Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Έχω συγκλονιστεί με το δράμα της 26χρονης Κρητικοπούλας που έβαζε κολώνια και δεν μπορούσε να τη μυρίσει. Είναι πολύ ύπουλος ο κορώνα τελικά.

https://www.protothema.gr/greece/ar...ni-kritikopoula-pou-vrethike-thetiki-ston-io/«Ημουν έξω για φαγητό και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν είχα γεύση. Την επόμενη ημέρα διαπίστωσα ότι δεν είχα ούτε όσφρηση. Πήγα να βάλω κολόνια και δε μύριζα τίποτα, έλουζα τα μαλλιά μου και δεν ένιωθα μυρωδιά», λέει συγκλονισμένη η 26χρονη.

Την επόμενη ημέρα, τρώγοντας σοκολάτα, διαπίστωσε ότι... είτε έτρωγε σοκολάτα είτε βραστή πατάτα... ένα και το αυτό!
 

poised

Member
Μηνύματα
875
Likes
6.501
Υ.Γ για όσους δεν τον ξερουν..ειναι ψυχιατρος
Που σημαίνει πως η άποψή του για τον ιό έχει την ίδια αξία όπως ενός οδοντίατρου, κτηνίατρου ή και κάθε άλλου άσχετου με το θέμα. Αλλά αυτά που λέει για τα εμβόλια δείχνουν άποψη ανίδεου. Κρίμα.

ΥΓ. Νόμιζα ότι οι μόνοι που διαιρούν το έτος με 360 ημέρες για να βρουν ακριβές νούμερο από ένα ετήσιο είναι οι τράπεζες και αυτό τους το κόψανε ως απατεωνιά :)
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
οι φωνές πληθαίνουν εκτός αν "τους σωπάσει "κι αυτούς κάποιος...οπως στον καρδιολόγο (το είχα ποστάρει και χθες..
Ζούμε λίγο πριν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για όσους ζουν στο χαρωπό κόσμο της καραντίνας τους και της συμπλήρωσης εξοδόχαρτων για να πάνε βόλτα το σκύλο. Υπό αυτές τις συνθήκες οι αντίθετες απόψεις είτε δεν προβάλλονται, είτε φιμώνονται είτε δε διατυπώνονται από φόβο. Ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ για να πείσουν τον κόσμο να κάτσει μέσα στο σπίτι διογκώνοντας την απουσία όσφρησης και γεύσης, τα δέκατα και τη μικρή κόπωση σαν τρομερά συμπτώματα τα οποία δεν τα έχουμε νιώσει ποτέ στο οποιοδήποτε κρύωμα και ίωση που περνάμε περίπου όλοι κάθε χρόνο. Και μόνο αυτό, η υπερβολή στα ρεπορτάζ για τις συνέπειες του κορώνα, έχει αρχίσει να δείχνει ότι κάτι βρωμάει πολύ άσχημα σ' αυτή την κατάσταση (και δε μιλάω για την κολώνια της Κρητικοπούλας). Ο λογαριασμός όπως πάντα θα έρθει στο τέλος υπό το περιτύλιγμα των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που δημιούργησε ο ιός ώστε να μην μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Που σημαίνει πως η άποψή του για τον ιό έχει την ίδια αξία όπως ενός οδοντίατρου, κτηνίατρου ή και κάθε άλλου άσχετου με το θέμα. Αλλά αυτά που λέει για τα εμβόλια δείχνουν άποψη ανίδεου. Κρίμα.

ΥΓ. Νόμιζα ότι οι μόνοι που διαιρούν το έτος με 360 ημέρες για να βρουν ακριβές νούμερο από ένα ετήσιο είναι οι τράπεζες και αυτό τους το κόψανε ως απατεωνιά :)
Ειναι γιατρός,δικαιούται να έχει άποψη,εδώ έχει ο κάθε ενας που δεν έχει καμία σχέση με το χώρο της υγείας,
και άμα εξισώνεις τους κτηνιάτρους με τους γιατρούς τι να πω,,ασε δε θα πω τιποτε μην καθομαι και αναλώνομαι στην ανάλυση χρόνων σπουδών ...αγροτικού,...καθηκόντων και παροχών υγείας στο στρατό.. εργασίας ώς γενικός γιατρός στην αναμονή για ειδικότητα και ειδικότητας ...θα χαθώ στο μέτρημα
 
Last edited:

viktoria

Member
Μηνύματα
168
Likes
436
Ζούμε λίγο πριν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για όσους ζουν στο χαρωπό κόσμο της καραντίνας τους και της συμπλήρωσης εξοδόχαρτων για να πάνε βόλτα το σκύλο. Υπό αυτές τις συνθήκες οι αντίθετες απόψεις είτε δεν προβάλλονται, είτε φιμώνονται είτε δε διατυπώνονται από φόβο. Ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ για να πείσουν τον κόσμο να κάτσει μέσα στο σπίτι διογκώνοντας την απουσία όσφρησης και γεύσης, τα δέκατα και τη μικρή κόπωση σαν τρομερά συμπτώματα τα οποία δεν τα έχουμε νιώσει ποτέ στο οποιοδήποτε κρύωμα και ίωση που περνάμε περίπου όλοι κάθε χρόνο. Και μόνο αυτό, η υπερβολή στα ρεπορτάζ για τις συνέπειες του κορώνα, έχει αρχίσει να δείχνει ότι κάτι βρωμάει πολύ άσχημα σ' αυτή την κατάσταση (και δε μιλάω για την κολώνια της Κρητικοπούλας). Ο λογαριασμός όπως πάντα θα έρθει στο τέλος.
Εσυ τα λεγες και πεσαν να σε φανε!τοση Δημοκρατια!
 

poised

Member
Μηνύματα
875
Likes
6.501
Λες ότι είναι... ψυχίατρος. Σε πάω στοίχημα ότι μάλλον δεν ξέρει να εξηγήσει ούτε τι είναι πρωτείνη, πόσο μάλλον αντίσωμα, κάτι που ένας κτηνίατρος μάλλον μπορεί. Επίσης η άποψή του για τα εμβόλια είναι τόσο αντιεπιστημονική που για εμένα ακυρώνει ότι λέει.

Δικαίωμα έχει ο καθένας να λέει την άποψή του αλλά και το ίδιο δικαίωμα έχει ο καθένας να την κρίνει.

Αλλά η άποψη ενός μη ειδικού σε ένα ειδικό θέμα δεν έχει ιδιαίτερη (ή και καμία) αξία. Όπως και η άποψη ενός ειδικού όταν έρχεται ενάντια στην άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ειδικών και δεν υποστηρίζεται από πολύ καλά δεδομένα.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εσυ τα λεγες και πεσαν να σε φανε!τοση Δημοκρατια!
Από τα πραγματικά συγκλονιστικά ρεπορτάζ ανθρώπων που πάλεψαν με τον ιό ειδικά στην Ιταλία, έχουμε φτάσει τις τελευταίες μέρες σε ρεπορτάζ που προσπαθούν απλά να τρομοκρατήσουν ειδικά το νεότερο πληθυσμό λέγοντας τους ότι και εσύ μπορεί να κολλήσεις. Το οποίο το καταλαβαίνω και πρέπει να τονιστεί αλλά όταν διαβάζω στρατιωτικού τύπου προπαγανδιστικά ρεπορτάζ για 26χρονες που δε μύριζαν κολώνια και σοκολάτα και είχαν μερικές μέρες δέκατα και λόγω αυτών των συμπτωμάτων του ιού έχουν συγκλονιστεί, τότε καταλαβαίνω ότι όλο αυτό είναι πολιτικά κατευθυνόμενο.
 

poised

Member
Μηνύματα
875
Likes
6.501
Κάποια στιγμή πριν πολλά χρόνια, έκανε ένα σεισμό στην κεντρική Αγγλία. Μη νομίζετε, 3 κάτι ρίχτερ αν θυμάμαι. Σα να βαράει κάποιος δυνατά τη πόρτα και να τραντάζεται το σπίτι (που έτσι όπως είναι σάπια τα σπίτια στην Αγγλία καταλαβαίνουν όσοι ξέρουν τι λέω). Στις ειδήσεις λοιπόν είχε συνεντεύξεις από "σοκαρισμένους" κατοίκους που λέγανε ότι πρώτα άκουσαν μια βοή και μετά ένα θόρυβο και μετά έτρεμε η γης. Οι Έλληνες γελάγαμε "που να δείτε κάνα 5ράκι".

Το ίδιο γέλαγε μία Ρωσίδα όταν κλείσαμε την Αθήνα με τα χιόνια το 2003 αν θυμάμαι καλά. Ίσα που το έστρωσε και κλείσανε τα σχολεία, κάθε κακομοίρης έκανε πατινάζ και έσκαγε με το αμάξι όπου έβρισκε και οι "δημοσιογράφοι" κάνανε ρεπορτάζ από την "Λαπωνία" Παγκρατίου.

Η ψυχολογία (μου εξηγούσαν πρόσφατα, δεν είμαι ειδικός) εξηγεί ότι σε καταστάσεις φόβου και πρωτόγνωρων καταστάσεων αντιδρούμε πρωτόγονα γιατί έτσι είμαστε "προγραμματισμένοι".

Τα κανάλια θα πουλήσουν αυτό που προκαλεί πρωτόγονα συναισθήματα γιατί αυτό κάνει τον κόσμο να κολλήσει στις οθόνες. Το ίδιο γίνεται με κάθε φόνο, ίντριγκα και αστυνομική επιχείρηση. Δεν είναι κάτι καινούριο και όσο και να το γνωρίζουμε είναι σχεδόν "απ-άνθρωπο" να αντισταθούμε (ποιητικά το λέω). Με αυτά δύσκολα διαφωνεί κανείς.

Όμως με το να λες το προφανές (ότι τα κανάλια τρομοκρατούν) δε σημαίνει ότι δεν ισχύουν τα υπόλοιπα για τον ιό. Οι επιστήμονες σε γενικές γραμμές - χωρίς να είμαι ειδικός - και απ' όσο μπόρεσα - ατομικά - να παρακολουθήσω από τα abstract των δημοσιεύσεων όταν κάποια στιγμή πριν μερικές μέρες αφιέρωσα ένα απόγευμα σε αυτό, κατάλαβα ότι συμφωνούν ότι ακολουθούμε την σωστή γραμμή και πρέπει να πάρουμε μέτρα τώρα, παρά να το μετανιώσουμε μετά.

Άρθρα γνώμης μπορούν να υπάρχουν αλλά δεν έχουν την ίδια αξία με το να βάζεις την υπογραφή σου σε ένα επιστημονικό κείμενο. Όποιος έχει γράψει paper (σοβαρό) ξέρει τι ζόρι είναι να το "δέσεις" (όχι ότι δε περνάνε απαρατήρητες λαθροχειρίες αλλά τώρα ειδικά τα βλέπουν πολλά μάτια είναι δύσκολο).

Όταν λοιπόν διαβάζω ένα κείμενο σε ένα προσωπικό blog ή στο facebook το οποίο λέει μπούρδες σε ένα τμήμα του ή/και υποστηρίζει χωρίς επιχειρήματα κάτι πολύ τραβηγμένο (που όμως αν είσαι συγκεκριμένης ιδεολογίας το δέχεσαι αμάσητο) και είναι γραμμένο συναισθηματικά, τείνω να απορρίπτω αμέσως την πηγή του, όσο αυθεντία και αν είναι. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι.

Κατά τα άλλα, αυθεντία δεν είμαι σε τίποτα, ούτε θέλω να είμαι. Διατηρώ το δικαίωμά μου στην κρίση όπως όλοι. Και άμα διαβάζω @@ριες θα τις ονομάζω έτσι. Το ίδιο δικαίωμα έχει και κάθε άλλος στις δικές μου απόψεις.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.377
Likes
14.282
Για χάρη της συζήτησης ας παραδεχθούμε ότι όλα είναι πολιτικά κατευθυνόμενα και οργανωμένα.Πείτε μας λοιπόν τα κίνητρα όλων των κρατών/κυβερνήσεων που παίρνουν τα μέτρα/απαγορεύσεις και δημιουργούν προβλήματα στις οικονομίες τους.Γιατί είναι δεδομένο ότι οι οικονομίες θα επηρεαστούν αρνητικά και θα χρειασθούν μετά μεγάλα κεφάλαια σε ενισχύσεις,επιχορηγήσεις για ανθρώπους και επιχειρήσεις.Γιατί δεν κάνουν το απλό που λέτε και να αφήσουν τον κόσμο χωρίς μέτρα;Το μοναδικό κίνητρο που λέτε είναι ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών;Κάτι άλλο υπάρχει;
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
θα κανω τον δικηγορο του διαβολου κ θα απαντησω
για να ελεγχουν τις μαζες
για να μας κλεισουν ολους σπιτια κ η απαγορευση να συνεχισει να υπαρχει εις το απειρο
για να πουληοσυν δισ. εμβολια
για να μας βαλουν το τσιπακι του διαβολου με το εμβολιο
και μπορω να δωσω αλλες 100 απαντησεις

η αποψη μου ειναι απλα οτι οι κυβερνησεις παιρνουνε τα μετρα γιατι απλα φοβουνται...
γιατι αν δεν παρεις κανενα μετρο κ ξαφνικα βρεθεις με 700 νεκρους την ημερα θα σε φανε...θα πεσει η Χ κυβερνηση
αν ομως βγεις κ πεις > ναι τελικα δεν ηταν τοσο ασχημα, ναι πηραμε τα μετρα κ τη γλυτωσαμε κλπ δεν θα σου πει κανενας τιποτα
το πολ.κοστος θα ειναι πολυ μικροτερο σε σχεση με χιλιαδες νεκρους κ εικονες οπως στην Ιταλια
φαντασου στην Ελλαδα να πει η Χ κυβερνση οτι ελεγε στην αρχη ο Μπορις κ τελικα να γινει της Ιταλιας....
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom