Συντάσσοντας την travelstorική Βίβλο…

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Προς Θεού δε λέμε να το κάνουμε λεύκωμα...
Πάντως το κόστος είναι λογικότατο και θεωρώ ότι εφόσον το πάρουμε στα σοβαρά και μαζευτεί το κεφάλαιο, είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί
+1 από μένα
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Τάβερ, συμφωνώ, με αυτή τη διαδικασία δεν μπορεί να μπει στο βιβλιοπωλείο, η λύση είναι να το πουλήσει ο τυπογράφος που έχει παραστατικά σε μερικά βιβλιοπωλεία γιατί σίγουρα δεν πρόκειται να το μοιράσει σε όλα. Επίσης μπορεί να κόψει δελτία για μαζικές αγορές 20-30 βιβλίων τα οποία φυσικά αυτός που θα τα πάρει θα τα δώσει σε γνωστούς χωρίς αποδείξεις.
Δευκαλίωνα από ότι καταλαβαίνω εσύ έχεις στο μυαλό σου κάτι πιο ''επίσημο'' θα μπορούσε να γίνει αυτό με ένα εξώφυλλο πολυτελείας που βλέπουμε σε φωτογραφικά λευκώματα, αλλά για τις σελίδες χοντρές και γυαλιστερές θα αναδειχθούν φυσικά οι φωτογραφίες, αλλά ίσως χάσουν τα κείμενα το προσωπικό τους χαρακτήρα, δεν ξέρω το σκεφτόμαστε...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι όχι, έχεις απόλυτο δίκιο, δεν εννοούσα κάποιου είδους λεύκωμα, απλά να είναι η έκδοση όσο πιο προσεγμένη γίνεται, αυτό.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Καλό θα ήταν πριν το πάρουμε ζεστά και απογοητευτούμε μετά, να αναρτηθεί ένα τόπικ όπου θα δηλώσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι την ή τις ιστορίες τους που θέλουν να δημοσιευτούν, έτσι θα ξέρουμε ότι δεν μιλάμε στον αέρα. Επίσης ένα θέμα είναι ότι, μπορεί ιστορίες που αγαπήσαμε να μη προταθούν από τους συγγραφείς τους, είτε επειδή βαριούνται να κάτσουν να τις γράψουν ή επειδή δεν θέλουν να συμβάλλουν οικονομικά ή άλλα προβλήματα που δεν ξέρω εγώ. Επίσης κάποιοι που έγραψαν πολύ καλές ιστορίες έχουν πολύ καιρό να ξαναεμφανιστούν στο φόρουμ.
 

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Για αρχή δεν λέμε σε ένα τόπικ πόσα κομμάτια θέλει ο καθένας να ξέρουμε ένα χοντρικό αριθμό?
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Παρακάτω, σας αναφέρω ενδεικτικές τιμές για την πηγή (iwrite.gr) που σας προανέφερα:

Έχουμε και λέμε, π.χ. για 100 αντίτυπα:

| Καλλιτεχνική επιμέλεια - ατελιέ |
σελιδοποίηση: 200 ? για σελιδοποίηση έως 256 σελίδες
φωτογραφίες: δωρεάν έως 10
μακέτα εξωφύλλου-οπισθοφύλλου:
- απλή 75 ? (απλή αλλά προσεγμένη σύνθεση, με μία εικόνα και τίτλο κ.λπ.)
- premium 150 ? (δύο μοναδικά premium εξώφυλλα να διαλέξετε)


| Press room - τυπογραφικές εργασίες |

διαστάσεις:
14 x 21 εκατοστά
σελίδες: 288

εσωτερικές σελίδες
είδος χαρτιού: velvet 90 γραμμαρίων
χρώμα: ασπρόμαυρο

εξώφυλλο
είδους χαρτιού: 300 γραμμαρίων
χρώμα: τετραχρωμία (μίας όψης)
πλαστικοποίηση: γυαλιστερή
+ αυτάκια (6 εκατοστών το καθένα)
βιβλιοδεσία: κόλλας

κοστολόγιο
100 αντίτυπα: 510 ευρώ = 5.1 ευρώ το αντίτυπο

Αυτές σε γενικές γραμμές για τα 100 αντίτυπα.
Ξεχωριστά τα τυπογραφικά, και ξεχωριστά ατελιέ.

Η σελιδοποίηση ασφαλώς μπορεί να γίνει και από κάποιον (π.χ. από εδώ μέσα) που ενδεχομένως γνωρίζει και έχει γραφιστικές γνώσεις. Δλδ, είναι καθαρά υπόθεση και φέρει ευθύνη ο γραφίστας. Μετά, απλά, το στέλνεις στο iWrite και το εκτυπώνεις, χωρίς να επέμβει σε διορθώσεις.

Διαβάστε, τέλος, οπωσδήποτε το link αυτό για να καταλάβετε και να πάρετε μία πρώτη ιδέα τι ακριβώς παίζει με τις εκδόσεις στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, κάντε μία έρευνα αγοράς για να δείτε και να συγκρίνετε τιμές.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λοιπόν,σε ότι αφορά τις απορίες περί blurb έχω να καταθέσω πως α) το δέσιμο στην μαλακή έκδοση είναι επίφοβο, β) η εκτύπωση των φωτογραφιών -αν και όχι άψογες- για αυτό που είναι,είναι καλής ποιότητας, γ) ελληνικές γραμματοσειρές υποστηρίζονται (αν και όχι όλες) δ) το τελικό κόστος εκτύπωσης και αποστολής για κάτι τέτοιο που συζητιέται (160 σελίδες) είναι απαγορευτικό.

Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά γενικώς μια έκδοση πιστεύω ότι α) εντός του φόρουμ θα κάνει θραύση, β) μπορούν να γίνουν προπαραγγελίες και πάνω σε αυτές να στηριθχεί το τιράζ, γ) δεν βρίσκω απαραίτητο να περιέχει κείμενο και φωτογραφικό υλικό των ιδίων αλλά μπορούμε να εκμεταλλευτούμε συνολικά τη βάση δεδομένων του φόρουμ δ) η αποποίηση των κερδών από μέρους των συγγραφέων -δυστυχώς ή ευτυχώς- δείχνει μονόδρομος για να ξεπεραστεί μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία, ε)πιστεύω ότι και ένα λεύκωμα θα έστεκε εμπορικά αλλά πιο πολύ στην λογική του βιβλιοπωλείου κι όχι του φόρουμ ή της ηλεκτρονικής προώθησης, στ)τα σχόλια που συνοδεύουν τις ιστορίες,αν και προσδίδουν πολλές φορές σε αυτές,θα ήταν δυσπρόσιτα στο αναγνώστη εκτός φόρουμ αφού τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με κάποιο εσωτερικό αστείο ή κατάσταση της οποίας δεν έχει γνώση ο αναγνώστης.

Τέλος δηλώνω συμπαραστάτης σε κάθε απόφαση που θα παρθεί και θα το στηρίξω με όποιο τρόπο περνάει απ'τα χέρια μου.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Αναφορικά με τις φώτο πιστεύω ότι καλό θα ήταν η κάθε ιστορία να συνοδεύεται από μια φωτογραφία του τόπου.
Συμφωνώ με τον Δευκαλίωνα ότι η "έκδοση" πρέπει να είναι όχι πολυτελής, αλλά προσεγμένη και να μην βγάζει φθηνια.
Αναφορικά με το οικονομικό νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθούν οι συγγραφείς, αλλά ο καθένας μας να προπληρώσει τον αριθμό βιβλίων που θέλει.
Αναφορικά με τις ιστορίες που θα μπουν καλό θα ήταν να μην μπουν μόνο όσες προτείνουν οι ίδιοι οι συγγραφείς, αλλά να προτείνουν και τα μέλη ή μια ειδική ομάδα κάποιες ιστορίες. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει οι υπέυθυνοι να επικοινωνήσουν με τον συγγραφέα για να δώσει την συγκατάθεση του.
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Μήπως θα πρέπει στο βιβλίο να υπάρχει κάτι τις επιπλέον σε σχέση με τα κείμενα όπως είναι αναρτημένα στο φόρουμ ώστε να αποτελεί αυτό επιπλέον κίνητρο αγοράς;
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.525
Likes
7.785
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
,.. ενδιαφεροντα ολα αυτα και μαλλον πραγματοποιουνται αν οι ειδικοι τα βαλουν κατω και δουλεψουν ..εγω επειδη δεν ειμαι ειδικος θα πω μονο οτι οποια οικονομικη συμμετοχη θα ζητηθει ειμαι μεσα....καλη δουλεια!!!!!:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.151
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom