Γαλλία Γερμανία Ελβετία Λουξεμβούργο Στρασβούργο...παντός καιρού και εκδρομές!

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795

Κεφάλαιο 4
Προτάσεις γευστικής ικανοποίησης

Εστιατόρια:


Το Στρασβούργο φημίζεται για την Αλσατική κουζίνα η οποία έχει επιρροές από τη Γερμανία, οπότε τα περισσότερα πιάτα περιέχουν λουκάνικα. Ένα από τα παραδοσιακά αλσατικά φαγητά είναι η Choucroute (ξινολάχανο με λουκάνικα).

Φωτογραφία από το Ίντερνετ
View attachment 132411


1. Ένα παραδοσιακό Αλσατικό εστιατόριο και καθόλου τουριστικό (τουλάχιστον τότε) είναι το Chez Yvonne (κλικ εδώ). Γενικά η αλσατική κουζίνα δε μ’άρεσε, το συγκεκριμένο όμως εστιατόριο ήταν καλό… προσοχή στο ωράριο!

Εκτός από την αλσατική κουζίνα, θα βρείτε και tarte flambée ή Flammekueche ή χαϊδευτικά flam. Εμφανισιακά μοιάζει με πίτσα, αλλά γευστικά δεν έχει καμία σχέση. Η classique έχει: κρέμα, lardon (είδος αλλαντικού) και κρεμμύδι, υπάρχουν όμως και άλλες όπως π.χ. η gratinée που έχει όλα τα υλικά της κλασικής + τυρί τριμμένο), η forestière ή faurest όπως θα την βρείτε σε κάποια εστιατόρια (π.χ brasseur βλ. παρακάτω) και έχει όλα τα υλικά της κλασικής + μανιτάρια. Αν δε θέλετε κρεμμύδια τούς λέτε να μη σάς βάλουν (εγώ δε συνάντησα πουθενά πρόβλημα). Εκτός από αλμυρές, υπάρχουν και γλυκές.

Η αλήθεια είναι πως όπου και να έφαγα μού άρεσε, αλλά η αδυναμία μου ήταν:

2. Au Brasseur 22, Rue des Veaux. Eίχε (κατά τη γνώμη μου, πάντα) τις καλύτερες tartes flambées και μία φοβερή με μηλο-κανέλα-λικέρ η οποία ερχόταν φλεγόμενη, είχε επίσης και πολύ ωραίες μπύρες χύμα. Εγώ προτιμούσα την "Monaco" (μπύρα με γρεναδίνη). Για όλο το menu και τιμές κάντε κλικ εδώ. Μάζευε κυρίως νεολαία και επειδή δεν είναι σε κεντρικό σημείο, δεν έβλεπες τουρίστες. Τότε είχε 2-3 μεγάλους πάγκους έξω, τώρα απ’οτι είδα από το street view έχουν βάλει τραπεζάκια... δεν είναι τόσο ωραία, αλλά έτσι χωράνε περισσότεροι. Μέσα είναι πολύ μεγάλο και έχει και υπόγειο στο οποίο υπήρχαν πάρα πολλοί πάγκοι στη σειρά (μου θύμιζε λίγο κατασκήνωση!). Το άλλο θετικό ήταν πως είχε (και εξακολουθεί να έχει) συνεχές ωράριο ενώ όλα τα υπόλοιπα έκλειναν κατά τις 14:00 - 14.30. Εκτός αυτού έχει και happy hour τσεκάρετέ το οπωσδήποτε!

Μμμ απ’όσο βλέπω δεν έχει επιλογή για αγγλικά, οπότε θα σάς το μεταφράσω (ισχύει όμως για τώρα, Οκτώβριο του 2015... μην έρθετε μετά από 10 χρόνια και με κυνηγήσετε επειδή μπορεί να έχει αλλάξει!!!):

Έχει happy beer κάθε μέρα 17:00 - 19:00. Επίσης, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και 22:30 – 23:00. Την Κυριακή έχει και 22:00 – 23:00. Όταν ήμουν εγώ ήταν στη μισή τιμή οι μπύρες, αλλά τώρα στο site δε διευκρυνίζει.

Happy flam (δηλ. για tarte flambée) έχει κάθε μέρα 17:00 - 18:30 3 ευρώ η classique, η gratinée, η faurest και η régionale (βλ. παραπάνω).

View attachment 132413

Tarte flambée forestière και μπύρα Μονακό...
View attachment 132414


3. Και στην Petite France, δίπλα στο ποτάμι (Quai de la Bruche), ήταν πολύ ωραία για φαγητό... οι tartes flambées νόστιμες και όταν έχει καλό καιρό δε σού κάνει καρδιά να φύγεις! Κλικ εδώ

View attachment 132415


4. Στην Petite France ωραία... κυρίως σαν τοποθεσία (αν πετύχετε τα τραπέζια δίπλα στα παράθυρα, ή τα λιγοστά στο μπαλκονάκι) είναι το Au pont St Martin. Κλικ εδώ. Έχει και tartes flambées και αλσατικά πιάτα.

Το κτίριο αριστερά...
View attachment 132416

Θέα από το τραπέζι που πετύχαμε...
View attachment 132417

View attachment 132418

5. Για τούς λάτρεις του τυριού:
La Cloche à Fromage Θα βρείτε ποικιλία τυριών σε διάφορες παραλλαγές. Κλικ εδώ

6. Για τούς λάτρεις της πατάτας:
Pommes de Terre et Compagnie Η πατάτα σε όλες τις μορφές της! Κλικ εδώ. Μια φορά είχαμε πάει στις 22:00 και είχε κλείσει η κουζίνα... οπότε προσοχή!


Σοκολάτα ρόφημα - γλυκά

Christian (10 Rue Mercière) στον δρόμο μπροστά απ΄τον καθεδρικό. Σε γαλλικό στυλ, με πάρα πολύ ωραία σοκολάτα ρόφημα, πολλών ειδών και γεύσεων διαφορετικών των συνηθισμένων! Φτιάχνουν και πολύ νόστιμα γλυκάκια. Μπροστά λειτουργεί σαν ζαχαροπλαστείο, προχωρήστε και στα δεξιά σας, θα δείτε ένα διάδρομο που οδηγεί στη σοκολατερί. Έχει και πολύ λίγα τραπεζάκια έξω. Κλικ εδώ


Τσάι

Μια τέλεια τσαγιερί στην πλατεία του καθεδρικού είναι το Αu fond du jardin (6 Rue de la Râpe), αλλάζει ντεκόρ ανάλογα με την εποχή και έχει τεράστια ποικιλία τσαγιού! Κλικ εδώ. Aπό το site και μόνο καταλαβαίνετε το μεράκι των ιδιοκτητών! Διαθέτει μέχρι και την επιλογή να δείτε το ντεκόρ κάθε εποχής... κλικ εδώ (hiver: χειμώνας, printemps - été: άνοιξη - καλοκαίρι, automne: φθινόπωρο).

Εκτός από την τελευταία φωτό, οι υπόλοιπες είναι από το Ίντερνετ
View attachment 132419

View attachment 132420

View attachment 132421


Καφέ - Ποτό

1. Πολύ όμορφα είναι στα καραβάκια Rafiot και Café Atlantico (όχι δε θα σάς πάνε βόλτα, στάσιμα είναι!) τα οποία βρίσκονται στην « Quai des Pêchers » στάση τραμ Gallia, κάποιες φορές οργανώνονται events, οπότε λειτουργούν και σαν κλαμπ, το Atlantico διαθέτει και φαγητό (δεν είχα δοκιμάσει όμως). Rafiot, Café Atlantico

View attachment 132422

View attachment 132423

Μπορείτε να καθίσετε και μέσα τους κρύους μήνες... (Φωτογραφία από το Ίντερνετ)
(Rafiot)
View attachment 132424

Και το καλοκαίρι...
(Café Atlantico)
View attachment 132425

View attachment 132426

(Rafiot)
View attachment 132427 μμμ...για την ακρίβεια η συγκεκριμένη φωτό τραβήχτηκε Απρίλη!!! Όχι δεν έχει πάντα τόοοση ζέστη, απλώς έτυχε τότε... και είχαμε βράσει!

2. Πάρα πολύ ωραία, όταν έχει καλό καιρό, είναι στην Place du marché Gayot. Πρόκειται για μια πλατεία πλακόστρωτη η οποία περιβάλλεται μόνο από κτίρια και πάνω στην οποία βγάζουν τραπέζάκια τα γύρω bars, καθίστε όπου βρείτε και απολαύστε την ηρεμία! Έχει και κάποια εστιατόρια, αλλά δεν είχα δοκιμάσει...

Φωτογραφίες από το Ίντερνετ
View attachment 132428

View attachment 132429

3. Επίσης για καφέ ή ποτό μπορείτε να πάτε στο Café de l’Opéra όταν έχει καλό καιρό και βγάζει τραπεζάκια έξω στην Place Broglie. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε και όπερα!

Φωτογραφία από το Ίντερνετ.
View attachment 132430


4. Παρόμοιο είναι και το Café du théâtre de Strasbourg, βγάζει τραπεζάκια στο πλάι και είναι πολύ όμορφα... τότε... έφτιαχναν και φραπέ!!! Το αφεντικό είχε μείνει για λίγο διάστημα στην Ελλάδα, τού άρεσε ο κρύος καφές και τον υιοθέτησε... δεν ξέρω βέβαια αν εξακολουθεί να φτιάχνει γιατί πάει και πολύς καιρός! Αν, φυσικά, θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε και θέατρο.

View attachment 132431


Σνακ

Για σνακ, να πάτε οπωσδήποτε στην épicerie: φτιάχνει tartines (ψημένο ψωμάκι και από πάνω βάζεις διάφορα υλικά), το αγαπημένο μου ήταν με κατσικίσιο τυρί, μέλι και αμύγδαλα... μπορεί να μην ακούγεται πολύ καλός συνδυασμός, αλλά εμένα μού άρεσε πολύ... και το περιβάλλον σούπερ... παλιό μπακαλικάκι... βέβαια είναι μικρούλι και γίνεται ο κακός χαμός! Κλικ εδώ

Φωτογραφία από το Ίντερνετ
View attachment 132432

[ View attachment 132433


Μπύρα

Επίσης ωραία για μπύρα είναι στους frères Berthom μαζεύει πολύ κόσμο, ειδικά το Σάββατο. Θ'ακούσετε και καμπανάκι για τις τελευταίες παραγγελείες (όπως και στα περισσότερα bars). Κλικ εδώ


Club

Αν έχετε όρεξη για club ή να πιείτε ένα ποτό μετά τις 02.00 που κλείνουν τα bars, να πάτε στο Αviateurs, αυτό, κατά τη γνώμη μου, ήταν το καλύτερο, από κει και πέρα υπάρχει το Passerelle και το Seven.



Επόμενο κεφάλαιο: Κοντινές εκδρομές (εντός Γαλλίας)

 

makisg

Member
Μηνύματα
4.725
Likes
14.864
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
demie, επειδή σκεπτόμαστε με την σύζυγο να πάμε για 2-3 μέρες τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, θα ήθελα να μου έλεγες πότε είναι καλύτερα από τα δύο, αν ο στολισμός είναι ο ίδιος και στις δύο περιόδους και πια περιοχή είναι καλύτερη για διαμονή για να είσαι κοντά στα περισσότερα αξιόλογα μέρη. το ταξίδι θα γίνει από Θεσσαλονίκη και μάλλον βολεύει η πτήση της Aegean για Στουτγάρδη και μετά με τρένο για Στρασβούργο ή μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος??
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Μάκη εμείς πήγαμε από Βασιλεια με Easyjet και μετά τρένο! Ψαξτο λίγο!!!
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Μάκη την τελευταία χρονιά ήμουν στο ενδιάμεσο (28-30/12) και ήταν απίστευτα. Τέτοιο στολισμό δεν έχω ξαναδεί.
Να πάτε οπωσδήποτε.
Θα το ευχαριστηθείτε.
Φωτο έχω στην ταξιδιωτική μου ιστορία
"Έτσι χωρίς πρόγραμμα. RoadTrip από το πρωί των Χριστουγέννων έως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.". Αν θυμάμαι κεφάλαιο 4 "Στρασβούργο".
Είχα μείνει άφωνος.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.725
Likes
14.864
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

makisg

Member
Μηνύματα
4.725
Likes
14.864
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μάκη την τελευταία χρονιά ήμουν στο ενδιάμεσο (28-30/12) και ήταν απίστευτα. Τέτοιο στολισμό δεν έχω ξαναδεί.
Να πάτε οπωσδήποτε.
Θα το ευχαριστηθείτε.
Φωτο έχω στην ταξιδιωτική μου ιστορία
"Έτσι χωρίς πρόγραμμα. RoadTrip από το πρωί των Χριστουγέννων έως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.". Αν θυμάμαι κεφάλαιο 4 "Στρασβούργο".
Είχα μείνει άφωνος.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
βρήκα την ιστορία σου και αύριο θα την διαβάσω στην γυναίκα μου. πιστεύω ότι προτού την τελειώσω θα έχω κλείσει και τα εισιτήρια.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Μάκη σου στέλνω απόσπασμα από το κείμενό μου, για το ξενοδοχείο.
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Θα δεις και φωτογραφίες.
Ήταν υπέροχα παρά τους -8 βαθμούς.

"Το Στρασβούργο ετυμολογικά σημαίνει «η πόλη-σταυροδρόμι», καθώς από την Ρωμαϊκή εποχή ακόμη, υπήρξε κέντρο… διερχομένων. Ως πρωτεύουσα της Αλσατίας, πέρασε έναν σπουδαίο Μεσαίωνα. Τους τελευταίους αιώνες, το διεκδικούσαν συνεχώς η Γερμανία και η Γαλλία. Έτσι το Στρασβούργο ανήκε μία περίοδο στη Γαλλία και μία περίοδο στη Γερμανία, έως το 1944, όπου έκτοτε μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου ανήκει συνεχώς στη Γαλλία και είναι η πρωτεύουσα της Αλσατίας.Σήμερα το Στρασβούργο είναι Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το ξενοδοχείο το οποίο είχα επιλέξει ήταν το Ibis Styles Strasbourg Centre Petite France, επί της οδού Quai De Paris 1, σε ένα όμορφο κτήριο με θέα το κανάλι και την απέναντι εκκλησία (Eglise Saint Jean)."
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.841
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom