που τόσο ήθελε η Α.
Πήγαμε όμως στον καταρράκτη, όπου και αφιερώσαμε 1 ώρα περίπου. Η κίνηση στούς δρόμους είναι μεγάλη, αυτοκίνητα σταματούν την κυκλοφορία, όλοι σπεύδουν να δούν το νερό που έρχεται από ψηλά. Επιτήδειοι τριγυρνούν με "αυθεντικά ψεύτικους" πολύτιμους λίθους τους οποίους πωλούν ποιος ξέρει σε τι τιμή, ψάχνοντας για κορόιδα!

Προτιμήσαμε τα κόκκινα παλαιοτέρα λεωφορεία τα οποία έχουν χαρακτήρα. Οι ελεγκτές ήταν πολύ φιλικοί σε αντίθεση με τα μοντέρνα μπλε, συχνά συνομιλούσαμε με ντόπιους μέχρι την στάση μας. Ρωτώντας ποιο λεωφορείο να πάρουμε, μας απάντησαν “όποιο ανεβαίνει πάει προς τα εκεί, όποιο κατεβαίνει προς τα εδώ”. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ εύκολο!

Βρέχει, οπότε δυστυχώς δεν πήγαμε στο ella rock, απλά περιπλανηθήκαμε στο μικρό κέντρο. Όσο σκέφτομαι ότι φεύγοντας από την Ελλάδα, η μητέρα μου είπε “τυχεροί, θα αποφύγετε τις βροχές” οι οποίες ταλαιπωρούσαν την χωρά μας για μήνες…
Η μικρή αυτή πόλη βασίζεται πάρα πολύ στον τουρισμό, όλο το κέντρο αποτελείται από εστιατόρια, καφέ, μπάρ και μίνι μάρκετ. Φυσικά η περιοχή σφύζει απο ζωή, ερπετά, σκυλία, όμορφες πεταλούδες βρίσκονται παντού.

Μιλάμε με 3 οδηγούς και τελικά κλείνουμε ένα βανάκι για να μας πάει στον επόμενο μας προορισμό.
Πίνοντας μια απογευματινή μπύρα, κάποιος μας χαιρετάει, είναι ο οδηγός από την Kandy (αυτός με το υβριδικό αυτοκίνητο). Αστείο συναίσθημα να σε αναγνωρίζουν μέχρι την άλλη πλευρά του κόσμου! Ναι εγώ είμαι, ο φύλακας της τουαλέτας!
Τα υπέροχα κορμιά μας

Μετά το φαγητό, λέμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Παραγγέλνουμε ένα Arak sour (αλκοολούχο ποτό με βάση το arak) , το οποίο ήταν πολύ ωραίο και θα το αναζητήσουμε ξανά σε όλη την δίαρκεια των διακοπών μας!

Στην συνέχεια, το παραδοσιακό παζάρεμα και μετά από 8 χλμ το τουκ τουκ μας αφήνει στο ξενοδοχείο για το τελευταίο μας βραδύ (κουνήσου από την θέση σου!) στην Ella
Η Α παρατηρεί κάτι που μοιάζει με μεγάλη φωτιά, πιστεύουμε ότι πρόκειται για φώτα ενός χωριού, ίσως μια γιορτή; Τελικά μας είπαν ότι είναι κυνηγοί, οι οποίοι παράνομα βάζουν φωτιές για να εγκλωβίσουν κάποια ζώα
Νυχτερίδες περνάνε δίπλα μας σε απόσταση λίγων εκατοστών τρώγοντας λαίμαργα τα ενοχλητικά κουνούπια!
Φτιάχνουμε τα σακίδια μας, λίγο δίαβασμα και πέφτουμε σε έναν ύπνο χωρίς όνειρα.
Το πρωί εμφανίζεται με μεγάλη καθυστέρηση, ο “αδερφός” του οδηγού