• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

lyk.an

Member
Επόμενο Ταξίδι
BaltiNordics
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Solo or not, πονεμένη ιστορία.
Από την (μικρή μάλλον σε σχέση μ' εσάς) εμπειρία μου σε ταξίδια, μέχρι τώρα δεν έχω βρει το ιδανικό travel buddy.
Η αντίληψη μου ότι δεν πηγαίνω στο εξωτερικό για να ξεκουραστώ, η θέληση μου να αξιοποιήσω τις ώρες μου σε κάποιο μέρος με τον τρόπο που θεωρώ καλύτερο και ο προγραμματισμός που κάνω προτού γίνει το ταξίδι για να καταφέρω αυτό το τελευταίο, δεν έχουν βρει μέχρι τώρα έδαφος κάπου. (Δεν είναι τυχαίο που κανείς εκ των συνταξιδιωτών μου δεν γνώριζε τούτο το φόρουμ μάλλον :p )
Ωστόσο, ένεκα ανασφάλειας, μέχρι πριν λίγο καιρό απέρριπτα το σόλο στο μυαλό μου. Αυτό που κυρίως με τρόμαζε είναι η νύχτα. Όχι το πως θα γυρίσεις στο κατάλυμα σου αναγκαστικά, όσο το τι θα κάνεις τις ώρες που συνήθως δεν θα κάνεις sightseeing. Αυτές που αν ήσουν με παρέα είτε θα έβγαινες για ποτό, είτε θα άραζες ξεθεωμένος απ' το περπάτημα παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο ας πούμε.
To turning point στο να μην απορρίπτω πια το ενδεχόμενο ήταν η πρόσφατη πρώτη μου εμπειρία σε hostel (με παρέα).
Όταν είσαι σε ένα μέρος που η νόρμα είναι το solo travelling, σου δίνει κάποιο boost να το τολμήσεις αν είχες ενδοιασμούς η αλήθεια είναι.

Με δεδομένο λοιπόν το παραπάνω κι επειδή ok να μην ταξιδέψεις τον Αύγουστο, αλλά υπερβολή να μην ταξιδέψεις και το Σεπτέμβρη, κανονίστηκε η πρώτη μου (όπως όλα δείχνουν) solo εμπειρία. Υπήρχαν αρχικά προσπάθειες για να μη γίνει solo βέβαια, αλλά ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτό απ' όταν ξεκίνησα το ψάξιμο.
Δε θα κρύψω ότι νιώθω κάποια 'αγωνία'. Το να μου βγει πιο 'βαρετό' ή 'sad' απ' ότι θα ήθελα είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά τουλάχιστον πάω με καλή διάθεση και προθέσεις, ικανοποιημένος εκ των προτέρων για το ότι στο ταξίδι αυτό θα γίνει αυτό που θέλω χωρίς κάποιος να κακοκαρδιθεί.
Και βλέπουμε. :rolleyes:

kabamarou

Member
Σκέφτομαι να πάω στην Ρώμη μόνος για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί. Πως το βλέπετε; Υπάρχουν σημεία επικίνδυνα στο κέντρο το βράδυ για κάποιον που είναι μόνος;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σκέφτομαι να πάω στην Ρώμη μόνος για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί. Πως το βλέπετε; Υπάρχουν σημεία επικίνδυνα στο κέντρο το βράδυ για κάποιον που είναι μόνος;
Στο ιστορικό κέντρο ουδείς κίνδυνος και μετά τις δύο το πρωί είναι που μπορείς να το απολαύσεις χωρίς τριποδα, σελφοκονταρα, κινέζους, αγγλομεθυσμενες και ξεναγούς με μεγάφωνα. Πραγματικό όνειρο.

Last edited:

escursione

Member
Μείνε κ 1 ημερα να ξεκουραστείς από το ξενύχτι.....

kabamarou

Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω πάει 3 φορές στην Ρώμη για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί αλλά ήμουν με άλλα άτομα και εκεί δεν φοβόμουν και τόσο. Οπότε ρώτησα για να μάθω μήπως υπάρχει κάποιο επικίνδυνο σημείο που δεν το είχα υπόψη και θα έπρεπε να αποφύγω

Από το ξενύχτι θα ξεκουραστώ στο σπίτι όταν γυρίσω αν τελικά το τολμήσω :) Δεν βολεύει με τις πτήσεις της Ryanair για να φύγω το απόγευμα η το βράδυ οπότε μόνο την άλλη ημέρα το πρωί

Robert

Member
Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω κι εγώ πρώτη φορά.Να παω και να γυρίσω την άλλη μέρα.Βέβαια εγώ όχι για Ρώμη,αλλά για Μιλάνο ή Βερολίνο.Με βολεύει γιατί έχει πρωινές πτήσεις από Θεσσαλονίκη και επίσης πρωινές απο'κει.Πας,γυρνάς μέσα στη μέρα ότι προλαβαίνεις,βγαίνεις τις φωτογραφίες σου,κοιμάσαι στο αεροδρόμιο και γυρνάς.Ακούγεται τρελό αλλά αν έχεις καψούρα με τα ταξίδια,δεν είναι

Robert

Member
γιατι τρελο?? για βερολινο μονοημερο καντο, οπως το περιγραφεις!! βολευει πολυ! το χω κανει καμποσες φορεσ. και για μιλανο βγαινει τωρα που το σκεφτομαι
Απλά είναι μέχρι να το κάνεις πρώτη φορά και να μην σου τύχουν απρόοπτα.Μετά παίρνεις τον αέρα και το ξανακάνεις.Πάντως για ξενύχτι που λέει πάνω ο φίλος δεν θα το έκανα,αλλά όπως είπα εαν υπάρχουν πρωινές πτήσεις και εισιτήρια 30-35 ευρώ,νομίζω είναι ότι πρέπει για μια ημερήσια απόδραση.

kabamarou

Member
Το Βερολίνο το απέριψα για τέτοια φάση γιατί δεν έχω καθόλου αντοχές στο κρύο και Νοέμβρη που έχει τα πολύ οικονομικά εισητήρια και με βολεύει γενικά τότε προβλέπεται να έχει λίγο κρύο. Εδώ αρχές Οκτώβρη είχα πάει και ψιλοκρυωνα το βράδυ. Στα πολύ θετικά του Βερολίνου για κάποιον που θέλει να την βγάλει χωρίς ξενοδοχείο το ότι έχει όλο το 24ωρο συγκοινωνία για να πας στο αεροδρόμιο να την αράξεις εκεί και σε πολύ χαμηλή τιμή. Άσε που μπορεί να βγάλει κάποιος εισητήριο ημέρας με το οποίο να φύγει από το αεροδρόμιο αλλά και να πάει και να κινηθεί και μέσα στο Βερολίνο με κόστος κάτω από 10 ευρώ από ότι είχα δεί πριν από λίγα χρόνια. Τώρα δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα είναι χαμηλή η τιμή.

Το Μιλάνο το απέριψα γιατί δεν με εντυπωσίασε καθόλου την τελευταία φορά που πήγα

Last edited:

paefstra

Member
Να κοιμηθεις στο αεροδρομιο. Τοσος κοσμος που το κανει, ειναι για να νιωθει ασφαλης και προφυλαγμενος απο τον καιρο, ασχετα αν παει για μια μερα η πολλες.

Robert

Member
Το Βερολίνο το απέριψα για τέτοια φάση γιατί δεν έχω καθόλου αντοχές στο κρύο και Νοέμβρη που έχει τα πολύ οικονομικά εισητήρια και με βολεύει γενικά τότε προβλέπεται να έχει λίγο κρύο. Εδώ αρχές Οκτώβρη είχα πάει και ψιλοκρυωνα το βράδυ. Στα πολύ θετικά του Βερολίνου για κάποιον που θέλει να την βγάλει χωρίς ξενοδοχείο το ότι έχει όλο το 24ωρο συγκοινωνία για να πας στο αεροδρόμιο να την αράξεις εκεί και σε πολύ χαμηλή τιμή. Άσε που μπορεί να βγάλει κάποιος εισητήριο ημέρας με το οποίο να φύγει από το αεροδρόμιο αλλά και να πάει και να κινηθεί και μέσα στο Βερολίνο με κόστος κάτω από 10 ευρώ από ότι είχα δεί πριν από λίγα χρόνια. Τώρα δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι θα είναι χαμηλή η τιμή.

Το Μιλάνο το απέριψα γιατί δεν με εντυπωσίασε καθόλου την τελευταία φορά που πήγα
Είναι και θέμα δρομολογίων.Απο SKG,οι low cost δεν έχουν καθημερινές πτήσεις σε πολλά μέρη.Αυτό το ημερήσιο δηλαδή μπορείς να το κάνεις μόνο σε Βερολίνο,Μιλάνο,Ρώμη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.726
Νεότερο μέλος
Christos Rev

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom