Περού Ταξίδι στο Περου

Εμέις είχαμε μείνει 4 μέρες στο ecolucerna αλλά το '18. Από ότι ξέρω είχε πλημμυρίσει πριν μερικά χρόνια και είδα τώρα στο site έχουν κάνει ανακαίνιση και το βλέπω πιο λουξούριους! Κατά τα άλλα το είχαμε κλείσει απευθείας μαζί τους, είχαν γραφείο στο Κούσκο και ήταν μια χαρά στην επικοινωνία. Πολύ ωραίες οι δραστηριότητες εκεί και ο οδηγός ήταν σούπερ. Το φαγητό πολύ τίμιο για εκεί που είναι.

Συμφωνώ το Ollantaytambo είναι άχαστο!

annoula

Member
Ollantaytambo αντί για aguas calientes.

Με titicaca θα βγει ΠΟΛΥ πιεστικά. Επίσης θα έκοβα μια μέρα απο Λιμα για Κουσκο
Γιώργο, ποιά εποχή είναι καλύτερη για Περού για κάποιον που θέλει όσο το δυνατόν περισσότερη ζέστη και λιακάδες και όσο τον δυνατόν λιγότερες βροχές?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιώργο, ποιά εποχή είναι καλύτερη για Περού για κάποιον που θέλει όσο το δυνατόν περισσότερη ζέστη και λιακάδες και όσο τον δυνατόν λιγότερες βροχές?
Ιουνιο-Ιουλιο-Αυγουστο

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Επίσης, θέλουμε να ρωτήσουμε για την αγωγή για το υψόμετρο. Από ό,τι διαβάσαμε δεν έχει ιδιαίτερες παρενέργειες, οπότε σκεφτόμαστε να πάρουμε για να είμαστε πιο ήσυχοι — αλλά θα θέλαμε εμπειρίες/συμβουλές από όσους την έχουν χρησιμοποιήσει.
Ξεκινώ λέγοντας ότι τα φάρμακα είναι πάντα φάρμακα. Βέβαια το λέω αυτό εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς μια και είχα πάρει κι εγώ την ακεταζολαμίδη πριν από το ταξίδι μου στο Κούσκο (και θα τη χρησιμοποιήσω ξανά οσονούπω). Και όχι μόνο αυτό. Είχα μαζί μου και σιρόπι δεξαμεθαζόνης, για την περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά (τόσο πολύ με ανησυχούσε το υψόμετρο), η οποία όμως ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Να σημειώσω πως και τα δύο φάρμακα μου τα έγραψε γιατρός.
Τελικά όλα πήγαν καλά. Δεν είχα κάνενα πρόβλημα με το υψόμετρο. Δεν ξέρω όμως αν αυτό οφειλόταν στο ότι πήρα την ακεταζολαμίδη ή στα επόμενα δύο που θα αναφέρω και που συστήνονται από τους ειδικούς.
Το πρώτο είναι να περπατάς αργά το πρώτο διάστημα μέχρι να συνηθίσεις το υψόμετρο. Αστειευόμενος θα σου έλεγα να κινείσαι σαν τον συμπαθητικό βραδύποδα.
Το δεύτερο είναι να ανέβεις σταδιακά στο μεγαλύτερο υψόμετρο. Δηλαδή πριν πας να μείνεις στο Κούσκο προτίμησε να διανυκτερεύσεις στο Ογιανταϊτάμπο, που βρίσκεται πιο χαμηλά και που όπως είπαν οι προηγούμενοι νομίζω κι εγώ πως είναι προτιμότερο από το Άγουας Καλιέντε. Θα έλεγα μάλιστα να κάνεις εκεί δύο διανυκτερεύσεις (μία της άφιξης και μία της ανάβασης στο Μάτσου Πίτσου).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.280
Μέλη
39.961
Νεότερο μέλος
bigtraveller1992

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom