Βολιβία Περού Ταξίδι σε Περού-Βολιβία

kpafos

Member
Καλημερα!!!!
Στο ταξίδι Περου Βολιβία εκτός από τα αεροπορικά και το Machu Picchu που είναι πληρωμένα, όλα τα υπόλοιπα (ξενοδοχεία, εκδρομές, λεωφορεία, φαγητο κτλ ) θα πληρωθούν εκεί!!!!
Πείτε πως κινηθήκατε με τα χρήματα ..... Μετρητά , revolut , πιστωτική ??? Τι βολεύει περισσότερο και τι είναι ασφαλές!!!!! Σκέφτομαι λιγο απ'ολα .... δηλαδή να έχω ένα ποσό στη revolut να πάρω και μετρητά μαζι μου που θα αλλάξω εκεί! Με την Revolut πήγαν όλα καλά ??? Πρεπει να κανω κατι απο πριν πχ να στειλω μηνυμα πως θα βρίσκομαι Λ Αμερική?? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη
Revolut και μετρητά. Ειδικά στη Βολιβία πολλές συναλλαγές γίνονται με μετρητά, δεν υπάρχουν παντού pos. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη revolut, απέφυγε μόνο κάποια παλαιάς τεχνολογίας atm για ανάληψη μετρητών γιατί τρώνε κάρτες για πλάκα.

agmi

Member
Εμενα με προβληματιζει το μετρητο σε κατι δρομακια στη Αθηνα στο κεντρο παρα στο Περου. Εεεεε απο την αλλη μερια του ποταμου στη Λιμα δεν μπορω να σου πω...
Βεβαια αμα ειναι τυχερο κανενους...

AntonisRog

Member
Γεια σας και πάλι.

Μετά από τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μάζεψα και την βοήθειά σας εδώ, κατέληξα κάπως στο πρόγραμμα για Περού-Βολιβία. Έχω όμως ακόμα μία απορία.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω το ταξίδι από Atacama (πλέον υπάρχει και πτήση σε αεροδρόμιο εκεί στην έρημο και δεν χρειάζεται να παει κανείς από Calama) και μέσω Βολιβίας να φτάσω σταδιακά στο Περού, ώστε θεωρητικά όταν θα έχω φτάσει μετά από 15 μέρες στο Μάτσου Πίκτσου να έχω εξοικειωθεί όσο γίνεται με το υψόμετρο εκεί. Ωστόσο η μετάβαση από Atacama προς Uyuni, θα γίνει μάλλον με τις εκδρομές που έχουν εκεί, λόγω μεταφορικών. Η ερώτησή μου εάν το έχει κάνει κανείς, είναι εάν παλεύεται αυτή η απότομη διαφορά υψομέτρου? Ναι μεν δεν θα περπατήσουμε όπως στο Μάτσου Πίκτσου, αλλά και πάλι από την Atacama που έχει υψόμετρο 2400 και θα κάτσουμε 2-3 μέρες, θα πάμε στα 4400 μέσα σε άλλες 2 μέρες.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γεια σας και πάλι.

Μετά από τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μάζεψα και την βοήθειά σας εδώ, κατέληξα κάπως στο πρόγραμμα για Περού-Βολιβία. Έχω όμως ακόμα μία απορία.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω το ταξίδι από Atacama (πλέον υπάρχει και πτήση σε αεροδρόμιο εκεί στην έρημο και δεν χρειάζεται να παει κανείς από Calama) και μέσω Βολιβίας να φτάσω σταδιακά στο Περού, ώστε θεωρητικά όταν θα έχω φτάσει μετά από 15 μέρες στο Μάτσου Πίκτσου να έχω εξοικειωθεί όσο γίνεται με το υψόμετρο εκεί. Ωστόσο η μετάβαση από Atacama προς Uyuni, θα γίνει μάλλον με τις εκδρομές που έχουν εκεί, λόγω μεταφορικών. Η ερώτησή μου εάν το έχει κάνει κανείς, είναι εάν παλεύεται αυτή η απότομη διαφορά υψομέτρου? Ναι μεν δεν θα περπατήσουμε όπως στο Μάτσου Πίκτσου, αλλά και πάλι από την Atacama που έχει υψόμετρο 2400 και θα κάτσουμε 2-3 μέρες, θα πάμε στα 4400 μέσα σε άλλες 2 μέρες.
To Μάτσου Πιτσου (κάνεις δεν το λέει "πικτσου" το θεωρούν δηθενια, γελάνε οι Περουβιανοι με κατι τετοια) είναι πολύ χαμηλά, γύρω στα 2400, δε χρειάζεσαι καμία εξοικείωση γι αυτό.

Για τα υπόλοιπα, μιλήστε με το γιατρό σας, δεν μπορεί κανείς να σου πει πως θα αντιδράσει ο οργανισμός σας στα 4400, δες αν θες να πάρεις και χάπι με το γιατρό σου.

AntonisRog

Member
Ε να πω την αμαρτία μου εδώ μέσα το είδα και το έγραψα ως πιο ορθό, γενικά χωρίς το "κ" το ελεγα πρώτα. :)
Πάντως μου είπαν κι αλλοι που γύρισαν από εκεί ότι ειχαν τα θέματα τους με το υψόμετρο, βέβαια έμειναν στο Κουσκο (3300) και πήγαν και στην λίμνη (3800) και δεν πήγαν και στη Βολιβία. Γι αυτό το σκέφτηκα ότι αν ξεκινήσω από τα πολύ ψηλά, θα έχω το χρόνο να εγκλιματιστώ και να μου βγει πιο εύκολα το κομμάτι του Ματσου Πιτσου ;) που με ενδιαφέρει και περισσότερο.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πάντως μου είπαν κι αλλοι που γύρισαν από εκεί ότι ειχαν τα θέματα τους με το υψόμετρο, βέβαια έμειναν στο Κουσκο (3300) και πήγαν και στην λίμνη (3800) και δεν πήγαν και στη Βολιβία.
Κανείς δε μπορεί να σου πει με σιγουριά μιας και κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Βλέποντας και κάνοντας, άλλοι (όπως εγώ) ξεκινούν με αγωγή προληπτικά κι άλλοι μόνο αν τους βγει κάποιο σύμπτωμα στην πορεία. Στην περίπτωση μας, παρόλο που παίρναμε την αγωγή όπως είπα το υψόμετρο στο Κούσκο δε μας άφησε ανεπηρρέαστους. Μίλα με κάποιον γιατρό για να μάθεις τα ενδεχόμενα και κρίνε καλύτερα εσύ.
σκέφτηκα ότι αν ξεκινήσω από τα πολύ ψηλά, θα έχω το χρόνο να εγκλιματιστώ και να μου βγει πιο εύκολα το κομμάτι του Ματσου Πιτσου
Να ξεκινήσεις από τα ψηλά στα χαμηλότερα; Ανορθόδοξο σενάριο!

agmi

Member
Σωστα τα λεει ο @psilos3, ρωτα κανα γιατρο πρωτα και μετα πρατεις αναλογα. Απο το Πουνο (3,800μ) κατεληξα στο Ογιαταιταμπο (2,800μ) και μετα στο Ματσου (2,400μ). Μια ψιλοδυσφορια ειχα και λαχανιασμα παρολο που επινα τσαι κοκας και επαιρνα βιταμινη C με ακεταζολαμιδη. Βεβαια στην αναβαση στπ πετρωμενο δασος ζοριστικα στα 4800μ. Εδω που γκουγλαρα λεει οτι ειναι 4,900 (Palcoyo: the "other" Rainbow Mountain — The End of Everywhere) και χρησιμοποιησα και το agua de florida, που το πουλανε τοπικα. O καθενας ειναι διαφορετικος...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.057
Μέλη
39.779
Νεότερο μέλος
vasiacha

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα