Ινδονησία Ταξίδι στο Μπαλί...τα φώτα σας

Nicks

New Member
Μηνύματα
2
Likes
3
Καλησπέρα
Εχουμε κανονίσει ενα ταξίδι στο μπαλί για 12 μέρες το θέμα μας είναι να μείνουμε και τις 12 στην ubud η να πάμε και σε κάποια άλλη περιοχή να μείνουμε ?Πόσες μέρες χρειαζεται για να δουμε το κέντρο?Αν ήταν να διαλεξουμε 2 μέρη στο μπαλί ποια θα ήταν ?Αξιζει να παμε σε άλλο μερος (εκτος ubud) να μείνουμε η καλύτερα κέντρο για να έχουμε πρόσβαση σε όλα?Βασικά έχουμε ένα φόβο με τις αποστάσεις για παράδειγμα βρήκαμε ένα ξενοδοχείο αλλα είχε απόσταση από το κέντρο 70 χλμ.
 

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Μειναμε Κουτα, μπροστα στη παραλια και νοικιασαμε αυτοκινητο με οδηγο για τρεις μερες (ειναι πολυ οικονομικο) για να δουμε οτι περισσοτερο μπορουσαμε σε αυτον τον παραδεισο. ΗΚουτα ειναι τουριστικη περιοχη, εχει καταστηματα, αρκετη ζωη και ομορφη θεα. Δεν το μετανοιωσαμε χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα ειναι καλα στο Ubud. Απλα εμεις βρηκαμε καλυτερο ξενοδοχειο και με θεα τα κυμματα στη Κουτα.
 

Nicks

New Member
Μηνύματα
2
Likes
3
Καλησπέρα να σου κάνω μια ερωτηση.Απο Kuta για να πας ubud είναι μεγάλη η απόσταση ?Με taxi πόσο θα μας κοστίζει να παμε?Το θέμα μου είναι να μείνω ubud 6 μέρες και μετά kuta η δεν αξιζει να μείνω σε ενα απο τα 2 γιατι ειναι κοντα όλα ?Να κλείσω ξενοδοχειο για ολες τις μέρες η για 3 μέρες μπας και βρώ τίποτα πιο ωραίο εκεί ?
 

vasilis_emm

Member
Μηνύματα
62
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
το ψάχνω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Καλησπέρα και πάλι,

Οι ημέρες για Μπαλί πλησιάζουν και έχω μια ερώτηση για όσους ίσως γνωριζουν... αν πάρω μαζί μου το drone θα έχω κανένα θέμα στο αεροδρόμιο όταν φτάσω?
Διάβασα ότι έχει τύχει σε κάποιους να τους ζητήσουν χρήματα στο τελωνείο κατα την είσοδο στη χώρα.
 

ntinapap

Member
Μηνύματα
5
Likes
2
Ινδονησία - Μπαλί 24 μέρες!!!

Καλησπέρα! Τα τελευταία χρόνια το έχω ρίξει στα ταξίδια κ μου αρέσει τρελά! Τον Ιανουάριο έκανα το πρώτο μου ταξίδι στην Ασία πήγα Ταϊλάνδη για 26 μέρες! Πρώτη φορά καλοκαιρινές διακοπές πρώτη φορά τόσο άνετα σε ταξίδι χωρίς πολλά πράγματα στην αποσκευή! Ξετρελάθηκα με αυτό το ταξίδι κ από δω κ πέρα ψάχνω καλοκαιρινους προορισμούς. Αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου τον Δεκέμβρη να επισκεφθούμε το Μπαλί! Έχω διαβάσει όλες τις ιστορίες που υπάρχουν εδώ για Ινδονησία όπως κ πέρσι για Ταϊλάνδη. Με βοήθησαν πάρα πολύ κ με έκαναν να περιμένω με περισσότερη λαχτάρα το ταξίδι! Αυτό που θα ήθελα από εσάς είναι να μου πείτε κάποια πράγματα για το Μπαλί τι να προσέξω τι μου προτείνετε να κάνω ποία μέρη να δω από χρήματα είναι οικονομικά; να ενοικιασουμε ξενοδοχείο η βίλα; να κινούμαστε με μηχανάκι η με ταξί; έχω διαβάσει για ubud. οι περισσότεροι προτείνουν ubud κ σκέφτομαι κ εγώ για εκεί! Τι λέτε; ;;;;;
 
Last edited by a moderator:

Liberty

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Καλησπέρα και από εμένα,
σας διαβάζω πολύ καιρό, έχω δει στο blog διάφορα θέματα για το Μπαλί, αλλά θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας για την μικρή εκδρομή μας...
Είναι η πρώτη φορά που θα πάμε στο Μπαλί, είδαμε για τους ναούς , τις εκδρομές για το νησί Φλόρες και έχουμε μπερδευτεί. Θέλουμε να μείνουμε Ubud αλλά μας λένε ότι δεν βολεύει πολύ για εκδρομές καθώς είναι ορεινή περιοχή ...
Χρειαζόμαστε λοιπόν την πολύτιμη βοήθειά σας τόσο για το τι πρέπει να δούμε σε 7 ημέρες... αλλά και που πρέπει να μείνουμε ώστε να έχουμε καλύτερη βάση .
Δεν θέλουμε με τίποτα Κούτα που έχει πολύ φασαρία . Ηρεμία, βόλτες και καμιά βουτιά. :)

Κάθε συμβουλή και tip είναι ευπρόσδεκτο!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
 

art

Member
Μηνύματα
6
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Liberty, εάν πρόκειται να μείνεις μόνο 7 μέρες στο μπαλί, τότε οπωσδήποτε να μείνεις στο ουμπούντ, φυσικά και μπορείς να κάνεις από εκεί εκδρομές σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος! Ασε που τα πιο γραφικά είναι εκει κοντά..

Γενικές προτάσεις για όσους επισκεφτούν την περιοχή του Ουμπούντ:

1. Μonkey forest. Bρίσκεται στο κέντρο του Ουμπούντ, ξεχωριστή εμπειρία, οι μαιμούδες στο συγκεκριμένο πάρκο είναι εξοικιωμένες με τους ανθρώπους, οπότε εαν δεν κρατάτε φαγώσιμα, μην έχετε φόβο!

2. Oρυζώνες Τegalalang. Kατεβείτε τα σκαλάκια σε κάποιο από τα καφέ εκεί, ειναι τόσο όμορφα! Μια εκδρομή εδώ στα περίχωρα του Ουμπούντ θα μπορούσε να συνδυαστεί με επισκεψη στον ναό Tirta Empul (έχει πηγές με ιερό νερό, κάτι σαν αγιασμό όπου κάνουν μπάνιο οι πιστοί) και στο χωριό Penglipuran (τουριστικό μεν, γραφικό δε)

3. Antonio Βlanco Μuseum,. Υπάρχουν 3-4 άλλα μουσεία τέχνης στο Ουμπούντ αλλά αυτό θεωρώ ότι είναι ξεχωριστό. Πρόκειται για έργα από τον «Νταλί του Ουμπούντ» ενός εκκεντρικού Ισπανού ζωγράφου που εγκαταστάθηκε στο Μπαλί τη δεκαετία του 50 και τα έργα του είναι εμπνευσμένα από το νησί.

4. Παραστάσεις από μπαλινέζικους χορούς Legong – Barong. Η πιο εντυπωσιακή από τις παραστάσεις που έχω δει ήταν στον ναο που βρίσκεται μεταξύ του café Lotus και Starbucks, μου διαφεύγει το όνομα του..

5. Παραστάσεις από τον χορό Κecak (μεταγενέστερος χορός ανδρών σε κύκλο που επαναλαμβάνουν τη λέξη kecak) . Στο Ουμπουντ μπορείτε να δείτε αυτόν το χορό στον ναό που βρίσκεται στο μέσον περίπου της οδού Jalan Suweta, δεν είναι όμως τόσο καλός εδώ όσο στον ξακουστό ναό Uluwatu στο νότιο άκρο του νησιού.

6. Βόλτα στους ορυζώνες. Η πιο τουριστική διαδρομή είναι το λεγόμενο Campuhan Ridge Walk. Ξεκινάει από τον πολύ γραφικό ναό Gunung Lebah (απέναντι από το Bridges=ωραίο μέρος για φαγητο & ποτό) και καταλήγει στο χωριό Sebali. Από το σημείο όπου καταλήγεις, αν συνεχίσεις και άλλο ευθεία θα βρεις το Karsa Spa=αγαπημένο μου σπα..! Η διαδρομη αυτή είναι πολύ σύντομη αλλά όμορφη, εγώ την κάνω σε μισή ώρα. Η δεύτερη διαδρομή ,την οποία προτείνω και σίγουρα αξίζει, ξεκινάει από το (ξενερωτο..) μαγαζί Sari Organik και καταλήγει στο πανέμορφο χωριό Kelabang Moding. Παίρνει μια ώρα περίπου, αλλά προσοχή γιατί το σήμειο όπου φθάνεις είναι λίγο στη μέση του πουθενά και για να επιστρέψεις στο κέντρο χρειάζεσαι άλλη μια ώρα ποδαρόδρομο (εκτός αν βρεις ταξί στο δρόμο φυσικά!)

Παρεπιπτόντως, με την εφαρμογή go-ojek μπορείτε να καλέσετε μηχανάκι όπου κ αν είστε, για να σας μεταφέρει. Οι εφαρμογές uber και grabtaxi για κανονικά ταξί λειτουργούν στο νότιο μέρος του νησιού κυρίως.. αυτό είναι κάτι που αλλάζει λόγω διαμάχης με τους τοπικούς ταξιτζίδες..


7. Για φαγητό στο Ουμπούντ προτείνω να δοκιμάσετε νωρίς το μεσημέρι την τοπική "σπεσιαλιτέ" babi guling=χοιρινό με πικάντικα καρυκεύματα, -το αγαπημένο μου είναι στο Gung Cung. Προσωπικα ,χωρίς να θέλω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου, από τα φαγητά δρόμου τρελαίνομαι για martabak με τυρί-γάλα (keju-susu θα το ζητήσετε) ή μπανανα-γάλα (pisang-susu) ! Για πιο κυριλέ εστιατόρια θα προτείνω το Terracotta και το Bamboo Indah όχι για τα φαγητά τους (που είναι μέτρια για μένα) αλλά για το υπέροχο τοπίο – περιβάλλον! Ειλικρινά είναι παράδεισος!

Το Bamboo Indah είναι μέρος μιας μεγάλης επιχείρησης που προωθεί οικολογικές κατασκευές από μπαμπού. Eκτός από εργοστάσιο, πολυτελείς βίλες, ξενοδοχείο, εστιατόριο , όλα φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από μπαμπού, υπάρχει και το λεγόμενο Green School για παιδια πλουσίων κυρίως expats με “οικολογική συνείδηση”. Πραγματοποιούνται πάντως ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις για όσους ενδιαφέρονται για τις πρωτότυπες αυτές κατασκευές.


Εκτός από αυτά υπάρχουν άπειρες άλλες επιλογές ( καταρράκες Tegenungan, λίμνη Βeratan, Ναός Ulun Danu Beratan, ναός Τanah Lot, Amed - Tulamben για snorkeling ή κατάδυση) που μπορεις να δεις σε μονοήμερες εκδρομες. Δεν θα επεκταθώ σε αυτά, μιας και έχουν ήδη αναφερθεί από πολλούς! Συμβουλεύω πάντως να μην χάσεις το Amed αν σου αρέσει η καταδυση – snorkeling, για μένα ο βυθός εκεί είναι το highlight του νησιου!
 

Liberty

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Καλησπέρα art,
Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ που μου έστειλες όλες αυτές τις πληροφορίες, με την δική σου συνδρομή έκλεισα το lily lane villas στην Ubud, και περιμένω απάντηση από οδηγούς του μπαλί για ημερήσιες εκδρομές σύμφωνα με τις υποδείξεις .
(Σίγουρα την κατάδυση θα την έκανα και σε διπλοευχαριστώ για το μέρος που μου είπες !!! )
Σε 10 μέρες φεύγουμε....!
(ότι άλλο tip υπάρχει ακόμα και μακρύτερα από την ubud που εσένα να σου άρεσε είναι more than welcome!!!!)
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
529
Likes
2.600
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Καλημερα, θα επιβεβαιωσω τον/την φιλο/η art για το amed , ειδικοτερα το ναυαγιο του Αμερικανικου πολεμινου ναυτικου liberty ... ειναι κατι το αποκοσμο! Αν πας , χρησιμοποιησε αυτους https://www.tripadvisor.com/Attract...ws-Adventure_Divers_Bali-Amed_Abang_Bali.html ... Φανταστικοι ανθρωποι και εικονες!

Για τους οδηγους , μην το σκεφτεσε πολυ... Δεν τους ψαχνεις , αυτοι σε βρισκουν! :D

Επισης πραγματικα η λιμνη bratan μαζι με τον ναο ειναι πολυ ομορφη https://www.google.gr/?client=firefox-b#q=Ulun+Danu+Bratan ... Απεφυγε οσο μπορεις την τρελα της kuta και seminyak (σαν αλλο φαληρακι).

Αν δεν βαριεσαι μεχρι να ερθει η ωρα του ταξιδιου σου διαβασε τις ιστοριες (αν δεν το εχεις κανει ηδη) των μελων για το Μπαλι εδω http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Ασία.58/?prefix_id=86.

Η δικη μου ιστορια με φωτογραφιες για το ναυαγιο http://www.travelstories.gr/community/threads/Μπαλί-για-3-εβδομάδες.52736/ ...

Υπομονη θα περασουν αυτες οι 10 μερες! Καλο ταξιδι! :xalara:
 
Last edited:

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
198
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Πουκετ-Κραμπι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Liberty περιμενουμε με ανυπομονησια μολις γυρισεις να μας διηγηθεις την ιστορια σου..κρατα πολλα τιπς για να μας τα πεις!
 

art

Member
Μηνύματα
6
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Όντως το ναυάγιο liberty στο Tulamben είναι υπέροχο!
Το Amed είναι ουσιαστικά μια σειρά από παραλιακά χωριουδάκια στη βορειοανατολική ακτογραμμή του νησιού. Ξεκινάνε μετά το Tulamben με το ναυάγιο USS Liberty που προτείνει ο φίλος BASILISPAP και συνεχίζουν μέχρι την περιοχή κοντά στον ναό Pura Lempuyang. Υπάρχει κ άλλο ένα ναυάγιο στο ενδιάμεσο, Japanese shipwreck WW2. Για snorkeling είναι ωραία στον κόλπο Lipah, εγώ πάω στο ύψος κάτω από το ξενοδοχείο Pondok Vienna. Βέβαια υπάρχουν πολλά ωραία σημεία, αν ρωτήσετε τους ντόπιους θα σας υποδείξουν!

Συγκεκριμένα για 10 μέρες από τώρα έχω έναν μικρό ενδοιασμό λόγω καιρού. Ενώ κανονικά έπρεπε να είναι η ξηρή περίοδος τώρα, έχουν μετακινηθεί κάπως οι εποχές (ή ο καιρός έχει τρελαθεί!) κ βρέχει σχεδόν καθημερινά εδώ και 2 μήνες (βρίσκομαι στο Μπαλί). Μην ανησυχείς η βροχή διαρκεί λίγο οπότε δεν θα σου χαλάσει την εκδρομή αλλά στη θάλασσα έχει περισσότερο κύμα απ το κανονικό. Καλό είναι να ρωτήσεις αν έχει κύμα στο Amed τις μέρες εκείνες κ, αν δεν έχει, το κανονίζεις επιτόπου. Πάντως μην απογοητεύεστε όσοι θα επισκεφτείτε τώρα το Μπαλί, για μένα είναι τέλεια περίοδος, δροσερή κ μάλιστα έτσι που έχει βρέξει πολύ το τοπίο είναι καταπράσινο.

Επίσης αρχές Σεπτεμβρίου φέτος πέφτουν οι γιορτές Galungan που είναι από τις σημαντικότερες του νησιού (γίνονται 2 φορές το χρόνο). http://www.bali-indonesia.com/magazine/galungan-kuningan.htm
Αυτό σημαίνει ότι τις μέρες εκείνες τα σπίτια είναι στολισμένα με τα λεγόμενα “penjor” και το τοπίο στους δρόμους είναι φοβερό.

Καλό ταξίδι κ από μενα!
 

Georgitsa0707

Member
Μηνύματα
198
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Πουκετ-Κραμπι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Παιδια καλησπερα!! Επειδη κ εγω μαλλον προς τα κει θα παω τον οκτωβρη ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα..εχω κοιταξει με τουριστικο γραφειο γιατι η αδερφη μου δεν ηθελε να παμε μονες μας.του ειπα λοιπον να μας βρει ξενοδοχειο στο ουμπουντ κ μας εστειλε μια προσφορα.ομως θελω να ρωτησω κατι αλλο.απ οτι ειδα εχει πολλες παραλιες και πολυ ωραιες θα ελεγα!μπορειτε να μου πειτε σε ποιες εχετε παει για να ξερω στο περιπου?γιατι δεν νομιζω να τις προλαβουμε ολες σε 5 μερες που θα μεινουμε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.707
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom