Περού Ταξίδι στο Περου

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ψάξε λίγο στην πόλη και θα βρεις μια χαρα τιμές. Για Vinicunca βρήκα επιτοπου πριν λίγες εβδομάδες με πρωινό και μεσημεριανό με 60 soles κι ο ξεναγός εξαιρετικος, σε παίρνουν από το ξενοδοχείο σου και σε αφήνουν όπου θες στην επιστροφή. Όντως +20 σόλες στην είσοδο του βουνού.

Eva Bag

Member
Ψάξε λίγο στην πόλη και θα βρεις μια χαρα τιμές. Για Vinicunca βρήκα επιτοπου πριν λίγες εβδομάδες με πρωινό και μεσημεριανό με 60 soles κι ο ξεναγός εξαιρετικος, σε παίρνουν από το ξενοδοχείο σου και σε αφήνουν όπου θες στην επιστροφή. Όντως +20 σόλες στην είσοδο του βουνού.
Θα πάμε αρχές Αυγούστου! Πιστεύετε δεν πρέπει να τα κλείσουμε από τώρα? Και για ατομικό 4ων ατόμων και οχι με γκρουπ ?

PanosTravel

Member
Καλησπέρα παιδιά
Έχουμε προγραμματίσει το ταξίδι μας για 18 Ιουλίου -2 η 5 αυγουστου
Λίμα 19-21
Iquitos 21-24
Cusco 24-30 ( Μάτσου Πίτσου, rainbow Mountain, secret valley)
Titikaka 31-2
Μετά ή θα πάμε Arequipa για 2-3 μέρες ή θα γυρίσουμε Ελλάδα μέσω Λίμας
Πρώτα από όλα αξίζει να δούμε την Arequipa ?
Δεύτερον να μου προτείνετε που είναι καλύτερα σαν σημείο να κλείσω διαμονές στη λίμα ,στο κουσκο και αν πάμε στην Arequipa
Επίσης ψάχνουμε μέρη να φάμε από φτηνά φαγάδικα μέχρι ακριβά εστιατόρια για να δοκιμάσουμε την όμορφη περουβιανή κουζίνα
Θεωρείτε ότι χρειάζεται κάποιο εμβόλιο ; Έχω στο νου μου πως όχι
Τέλος όσον αφορά τον καιρό και το κλίμα, τι να υπολογίσουμε από ρούχα ;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πρώτα από όλα αξίζει να δούμε την Arequipa ?
¨Ο,τι βλέπεις καλό είναι. Η πόλη δεν είναι άσχημη, είναι εντυπωσιακή η μούμια, έχει αρχαία τριγύρω και κυρίως έχει κόνδορες, φαράγγια, δραστηριότητες. Θα την προτιμούσα από άλλες δυο μέρες στη Λίμα.

Δεύτερον να μου προτείνετε που είναι καλύτερα σαν σημείο να κλείσω διαμονές στη λίμα ,στο κουσκο και αν πάμε στην Arequipa

Λίμα: Barranco ή Miraflores

Επίσης ψάχνουμε μέρη να φάμε από φτηνά φαγάδικα μέχρι ακριβά εστιατόρια για να δοκιμάσουμε την όμορφη περουβιανή κουζίνα

Έχει άπειρα, διάβασε το νήμα.

Θεωρείτε ότι χρειάζεται κάποιο εμβόλιο ; Έχω στο νου μου πως όχι
Ούτε εγώ θα έκανα κάποιο.

Τέλος όσον αφορά τον καιρό και το κλίμα, τι να υπολογίσουμε από ρούχα ;

Τα πάντα όλα. Θα χρειαστείτε ρούχα για βαρυχειμωνιά με αέρα και κρύο, γάντια/σκούφους (αν και πουλάνε ωραία πράγαμτα εκεί), ρούχα για ζέστη ήλιο/καλοκαίρι, ρούχα για υγρασία και τροπικό κλίμα με μακριά μανίκια για κουνούπια, ρούχα ανοιξιάτικα, ρούχα για βροχή, μέχρι και μαγιό. Δεν υπάρχει κάποιο κλίμα που να μη συναντήσετε.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Αν και σου απάντησε ήδη ο πλέον ειδικός, θα γράψω κι εγώ δυο αράδες:

να μου προτείνετε που είναι καλύτερα σαν σημείο να κλείσω διαμονές στη λίμα ,στο κουσκο
Λίμα στη Μιραφλόρες και Κούσκο στο ιστορικό κέντρο. Προσωπικά ανοίγοντας τους χάρτες γοογλε επιλέγω πάντα να μείνω στις περιοχές που επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα, που είναι δηλαδή κεντρικές και έχουν και τουριστικό ενδιαφέρον. Πρόσεξε όμως στο Κούσκο, γιατί στα άκρα της κίτρινης περιοχής του ιστορικού κέντρου που αναφέρω, θα έχεις να ανέβεις ανηφόρες.
Θεωρείτε ότι χρειάζεται κάποιο εμβόλιο ;
Όχι, δεν νομίζω ότι απαιτείται. Ωστόσο από τις περιοχές του Περού που θα επισκεφτείς, το Ικίτος ανήκει σε αυτές για τις οποίες ο Π.Ο.Υ. κάνει σύσταση για εμβολιασμό κίτρινου πυρετού. Επομένως, δεν χάνεις τίποτα να κάνεις το εμβόλιο, ιδίως εάν σκέφτεσαι στο μέλλον να ταξιδέψεις και σε άλλες περιοχές της Ν. Αμερικής ή της Αφρικής στις οποίες ο κίτρινος πυρετός είναι ενδημικός.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα πάμε αρχές Αυγούστου! Πιστεύετε δεν πρέπει να τα κλείσουμε από τώρα? Και για ατομικό 4ων ατόμων και οχι με γκρουπ ?
Κανένας λόγος να κλείσετε απο τωρα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.058
Μέλη
39.815
Νεότερο μέλος
alexplat

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα