Περού Ταξίδι στο Περου

Εμέις είχαμε μείνει 4 μέρες στο ecolucerna αλλά το '18. Από ότι ξέρω είχε πλημμυρίσει πριν μερικά χρόνια και είδα τώρα στο site έχουν κάνει ανακαίνιση και το βλέπω πιο λουξούριους! Κατά τα άλλα το είχαμε κλείσει απευθείας μαζί τους, είχαν γραφείο στο Κούσκο και ήταν μια χαρά στην επικοινωνία. Πολύ ωραίες οι δραστηριότητες εκεί και ο οδηγός ήταν σούπερ. Το φαγητό πολύ τίμιο για εκεί που είναι.

Συμφωνώ το Ollantaytambo είναι άχαστο!

annoula

Member
Ollantaytambo αντί για aguas calientes.

Με titicaca θα βγει ΠΟΛΥ πιεστικά. Επίσης θα έκοβα μια μέρα απο Λιμα για Κουσκο
Γιώργο, ποιά εποχή είναι καλύτερη για Περού για κάποιον που θέλει όσο το δυνατόν περισσότερη ζέστη και λιακάδες και όσο τον δυνατόν λιγότερες βροχές?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιώργο, ποιά εποχή είναι καλύτερη για Περού για κάποιον που θέλει όσο το δυνατόν περισσότερη ζέστη και λιακάδες και όσο τον δυνατόν λιγότερες βροχές?
Ιουνιο-Ιουλιο-Αυγουστο

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Επίσης, θέλουμε να ρωτήσουμε για την αγωγή για το υψόμετρο. Από ό,τι διαβάσαμε δεν έχει ιδιαίτερες παρενέργειες, οπότε σκεφτόμαστε να πάρουμε για να είμαστε πιο ήσυχοι — αλλά θα θέλαμε εμπειρίες/συμβουλές από όσους την έχουν χρησιμοποιήσει.
Ξεκινώ λέγοντας ότι τα φάρμακα είναι πάντα φάρμακα. Βέβαια το λέω αυτό εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς μια και είχα πάρει κι εγώ την ακεταζολαμίδη πριν από το ταξίδι μου στο Κούσκο (και θα τη χρησιμοποιήσω ξανά οσονούπω). Και όχι μόνο αυτό. Είχα μαζί μου και σιρόπι δεξαμεθαζόνης, για την περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά (τόσο πολύ με ανησυχούσε το υψόμετρο), η οποία όμως ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Να σημειώσω πως και τα δύο φάρμακα μου τα έγραψε γιατρός.
Τελικά όλα πήγαν καλά. Δεν είχα κάνενα πρόβλημα με το υψόμετρο. Δεν ξέρω όμως αν αυτό οφειλόταν στο ότι πήρα την ακεταζολαμίδη ή στα επόμενα δύο που θα αναφέρω και που συστήνονται από τους ειδικούς.
Το πρώτο είναι να περπατάς αργά το πρώτο διάστημα μέχρι να συνηθίσεις το υψόμετρο. Αστειευόμενος θα σου έλεγα να κινείσαι σαν τον συμπαθητικό βραδύποδα.
Το δεύτερο είναι να ανέβεις σταδιακά στο μεγαλύτερο υψόμετρο. Δηλαδή πριν πας να μείνεις στο Κούσκο προτίμησε να διανυκτερεύσεις στο Ογιανταϊτάμπο, που βρίσκεται πιο χαμηλά και που όπως είπαν οι προηγούμενοι νομίζω κι εγώ πως είναι προτιμότερο από το Άγουας Καλιέντε. Θα έλεγα μάλιστα να κάνεις εκεί δύο διανυκτερεύσεις (μία της άφιξης και μία της ανάβασης στο Μάτσου Πίτσου).

AngieS89

Member
Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας, έτσι όπως βλέπω να κλείνουμε τα εισιτήρια θα έχουμε σύνολο 12 μέρες καθαρές στο Περού και 12 διανυκτερεύσεις μιας και αν κλείσουμε τις ημέρες που κοιτάμε θα φτάσουμε αργά το απόγευμα Λίμα.(Αν είναι πολύ πιεστικό ίσως βάλω και άλλη μια μέρα αν και είναι λίγο πιο ακριβά τα εισιτήρια.)
Γενικά επειδή έχει άπειρους αρχαιολογικούς χώρους έχω χαθεί λίγο. Σε αυτό το σημείο να πω ότι δεν είμαστε ιδιαίτερα φαν να πηγαίνουμε σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Θέλουμε πολύ να πάμε Μάτσου Πίτσου αλλα από τα υπόλοιπα θέλουμε να να κάνουμε μια επιλογή και όχι να δούμε όσα πιο πολλά γίνετε , μας ψήνει πιο πολύ να πάμε vinicunca και humantay lake αν την παλέψουμε προφανώς.
Όσο για την Λίμα κι εμένα δεν με έχει ενθουσιάσει σαν πόλη από όσο έχω ψάξει και σκεφτόμαστε Paracas για τα θαλάσσια λιοντάρια και να πάμε και huacachina για activities.
Έχω μπερδευτεί λίγο με Ογιανταϊτάμπο και Αγουας Καλιεντες και τι να επιλέξουμε όπως και πως να χωρίσουμε τις μέρες ώστε να μην κάνουμε 3 check in check out σε 5-6 μέρες.
Λογικα για την μετακίνηση θα πάρουμε το πακέτο του incarail που έχει και εισιτήριο για το Μάτσου Πίτσου και την μετακίνηση από Κουσκο ή Ογιανταϊτάμπο και πίσω.
Επίσης σκέφτομαι αν θα πάμε Puerto Maldonado πριν ή μετά από Κουσκο και αν αξίζει να μείνουμε 2 ή περισσότερες νύχτες!

skoumpi

Member
Καλησπέρα σε όλους!

Το πλάνο που κοιτάμε είναι:
  • Λίμα: 2–3 νύχτες στην αρχή
  • Puerto Maldonado: 2 νύχτες για εμπειρία ζούγκλας
  • Κούσκο: 4–5 νύχτες
  • Aguas Calientes: 1 νύχτα για το Machu Picchu
  • Λίμα: άλλες 1–2 νύχτες πριν την επιστροφή
Η βασική μας απορία είναι αν αξίζει χρονικά και οικονομικά να προσθέσουμε και Λίμνη Τιτικάκα, και π

Επίσης, θέλουμε να ρωτήσουμε για την αγωγή για το υψόμετρο.
Καλησπέρα
Εμείς πήγαμε τον Ιούλιο Περού και λίγο Βολιβία..
Λίμα σίγουρα θα έκοβα μέρες, στις 12 μέρες 3-5 Λίμα είναι πάρα πολλές!!! Βάλ'τες Ιερή κοιλαδα (είναι υπέροχα) εμείς μείναμε 2 Ollantaytambo που είναι φοβερό μέρος & 3 Κουσκο επίσης υπέροχο και δεν μας έφτασε!
Για το υψόμετρο πήραμε ακεταλοζαμιδη, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα... Την κόψαμε σχετικά γρήγορα αφού ήμασταν καλά. Μίλα με κάποιον γιατρό (αν ξέρει) Το Πουνο στην Τιτικακα δεν με ξετρέλανε.... Δες πως σου βγαίνει καλύτερα!!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
σκεφτόμαστε Paracas για τα θαλάσσια λιοντάρια και να πάμε και huacachina για activities.
Βγαίνει σε ημερήσια από Λίμα, μια μέρα θα τη φάτε σ' αυτό, καθώς σε διάστημα 12 ημερών στη χώρα δε βγαίνει διανυκτέρευση.
Έχω μπερδευτεί λίγο με Ογιανταϊτάμπο και Αγουας Καλιεντες και τι να επιλέξουμε όπως και πως να χωρίσουμε τις μέρες ώστε να μην κάνουμε 3 check in check out σε 5-6 μέρες.
Αναγκαστικά, δε το γλιτώνετε. Αν μείνετε μόνο Κούσκο θα ταλαιπωρηθείτε. Το Ollantaytambo πέρα από την ομορφιά και πέρα από τα αρχαία που έχει είναι και σε κομβικό σημείο στην Ιερή κοιλάδα.
Επιβάλλεται να μείνετε κι εκεί κατά τη γνώμη μου.
Λογικα για την μετακίνηση θα πάρουμε το πακέτο του incarail που έχει και εισιτήριο για το Μάτσου Πίτσου και την μετακίνηση από Κουσκο ή Ογιανταϊτάμπο και πίσω.
Το ίδιο κάναμε και βόλεψε αφάταστα, ξεκινήσαμε ξημέρωμα από Ollantaytambo, επισκεφτήκαμε το Μάτσου Πίτσου κι επιστρέψαμε στο Κούσκο το απόγευμα. Το εισιτήριο που λες συμπεριλαμβάνει τα πάντα, ακόμη και την φύλαξη αποσκευών στον ειδικό χώρο.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Όσο για την Λίμα κι εμένα δεν με έχει ενθουσιάσει σαν πόλη από όσο έχω ψάξει και σκεφτόμαστε Paracas για τα θαλάσσια λιοντάρια και να πάμε και huacachina για activities.
Αν σου άρεσαν οι αρχαιολογικοί χώροι θα έλεγα στη Λίμα να πας να δεις και τη Χουάκα Πουκλάνα. Το εισιτήριο είναι (ήταν) λιγότερο από 4€ και περιλάμβανε και ξενάγηση.
Στα Μπαγιέστας (Παράκας) μην περιμένεις να δεις πληθώρα λιονταριών. Πιο πολύ πάνω στις βραχονησίδες θα δεις θαλασσοπούλια και αν είσαι τυχερός και κανέναν πιγκουίνο από μακρυά. Να πας βέβαια γιατί συνδυάζεται με την Ίκα/Χουακακίνα.

Μην σε μπερδεύει. Μείνε στο Ογιανταϊτάμπο. Μόλις φτάσεις στο Κούσκο (φαντάζομαι αεροπορικώς) μετακινήσου απευθείας για Ογιανταϊτάμπο χωρίς να μείνεις στο Κούσκο, όπου θα επιστρέψεις μετά την επίσκεψή σου στο Μάτσου Πίτσου. Αυτό θα σε βοηθήσει και με το υψόμετρο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν σου άρεσαν οι αρχαιολογικοί χώροι θα έλεγα στη Λίμα να πας να δεις και τη Χουάκα Πουκλάνα. Το εισιτήριο είναι (ήταν) λιγότερο από 4€ και περιλάμβανε και ξενάγηση.
Στα Μπαγιέστας (Παράκας) μην περιμένεις να δεις πληθώρα λιονταριών. Πιο πολύ πάνω στις βραχονησίδες θα δεις θαλασσοπούλια και αν είσαι τυχερός και κανέναν πιγκουίνο από μακρυά. Να πας βέβαια γιατί συνδυάζεται με την Ίκα/Χουακακίνα.

Μην σε μπερδεύει. Μείνε στο Ογιανταϊτάμπο. Μόλις φτάσεις στο Κούσκο (φαντάζομαι αεροπορικώς) μετακινήσου απευθείας για Ογιανταϊτάμπο χωρίς να μείνεις στο Κούσκο, όπου θα επιστρέψεις μετά την επίσκεψή σου στο Μάτσου Πίτσου. Αυτό θα σε βοηθήσει και με το υψόμετρο.
Οι θαλάσσιοι λέοντες όντως κάποτε ήταν δεκάδες έως εκατοντάδες στα Ballestas, έχουν μεiωθεί οι αριθμοί τους. Στη Λίμα όμως μπορεί κανείς να κολυμπήσει μαζί τους στα Islas Palomino κι είναι ωραία εμπειρία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.290
Μέλη
39.966
Νεότερο μέλος
Νομός Δράμας - Χ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom