Σερβία Ταξίδι στο Βελιγράδι.

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Χριστουγεννα-Πρωτοχρονια
Χριστούγγενα ναι, Πρωτοχρονιά δεν ισχύει. Εως και τις 4-5 Ιανουαρίου γίνεται χαμός παντού.

Αντε μπορει να σε πετυχω κατω σε κανα επιταφιο, εκει θα ειμαι και εγω!!
εννοείται πως η πρόσκληση από πάνω ισχύει ηαι για σένα
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Την Παρασκευή θα πας σε οποιαδήποτε εκκλησία βρεις στο δρόμο γυρω στις 4-5 μμ. Εμένα μου άρεσε πολύ στην εκκλησία του Αγ.Μάρκου (κοντά στο Κοινοβούλιο) αλλά και στην Vaznesenjska εκκλησία στην οδό Κνέζα Μίλοσα, ανάμεσα απ το κτήριο Μπεόγκρατζιανκα και τα βομβαρδισμένα (όπως κατεβαίνεις την οδό προς τα βομβαρδισμένα στα δεξιά). Ακόμα πιο ωραία είναι στην εκκλησία του Αγ.Γεωργίου στο Μπάνοβο μπρντο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θες να απομακρύνεσαι απ' το κέντρο. Πάντως είναι 15-20' με το λεωφορείο (αν θες σου δίνω οδηγίες και μετά μπορείς να κατέβεις στην λίμνη που ούτως ή άλλως δεν πρέπει να την χάσεις).

Για την Ανάσταση το καλύτερο είναι να πας στον Ναό του Αγ.Σάββα, θα έχει το περισσότερο κόσμο. Μην περιμένεις Ανάσταση όπως εδώ, είναι πιο συμμαζεμένα και πιο ταπεινά.

Όσο για το "έξω" και αν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά-να μην έχεις φόβο, το Πάσχα το έχουμε ως γιορτή "για το έξω" (δεν εννοώ το οικογενειακό να φάμε όλοι μαζί στο σπίτι κλπ/που σαφώς υπάρχει). Ακριβώς αντίθετα-τα Χριστούγεννα όντως δύσκολα θα βρείτε κάτι ανοιχτό και θεωρείται εντελώς οικογενειακή γιορτή "για μέσα¨ με ένα πλήθος των εθίμων που τα λατρεύω προσωπικά . Μην ξεχνάμε όμως ότι αυτό μπορεί να οφείλεται και στο κλίμα.


Άσχετο τώρα:

επειδή μας βλέπω πολλούς στο Βελιγράδι το ΣαββΚο αυτό (απ ότι μου γράψατε) έχω μια πρόταση:

Εδώ και κάποιους μήνες άρχισαν ξεναγήσεις στα υπόγεια του Βελιγραδίου (λαγούμια, τούνελ κλπ) και οι φίλοι μου όσοι πήγανε- όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Εγώ οπωσδήποτε θα πάω αυτήν την φορά και σας καλώ όλους να πάμε μαζί το Σάββατο, έχει μια ξενάγηση στις 2.3 μμ. Προσφέρω μετάφραση στα ελληνικά :haha:. Δηλώσεις στο πμ.
Ιβάνα είσαι θυσαυρός για το φόρουμ.

Οπωσδήποτε λεπτομέρειες για τη λίμνη που λες.
Οπότε για το έξω να μην ανησυχώ.Ταβέρνες,καφέ,μπαρ κτλ είναι όλα ανοιχτά και τις 4 μέρες των εορτών?

Μη μείνουμε νηστικοί πασχαλιάτικά,επίσης να διασκεδάσουμε και λιγάκι:D

Φαντάζομαι τα μέσα μεταφοράς στην πόλη θα είναι περιορισμένα σαν αργία?

Αυτές οι υπόγειες ξεναγήσεις τι είναι?Αν αξίζει εννοείται θα πάμε.Από που ξεκινάνε?
 
Last edited by a moderator:

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Η λίμνη είναι τεχνιτή και έχει δημιουργηθεί με την ένωση της δεξιάς όχθης του ποταμού Σάβα και του φυσικού νησιού, τοποθετημένου 4 χμ νοτιόδυτικά του κέντρου.
Να μην λέω εγώ πολλά, ήση σε πολλούς από έσας έχω συστήσει να πάτε και σας άρεσε. Είναι ένας τόπος απόδρασης από την πόλη- χειμώνα, καλοκαίρι. Κατέχει πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων (ακόμα και γήπεδα ράγμπι και γκόλφ), έχει πάνω από 70 καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες που συνήθως δουλεύουν ολη την μέρα (και νύχτα), και γενικά όπως κατάλαβες είναι το αγαπημένο μου μέρος στο Βελιγραδι. :D
Δες εδώ περισσότερα:
Ada Ciganlija - Wikipedia, the free encyclopedia

εδώ είναι χάρτης του νησιού ( καλά να πάθουν που δεν ξέρει ένας τουρίστας για αυτούς, ουτε σελίδα στα αγγλικά δεν έχουν :shock: )
Ada Ciganlija :: Mapa Ade

και εδώ έχει φώτος:

Ada Ciganlija :: Foto galerija

https://www.google.gr/search?q=ada+...dDfJofmtQb3nIEg&ved=0CFsQsAQ&biw=1280&bih=642

Τώρα, η πρόταση μου είναι η εξής:

Ξεκινας από το κέντρο την Παρασκευή 4 και μισή από την κεντρική Λαϊκή αγορά Zeleni Venac

photo of the map
http://www.slusni-aparati.com/orl/audiovox.htm


με τα λεωφορεία 52, 53 και πηγαίνεις προς την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου. Θα κατέβεις μετά από περίπου 8 στάσεις, αλλά να μην μετράς θα προσέχεις μετά από το εκθεσιακό κέντρο που θα περάσεις (θα το καταλάβεις) είναι μια τεράστια γέφυρα καινούργια που θα την αφήσεις στα δεξιά σου και ακριβώς μετά, το λεωφορείο θα ανέβει μια υπερυψωμένη διάβαση αυτοκινήτων πηγαίνοντας σε ένα λόφο. Στα δεξιά σου θα δεις την λίμνη. Θα κατέβεις στην πρώτη επόμενη στάση και θα γυρίσεις 200 μ πίσω. Στην απέναντι πλευρά είναι η εκκλησία. Μετά από την εκκλησία θα πάρεις δρόμο με τα πόδια και θα κατευθυνθείς προς την λίμνη-δηλαδή προς τα κάτω, δεν πρόκειται να χαθείς.


αυτό είναι το Εκθεσιακό Κ.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Stranke-ne-priznaju-da-pochinje-borba-za-sajam.lt.html

αυτή είναι η καινούργια γέφυρα
Most na Adi, Beograd | Flickr - Photo Sharing!

αυτή είναι καινούργια γέφυρα όπως την βλέπεις από την όχθη της λίμνης

Most na Adi | Flickr - Photo Sharing!



και έτσι θα την δεις καθως πλησιάζεις με το λεωφορείο, στο βάθος είναι η αρχή του νησιού
οχι από τόδο ψηλά
Ivan Risti



δεν μπορούσα να βρω καλύτερη φωτογραφία απ την υπερυψομένη γέφυρα/διάβαση, αλλά θα το καταλάβεις

http://www.panoramio.com/photo/65630451


και αυτή είναι η εκκλησία

http://www.panoramio.com/photo/31732554


Βασικά πρέπει να υπάρχει φωνητική ανακοίνωση των στάσεων, αλλά ποιος ξέρει πως κειτουργεί και μάλιστα δεν θα ήξερα να σου πω και το όνομα της στάσης. Αλλά δεν θα χαθείς.

Επίσης να ξέρεις πως στην συγκοινωνία υπάρχει το σύστημα Busplus, όπου στα περίπτερα αγοράζεις ένα χάρτινο εισιτήριο το οποίο μετά φορτώνεις με μονάδες γαι την μεταφορά. Το χαρτάκι κοστίζει 40 ντινάρια και μετά το κόστος του εισιτηρίου νομίζω πως είναι στα 72 (δεν έιμαι σίγουρη). Το χτυπάς στο μηχάνημα μόλις μπεις. Αν είστε 2, δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις 2 χαρτάκια καθώς το σύστημα δέχεται να χτυπήσεις για δύο άτομα. Απλά πρέπει να έχεις αρκετές μονάδες και να επιλέξεις στο μηχάνημα αυτό option.

Τα δρομολόγια μπορεί να είναι λίγο μειωμένα, αλλά όχι και αισθητά. Την νύχτα μετά τις 12 ισχύουν τα νυχτερινά.

Όσον αφορά φαϊ, δεν θα πεινάσετε!

Τώρα γαι τα υπόγεια

Κάτω απ το έδαφος του Βελιγραδίου υπάρχουν πολλά σπήλαια, λαγούμια από τις διάφορες εποχές-που έκτιζαν όσοι την είχανε την πόλη υπό την κατοχή τους. Ρωμαίοι, Τούρκοι, Ούγγροι, Σέρβοι, Γερμανοί. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και μεγάλη, να μην την επεκτείνω εδώ. Γενικά διαρκεί 2,5 ώρες και ξεκινάει απ το κέντρο.Τα Σάββατα, στις 12 είναι ξενάγηση στα αγγλικά και στις 2.30 στα σερβικά. Εγώ υποσχέτηκα την μικρή μου αδελφή να της πάω και δεν είναι να το παρακολουθήσει στα αγγλικά οπότε θα πάμε να τα δούμε στα σέρβικα. Για αυτό σας προσφέρω και την μετάφραση στα ελληνικά (με εγγύηση :D) και να πάμε όλοι μαζί (γνωρίζω για αλλά 6 άτομα ότι θα έρθουν απο το φόρουμ στο Βελιγράδι τώρα). Το εισιτηριο είναι 1400 για αγγλική ξενάγηση, και 800 για σερβική, συμπεριλαμβάνει 4 ή 5 εισόδους και δοκιμή κρασιού.

Σελίδα:
Belgrade underground tour | Current offer | Go2 Serbia
https://www.google.gr/search?q=beog...1H4TUswbp4oCYBQ&ved=0CFsQsAQ&biw=1280&bih=642


Για άλλες ιδέες κοίταξε εδώ Visit Belgrade - Tourist Organization of Belgrade - What to do in Belgrade » Urban adventure » Special programs


αυτά περίπου

αν έχεις και άλλη ερώτηση εδώ είμαι (με πιασες χαλαρή)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Τι να πω!Είσαι κορυφή.

Σ'ευχαριστώ πολύ.

Αν έχω κάτι καινούριο θα επανέλθω.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
να είσαι καλά, αλλά δεν έκανα και κάτι το σπουδαίο, φαντάσου να σε ρώτησαν εσένα για τον τόπο σου ...κακώς που ως τώρα δεν έγραψα και έναν οδηγό (αυτά δεν τα λες ;))


αν χρειαστείς κάτι γράψε και δες και για τα υπόγεια

υ.γ.
απεργία ήθελα να πω
 
Last edited by a moderator:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
να είσαι καλά, αλλά δεν έκανα και κάτι το σπουδαίο, φαντάσου να σε ρώτησαν εσένα για τον τόπο σου ...κακώς που ως τώρα δεν έγραψα και έναν οδηγό (αυτά δεν τα λες ;))


αν χρειαστείς κάτι γράψε και δες και για τα υπόγεια

υ.γ.

απεργία ήθελα να πω
Αυτό είναι αλήθεια.Ξέρεις οτι είναι αγαπητός προορισμός για πολλούς και θα ήταν τέλειο αν είχαμε εδώ στο φόρουμ έναν αναλυτικό οδηγό από σένα.Σίγουρα θέλει δουλειά αλλά φαίνεται ότι αγαπάς τον τόπο σου και θα τον κάνεις με όρεξη.

Υπάρχει κάποια διαδρομή για περίπατο ή γενικά κάποιο σημείο που πιστεύεις οτι δεν πρέπει να χάσουμε.Είναι και άνοιξη,ο καιρός είναι τέλειος και νομίζω θα ήταν ιδανικές οι βόλτες κοντά στους ποταμούς ή τα πάρκα.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
έχεις δίκιο, αλλα εκτός που δεν έχω πολύ χρόνο από διάφορα τα οποία κάνω, δεν είμαι και ο πιο συνεπείς άνθρωπως (δες ιστορίες που ξεκίνησα και ποτέ δεν τις τελείωσα.... :roll:)

το Κοσουτνιακ είναι πολύ ωραίο, https://www.google.gr/search?q=kosu...4OsmWtQbYl4GIDQ&ved=0CDoQsAQ&biw=1280&bih=642
Ko
και είναι κοντά στην εκκλησία που σου έλεγα, μετά το Τοπτσιντερ που συνεχίζεται μετά απ αυτό (εκεί είναι και ανάκτωρο βασιλικό (εχει ξεναγήσεις και σε αυτό)).

Και το Κόσοτνιακ και Τοπτσιντερ ειναι κυριολεκτικα μέσα στην πολή καθώς γύρω γύρω είναι κατοικιμένες περιοχές του Βελιγραδίου

Δίπλα στον Δούναβη κάτω απ'το κάστρο και Ζωολογικό κήπο. Και περιοχή παλιας πόλης εντώς κέντρου στα αριστερά και δεξιά του πεζοδρομίου. Είναι παλιές γειτονιες του Βελιγραδίου με αρκετά κτήρια απ τα τέλη του 19ου αιώνα και αρχες 20ου (μαλιστα εκείνα που έμειναν μετά από τους ισχυρούς σεισμούς το 1941 και 1944 οι οποιοι κατέστεψαν μιση πόλη).
 

gordito

Member
Μηνύματα
26
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Bελιγραδι
Eχω παει στο ζωολογικο, ειναι μικρος αλλα και το εισητηριο ειναι παμφτηνο (Νομιζω 400 δηναρια/3κατι ευρά που λεει και ο Μπαμπινιωτης)

Γενικα, αξιζει μια μερα στο Kalemegdan, στον ζωολογικο, κατω στον πυργο Νεμποσα, με Ελληνικα κιολας στην επιγραφη :p και μια βολτουλα στον Σαβα.

Μια αλλη μερα την προτεινω αποκλειστικα στην λιμνη Ada, πολυ ωραιο τοπιο. Οταν πηγα εγω ειχε πολυ κρυο, για μενα πολυ καλυτερα απο αυτην την εποχη που εχει κοσμο, η φθινοπωρινη/μελαγχολικη ατμοσφαιρα δε συγκρινεται.

Και φυσικα, μαθαινουμε τα βασικα Σερβικα ή εχουμε βιβλιαρακι μαζι μας. Ειναι απιστευτο πως σχεδον κανενας δεν ξερει Αγγλικα, εγω ειχα μιλησει με παιδια που δεν καταλαβαν ουτε το "How are you?"

Δυστυχως, δεν θα προλαβω να παω παλι τωρα το Πασχα, και θα περασω αυτη τη μισητη για μενα γιορτη εν Ελλαδι, Ivana ευχαριστω για την προσκληση.

Πολυ ωραια πολη, πολυ ωραια vibes, δεν το εχω σε τιποτα να σηκωθω και να φυγω και να παω μονιμα.
 

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Eχω παει στο ζωολογικο, ειναι μικρος αλλα και το εισητηριο ειναι παμφτηνο (Νομιζω 400 δηναρια/3κατι ευρά που λεει και ο Μπαμπινιωτης)

Γενικα, αξιζει μια μερα στο Kalemegdan, στον ζωολογικο, κατω στον πυργο Νεμποσα, με Ελληνικα κιολας στην επιγραφη :p και μια βολτουλα στον Σαβα.

Μια αλλη μερα την προτεινω αποκλειστικα στην λιμνη Ada, πολυ ωραιο τοπιο. Οταν πηγα εγω ειχε πολυ κρυο, για μενα πολυ καλυτερα απο αυτην την εποχη που εχει κοσμο, η φθινοπωρινη/μελαγχολικη ατμοσφαιρα δε συγκρινεται.

Και φυσικα, μαθαινουμε τα βασικα Σερβικα ή εχουμε βιβλιαρακι μαζι μας. Ειναι απιστευτο πως σχεδον κανενας δεν ξερει Αγγλικα, εγω ειχα μιλησει με παιδια που δεν καταλαβαν ουτε το "How are you?"

Δυστυχως, δεν θα προλαβω να παω παλι τωρα το Πασχα, και θα περασω αυτη τη μισητη για μενα γιορτη εν Ελλαδι, Ivana ευχαριστω για την προσκληση.

Πολυ ωραια πολη, πολυ ωραια vibes, δεν το εχω σε τιποτα να σηκωθω και να φυγω και να παω μονιμα.
Κάνεις λάθος, μιλάνε τα αγγλικά πιο πολύ από εμάς.. ;)
 

gordito

Member
Μηνύματα
26
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Bελιγραδι
Περασα ενα μηνα στο Βελιγραδι και εχω εντελως αντιθετη αποψη.

Μου φαινεται και λογικο, τα παντα ειναι στα Σερβικα, ακομα και στη γλωσσα τους, τα Αγγλικα τα κανουν δικα τους και τα κλινουν στα Σερβικα.
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Γενικα, αξιζει μια μερα στο Kalemegdan, στον ζωολογικο, κατω στον πυργο Νεμποσα, με Ελληνικα κιολας στην επιγραφη :p και μια βολτουλα στον Σαβα.

Και φυσικα, μαθαινουμε τα βασικα Σερβικα ή εχουμε βιβλιαρακι μαζι μας. Ειναι απιστευτο πως σχεδον κανενας δεν ξερει Αγγλικα, εγω ειχα μιλησει με παιδια που δεν καταλαβαν ουτε το "How are you?"

Πολυ ωραια πολη, πολυ ωραια vibes, δεν το εχω σε τιποτα να σηκωθω και να φυγω και να παω μονιμα.
Στον πυργο νεμποισα στραγγαλιστηκε ο Ρηγας Φεραιος το 1798.
Η ανακατασκευη του εχει χρηματοδοθει απο την Βουλη των Ελληνων με 1.4 εκκατομυρια ευρω. Γι αυτο υπαρχουν τα ελληνικα στις επιγγραφες.
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεπάλ
Αγαπάμε Σερβία γιατί μιλάμε ελληνικά και μας καταλαβαίνουν χαχαχα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom