Γαλλία Γερμανία Ελβετία Λουξεμβούργο Στρασβούργο...παντός καιρού και εκδρομές!

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795

Κεφάλαιο 3
Εναλλακτικές προτάσεις:

Βόλτες:

- Με πλοιαράκι:

θα σάς κάνει ωραία βολτούλα, κρατάει 1 ώρα περίπου... περνάει από την Petite France, το Ευρωκοινοβούλιο και με ακουστικά θα πάρετε τις διάφορες πληροφορίες για τα κτίρια που θα βλέπετε... η εικόνα της Petite France από το πλοιαράκι είναι όλα τα λεφτά!!! Ενδείκνυται για όσους έχουν σκοπό να μείνουν λίγες ώρες. Έχει ανοιχτά και κλειστά πλοιαράκια ανάλογα με τον καιρό (το φθινόπωρο και την άνοιξη υπήρχαν και οι 2 επιλογές και πότε έφευγε το ένα, πότε το άλλο).


Τα εισιτήρια τα παίρνετε είτε μέσω Ίντερνετ (δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα τότε) ή από εδώ:
View attachment 131972
Παραθέτω το σχετικό λίνκ εδώ

Υπάρχει και πλοιαράκι-εστιατόριο, αλλά δεν αξίζει γιατί είναι ακριβό (35 ευρώ το άτομο) και ενώ είναι ψιλοκυριλέ με gourmet γεύσεις, σκάνε γκρουπ με σαγιονάρες, βερμούδες, κτλ. και χαλάνε την ατμόσφαιρα... εκτός και αν έπεσα εγώ στην περίπτωση...


- Με ποδήλατο:

Να νοικιάσετε ποδήλατα και να βολτάρετε! Το κέντρο δεν ενδείκνυται γιατί είναι πλακόστρωτο και δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι. Εκτός, όμως, κέντρου υπάρχουν πολλοί ποδηλατόδρομοι.

Προσοχή στα βελάκια που δείχνουν την πορεία, σε κάποιες περιπτώσεις είναι έτσι (τύπου εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών!) :

Φωτογραφία από το Ίντερνετ
View attachment 131973


Μπορεί όμως τα δύο ρεύματα να χωρίζονται από τον δρόμο, σε αυτή την περίπτωση θα δείτε αυτό...

Φωτογραφία από το Ίντερνετ
View attachment 131974
...οπότε αν δε θέλετε να πάτε όπως δείχνει το βελάκι, θα πρέπει να περάσετε απέναντι (μη σκεφτείτε να κάνετε την «πάπια» γιατί και σε κάποια σημεία θα δυσκολευτείτε αν έρθετε αντιμέτωποι με άλλον ποδηλάτη και θα σάς βρίσουν!) :


Ψάχνοντας για τις παραπάνω φωτό στο Ίντερνετ, έπεσε το μάτι μου σ'αυτή που σάς δείχνει πόση ώρα απέχει ο καθεδρικός... καλόοοο...
View attachment 131975

Σ’αυτό το site θα δρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές που μπορείτε να κάνετε, που να τα σταθμεύετε (καλά παντού υπάρχουν «χώροι»), κτλ.

Κατά τη γνώμη μου, πολύ ωραία ήταν στην boulevard de l’avenue... ο δρόμος που πάει στην πανεπιστημιούπολη... ειδικά την άνοιξη που είναι τα δέντρα ανθισμένα, βλέπεις ποδήλατα, rollers και πατίνια!
View attachment 131976

Και δίπλα στο ποτάμι... εξαιρετικά!

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για ενοικίαση ποδηλάτου, εγώ είχα το δικό μου ποδηλατάκι οπότε δεν ξέρω λεπτομέρειες.

- Με ποδαράκια:

Να κάνετε βόλτες, βόλτες, βόλτες! Σημείωσα και δρόμους - στενά στο κέντρο που κατά τη γνώμη μου αξίζει να δείτε... φυσικά δεν είναι μόνο αυτά... θα έλεγα να δείτε πρώτα αυτά και αν σάς μείνει χρόνος, πάτε και σε άλλους δρόμους που σάς "γυαλίζουν". Δεν είναι πολύ σύντομη διαδρομή, νομίζω κανά 2ωράκι (άσχετα με το τι λέει το google maps) εσείς θα χαζεύετε, θα βγάζετε φωτογραφίες, κτλ. Το προτείνω κυρίως για όσους δε διαθέτουν παρά μόνο λίγες ώρες στο Στρασβούργο.


Τι άλλο μπορείτε να κάνετε :

1. Αν έχει καλό καιρό είναι πολύ ωραία να κάνετε πικ - νικ στην Orangerie ή δίπλα στο ποτάμι... μην ξεχάσετε μόνο να μαζέψετε τα σκουπίδια σας!

2. Υπάρχει μουσείο σοκολάτας, εκτός κέντρου. Μπορείτε να κάνετε εικονική περιήγηση εδώ και αποφασίζετε αν σάς ενδιαφέρει.


Λίγο πιο έξω από το Στρασβούργο υπήρχε εργοστάσιο της Fischer το οποίο ήταν επισκέψιμο, απ’ό,τι όμως διάβασα έκλεισε. Αν, ωστόσο, δείτε σε ποτήρι ή μπουκάλι αυτό το logo...

Φωτογραφία από το Ίντερνετ
View attachment 131977
...να θυμάστε πως απεικονίζεται ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου ;)

Υπάρχει και εργοστάσιο της Heineken λίγο πιο έξω, αλλά δε γνωρίζω αν είναι επισκέψιμο.


Ψώνια :

1. Αν πετύχετε εκπτώσεις και έχετε, φυσικά, χρόνο μην αφήσετε τίποτα όρθιο, μπορείτε να βρείτε πάμφθηνα ρούχα!!! Εκτός από τα μαγαζιά και τις Galeries Lafayette στο κέντρο, υπάρχει και το εμπορικό « Place des Halles » κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

2. 1:30 – 2:00 ώρες μακρυά, στο Zweibrücken της Γερμανίας, υπάρχει εκπτωτικό χωριό. Ακόμα έχω 2 τζινάκια diesel που τα είχα αγοράσει 150Ε και τα 2, όταν εδώ είχαν 150+ το ένα... μπορεί βέβαια να μη μού κάνουν πλέον... τα κρατάω ωστόσο για να θυμάμαι τις ένδοξες εκείνες μέρες!!!

Πληροφορίες εδώ

View attachment 131978

View attachment 131979

View attachment 131980



Κάποιες εκδηλώσεις :


Έκθεση κρασιού τον Φεβρουάριο. Θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε κρασιά απ’όλη τη Γαλλία... τυχερούληδες!!! Είναι τέλεια!!! Συνήθως κρατάει κανά 4ήμερο. Κατά την είσοδό σας (τότε ήταν δωρεάν... ελπίζω να έχει παραμείνει), σάς δίνουν ποτηράκι (τότε ήταν γυάλινο, κολονάτο). Πληροφορίες σχετικά με το που και ποιές μέρες ακριβώς εδώ (για το 2016 δεν έχoυν ανακοινωθεί ακόμα οι ακριβείς ημερομηνίες)

View attachment 131981

View attachment 131988

View attachment 131983


Καρναβάλι
Αν τύχει και είστε εκείνες τις ημέρες εκεί και θέλετε να πάρετε «μυρωδιά» απόκρεων. Πληροφορίες εδώ (γενικά αν ψάξετε σ’αυτό το site θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες).


Πάσχα Στο Στρασβούργο υπάρχει ορθόδοξη ελληνική εκκλησία για όσους ενδιαφέρονται. Η λειτουργία γίνεται και στα γαλλικά και στα ελληνικά. Ήταν πολύ κατανυκτικά κατά την περιφορά του επιταφίου στην αυλίτσα της εκκλησίας τη Μ. Παρασκευή. Εξωτερικά δε θυμίζει καθόλου εκκλησία. Βρίσκεται εδώ


Τώρα που μού ήρθαν όλες οι αναμνήσεις στο μυαλό, θυμήθηκα πως ανήμερα το Πάσχα μαζευτήκαμε πάρα πολλoί Έλληνες, φοιτητές και μόνιμοι κάτοικοι (οι συνεννοήσεις έγιναν Μ. Πέμπτη στην εκκλησία), και πήγαμε σ’ένα εστιατόριο στο Achern της Γερμανίας (κανά μισαωράκι από το Στρασβούργο), περάσαμε υπέροχα και ο καιρός σύμμαχος!

Ιδού τα ντοκουμέντα...
View attachment 131984

View attachment 131985

View attachment 131986

Θα έλειπε ο καφές πιστεύετε;;;
View attachment 131990

Στο τέλος κάποιοι έριξαν και 2 στροφές!


Γιορτή της μουσικής 21 Ιουνίου που είναι η μεγαλύτερη ημέρα. Όπως σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έτσι και στο Στρασβούργο γιορτάζεται αυτή η ημέρα! Σε κάθε πλατεία, δρομάκι, γωνία, κοινώς παντού, υπάρχουν μπάντες που παίζουν υπέροχα! Επικρατεί ένα κλίμα γιορτής και ό,τι και να πω είναι λίγο!

Voilà ένα βιντεάκι... το βρήκα στο youtube γιατί τα δικά μου δεν ακούγονται καλά...

Γιορτή της Ευρώπης 9 Μαΐου. Η είσοδος στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι δωρεάν και οργανώνονται διάφορα events. Προσοχή, όμως, γιατί μπορεί να μην είναι ανήμερα, να είναι κάποιες μέρες πριν ή μετά. Δείτε (ακόμα δεν έχει βγει το πρόγραμμα του 2016) εδώ


Aν ενδιαφέρεστε να μάθετε πληροφορίες για άλλες εκδηλώσεις (ή εγώ δεν το πρόσεξα ή είναι μόνο στα γαλλικά)
εδώ

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το office de tourisme στην πλατεία του Καθεδρικού και να ενημερωθείτε σχετικά με το οτιδήποτε!


Επόμενο κεφάλαιο: Προτάσεις γευστικής ικανοποίησης
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.725
Likes
14.866
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
demie, επειδή σκεπτόμαστε με την σύζυγο να πάμε για 2-3 μέρες τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, θα ήθελα να μου έλεγες πότε είναι καλύτερα από τα δύο, αν ο στολισμός είναι ο ίδιος και στις δύο περιόδους και πια περιοχή είναι καλύτερη για διαμονή για να είσαι κοντά στα περισσότερα αξιόλογα μέρη. το ταξίδι θα γίνει από Θεσσαλονίκη και μάλλον βολεύει η πτήση της Aegean για Στουτγάρδη και μετά με τρένο για Στρασβούργο ή μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος??
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Μάκη εμείς πήγαμε από Βασιλεια με Easyjet και μετά τρένο! Ψαξτο λίγο!!!
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Μάκη την τελευταία χρονιά ήμουν στο ενδιάμεσο (28-30/12) και ήταν απίστευτα. Τέτοιο στολισμό δεν έχω ξαναδεί.
Να πάτε οπωσδήποτε.
Θα το ευχαριστηθείτε.
Φωτο έχω στην ταξιδιωτική μου ιστορία
"Έτσι χωρίς πρόγραμμα. RoadTrip από το πρωί των Χριστουγέννων έως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.". Αν θυμάμαι κεφάλαιο 4 "Στρασβούργο".
Είχα μείνει άφωνος.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.725
Likes
14.866
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

makisg

Member
Μηνύματα
4.725
Likes
14.866
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μάκη την τελευταία χρονιά ήμουν στο ενδιάμεσο (28-30/12) και ήταν απίστευτα. Τέτοιο στολισμό δεν έχω ξαναδεί.
Να πάτε οπωσδήποτε.
Θα το ευχαριστηθείτε.
Φωτο έχω στην ταξιδιωτική μου ιστορία
"Έτσι χωρίς πρόγραμμα. RoadTrip από το πρωί των Χριστουγέννων έως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.". Αν θυμάμαι κεφάλαιο 4 "Στρασβούργο".
Είχα μείνει άφωνος.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
βρήκα την ιστορία σου και αύριο θα την διαβάσω στην γυναίκα μου. πιστεύω ότι προτού την τελειώσω θα έχω κλείσει και τα εισιτήρια.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Μάκη σου στέλνω απόσπασμα από το κείμενό μου, για το ξενοδοχείο.
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Θα δεις και φωτογραφίες.
Ήταν υπέροχα παρά τους -8 βαθμούς.

"Το Στρασβούργο ετυμολογικά σημαίνει «η πόλη-σταυροδρόμι», καθώς από την Ρωμαϊκή εποχή ακόμη, υπήρξε κέντρο… διερχομένων. Ως πρωτεύουσα της Αλσατίας, πέρασε έναν σπουδαίο Μεσαίωνα. Τους τελευταίους αιώνες, το διεκδικούσαν συνεχώς η Γερμανία και η Γαλλία. Έτσι το Στρασβούργο ανήκε μία περίοδο στη Γαλλία και μία περίοδο στη Γερμανία, έως το 1944, όπου έκτοτε μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου ανήκει συνεχώς στη Γαλλία και είναι η πρωτεύουσα της Αλσατίας.Σήμερα το Στρασβούργο είναι Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το ξενοδοχείο το οποίο είχα επιλέξει ήταν το Ibis Styles Strasbourg Centre Petite France, επί της οδού Quai De Paris 1, σε ένα όμορφο κτήριο με θέα το κανάλι και την απέναντι εκκλησία (Eglise Saint Jean)."
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom