Sam-chal
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Απρογραμμάτιστο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού, Χιλή, Βολιβία
Κουράστηκα που το διάβασα!Οικογενειακό Road trip Ιταλία
Λένε όλοι ότι όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει… όμως επειδή μου αρέσουν τα ταξίδια και επειδή θέλω να μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες με την οικογένεια και ειδικά με τις κόρες μου (αξία ανεκτίμητη πραγματικά), σκέφτηκα να οργανώσω ένα ακόμη οικογενειακό ταξίδι, αλλά αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό από τα άλλα ταξίδια που έχουμε ήδη κάνει οικογενειακός (Λονδίνο, Βιέννη, Σαλτζμπουργκ, Ίνσμπουργκ, Μόναχο, Γκάρμις Πάρτενκιρχεν, Κολμάρ, Στρασβούργο, κτλ..)
Ένα …Road trip 15 ημερών και μάλιστα στην Ιταλία !!!
Θα είναι η πρώτη φορά για όλους μας αυτή η εμπειρία και για αυτό οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει ήδη.
Το βασικό πλάνο και οι διαδρομές που θα ακολουθήσουμε λαμβάνοντας πάντα υπόψη σχετικές εμπειρίες που βρήκα εδώ μέσα αλλά και γενικότερα στο Internet είναι το εξής:
Αναχώρηση από Ηγουμενίτσα με φέρυ για Μπάρι, και την επόμενη ημέρα το πρωί φτάνοντας στο Μπάρι ξεκίνημα οδήγησης με προορισμό την Μπολόνια (περίπου 6,5 ώρες).
1η ημέρα λοιπόν του ταξιδιού στην Μπολόνια και ξεκίνημα της περιήγησης στην Πόλη και διανυκτέρευση στην Μπολόνια.
2η ημέρα αναχώρηση από Μπολόνια το πρωί με προορισμό την Βενετία (1 ώρα + 45’). Άφιξη στην Βενετία και ξεκίνημα της περιήγησης στην Πόλη και διανυκτέρευση στην Βενετία.
3η ημέρα συνέχεια της περιήγησης στην Βενετία και στα νησάκια Μπουράνο κτλ.. και μετά διανυκτέρευση πάλι στη Βενετία.
4η ημέρα το πρωί αναχώρηση από Βενετία προς Πάντοβα, μια μικρή στάση εκεί 2,5 ωρών για περιήγηση, και μετά ξανά αναχώρηση για Βερόνα και μια 2η στάση για 3 ώρες για περιήγηση και τέλος αναχώρηση για Μιλάνο και για διανυκτέρευση εκεί.
5η ημέρα περιήγηση Μιλάνο και εκδρομή στη λίμνη Κόμο ( 1 ώρα)
6η ημέρα εκδρομή στο μεγαλύτερο εκπτωτικό χωρίο της Ευρώπης (Σεραβάλε) κοντά στο Μιλάνο και επιστροφή για διανυκτέρευση Μιλάνο.
7η ημέρα αναχώρηση το πρωί από Μιλάνο με 1η στάση Πάρμα (περίπου 1 ώρα + 45’) περιήγηση για 2,5 ώρες εκεί και αναχώρηση για Μαρανέλλο (μουσείο Ferrari) περίπου 1 ώρα οδήγηση, και μια 2η στάση εκεί για κάνα 2 ωρο, και κατόπιν αναχώρηση για Μοδένα και μια 3η στάση για κάνα 2ωρο πάλι και κατόπιν οδήγηση για τελικό προορισμό Φλωρεντία και διανυκτέρευση εκεί.
8η ημέρα περιήγηση στην Φλωρεντία όλη την ημέρα και διανυκτέρευση.
9η ημέρα εκδρομή από Φλωρεντία σε Cinque Terre (Manarola & Riomagiore) (2 ώρες + 30' από Φλωρεντία) μετά Πίζα (1 ώρα + 30' από Riomaggiore) και τέλος στο Σαν Τσιμιτσιάνο (1 ώρα + 25' από Πίζα) και επιστροφή Φλωρεντία για διανυκτέρευση.
10η ημέρα αναχώρηση το πρωί από Φλωρεντία για Σιένα (1 ώρα + 10') και μια 1η στάση με περιήγηση και κατόπιν αναχώρηση για Ρώμη και διανυκτέρευση εκεί.
11η ημέρα ολόκληρη σε περιήγηση στη Ρώμη και διανυκτέρευση.
12η ημέρα συνέχεια περιήγησης Ρώμης και επίσκεψη σε Βατικανό.
13η ημέρα εκδρομή από Ρώμη σε Πομπηία και Αμάλφι και επιστροφή Ρώμη για διανυκτέρευση
14η ημέρα αναχώρηση από Ρώμη για Μπάρι και πλοίο επιστροφής προς Ηγουμενίτσα.
Ελπίζω να μην σας κούρασα και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να το πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι.
Αν και έχω διαβάσει τα περισσότερα άρθρα σχετικά με παρόμοια ταξίδια και εμπειρίες από προηγούμενους ταξιδιώτες στο Forum εννοείτε ότι οποιοσδήποτε θα ήθελε να μοιραστεί κάποια πρόταση, προτροπή ή συμβουλή είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη/ος.
Η απορία μου είναι γιατί δεν πάτε κατευθείαν με το φέρρυ Βενετία και να κατηφορίσετε προς τα κάτω.
Επίσης θα έλεγα ότι στο Κόμο θα πρέπει να αφιερώσετε ολόκληρη την ημέρα για να επισκεφθείτε και άλλα χωριά γύρω από την Λίμνη.