Ιταλία Ταξίδι στην Ιταλία με Αυτοκίνητο

mat.kal

New Member
Καλησπέρα σε όλους!
Σχεδιαζουμε ενα ταξιδι με αυτοκινητο στη βόρεια Ιταλια. 8 διανυκτερευσεις (3 Βενετια, 1 Φλορεντια και 4 Ρωμη). Θα παρουμε το καραβι απο Ηγουμενιτσα-Ανκονα και επιστροφη απο Μπαρι-Ηγουμενιτσα). 6 ατομα και 2 αυτοκινητα.
ημερα 1: Ανκονα-Βενετια(το καραβι φτανει απογευμα)
ημερα 2: Βενετια
ημερα 3; Βενετια
ημερα4:Βενετια - Φλορεντια
ημερα 5:Φλορεντια
ημερα 6:Φλορεντια-Ρωμη
ημερα 7και 8 :Ρωμη
ημερα 9: Ρωμη-Μπαρι.
Τα εξοδα ξενοδοχειο-ακτοπλοικα-βενζινες(κατα προσεγγισγη) ειναι 425€ το ατομο. Δεδομενης της οικονομικης καταστασης και εχοντας διαβασει αρκετα σε αλλες συζητησεις για τα πραγματα που αξιζει να δεις και να κανεις η ερωτηση μου θα ειναι καθαρα περι χρηματων. Ξερω οτι τα εξοδα του καυθενος στο ταξιδι ειναι κατι καθαρα προσωπικο και υποκειμενικο, αλλα συμφωνα με την εμπειρια σας ποσα χρηματα πιστευετε θα χρειαστουν για 9 ημερες για φαγητο(οχι σε εστιατιρια) και για τα σημαντικοτερα αξιοθεατα?

Εννοειται περιμενω και αποψεις για τον σχεδιασμο του ταξιδιου!

Καθε αποψη και συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη!!!

greg_thess

Member
Ηγουμενίτσα-Βενετία δεν έχει πλοίο;Φλωρεντία βλέπω 2 βράδια να έχεις.Φλωρεντία και Βενετία ξόδευα περίπου 50-60 τη μέρα.Μεσημεριανό στο χέρι κυρίως ή κάτι πρόχειρο και βράδυ σε οικονομικά εστιατόρια.Τα αξιοθέατα εύκολα τα υπολογίζεις ανάλογα τι θες να δεις.

Dafni

Member
το ποσα θα ξοδεψει κανεις είναι δυσκολο να το υπολογισεις γιατι εχει να κανει με το τι και που τρως(πινεις καφέ,βλέπεις αξιοθέατα).Αν ειναι κανεις λιτοδιαιτος και τρώει μονο streat food θα μπορουσε να περάσει και με 20 ευρώ την ημέρα(μονο για φαγητο και κανενα καφέ σε σταντ),αν τρώει σε εστιατορια παλι παιζει ρολο το τι ειδους εστιατορια,οποτε θα μπορουσε να φτάσει και τα 60-80 ευρώ το ατομο(και πολύ παραπανω φυσικά) μονο για καφεδες και φαγητο...γενικά να ξέρεις οτι αυτες οι πολεις δεν είναι φθηνές,απλώς υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές .... βαλε τις εισοδους σε αξιοθεατα και μην ξεχάσεις το κοστος του παρκιγκ εφοσον ταξιδευεις με αμαξι....η επιλογη ειναι δική σου βεβαια αλλά εγώ δε θα πηγαινα βενετια ...τις οκτώ μερες θα τις μοιραζα φλωρεντια (με εξορμησεις στην τοσκάνη)και ρώμη.....δε λες βέβαια ποτε θα πας,ο χειμώνας δεν ειναι η ιδανικοτερη εποχη για τοσκάνη αλλά και παλι εγώ δε θα έβαζα τρεις διαφορετικους προορισμους....

mat.kal

New Member
@greg_thess λαθος μου η Φλορεντια ειναι 1 διανυκτερευση. @Dafni το ταξιδι ειναι για τωρα τα Χριστουγεννα και η κυριοι προορισμοι ειναι Ρωμη και Βενετια. Την Φλορεντια την εχουμε ξαναεπισκευτει ολοι οποτε θα ειναι απλα μια σταση.
Δηλαδη πανω κατω κανα 40€ την ημερα υποθετω(με φαγητο στο δρομο)..
Οσων αφορα τα αξιοθεατα νομιζω οτι τα περισσοτερα τα βλεπεις περπατωντας-ειδικα στη Βενετια. Στη Ρωμη το Κολοσσαιο μου εχουν πει οτι δεν αξιζει να μπεις μεσα(ισχυει???) Και το μονο που πρεπει να επισκευθω ειναι το Βατικανο! Αρα τα εξοδα για τα αξιοθεατα δεν νομιζω να ειναι και τοσο επιβαρυντικα!
Ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση και ζηταω και παλι τα φωτα σας!!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στη Ρωμη το Κολοσσαιο μου εχουν πει οτι δεν αξιζει να μπεις μεσα(ισχυει???)
Οσο και για την Ακροπολη...τι να "ισχυει"? Η αξια εχει μια σχετικοτητα ως ενα σημειο. Να πας Ρωμη χωρις να μπεις στο Κολοσσαιο? Μην μπεις πουθενα τοτε να εχεις ενα αλλοθι..πρωτα εκει κ μετα σε ολα τα αλλα.

mat.kal

New Member
Ολοι εχουμε παει σε μερη-μουσεια-μνημια και να φευγουμε απο εκει απογοητευμενοι. Δεν σημαινει οτι υποτιμας ολοκληρο το μνημειο και την ιστορια του. Οσων αφορα το Κολοσσαιο ξερω πολλους που επισκευτηκαν τη ρωμη και το μετανιωσαν που μπηκαν μεσα γιατι απλα δεν ειδαν κατι παραπανω απο οτι εξωτερικα,γι αυτο και ρωταω και εδω,για παραπανω αποψεις! Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση!

Last edited:

karfitsa

Member
Μπορω να πω οτι εχεις δικιο.Ανθρωποι που δεν αντιλαμβανονται που βρισκονται και τι αντιπροσωπευει αυτο που βλεπουν,καλυτερα να μην πηγαινουν.Αμα περιμενεις να δεις στρακαστρουκες δεν εχει.
Και επειδη ο Samion,ειπε για την Ακροπολη,εκει να δεις ποσοι κατεβαινουν απογοητευμενοι.Πρεπει να συνδεεις αυτο που βλεπεις με την εποχη του και τι προσεφερε.

mat.kal

New Member
Σιγουρα μιλαμε για κατι που ειναι τελειως υποκειμενικο και το να χαρακτηρισεις κατι ενδιαφερον ή ωραιο ή οτιδηποτε αλλο επηρεαζεται απο πολλα πραγματα. Ο σκοπος μου δεν ηταν να υποτιμησω κανενα ιστορικο μνημειο. Γι αυτο και το να πεισ π.χ. για το Κολοσσαιο οτι βλεποντας το εξωτερικα και περιμετρικα το θαυμαζεις περισσοτερο απ οτι να μπεις μεσα δν ειναι κατι τραγικο ουτε υποτιμητικο. Ρωτησα απλα για γνωμες οσων το εχουν επισκευθει και σιγουρα δεν ηθελα να ανοιξω ενα τοσο μεγαλο θεμα..

christiana1979

New Member
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα,
Είμαι καινούργια και θα ήθελα τη γνώμη σας για ταξίδι με το αυτοκίνητό μας στη Μόντενα της Ιταλίας, μέσω Βουλγαρίας. Εχουμε 3 παιδιά και θα ήθελα το ταξίδι να μην είναι κουραστικό και βαρετό. Αν έχετε ιδέες παρακαλώ θα ήταν χρήσιμες

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Για ποιο λογο μεσω Βουλγαριας?Εχει μια χαρα εκπτωσεις η Σουπερ Φαστ τωρα..περνεις το καραβακι σου,περνας Ανκονα,σε 2 ωριτσες Μοντενα..

sezar7

Member
εχετε δει τιμες σε Σουπερ Φαστ με 3 παιδια? με καμπινα -παιδια εχει-996.00 €!!αν εισαι και απο βορεια ελλαδα +650 χιλιομετρα ηγουμενιτσα πηγαινε ελα συν 500 πηγαινε ελα ανκονα μοντενα εχεις κανει 1150 -400 χιλ και εχεις κανει το να πας μοντενα-με τιμες καυσιμα και ξενοδοχειο σερβια ερχετε πολυ πιο οικονομικα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.083
Μέλη
39.827
Νεότερο μέλος
Mycenaean

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom