Ινδονησία Ταξίδι στο Μπαλί...τα φώτα σας

Γιώργος Π.

New Member
Μηνύματα
4
Likes
11
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!

Είμαι καινούριο μέλος αλλά σας διαβάζω καιρό τώρα. Ας περιγράψω λίγο το ταξίδι που σχεδιάζω και τις όποιες απορίες μου.

Πετάω ως μοναχικός ταξιδιώτης με προορισμό το Bali στις 31/05 και επιστροφή 12/06. Εκτός λοιπόν από τις όποιες δραστηριότητες έχω ήδη κανονίσει (surf, diving στο Tulamben, Ayung rafting) θα ήθελα τα φώτα σας να επιλέξω και τις επόμενες!
Η διαμονή μου θα είναι κυρίως στο Ubud -εκτός των ημερών surf- άρα αυτό θα είναι και το σημείο εκκίνησης.

Μερικές ερωτήσεις :
  • Υπάρχει κάποιος οδηγός που μπορείτε να μου προτείνεται για να κλείσω 2-3 μέρες? (για ξενάγηση στα περίχωρα, κάποιες εκδρομές σε ναούς / αξιοθέατα τύπου Tanah Lot)
  • Έχει δοκιμάσει κάποιος νυχτερινή ανάβαση στο Mount Batur και αν ναι, αξίζει την προσπάθεια?
  • Προσπαθώ να επιλέξω προορισμούς μεταξύ Pura Ulun Danu Bratan, λίμνη Danau Batur+Trunyan, Uluwatu temple και κάποιους που ξεχνώ αυτήν την στιγμή! Υπάρχει κάποιος που απλά δεν χάνεται?
  • Κεφάλαιο καταρράχτες - θέλω να αφιερώσω μια μέρα για κάποιον μακρινό, αρκεί να με αποζημιώσει με την φυσική του ομορφιά. Πρόταση?
Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή η επισήμανση θα με βοηθούσε πολύ!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και φυσικά θα ακολουθήσει η δικιά μου ιστορία στο τέλος.
 

agmi

Member
Μηνύματα
494
Likes
2.288
10 μερες στο Μπαλι (οχι Μπαλί) μου φαινονται παρα παρα πολλες! Εγω στο Μπαλί στο Ρεθεμνος θα τις εκανα χωρις προβλημα! Ας ειναι μπορεις να πας στο Lombok! Εγω 1 βδομαδα και ημουνα ετοιμος να κοψω τις φλεβες μου, παρ' ολο που πηγαμε 2 βραδυα Lombok! Για οδηγο θα βρεις ενα ταξι θα τον ασημωσεις (ελπιζω να'σαι και μ'αλλους) και δωστου! Lonely Planet, βρες τα μερη & δωστου! Οι Ινδονησιοι ξεπερνουν πολλους λαους στην φαντασια! 1 μερα Ubud και πολυ, μαϊμουδοναος η μαϊμουδοδασος δαγκανια για τουριστες με τις γιγαντιες νυχτεριδες. Το ιδιο και ο ναος που βγαινει απο την θαλασσα, Tanah Lot, καπου λεει το LP εχει πεσει μπολικο τσιμεντο! Εισοδο εχει & μια ΄σκαλωτη' φυτεια τσαγιου μελος της πολ. κληρ. της Unesco, το οποιο δεν βρηκα και κατι το ιδιαιτερο! Τα ΜcDonalds & τα KFC ειναι παμφηνα και βρηκαμε και ενα αλλο 'ανθρωπινο/ευρωπαικου τυπου' εστιατοριο πιο κατω απο το ξενοδοχειο που μεναμε (J Boutique hotel) στο δρομο αριστερα οπως κατεβαινεις για κεντρο στην Kartika. Mετα απο 24 μερες Βορνεο, Γιαβα & Μπαλι ειχε γιαλισει το ματι μου να φαω χοιρινο & μοσχαρι (αυτο στο Μπαλι). Υστερα απο τους πολλους ναους και τα πολλα ηφαιστια (Java) βαριεσαι! Μεχρι που σε κηδεια βαλαμε τον ταξιτζη να μας παει! Ευχομαι να το απολαυσης το ταξιδι σου, αν και εχει ορδες Αυστραλων χιλιμπιληδων & αλλων τουριστων εκει (3 1/2 ειναι η Αυστραλια) παραμενει μια φτηνη & ασφαλης χωρα.
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ονειρεμένο Ταξίδι
papua
Στο amed να πας για κατάδυση στο liberty wreck φανταστικό!!
Και μετά φύγε από το Μπαλί τυποποιημένο και τουριστικό,στο Φλόρες είχα μοναδικές εμπειρίες
 
  • Like
Reactions: LIK

DELIDEB

Member
Μηνύματα
70
Likes
102
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
Γυρίσαμε πριν 2 βδομάδες από το Μπαλί όπου μείναμε στην Ουμπούντ και χρησιμοποιήσαμε ως οδηγό τον Rio Komang ( https://www.tripadvisor.com.gr/Attr...d4567176-Reviews-Rio_Tour_Bali-Ubud_Bali.html ). Πριν κλείσουμε μαζί του είχα ζητήσει προσφορές από άλλους 5 οδηγούς που είχα εντοπίσει στο tripadvisor και ήταν μακράν ο φθηνότερος. Σε συνεννόηση με email φτιάξαμε μαζί το πρόγραμμα για κάθε μέρα. Σε γενικές γραμμές ήταν συνεπής κι εξυπηρετικός και θα τον συνιστούσα. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι την πρώτη μέρα που στο πρόγραμμα είχαμε και το Jimbaran μας άφησε στην κυριολεξία στην αυλή ενός εστιατορίου από το οποίο προφανώς είχε προμήθεια. Εμείς απλώς δεν καθίσαμε σε αυτό και από 'κει και πέρα διάλεγα από την προηγούμενη πού θα τρώγαμε και του το ανακοίνωνα την ημέρα της εκδρομής... Γενικώς όμως νομίζω πώς αυτό είναι ένα σύστημα που οι περισσότεροι οδηγοί στο Μπαλί ακολουθούν. Επίσης συνεννοήσου η τιμή που θα σου δώσει να περιλαμβάνει τα έξοδα πάρκιν και "διόδια".
Από ναούς πήγαμε σε αρκετούς κι εκείνος που μας εντυπωσίασε ήταν ο Pura Lempuyang, εντελώς απόκοσμο τοπίο! Μην τον χάσεις!
Επίσης φανταστική εμπειρία ήταν ο καταρράκτης Sekumpul, με ωραία διαδρομή μέσα στη ζούγκλα αν και στο τέλος έχει κάποια δύσκολα σημεία γιατί κατεβαίνεις άπειρα (ή έτσι μου φάνηκαν) και απότομα σκαλοπάτια! Αξίζει όμως την όποια προσπάθεια με το παραπάνω! Στο ξεκίνημα μάλιστα υπάρχουν κάποιοι νεαροί από το κοντινό χωριό που περιμένουν στα πάρκιν και προσφέρονται να σε οδηγήσουν μέχρι τον καταρράκτη για ποσό αντίστοιχο με 10 -12 ευρώ (αν δεν κάνω λάθος). Βασικά, εμείς πήγαμε μόνοι και πέρα από την κούραση δεν είχαμε θέμα...
Με το που κατεβαίνεις, αν πας δεξιά έχει ένα διπλό καταρράκτη και αριστερά (ύστερα από λίγο) έναν ακόμη τριπλό! Μπήκαμε στον διπλό και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που δεν μπορούσαμε να σταθούμε, απίστευτη εμπειρία! Στην επιστροφή από τον καταρράκτη μέχρι το πάρκιν που μας περίμενε ο οδηγός μάλιστα πήραμε "ταξί" :) και δεν το μετανιώσαμε καθόλου! Συγκεκριμένα με το που τελειώνουν τα σκαλοπάτια είναι μαζεμένοι μπόλικοι νεαροί με μηχανάκια οι οποίοι προσφέρονται να σε μεταφέρουν για πολύ λίγα χρήματα (περίπου 2 ευρώ αν θυμάμαι καλά).
Αυτά! Καλά να περάσεις στο όμορφο Μπαλί!
 

Γιώργος Π.

New Member
Μηνύματα
4
Likes
11
Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Δυστυχώς το ταξίδι είναι σε λίγες μέρες και αρκετές κρατήσεις έχουν ήδη γίνει, σαν αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να αλλάξω προορισμό. Την επόμενη θα συμβουλευτώ περισσότερο τους solo travelers του forum :)

Το διάβασα παντού ότι είναι πολύ τουριστικό το Bali αλλά ελπίζω λόγω εποχής, πολλών δραστηριοτήτων και της διαμονής μου στο Ubud, να μην με ‘πνίξει΄ ο δυτικός κόσμος!

Φυσικά θα γίνει κατάδυση στο Liberty Wreck :clap: – Όπως και ανάβαση στο Batur, rafting και 3 μέρες surf, άρα ψάχνω να γεμίσω το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες 4 – εξού και οι ερωτήσεις μου παραπάνω!
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ονειρεμένο Ταξίδι
papua
Αυτές τις 4 πετα για labuan bajo και θα με θυμηθεις.

Όταν λέω τουριστικό,αυτό που με ξενερώνει δεν είναι μη με πνίξει ο δυτικός κόσμος ίσα ίσα χαίρομαι να συναντώ και να γνωρίζω ανθρώπους απ όλο τον κόσμο, η διαφορά είναι τεράστια όμως στο ποσό αλλοιώνεται ο ντόπιος πληθυσμός όταν πλακώσει μαζικός τουρισμός και χρήμα. Οι άνθρωποι πια δεν είναι φιλικοί και περίεργοι να σε γνωρίσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες και φιλία,αλλά κοιτουν πως θα βγάλουν χρήμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ζεστασιά το χαμόγελο η ευγένεια η φιλική συμπεριφορά,εξαφανίστηκαν όπου έχει πέσει πολυς τουρισμός δλδ χρήμα.
Αυτά..
Εμένα δε με πνίγει ο δυτικός τουρίστας,όσος κι αν ειναι...κι αν πας για να δεις αξιοθέατα τότε ωραίο το Μπαλί θα το φχαριστηθεις!!!
Εμένα πια αυτό που με εξιταρει είναι η συναναστροφή μου με τους ανθρώπους και οι απίστευτα απρόβλεπτες φάσεις που θα σου τύχουν, θα σου προτείνουν, θα σε καλέσουν, θα σε πάνε στα πιο απίθανα τα πιο αυθεντικά θα σε βάλουν σπίτι τους,θα σου γνωρίσουν τους φίλους και τις παρέες τους και τοοοοοσα αλλά....

Αυτά είναι που χάνεις στα τουριστικά μέρη, γιατί εκεί θα σου πούνε καλημέρα μόνο για να σου πουλήσουν κατι, και άμα δεν το πάρεις μπορεί και να τσαμπουκαλευτουν κιόλας.

Ακόμα και με τους άλλους ταξιδιώτες σε ένα μέρος γεμάτο απ αυτούς δύσκολα μιλάει ο ένας στον άλλον, σε τεράστια αντίθεση με τα πιο απομονωμένα μέρη που αν δεις δυτικό στα 100 μέτρα κατευθύνεται ο ένας προς τον άλλον με αγωνία για να μοιραστείς εμπειρίες,συμβουλές,παρέα κτλ
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Δυστυχώς το ταξίδι είναι σε λίγες μέρες και αρκετές κρατήσεις έχουν ήδη γίνει, σαν αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να αλλάξω προορισμό. Την επόμενη θα συμβουλευτώ περισσότερο τους solo travelers του forum :)

Το διάβασα παντού ότι είναι πολύ τουριστικό το Bali αλλά ελπίζω λόγω εποχής, πολλών δραστηριοτήτων και της διαμονής μου στο Ubud, να μην με ‘πνίξει΄ ο δυτικός κόσμος!

Φυσικά θα γίνει κατάδυση στο Liberty Wreck :clap: – Όπως και ανάβαση στο Batur, rafting και 3 μέρες surf, άρα ψάχνω να γεμίσω το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες 4 – εξού και οι ερωτήσεις μου παραπάνω!
Γυρίσαμε απο Μπάλι πριν 2 βδομάδες. Αν δεν έχεις κλείσει οδηγό, σου προτείνω τον Gede (Γκουντέ). Πήγαμε όπου του ζητήσαμε, τα αγγλικά του εξαιρετικά και μας έκανε και ξενάγηση... http://www.familybalitours.com/
Αν είναι να πας για rafting, διάλεξε το telaga waja είναι πιο συναρπαστικό. Το ayung είναι σα να κάνεις βαρκάδα σε ποταμό της Disneyland.
Σε οτι αφορα τους καταρράκτες, το Μπάλι διαθέτει άπειρους. Εμείς διαλέξαμε τον Tukad Cepung λόγω μοναδικότητας του τοπίου. Μετά απο μία πεζοπορία φτάνεις σε ένα φαράγγι και μέσα εκεί κρυμμένος βρίσκεται ο καταρράκτης.
Tukad Cepung.jpg

Επίσης θα σου πρότεινα να επισκεφθεις το χωριό penglipuran. Για μένα το πιο όμορφο χωριό του Μπάλι. Στα συν οτι για να φτάσεις περνάς μέσα απο ένα δάσος μπαμπού.
Επίσης μην παραλείψεις να επισκεφθείς μία φάρμα καφέ για να δόκιμάσεις καμιά 20 ποικιλίες καφέ. Εξαιρετική εμπειρία.
Για καταδύσεις αξίζουν πολύ και τα νησάκια nusa lembongan και nusa penida. Κοράλλια, άπειρα ψάρια και με λίγο τύχη μπορεί να δεις mola-mola και manta! Αναχωρήσεις απο Sanur (θέλει κράτηση)
Καλά να περάσεις...
 

LIK

Member
Μηνύματα
101
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΝΤΟΥ
Το Μπαλί είναι απο τα ομορφότερα μερη στην ΝΑ Ασία .Έχουν κουλτούρα ,φυσικό περιβάλλον, θάλασσα για καταδύσεις και surf .
Μερικές προτάσεις,
Οι ημέρες ειναι σχετικά λίγες για ένα τοσο μακρινό ταξίδι.
Το χωριό Amed στο ΒΑ μέρος και το νησάκι Lembongan ειναι ιδανικά για καταδύσεις με οικονομικά καταλύματα και φαί (περίπου 30 ΕΥΡΩ) ενοίκιο ΜΟΤΟ 5 ΕΥΡΩ/ΗΜΕΡΑ.
Οι Μπαλινέζοι είναι πολύ κουτσομπόληδες γνωρίζουν τα πάντα και σε ρωτούν με αδιακρισία οτιδήποτε προσωπικό.
Για να αποφύγεις τους ενοχλητικούς που σου πουλάνε spa, γυναίκες ,massage ,trannnnsport μία είναι η απάντηση που έχει αποτέλεσμα "NO MANEY, NO HANEY"
καλό ταξίδι
ΥΓ εάν ξεμείνης ,εως τον Αύγουστο τα λέμε από κοντά.
 

Γιώργος Π.

New Member
Μηνύματα
4
Likes
11
Καλησπέρα!!

Τελικά το ταξίδι πραγματοποιήθηκε, ακολουθώντας αρκετές συμβουλές από τα μέλη του φόρουμ!
Σας ευχαριστώ πολύ :)

Σίγουρα θα γράψω μία ιστορία day by day - μόλις καταφέρω και βρω χρόνο :(
Έως τότε, αν θέλετε μπορείτε να δείτε κάποιες μαγικές εικόνες από το νησί, στο παρακάτω βίντεο που ανέβασα..


*Δυστυχώς η gopro μου βρίσκεται στον ινδικό και μαζί της τα πλάνα μου από το Mount Batur και των ημερών που έκανα surf :mad:

Keep happy traveling :xalara::xalara:
 

Melenia678

Member
Μηνύματα
18
Likes
2
Καλησπερα!Ειμαι καινουριο μελος και θελω την βοηθεια σας.Σε 2 μερες πεταμε για Μπαλι 3 ζευγαρια με αναμονη στην Σιγκαπουρη.Εχουμε κανει την αναζητηση μας σχετικα με τα μερη που θελουμε να δουμε (οι ιστοριες σας μας βοηθησαν παρα πολυ!) και βλεποντας τισ εκδρομες εχω αγχωθει λιγακι...τοσο ακριβες ειναι?Εμεις σκοπευουμε να νοικιασουμε μηχανακι για να δουμε οσα περισοτερα γινεται αλλα στο περιπου για 10 μερεσ ποσα λεφτα χρειαζομαι πανω κατω???και τελικα βιζα εχει για το Μπαλι???

Ευχαριστω εκ των προτερων!
 

x7777

Member
Μηνύματα
872
Likes
3.398
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
B
Καλησπερα!Ειμαι καινουριο μελος και θελω την βοηθεια σας.Σε 2 μερες πεταμε για Μπαλι 3 ζευγαρια με αναμονη στην Σιγκαπουρη.Εχουμε κανει την αναζητηση μας σχετικα με τα μερη που θελουμε να δουμε (οι ιστοριες σας μας βοηθησαν παρα πολυ!) και βλεποντας τισ εκδρομες εχω αγχωθει λιγακι...τοσο ακριβες ειναι?Εμεις σκοπευουμε να νοικιασουμε μηχανακι για να δουμε οσα περισοτερα γινεται αλλα στο περιπου για 10 μερεσ ποσα λεφτα χρειαζομαι πανω κατω???και τελικα βιζα εχει για το Μπαλι???

Ευχαριστω εκ των προτερων!
Βίζα δεν χρειάζεται.
Σε ποιές εκδρομές αναφέρεσαι ? Γιατί γενικά οι μετακινήσεις είναι οικονομικές.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom