Γαλλία Γερμανία Ελβετία Λουξεμβούργο Στρασβούργο...παντός καιρού και εκδρομές!

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Έκανα βλακεία από πάνω με την Παράθεση και την Απάντηση. :oops:
Μήπως έχει κανείς να μου προτείνει και κανένα b&b ή διαμέρισμα στο Στρασβούργο;
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστώ πολύ @makisg . Τελικά κλείσαμε για Μόναχο γιατί για Στρασβούργο την περίοδο που θέλαμε τα ξενοδοχεία είχαν μικρή διαθεσιμότητα και ήταν αρκετά τσιμπημένα. Οπότε θα κάνω τις ερωτήσεις μου σε άλλο θέμα.;)
Καλά να περάσετε τα Χριστούγεννα, θα είναι σίγουρα τέλεια η ατμόσφαιρα.:)
 

psyhas

Member
Μηνύματα
51
Likes
69
Καλησπερα και παλι!
Πηγα,ειδα και απηλθα λοιπον..Περασαμε πολυ ομορφα,ειχε σε γενικες γραμμες και καλο καιρο και το ευχαριστηθηκαμε αρκετα. Βεβαια λογω κουρασης απο τα χιλιομετρα,δεν μπορεσαμε να δουμε ολα οσα ειχαμε σχεδιασει,αλλα οσα ειδαμε ηταν μαγευτικα.
Δεσμευομαι να ανεβασω καποια στιγμη και φωτο.Ετσι καποιες γενικες παρατηρησεις:
1.Το Στρασβουργο ειναι πανεμορφο,πραγματικα απο τις πολεις που θα ηθελα να ζησω. Αν και εχει πολλους τουριστες,και φανταζομαι οτι προς τα Χριστουγεννα θα γινεται χαμος,δεν μου κακοφαινοταν αλλα ενιωθα οτι υπηρχε ενας σεβασμος και μια συμμετοχη στην ολη ατμοσφαιρα της πολης. Ακομα και οι μαγαζατορες μου φανηκαν πιο συμπαθητικοι απο αλλες πολεις,ακομα κι αν προσπαθουσαμε να συνεννοηθουμε με τα σκουριασμενα γαλλικα μας (αν και οι περισσοτεροι μιλανε και αγγλικα). Στα θετικα οτι εχει αρκετους φοιτητες(η 2η πιο μεγαλη φοιτητικη κοινοτητα στην Γαλλια οπως εμαθα) που δινουν τον δικο τους ζωντανο τονο στην πολη
2.Απο τα ..γυρω μου αρεσε αρκετα το Riquewihr, λιγο το Κολμαρ (ισως μου ειχαν δημιουργηθει αρκετες προσδοκιες, ενω υπηρχε κι ενα θεμα με κατι παρακαμψεις του δρομου προς το κεντρο που λιγο μας αποπροσανατολισαν), αδιαφορο το Ribeuville, αλλα αυτο μας ενθουσιασε ηταν φυσικα το Eguisheim (παροτι ηταν τιγκα στον κοσμο και ηταν μικρουτσικο,πραγματικα ηταν κουκλιστικο)
3.Μεγαλη αποκαλυψη ηταν το Φραιμπουργκ,που μετανοιωσα οτι δεν του εδωσα περισσοτερο χρονο τελικα. Με εναν απο τους πιο εντυπωσιακους καθεδρικους και μια πολυ ζεστη ατμοσφαιρα,μας αρεσε παρα πολυ.Ανεβηκαμε και σε εναν λοφισκο σχετικα κοντα στο κεντρο,οπου πετυχαμε μια υπεροχη θεα της πολης στο σουρουπο της..
Λογω δουλειας,θα συνεχισω αλλη φορα με τις εντυπωσεις...
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Κεφάλαιο 7
Κόστος ζωής

Για να’μαι ειλικρινής δε θα έγραφα αυτό το κεφάλαιο μιας κ ο,τι γράψω αφορά τα έτη 2005-2007 κ δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τώρα, απλώς επειδή μού το ζητήσατε κ με προσωπικά μηνύματα, δε θα σάς χαλάσω το χατίρι! Για πιο πρόσφατες πληροφορίες γκουγκλάρετε “cost of living in Strasbourg” κ θα πάρετε μια ιδέα!

Ας ξεκινήσουμε από το ενοίκιο. Έμενα σε διαμέρισμα 25τμ στο κέντρο του Στρασβούργου κ πιο συγκεκριμένα πίσω από την place Broglie κ έκανε 480€ μαζί με τα κοινόχρηστα κ το νερό (είχα πάντα ζεστό νερό). Έπαιρνα επίδομα από το γαλλικό Κράτος 150€ (απ’όσους ήξερα, όλοι έπαιρναν κ ανάλογα από τα τμ κ κάποια άλλα κριτήρια καθοριζόταν το ποσό), οπότε πλήρωνα 330€.

Το πανεπιστήμιό μου ήταν κρατικό οπότε πλήρωνα 200€ το χρόνο.

Στο super market τα φρούτα κ τα λαχανικά ήταν πιο ακριβά από Ελλάδα, αλλά γενικά έβρισκες κ προσφορές. Κάποιοι Γάλλοι που γνώριζα κ είχαν αυτοκίνητο πήγαιναν στη Γερμανία για ψώνια. Έκαναν κανά 10λεπτο κ ακόμα κ με την βενζίνη που έκαιγαν, τούς ερχόταν πιο φθηνά (γέμιζαν 2 καρότσια). Εγώ είχα πάει με το τραμ στο Kehl (όχι σε σούπερ μάρκετ) κ σε κάποια μαγαζιά είχα βρει πολύ φθηνά πράγματα.

Όσο για τις εξόδους: η μπύρα σε ποτήρι ήταν αρκετά φθηνή όμως κλασικά όταν την τελείωνες ή έπρεπε να φύγεις ή να παραγγείλλεις κ άλλη. Για φαγητό, συνήθως πηγαίναμε για tarte flambée ή για Doner. Το αλσατικό φαγητό το οποίο είναι σαφώς πιο ακριβό, δεν το τιμούσαμε πολύ (δε μάς πολυάρεσε κιόλας).

Το τραμ ήταν ακριβό σε σχέση με Ελλάδα....κόστιζε 2,30 ανεξαρτήτως αποστάσεως. Υπήρχε όμως κ μηνιαία κάρτα. Το τρένο το υπεραστικό για κάτω των 25 ετών είχε μεγάλη έκπτωση οπότε τα ταξιδάκια γινόντουσαν χωρίς σκέψη!


Αντί επιλόγου

Το Στρασβούργο είναι μια φανταστική πόλη κ όποτε πάτε, ό,τι κ αν κάνετε είμαι σίγουρη πως θα σάς αρέσει! :xalara::clap:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή όσα γράφω αφορούν τα μακρινα έτη 2005-2007 κ από τότε έχουν αλλάξει πολλά (πχ εισιτήρια τραμ), διασταυρώστε τις πληροφορίες που δίνω πριν πάτε!:rolleyes-80:

Κ όσοι πήγατε πρόσφατα, δώστε όσες πληροφορίες μπορείτε, θέλουμε update!!!! Μακάρι... ελπίζω... εύχομαι να ξαναπάω κ να σάς κάνω εγώ το update... μέχρι τότε (που δεν το κόβω να γίνεται σύντομα)... βασίζομαι σε σας!!!!

Σάς ευχαριστώ πολύ όλους που διαβάσατε την ιστορία μου κ ελπίζω να σάς έκανα να το συμπεριλάβετε στην ταξιδιωτική σας λίστα!!!! :innocent:
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
εμείς ευχαριστούμε πολύ για όλες τις πληροφορίες που μας έδωσες. τα Χριστούγεννα θα είμαι εκεί και πιστεύω να απολαύσω την εορταστική ατμόσφαιρα.
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
τα Χριστούγεννα θα είμαι εκεί και πιστεύω να απολαύσω την εορταστική ατμόσφαιρα.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Όσα χρόνια κ να περάσουν είναι βέβαιο πως η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δε θ'αλλάξει ποτέ!!! Καλά να περάσετε κ περιμένουμε ιστορία...απ'αυτές τις ωραίες που συνηθίζεις κ γράφεις!!!
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384


@makisg θα δεις μια τέτοια εικόνα και θα πιείς και ένα ζεστό κρασί που σίγουρα θα σερβίρουν εκεί για το κρύο...

Επίσης αξίζει αν κάποιος έχει την ευκαιρία χριστουγεννιάτικα να κάνει μια βόλτα απο τα Αλσατικά χωριά στο δρόμο του κρασιού αλλά και τις άλλες εποχές...
Είναι μοναδικά... Καλά να περάσεις..
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές σας. στα Αλσατικά χωριά έχω κάνει τουρ πριν μερικά χρόνια Άνοιξη και ήταν πανέμορφα. τώρα το ταξίδι θα είναι μόνο για την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Στρασβούργου γιατί θα είναι μόνο για τρεις μέρες.
το μόνο ενδεχόμενο είναι να επισκεφτώ την Χαϊδελβέργη στην επιστροφή για την αναχώρηση από Φραγκφούρτη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.745
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom