Περιεχόμενα
Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι για την μεταφορά μας από το ξενοδοχείο στο Attaturk είχαμε επιλέξει ένα τουριστικό γραφείο κοντά στη στάση Gulhane που θα ερχόταν να μας παραλάβει και να μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο για 5 ευρώ (έκαστος) στις 7:30 το πρωί. Μέχρι τις 7:45 δεν είχαν έρθει
. Ο ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου μας επικοινώνησε μαζί τους και τελωσπάντων δικαιολογήθηκαν ότι μας ξέχασαν και ότι θα έρχονταν να μας πάρουν 

! Στις 8:00 ήρθε ένα βανάκι, έβαλε τα πράγματά μας μέσα και λίγο πριν φύγουμε μας λέει ότι πάει στο άλλο αεροδρόμιο, το Sabiha
. Τα ξεφορτώσαμε και την έκανε σαν λαγός
! Η ώρα είχε πάει 8:10 και μεις πετάγαμε στις 10:25. Καλέσαμε ταξί γρήγορα και ευτυχώς προλάβαμε την πτήση. 60 λίρες όμως μας πήρε το ταξί. Πολλά μου φάνηκαν
! Τώρα που γύρισα επικοινώνησα με e-mail με το τουριστικό γραφείο για να τους κάνω παράπονα, αλλά τίποτα
! Σπάστηκα!!! Ήταν το μόνο άσχημο περιστατικό στην Πόλη! Το ξενοδοχείο λίγο πριν φύγουμε μας γέμισε με δώρα. Μια πασμίνα για μένα, λουκούμια, τσάι και τσαγιερά για τον καθένα μας. Είναι δυνατόν να μην προτιμήσεις ξανά και ξανά αυτό το ξενοδοχείο?
Πολύ φιλόξενοι τελικά αυτοί οι Τούρκοι
...
Εντυπώσεις
Αυτό ήταν το πρώτο μου ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και σίγουρα όχι το τελευταίο. Πάλι με χρόνια με καιρούς... πάλι θα ξαναπάμε
. Σίγουρα θέλω να επισκεφτώ και άλλα σημαντικά μνημεία και περιοχές της Πόλης! Τι να πρωτοπώ... Το Φανάρι, τη Μονή της Χώρας με τα πανέμορφα ψηφιδωτά της, τα Πριγκηπονήσια, την περιοχή Nisantasi, την Bebek, την Ανατολική Πλευρά και ένα σωρό άλλα! Τι να πρωτοκάναμε άλλωστε σε μόλις 4 μέρες? Απλά πέρνεις μία γεύση (λίγο από όλα) για την επόμενη φορά! Γι' αυτό το λόγο και δεν σταθήκαμε μόνο στα μνημεία της Κωνσταντινούπολης, που ούτως ή άλλως αποτελούν από μόνα τους λόγο ταξιδίου, αλλά επιλέξαμε να ζήσουμε, να γευτούμε και να αντικρύσουμε όσα περισσότερα "χρώματα" και "δώρα" είχε να μας προσφέρει
!
Και τώρα θα δικαιολογήσω και τον τίτλο της ιστορίας μου αν και νομίζω ότι είναι περιττό... Η Πόλη των 5 αισθήσεων...

Πολύ φιλόξενοι τελικά αυτοί οι Τούρκοι
Εντυπώσεις
Αυτό ήταν το πρώτο μου ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και σίγουρα όχι το τελευταίο. Πάλι με χρόνια με καιρούς... πάλι θα ξαναπάμε
Και τώρα θα δικαιολογήσω και τον τίτλο της ιστορίας μου αν και νομίζω ότι είναι περιττό... Η Πόλη των 5 αισθήσεων...
- Το φαγητό τους ήταν καταπληκτικό, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Για τα γλυκά τους δεν έχω λόγια...Δεν γίνεται να πας στην Πόλη και να μην φας καλά!
- Αξέχαστη θα μου μείνει η μυρωδιά των μπαχαρικών στο Αιγυπτιακό παζάρι!
- Το κατευχαριστήθηκαν τα ματάκια μου... την Αγιά μας Σοφιά να πω, τα παλάτια, το Βόσπορο, τα παζάρια τους, τι να πρωτοπώ...
- Αλλά και τα αυτάκια μας δεν πάνε πίσω...όλη μέρα ακούγαμε τους ήχους του μουεζίνη
, ατενίζοντας τους μιναράδες!
- Και το καλύτερο για το τέλος! Η εμπειρία του χαμάμ, η όλη αυτή ιεροτελεστία του σωματικού και ψυχικού εξαγνισμού, αν και προφανώς τουριστική, είναι κάτι που όλοι πρέπει να ζήσουν όταν επισκεφτούν την Κωνσταντινούπολη!!!
Attachments
-
99,1 KB Προβολές: 114