Ιταλία Ταξίδι στην Ιταλία με Αυτοκίνητο

XRISTOS71

Member
ωστε να μην χάσω χρόνο σε πράγματα που δεν αξίζει και τόσο όπως μουσεία εκκλησίες αξιοθέατα γενικά.
για ξαναδιάβασε τι ακριβώς έχεις γραψει και μετα πες μου αν εχεις δίκιο οτι εγω υπερβάλω ???

απο τους '' γνωστες '' παντως μην δινεις και μεγαλη ελπίδα οτι θα μαθεις κατι καινούργιο
βαρεθηκαν να γραφουν τα ίδια και τα ίδια .....Δεσποινα

despokkp

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ ΟΔΙΚΩΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
εσυ μαλλον δεν βαρεθηκες να απαντάς σε ποστ που δεν γνωρίζεις για να πεις την αποψη σου....
ασε τους αλλους να εχουν τι δική τους αποψη αν θέλουν να απαντήσουν ή όχι...

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Αυτόκλιτος υπερασπιστής του χρήστου δεν έχω διάθεση να γίνω, αλλά αυτό που έγραψε δεν είναι παράλογο. 50 συμφορμίτες να σου απαντήσουν για τη ρώμη, 50 απόψεις διαφορετικές θα έχεις. Και πίστεψε με, όλοι έχουν ιδία άποψη και την έχουν(με) επισκεφτει αρκετές φορές. Ως προς το ταξίδι σου, εγώ διαφωνώ με τις 3 μέρες στο μιλάνο, αν βέβαια η άποψη μου έχει κάποια σημασία.

anikolaou

New Member
Γεια σας

Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για ένα ταξίδι που σχεδιάζω με τον άντρα μου για 9 ημέρες στην Τοσκάνη - Κόμο (2-10 Απριλίου). Θα πάμε αεροπορικώς Μιλάνο όπου θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο. Λέμε να ξεκινήσουμε με 2 διανυκτευρεύσεις Κόμο στη συνέχεια να πάμε Φλωρεντία (3 διανυκτευρεύσεις) για να δούμε Πίζα-Λούκα και 3 διανυκτευρεύσεις Σιένα και μετά επιστροφή Από Ρώμη

1) Καταρχή δεν ξέρω αν φτάνουν οι ημέρες για κάθε περιοχή όπως τα σχεδιάζω
2) Δεν ξέρω η απόσταση Κόμο-Φλωρεντία πόσο διαρκεί
3) Στη Φλωρεντία και τη Σιένα δεδομένου ότι θα έχουμε αυτοκίνητο τι είναι καλύτερα να επιλέξουμε α) ξενοδοχείο μέσα στην πόλη με ιδιωτικό παρκιν (δωρέαν φυσικά θέλω) β) ξενοδοχείο έξω από την πόλη και μετακίνηση με ΜΜΜ ( στην τελευταία περίπτωση θα μπορώ να κινηθώ με αυτά και βράδυ;)

Ευχαριστώ

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, UK maps, European maps, hotel booking, travel guides
εδω βαζεις απο που θες να πας που και εκτος απο χιλιομετρα και ωρα σου λεει και το κοστος περιπου(βενζινη και διοδια)
Φλωρεντια - Κομο ειναι 4-4,5 ωρες περιπου...

3 διανυκτευρεύσεις Σιένα ειναι παρα πολλες μια φτανει.... δες και την περιπτωση να μεινετε σε κανενα αγροτοσπιτο της Τοσκανης η εποχη ειναι οτι πρεπει...
Οι ειδικοι θα σου λυσουν βεβαια περισσοτερες αποριες... οτι θες ρωτας... γιατι δεν καθεστε καθολου Ρωμη? αυτο απαιτει καποιες επιπλεον μερες βεβαια;)

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Γεια σου Αννα και καλωσηρθες στο φορουμ
1. Φτανουν οι μερες για να παρεις μια καλη γευση απο τις περιοχες και να καλυψεις τα βασικα
2. Como- Firenze 372 χιλιομετρα, 3 ωρες και 48 λεπτα, δεν το λες και κοντα
ViaMichelin directions between Como and Firenze: maps and route directions for Como to Firenze
carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6
3. Η γνωμη μου παντα ειναι το ξενοδοχειο να ειναι οσο γινεται πιο κοντα στο κεντρο της πολης και να διαθετει παρκινγκ. Στη Σιενα παντως, ακριβως στην εισοδο της πολης εχει πολλα παρκινγκ με καρτα, ακομη και το γηπεδο λειτουργει ως παρκινγκ ενω υπαρχει ακομη και παρκιγκ δωρεαν (αν ειστε τυχεροι και βρειτε θεσεις)

anikolaou

New Member
ΤΟΣΚΑΝΗ - ΚΟΜΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που πήρα αλλά έχω επιπλεον απορίες
1
1) Θα ήθελα επίσης συστάσεις για κάποια ξενοδοχεία στο Κόμο Μέχρι 150 ευρώ
2) Στη Φλωρεντία επειδή θα έχω αυτοκίνητο θέλω ένα ξενοδοχείο μέσα στη πόλη αλλά
να μη φάω κληση γιατί θα κινηθώ εντός δακτυλίου. Άκουσα ότι σβήνονται οι κλήσεις από το ξενοδοχείο, αν είναι μέρα που κάνεις check-in Και check out, αληθεύει; Υπάρχει κανένα ξενοδοχείο μέσα στη πόλη που να είναι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο και σε λογική τιμή;
3) Από ότι κατάλαβα στη Σιένα καλύτερα είναι να μείνω απ' έξω γιατί οι αποστάσεις μέσα στη πόλη είναι κοντινές αν κατάλαβα καλά. Υπάρχει κανένα ξενοδοχείο που συστήνετε;

Έχω ψάξει στα διάφορα topic του forum αλλά θέλω κάτι συγκεκριμένο γιατί δεν έχω πολύ χρόνο για σερφάρισμα δεδομένου ότι έχω δύο μικρά πιτσιρίκια και η μόνη ώρα για να σερφάρω είναι το βράδυ αργά και το μεσημέρι.

getxowoman

Member
Λοιπον σου συγχωνευσα τα 2 θεματα που ειχες ανοιξει για το κομο και τοσκανη, εδω θα γραφεις οσες αποριες εχεις για το συγκεκριμενο θεμα. Λοιπον οσο αφορα τις ερωτησεις σου εχουν ηδη απαντηθει σε διαφορα τοπικ που εχουν γραφτει κατα καιρους, θα μπορουσες να ριξεις μια ματια, κανε μια αναζητηση και αν θες κατι παραπανω ρωτα μας.

travel maniac

New Member
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΛΑΝΟ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ. ΣΚΟΠΕΥΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ 3 ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, 5 ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, 3 ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΤΣΙ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ;

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

http://www.travelstories.gr/rules.php#rule6

shristod

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Θα έμενα περισσότερο στη Ρώμη, 3 μέρες είναι μάλλον για να πάρεις μια γεύση τρέχοντας, 5 θα ήταν καλά.
"Μετακομίζεις" Φλωρεντία. Βλέπεις Σιένα και φυσικά την πανέμορφη ύπαιθρο της Τοσκάνης. 4, max 5 μέρες είναι καλά σε σχέση με το πρόγραμμα που έχεις.
Τις υπόλοιπες διανυκτερεύσεις Μιλάνο και αν προλάβεις μια βόλτα στο Κόμο για να πάρεις μια γεύση από τις λίμνες της Βόρειας Ιταλίας. Βερόνα γιατί να πας? Χωρίς να είμαι απόλυτα γνώστης της περιοχής, θα πήγαινα για τη Garda και το Sirmione (τη verona δεν την έχω δει) αλλά δε νομίζω ότι είναι εφικτό με το πρόγραμμα που έχεις, ξεφεύγεις γεωγραφικά και αφήνεις πίσω την περιοχή των λιμνών.

Εναλλακτικά μπορείς να αφήσεις πίσω την Τοσκάνη και να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα από Φλωρεντία ώστε να αφιερώσεις τις περισσότερες μέρες στο Μιλάνο και κατά βάση στις Λίμνες, Maggiore, Como, Garda, Bergamo, Lugano.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Από Φλωρεντία θα έλεγα να μην κόψετε μέρες. Μια ιδέα θα ήταν να "αγνοήσετε" εντελώς τη Ρώμη και να πάτε κατευθείαν Φλωρεντία. Στο μέλλον κάνετε ένα ταξίδι μόνο Ρώμη να την ευχαριστηθείτε.
Βερόνα θα πάτε με σκοπό να δείτε και Βενετία? Γιατί δεν μένετε μέσα στη Βενετία και να επισκεφτείτε τη Βερόνα ως εκδρομή?
Για τις λίμνες δεν ξέρω τίποτα αλλά εγώ με Τοσκάνη - Βενετία και Μπολόνια ενδιαμέσως θα ήμουν πλήρης για 12 μέρες και θα ένιωθα ότι τρέχω κιόλας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.071
Μέλη
39.820
Νεότερο μέλος
Zeta_Sk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα