Συναυλιες και ταξιδια

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Το rockwave καταντησε (οχι οτι ητανε και καμια σοβαρη διοργανωση) τελειως ψιλικατζιδικο.
Αλλαξανε πριν μια βδομαδα τους Blind Guardian απο Λυκαβηττο στην Τεχνοπολη και σημερα αλλαζουνε 2 μερες πριν την συναυλια τους Opeth απο Λυκαβηττο στο Universe στο οποιο το θεμα εξαερισμου ειναι λιγο καλυτερο απο το να εισαι στην ερημο σαχαρα με 60 βαθμους.
Δεν ειδα περυσι opeth λογω αρκετων συναυλιων και πραγματικα ειχα φτιαχτει τοσο για αυτην την συναυλια φετος και τον χωρο και τωρα δεν ξερω τι να κανω απο τα νευρα και την ξενερα...
Ο χωρος ειναι παρωδια...
Αυτό το σας ενημερώνουμε για την αλλαγή 2 μέρες πριν την συναυλία είναι εντελώς γελοίο. Αλλά έτσι όπως τα κάνε που χώρισε τα "φεστιβάλ" και τα ονόματα λογικό ήταν κάποια να μην πάνε καλά.

Το σκέφτομαι να κάνω ταξίδι αστραπή για Savatage στην Κατερίνη αλλά είμαι λίγο δύσκολα με την δουλειά. Τους είδα ήδη δύο φορές κι έχω πάθει ζημιά. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι σε φοβερή κατάσταση. Αν είχα την δυνατότητα θα πήγαινα 10/10 συναυλίες που παίζουν Ευρώπη. Δεν είμαι καλά.

Επίσης α π ι σ τ ε υ τ ο ς king diamond. Από την απόδοση του, την ενέργεια που βγάζει η μπάντα, την ηχαρα, το σετλιστ. 100% king diamond εμπειρία χωρίς εκπτώσεις. Δεν χάνεται η συναυλία του στη Μαλακάσα.

Είναι κρίμα να μην πάνε καλά ειδικά αυτές οι 2 συναυλίες επειδή ο διοργανωτής πιστεύει ότι οι μεταλλαδες θα τα σκάνε για την αγάπη τους στη μουσική όσο χάλια και να τα προγραμματίσει.

Θα προσπαθήσω να γράψω ένα ποστ για graspop μέσα στη βδομάδα.

paykopete

Member
Αυτό το σας ενημερώνουμε για την αλλαγή 2 μέρες πριν την συναυλία είναι εντελώς γελοίο. Αλλά έτσι όπως τα κάνε που χώρισε τα "φεστιβάλ" και τα ονόματα λογικό ήταν κάποια να μην πάνε καλά.
Συμφωνω αλλα opeth και blind guardian δεν κολλανε να παιξουνε στην ιδια μερα.
Φαινεται ξεκαθαρα οτι ειχανε κρατησει τον Λυκαβηττο, δεν πηγανε καλα τα εισιτηρια και σε opeth και σε blind guardian και αλλαξανε τον χωρο καθαρα για οικονομικους λογους.
Το θεμα ειναι οτι ειναι τραγικοι γιατι αλλαζουν εναν χωρο που ηξερε ο κοσμος οτι εχει αρκετες θεσεις για καθιστους(πολλοι κλεινουν για αυτον τον λογο) , ειναι σε ανοιχτο χωρο και αντε οι blind guardian παει στον κορακα το πηγανε Τεχνοπολη. Τωρα Opeth το πανε στην ποντικοτρυπα χωρις εξαερισμο και κλιματισμο τελος Ιουνιου... Ολα αυτα 2 μερες πριν την συναυλια. Με οτι συνεπαγεται για κοσμο που ερχεται απο επαρχια και εχει κλεισει διαμονη, συγκοινωνια μπλα μπλα μπλα.
Καφροι με Κ κεφαλαιο. Βρισκουν και τα κανουν προφανως γιατι δεν υπαρχει καποια επιτροπη να ελεγχει τους διοργανωτες.

Το σκέφτομαι να κάνω ταξίδι αστραπή για Savatage στην Κατερίνη αλλά είμαι λίγο δύσκολα με την δουλειά. Τους είδα ήδη δύο φορές κι έχω πάθει ζημιά. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι σε φοβερή κατάσταση. Αν είχα την δυνατότητα θα πήγαινα 10/10 συναυλίες που παίζουν Ευρώπη. Δεν είμαι καλά.
Αστα, εχω κλεισει να παω Επιδαυρο για παρασταση και 3ημερακι το πσκ αλλιως θα εσκαγα πανω!

Επίσης α π ι σ τ ε υ τ ο ς king diamond. Από την απόδοση του, την ενέργεια που βγάζει η μπάντα, την ηχαρα, το σετλιστ. 100% king diamond εμπειρία χωρίς εκπτώσεις. Δεν χάνεται η συναυλία του στη Μαλακάσα.
Δεν χανεται!!

Σε αλλα νεα , ειδα την Κυριακη που μας περασε Raining Pleasure στο Ηρωδειο και ητανε απολαυστικοι!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Graspop πράξη 2η

Μετά το περσινό φεστιβάλ που είδα πόσο εύκολο ήταν να σχεδιαστεί, ακόμα και τελευταία στιγμή, το είχα στο μυαλό μου και φέτος περιμένοντας να δω τι θα ανακοινωθεί. Η μία μέρα ήταν ότι καλύτερο φέτος για το γούστο μου οπότε έκλεισα με συνοπτικές διαδικασίες. Βέβαια δεν είναι να χαίρεσαι πριν ανακοινωθεί το πρόγραμμα γιατί μπορεί να πέσουν αγαπημένα συγκροτήματα την ίδια ώρα.

Αρχίζω πάλι με πρακτικά θέματα. Αν θέλετε να πάτε για μια ημέρα μόνο ή δύο μέρες με κενό/ά μεταξύ τους υπάρχουν λεωφορεία του φεστιβάλ που συνδέουν 19 πόλεις, ενώ υπάρχουν και λεωφορεία με απευθείας συνδέσεις στα αεροδρόμια των Βρυξελλών, Charleroi και Eindhoven αλλά και σύνδεση με τον σταθμό τρένων του Eindhoven. Τα λεωφορεία φτάνουν στον χώρο του φεστιβάλ πριν αυτό ξεκινήσει και φεύγουν από αυτό στις 2 η ώρα το βράδυ. Με άλλα λόγια δεν χάνεις κανένα συγκρότημα. Το μόνο που χάνεις είναι το αφτερ πάρτυ αν και από αυτό προλαβαίνεις να πάρεις μια τζούρα. Τα λεωφορεία σε αφήνουν και σε πάιρνουν από το πάρκινγκ που είναι ακριβώς έξω από το φεστιβάλ. Πραγματικά δεν θα μπορούσαν να το κάνουν πιο εύκολο. Το λεωφορείο στο πήγαινε έπαιζε ασταμάτητα μέταλ. Πάρα πολύ καλή λύση, ειδικά αν θες να το συνδυάσεις με ταξίδι στο Βέλγιο, χωρίς να σκέφτεσαι αν θα βρεις διαμονή κοντά, να μην πιεις για να οδηγήσεις κλπ. Δεν είναι καλή ιδέα αν θες να πας όλες τις μέρες γιατί γυρνάς αργά και ξεκινάς νωρίς. Επειδή τέλειωσε το φεστιβαλ τα λινκς πλέον δεν δουλεύουν, αν ψάξετε για shuttles στο site θα βρείτε όλες τις πληροφορίες.

Έξω ακριβώς από το φεστιβάλ υπάρχει σουπερ μάρκετ αν έχετε ξεχάσει κάτι. Να θυμίσω ότι το φαγητό εντός του χώρου είναι απαίσιο και πανάκριβο. Ειδικά ότι έχω δοκιμάσει με κρέας είχε τη χαρακτηριστική κρεατίλα-νεκρουλίλα-αναγουλίλα. Υπάρχουν λόκερς ακριβώς έξω από το χώρο. Μέσα στο χώρο του φεστιβάλ έχει μόνο μια μπύρα, την Jupiler aka μπουγαδόνερο.

Πάμε τώρα στα σημαντικά. Φέτος το πρόγραμμα ήταν βαρύ για μένα με πολλές μπάντες που δεν είχα ξαναδεί.

IMG_20250622_131132.jpg

Angelus Apatrida: Θρας μέταλ μπάντα από την Ισπανία με αντιφασιστικούς/αντιρατσιστικούς στίχους. Ναι μεν παίζουν θρας αλλά έχουν και μελωδικά στοιχεία που προτιμώ γενικά. Πολύ την γουστάρω αυτή την μπάντα. Ήταν η πρώτη φορά που τους είδα live και μου άρεσαν πολύ. Τα sharpen the guillotine, indoctrinate, we stand alone έπρεπε να θεωρούνται ήδη κλασσικά. Μοναδικό μείον ότι έπαιξαν στη σκηνή Marquee που είναι κλειστή και ο ήχος ήταν διαφήμιση για ωτοασπίδες. Σίγουρα θα έχω στο νου μου να τους ξαναδώ.

IMG_20250622_131818.jpg

Sim: Μετά άραξα με ένα καφέ στη σκηνή απέναντι από τη σκηνή Jupiler που έπαιζαν κάτι Γιαπωνέζοι metalcore ή κάτι τέτοιο που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σιχαίνομαι. Έκατσα από περιέργεια να δω τις προστυχιές τους. Σε κάποια φάση είπαν ότι θα τραγουδήσουν ένα κομμάτι από σειρά άνιμε κι έγινε πανικός. Αναρωτιέμαι που βαδίζουμε σαν μεταλλικό κοινό.

Power Trip: Συνέχεια με άλλη μια σύγχρονη θρας μεταλ μπάντα από το Τέξας αυτή τη φορά. Πέθανε ο τραγουδιστής τους μόλις στα 34 και ποτέ δεν θα μάθουμε που θα έφταναν. Ο νέος τραγουδιστής δίνει ενέργεια, είναι τίμιος αλλά δεν κάνει αυτή την καταθέση ψυχής που έκανε ο προηγούμενος. Πολύ δυνατοί πάντως. Έπαιξαν στη μεγάλη σκηνή και την γέμιζαν. Το executioner's tax είναι μέσα στα καλύτερα μέταλ τραγούδια που έχω ακούσει τα τελευταία 10 χρόνια. Έγινε αρκετός χαμός από τον κόσμο.

Krokus: Γερμανοί παλιοροκάδες. Μετά τον δυναμίτη των power trip ήταν σαν να βλέπω κάτι κουρασμένα παλικάρια. Οκ ήταν σε γενικές γραμμές αλλά δεν είμαι πολύ φίλος αυτού του στυλ, από ένα σημείο και μετά με κούρασαν.

Savatage: Κι εδώ αρχίζει το προσκύνημα. Υπεραγαπημένη μπάντα και βασικός λόγος που πήγα στο graspop. Τους είχα ήδη δει πριν μια βδομάδα. Το σοκ, τις ανατριχίλες, το δέος τα είχα νιώσει όλα ήδη. Ήμουν προετοιμασμένος και πάλι με το που παίζει το stange wings ανατρίχιασα από πάνω μέχρι κάτω. Συγγνώμη από τους γύρω μου για το μαρτύριο που πέρασαν στο gutter ballet, ξελαρυγγιάστηκα! Ο ένας ύμνος μετά τον άλλο με ηχάρα και τρομερή απόδοση. Η φωνή του Stevens αψεγάδιαστη. Είναι τόσο καλοπροβαρισμένοι που κάνουν ντουέτο με Jon Oliva ηχογραφημένο κι ακούγεται καταπληκτικό. Αν τους ξανάβλεπα; Εισιτήριο διαρκείας αγόραζα!

Λείψατε πολύ🥺

IMG_20250622_201409.jpg

Triptykon: Όταν τελείωσαν οι Savatage αλλού πατούσα κι αλλού βρισκόμουν. Ήθελα λίγο χρόνο να συνέλθω από το σοκ κι έτσι έχασα το πρώτο κομμάτι από Triptykon που ήταν άλλη μια μπάντα που ήθελα πολύ να δω. Δυστυχώς οι Celtic Frost θα μείνουν απωθημένο οπότε οι Triptykon είναι ότι πιο κοντινό σε ατμόσφαιρα Celtic Frost μπορώ να δω πλέον. Χρειαζόμουν μια δυνατή σφαλιάρα για να συνέλθω από το σοκ των Savatage και μου την έδωσαν με το έπος που λέγεται a dying god coming into human flesh. Τους είδα καθηλωμένος μέχρι το τέλος. Φτιάχνουν τρομερή ατμόσφαιρα. Εννοείται πως θέλω να τους ξαναδώ και αυτούς.

IMG_20250622_210048.jpg

In Flames: Επιστροφή στη μία από τις μεγάλες σκηνές περιμένοντας τους Judas Priest και στη δίπλα σκηνή έπαιζαν οι in flames. Από τις λίγες μπάντες με κάφρικα φωνητικά που μου αρέσουν. Τους έχω δει 2 φορές στο παρελθόν και ήταν πολύ καλοί και τις 2. Μια χαρά μου φάνηκαν και τώρα όσο άκουσα. Την ιδρώνουν τη φανέλα.

Judas Priest: Πάμε και στους headliners. Μία από τις αγαπημένες μου μπάντες που δεν είχα δει ποτέ live. Ο λόγος είναι ότι είμαι ρεαλιστής και πίστευα ότι λόγω ηλικίας τους έχασα όταν έπρεπε να τους δω και πλέον δεν ενθουσιαζόμουν στην ιδέα να τους δω. Το graspop έκανε την τραγική πατάτα να τους βάλει την ίδια ώρα με τον King Diamond. Όσο άσχετος και να σαι με αυτό το είδος της μουσικής αυτό το πράγμα απλά δεν το κάνεις. Είχα αποφασίσει ότι θα δω λίγο Judas Priest και θα φύγω καρφί για King Diamond. Μέχρι που οι Judas Priest ανακοινώνουν ότι θα τιμήσουν σε αυτή την περιοδεία το αλμπουμ painkiller, δηλαδή το καλύτερο χέβι μέταλ αλμπουμ που έχει γραφτεί, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. Πήγα και είδα τον King Diamond μόνο του σε συναυλία μερικές μέρες πριν για να δω τους Judas Priest λοιπόν. Μία λέξη απογοήτευση, από την αρχή κιόλας. Η εκτέλεση στο hell patrol ήταν αποκαρδιωτική. Tα between the hammer and the anvil (το αγαπημένο μου κομμάτι Judas Priest) και το touch of evil σε slow motion. Προφανώς δείχνω κατανόηση. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ απαιτητικά κομμάτια, αλλά αυτό είναι το θέμα, δεν χρειάζεται να τα τραγουδαέι πλέον. Δεν έχει να αποδείξει κάτι. Τα τραγουδούσε όταν έπρεπε και ράγιζαν τα τσιμέντα.

Λυπάμαι που το γράφω αλλά δεν νομίζω να πάω να τους ξαναδώ. Ακόμα κι αν ανακοινώσουν τελευταία περιοδεία, όσο και να τους αγαπώ και να είναι από τα βασικά συγκροτήματα που με έκαναν να αγαπήσω αυτή τη μουσική.

IMG_20250622_232205.jpg

King Diamond: Με το που τελειώνουν οι Priest, τρεχάλα στη σκηνή που έπαιζει ο King Diamond. Μεταλλάδες σε απόγνωση να τρέχουν στα σκοτάδια είναι ωραία εικόνα ρε Graspop; Για καλή μου τύχη με το που φτάνω παίζει την υπερκομματάρα eye of the witch. Ήχος και απόδοση που σε έπιανε από το λαιμό. Η διαφορά με Priest ήταν πολύ μεγάλη. Όπως είπα τους είχα δει ήδη. Παίζουν τον ένα ύμνο μετά τον άλλο τι arrival τι sleepless nights τι halloween τι abigail. Είναι τόσο καλύτερα ζωντανά αυτά τα κομμάτια που τώρα δεν μπορώ να τα ακούσω από τους δίσκους. Φοβερή η όλη αισθητική και το θεατρικό του πράγματος. Μαγεία. Ασταμάτητο χειροκρότημα στο τέλος κι ένας King Diamond να αποχωρεί βουρκωμένος. Πλέον όποτε μπορώ να τον βλέπω θα πηγαίνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Να σημειωθεί επίσης ότι στα πλήκτρα και στα δεύτερα φωνητικά είναι Ελληνίδα. Μπράβο της.

IMG_20250622_233701.jpg

Για το μέγεθος του είναι πολύ ξεκούραστο/εύκολο φεστιβάλ. Και του χρόνου;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πωπω έπος!!

Έχω δει Judas Priest το 2011 στο Καυτατζόγλειο σε ένα φιλόδοξο ροκ φεστιβάλ που δεν επαναλήφθηκε όμως ποτέ... Η φωνή του Halford ήταν κρύσταλλο, ακόμη θυμάμαι τη συγκίνηση.
Θα ήθελα να δω και Savatage που τους αγαπώ, αλλά δεν με βόλεψε το εβέντ στην Κατερίνη.

Ευχαριστούμε για τη αναλυτική μετάδοση!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πωπω έπος!!

Έχω δει Judas Priest το 2011 στο Καυτατζόγλειο σε ένα φιλόδοξο ροκ φεστιβάλ που δεν επαναλήφθηκε όμως ποτέ... Η φωνή του Halford ήταν κρύσταλλο, ακόμη θυμάμαι τη συγκίνηση.
Θα ήθελα να δω και Savatage που τους αγαπώ, αλλά δεν με βόλεψε το εβέντ στην Κατερίνη.

Ευχαριστούμε για τη αναλυτική μετάδοση!
Δεν το θυμόμουν καν αυτό το φεστιβάλ. Τώρα είδα ότι έπαιξαν μαζί με τους whitesnake. Άλλη μια μπάντα που συνειδητά δεν είδα live γιατί δεν ήθελα να δω τον Coverdale να ασελγει σε αυτές τις κομματάρες. Δεν μετανιώνω τίποτα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.066
Μέλη
39.814
Νεότερο μέλος
matt

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα