Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.289
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σήμερα το πρωί σε κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, μαζεμένοι οι γέροι να συζητούν σε πηγαδάκια και να κάθονται στα παγκάκια. Αντίθετα οι νέοι ήταν 2-3 που προχωρούσαν π.χ. μπορεί να πήγαιναν σε τράπεζα, ούτε ένα πηγαδάκι από νέους.

Έκλεισε όλη η Ελλάδα, κατέρρευσε όλη η οικονομία για 90 νεκρούς.
Αλλος πλανητης φαινεται το sun city. Εγω μονο νεους βλεπω σε πηγαδακια. Τους ατρωτους των 16-18 ετων. Ο παππους θα την πληρωσει ομως....
Απο τη χθεσινη βολτα-αθληση μου...
20200409_152844.jpg
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.418
Όλοι οι νοήμονες θα συμφωνήσουν .. απλά απ οτι καταλαβαίνω θα γίνει μια διαβούλευση και ξανά ο Μητσοτάκης, αφού δεν θέλουν να πάρουν σωστές αποφάσεις οι Μητροπολίτες, θα πει κλειστές οι εκκλησίες ... έτσι θέλω να πιστεύω γιατί κανείς δεν θέλει να σπάσει αυγά και στο τέλος πάμε στην κεφαλή του κράτους να πάρει απόφαση... κρίμα πάντως..
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Όλοι οι νοήμονες θα συμφωνήσουν .. απλά απ οτι καταλαβαίνω θα γίνει μια διαβούλευση και ξανά ο Μητσοτάκης, αφού δεν θέλουν να πάρουν σωστές αποφάσεις οι Μητροπολίτες, θα πει κλειστές οι εκκλησίες ... έτσι θέλω να πιστεύω γιατί κανείς δεν θέλει να σπάσει αυγά και στο τέλος πάμε στην κεφαλή του κράτους να πάρει απόφαση... κρίμα πάντως..
Το προβλημα αυτο ειναι ομως. Δεν εχει θεμα να σπασει αυγα στο να κλεισει τα μαγαζια και τις επιχειρησεις, αλλα εχει θεμα να σπασει αυγα στο να κλεισει τις εκκλησιες. Σε χωρα που θελει να λεγεται Δυση το 2020.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.012
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Επαναλαμβανω: ασχετα αν πιστευει καποιος η οχι πρεπει να σεβεται αυτους που πιστευουν. Η εξισωση με σουβλακια, καφεδες κ αναψυχη ειναι προβοκατορικη. Να ξεθυμανεις αλλου, κουραζω με το κουμπι αναφορας συνεχως. Υπαρχουν σε σκρουτζομαγαζα σακοι του μποξ.
Και η αναγκη για καφε και ταβλι μια χαρα σεβαστη ειναι, φτιαξε και συ εικονοστασι σπιτι σου αν ειναι να το παμε ετσι!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όπως είπε σωστά κάποιος/α πριν μερικές μέρες, ηλικιωμένοι μας κυβερνάνε, αποφάσεις υπέρ των ηλικιωμένων θα βγάζουν. Κυνηγάνε τα λεγόμενα πηγαδάκια των νέων, όταν είναι ολοφάνερο αν βγεις έξω καθημερινή πρωί ότι τα τρία τέταρτα του κόσμου είναι ηλικιωμένοι που θα έπρεπε να βρίσκονται σπίτι τους αν σέβονταν τον ευατό τους.

Η σύνταξη να κατατίθεται και να κόψουν το κεφάλι τους οι μαθητές που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες, οι φοιτητές που θέλουν να πάρουν πτυχίο, οι νέοι άνεργοι, οι νέοι που απολύθηκαν, οι οικογενειάρχες που ζουν με το επίδομα των 800.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.418
Η Ελλάδα καλώς ή κακώς ειναι σαν ενα πουλόβερ που το έχεις πλέξει με 2 κλωστές .. η μια ειναι η εκκλησία και η άλλη το κράτος .. ποιος θα ξηλώσει μόνο τη μια κλωστή και πότε, χωρις να πάθει τιποτε το πουλόβερ άγνωστο ... μόνο όταν η μια κλωστή, η εκκλησία εν προκειμένω, ξεθωριάσει ή μικρύνει πολύ..
 
Last edited:
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Οι εκκλησίες αποφασίσανε μονές τους να είναι ανοιχτές 11-1 κάθε μέρα τη μεγάλη εβδομάδα και 1-5 την μεγάλη Παρασκευή και η κυβέρνηση (Πέτσας πριν λίγο) αντί να τους κλείσει όπως έχει κάνει με μαγαζιά, καφέ, σινεμά, κομμωτήρια κλπ το...σκέφτεται και θα...συνεννοηθει με την σύνοδο των παπάδων !!

Διότι στη χώρα της φαιδροτητας η έγνοια του κράτους είναι πως να μη δυσαρεστήσει τους θρησκους, και το δικαίωμα να πάνε να...προσευχηθούμε είναι πιο σημαντικό απ' το δικαίωμα της εργασίας και της διασκέδασης !
συμφωνώ απόλυτα με Samion

Οι εκκλησίες εισηγήθηκαν(και έγινε αποδεκτό? )να είναι ανοιχτές ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ,εισηγήθηκαν να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις ακολουθίες της μεγαλης εβδομάδος ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ,με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων σύμφωνα με τους κανόνες,ενας ιερέας,ενας ιεροψάλτης κλπ και στη συνέχεια 2ΩΡΕς ΜΕΤΑ την λειτουργία περίπου να είναι ανοιχτές για ατομική προσευχή ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο ο κόσμος να μαζευτεί έστω και έξω απο την εκκλησία την ώρα της λειτουργίας
.Οι πιστοί-θρησκευόμενοι(οπως θες πέσ το)άνθρωποι που ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ να παρακολουθησουν τα τεκτενόμενα αυτής της θρησκευτικής περιόδου ΚΑΙ αυτοί περιορίζονται,
δεν είναι όπως τα λές...ΚΑΙ αυτοί λοιπόν ήδη μέχρι τώρα έχουν χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στις λειτουργίες και εξακολουθούν και το χάνουν κι αυτοί δηλαδή στερούνται όπως στερείσαι εσύ και όλοι μας την απόλαυση του καφέ κλπ .και όπως πολλά καφέ αλυσίδες καφέ αρτοποιείων εξακολουθούν και λειτουργούν ..παίρνεις τον καφέ και την τυρόπιττα στο χέρι και περπατάς η κάθεσαι σενα παγκάκι(κουτσουρεμένη απόλαυση)έτσι το ίδιο κουτσουρεμένη απόλαυση ικανοποίηση για τον θρησκευόμενο να μπεί απλα΄στην εκκλησία ΧΩΡΙς ΝΑ μετέχει στην λειτουργία
Οι εκκλησίες ήδη και όλο αυτό το διάστημα είνα ανοιχτές(κάποιες ώρες ανάλογα με την ενορία και με την εκκλησία)...δεν υπήρχε συγκεκριμένο ωράριο..έχεις πάει να δείς πώς μπαίνεςι μέσα;;ακόμα και για ατομική προσευχή η ν ανάψεις απλά ένα κεράκι ..τηρουν κι εκεί τα μέτρα τσεκάρουν μέχρι και απολυμαντικό δίνουν... απλά ΔΕΝ υπάρχει φυσικά κόσμος γιατί ο κόσμος συγκεντρωνεται μαζικά στις λειτουργίες αλλιώς πηγαίνουν αποσμασματικά.
Απλά τώρα λόγω μεγάλης εβδομαδος και συγκεκριμένων ακολουθιών-τελετουργικού και της τόσο μεγάλης θρησκευτικής γιορτής θέλησαν να ορίσουν συγκεκριμένο ωράριο

Υ.Γ.Τελικά η Ιερά Σύνοδος ανακάλεσε...ΔΕΝ θα ανοίξουν καθόλου οι εκκλησίες για το κοινό
https://www.mixanitouxronou.gr/i-ie...poioi-tha-mporoyn-na-mpainoyn-stis-ekklisies/
 
Last edited:

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ξέρετε κάποιους στο περιβάλλον σας γνωστούς η φίλους που να έχουν τον ιό; Εγώ δε ξέρω. Το ίδιο και όσους ρώτησα.
2 οργανοπαίχτες (Κρητικοί) που προσβλήθηκαν από τον ιό σε ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη είναι φίλοι μου καλοί. Και οι 2 μπήκαν νοσοκομείο για 3 μέρες, ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Γερμανό καθηγητή που πέθανε, είναι και ο μόνος που έχει πεθάνει στην Κρήτη απ'όσο γνωρίζω.

Από εκείνο το γλέντι που έγινε στη Νέα Υόρκη (7 Μαρτίου), έχουν πεθάνει δυο Έλληνες ομογενείς 59 και 75 χρονών.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.030
Likes
41.021
Αν το τηρήσουν, τους αξίζουν συγχαρητήρια για την υπεύθυνη στάση τους. Περιμένουμε και από την κυβέρνηση ανάλογη διευκρίνηση και απο τον Πετσα να ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη για τις δηλώσεις με τις οποίες προέτρεψε τον κόσμο να παραβει τους νόμους και να πάει στις εκκλησίες να ανάψει κεριά

°Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι οι ιεροί ναοί θα είναι ανοιχτοί από 11 έως τη 1 από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και από τη μία έως τις 5 τη Μεγάλη Παρασκευή, ΜΟΝΟ για ιερείς και αναγκαίο προσωπικό, ΟΧΙ για τους πιστούς ή για ατομική προσευχή.
° Στη διευκρινιστική εγκύκλιο περιλαμβάνεται η προτροπή να κατανοήσουν όλοι πως τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση θα πρέπει να μείνουν σπίτι και να προσηλωθούν στην κατ΄οίκον προσευχή.
Υπενθυμιζεται οτι ο Πετσας προετρεψε τους ΠΟΛΙΤΕΣ να δηλωσουν ψευδως στη μετακινηση οτι πηγαινουν για πιλατες
https://3pointmagazine.gr/anoichti-...pote-kodiko-exodoy-gia-na-pigainoyn-ekklisia/
 
Last edited:

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Eνα πολυ ενδιαφέρον άρθρο απο τον Φρανκ Σνόουντεν, τον ιστορικό του Yale που θεωρείται ο κορυφαίος παγκοσμίως για τη μελέτη των πανδημιών.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/istorikos-pandimia-koronoios-frank-snooynten-yale

Προσυπογράφω 100% το παρακάτω:
"Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη ως μία οντότητα για αυτό που συμβαίνει. Αντί να υπάρχει μια κοινή προσέγγιση, κάθε έθνος υιοθέτησε τη δική του στρατηγική και αυτό καθυστερεί τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτές τις τραγικές στιγμές που βρισκόμαστε υπό μια κοινή απειλή, τώρα περισσότερο από ποτέ πριν χρειαζόμαστε την ενότητα της Ευρώπης. Και όμως δεν υπάρχει. Αυτό υποβιβάζει την αξιοπιστία της ΕΕ. Είναι κρίμα, διότι θεσμοί όπως η Ε.Ε. που μπορούν να μας κάνουν πολύ ασφαλέστερους, που μπορούν να κάνουν σαφώς περισσότερα απ’ ό,τι οποιαδήποτε χώρα όσον αφορά στην έρευνα, στην αξιοποίηση εμπειρίας, δεν τα καταφέρνουν και βλέπουμε αυτά τα εφόδια να κατακερματίζονται σε μικρά εθνικά πακέτα. Απαιτείται μια διεθνής ανταπόκριση που να είναι παγκόσμια. Χρειαζόμαστε έναν δυνατό χρηματοδοτούμενο ΠΟΥ, εξοπλισμένο, χρειαζόμαστε επαγγελματικό προσανατολισμό που να ωθεί τα λαμπρά μυαλά προς την έρευνα για την αντιμετώπιση των πανδημιών. Δεν έχει συμβεί ακόμα αυτό. Ελπίζω να διδαχθούμε και αυτά τα μαθήματα από την κρίση. Μιλάμε για παγκοσμιοποίηση… Ξέρω ότι η ακροδεξιά υιοθετεί τον όρο ως σλόγκαν μίσους και θέλει να τον καταλύσει, αλλά αυτό είναι για μένα οικονομικός κομπογιαννιτισμός. Δεν είναι επιλογή αυτή. Θα είμαστε παγκόσμιοι και αύριο. Ας εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός για να κάνουμε τις σωστές αλλαγές, να αντιμετωπίσουμε ανισότητες, να δώσουμε πρόσβαση στο σύστημα υγείας σε κάθε πολίτη αυτού του πλανήτη"
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Υπαρχουν πληροφοριες της αστυνομιας οτι σε χωρια (αλλα και μικρες πολεις της επαρχιας) υπαρχουν σχεδια για Επιταφιους και Ανστασεις.

Εγω θα προσθετα οτι σε μερικα χωρια μην δουμε και τους...αστυνομικους να σηκωνουν τον Επιταφιο....

Ετσι και βγουνε τετοια βιντεο, θα εχουμε 3 σεναρια :

1) Η κυβερνηση θα το χρησιμοποιεισει ως αφορμη για παραταση καραντινας "ο κοσμος δεν καταλαβαινει, ειχαμε προειδοποιησει", ο κοσμος θα συνεχισει να ακολουθει τυφλα λεγοντας "μας καινε οι ελληναραδες, χωρα της γελοιοτητας κλπ"

2) Η κυβερνηση θα το χρησιμοποιεισει ως αφορμη για παραταση καραντινας "ο κοσμος δεν καταλαβαινει, ειχαμε προειδοποιησει", ο κοσομς θα αρχισει να αντιδρα λεγοντας "γιατι εμεις καθομαστε μεσα και αυτοι ανενοχλητοι στα χωρια - που ειναι και ηλικιωμενοι οι περισσοτεροι κατοικοι - μπορουν να κανουν ο,τι θελουν ;"

3) Ο κοσμος γινεται εξω φρενων που οι δικες του ελευθεριες περιοριζονται αλλα του αλλου στο χωριο οχι, υπαρχει μετατοπιση της κοινης γνωμης προς αρση μετρων, η κυβερνηση κανει ακριβως αυτο για να εχει την πλειοψηφια ικανοποιημενους.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εγω θα προσθετα οτι σε μερικα χωρια μην δουμε και τους...αστυνομικους να σηκωνουν τον Επιταφιο....
Οι αστυνομικοί εξαιρούνται των απαγορεύσεων για λόγους υπηρεσιακούς, το είπαν χτες ο καλός και ο κακός. Οπότε θα ετοιμάσουν μία φόρμα κίνησης με δικαιολογία "αναχώρησις προς τάδε χωριό* διά επίβλεψις μέτρων καραντίνας, άρσης και περιφοράς Επιταφίου και περιστροφής οβελία" και θα κάνουν ωραιότατο Πάσχα. Όσοι παρακολούθησαν και τα ονλάιν μαθήματα ψαλτικής, ίσως και να ψάλλουν παρέα με τον παπά του χωριού.:cool:

*βλπ το χωριό του μπάτσου
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom