Ταϊλάνδη Ταϋλάνδη σε 10 μέρες? Τρέχουμε τώρα...

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Πω πω φαι βρε Μαριω ..αυτα ειναι!!Παντως το δικο μου 10ωρο στην ΝΥ με την Ολυμπιακη δεν ηταν τοσο φαγουδικο!
Και αυτη η ελλειψη τσιγαρου στις πολυωρες πτησεις δεν παλευεται με τιποτα!
(Σταματησα τις μεταφορες με το τροχηλατο καροτσακι περα δωθε ..και εφοδιαστηκα με καθισμα βιδωμενο γερα στο εδαφος.Δεν το κουναω με τιποτα!)

Ναι ναι πολύ φαί είχα σκάσει σου λέω! Και νόστιμο όμως εκεί είναι το θέμα! Και πέρα από το φαί τριγυρνάνε συνέχεια και σε ποτίζουνε με κρασιά, νερά, μηλάδες, πορτοκαλάδες, αναψυκτικά. Με το τσιγάρο την παλεύω στο αεροπλάνο δεν έχω πρόβλημα. Στον καφέ και στο ποτό έχω θέμα. Άντε να δούμε πότε θα το κόψουμε το ρημάδι
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.973
Likes
9.401
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Περιμενω εναγωνιως Koh Samui ετσι με λεπτομερειες οπως ξεκινησες!!
 

PAPI_9

Member
Μηνύματα
138
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Θυμάμαι παλιά, όταν ήμουνα παιδάκι και είναι πολύ παλιά αυτό δυστυχώς, πριν αρχίσω να ταξιδεύω,

:haha::haha: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?? Μην παίζεις με τον πόνο μας...μικρο...:mad:

Συνεπιβάτης μας ένας μεγάλης ηλικίας Ασιάτης ο οποίος κάνει την προσπάθεια να φανεί φιλόξενος, αλλά ειλικρινά κι εγώ κάνω μεγάλη προσπάθεια να καταλάβω τα αγγλικά του και δεν τα καταφέρνω.

Γιατί υπάρχει κανείς που να τα καταφέρνει?? Σε αντίστοιχο ταξίδι... στα δικά μου νιάτα... 20 χρόνια περίπου πριν (και δεν θέλω σχόλια)... δεν κατάλαβα γρι.... σε ολόκληρο το ταξίδι ακόμη και σε ξενοδοχεία με προσωπικό που υποτίθεται μιλούσε άψογα Αγγλικά...:D

Οπότε και δεν καταλαβαίνω από πιο μέρος της Ασίας είναι τελικά.

(Από οποιοδήποτε...., το ίδιο κάνει... :haha: η προφορά βλέπεις...)


Η πτήση ξεκινά και γρήγορα σχετικά μας φέρνουν το μενού να διαλέξουμε το βραδινό μας. Έχει πλάκα που κάτω από το μενού υπάρχει η σημείωση πως οι ταϋλανδέζικες συνταγές είναι από κορυφαίους σεφ. Wow! Παράλληλα, μας σερβίρουν κρασί. Δεν έχω όρεξη να πιω αλλά και να χα, χωρίς τσιγάρο δυσκολεύομαι. Παρατηρώ τις αεροσυνοδούς που σερβίρουν συνέχεια κρασί. Ο συνεπιβάτης Ασιάτης έχει πιει τόσο πολύ που απορούμε αν έχει μεθύσει.

Για να καταλάβεις γιατί μιλάμε...., στην εποχή μου επιτρεπότανε το τσιγάρο σ'όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις....:haha:, και είχα γίνει και λιώμα (ως συνήθως) από τα κρασιά σαν το συνεπιβάτη σου...:bleh:
Απίστευτο σέρβις... το θυμάμαι κι'εγώ... παρά την ηλικία μου...:roll:

Δεν ξέρεις τι μου θυμίζεις. Σ'ευχαριστώ που με ξαναταξιδεύεις στο πρώτο υπερατλαντικό μου ταξίδι. Γράφεις υπέροχα....
Όσο για ότι προηγήθηκε του ταξιδιού, θα δείς ότι όλα θα πάνε καλά αρκεί να το πιστεύουμε και να έχουμε την υγεία μας. Χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω....:clap:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
papi μου τώρα τελευταία μου αρέσει πολύ να με λένε μικρό. Μάλλον γιατί μεγάλωσα κι εγώ! να σαι καλά :bleh:
Η προφορά των ταϋλανδών είναι "φανταστική". Πετύχαμε ξεναγό με κάθε δυνατή διάθεση να μας πει και παραπάνω πράγματα από τα μνημεία κι όμως ο κόπος του πήγε στράφι. Για μας τουλάχιστον. Επανεκτίμησα την προφορά των Ελλήνων που μιλάνε αγγλικά!
Το σέρβις στο αεροπλάνο και βασικά όλη την πτήση την καταδιασκέδασα. Στον γυρισμό πάντως το τίμησα το κρασάκι.
Και τσιγαράκι στο αεροπλάνο? Καλή φάση!! Πρέπει να είχε πολύ ντουμάνι!!!
Χαίρομαι που σου θυμίζω το πρώτο σου.... υπερατλαντικό κι εσένα :haha:
Και σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να σαι καλά!!!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
μ' αρεσει και εμενα η αφηγηση!!!!!!!νιωθω σαν να ειμαι εγω με την αδερφη μου .
σας ζηλευω!!!!!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αντε κυρια μου !Που ειστε ?
Ειναι και βιδωμενο το τροχηλατο και δεν μπορω να κουνησω ρουπι ...ξεμεινα εδω!:haha:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Αντε κυρια μου !Που ειστε ?
Ειναι και βιδωμενο το τροχηλατο και δεν μπορω να κουνησω ρουπι ...ξεμεινα εδω!:haha:
Ωχ, την πάτησες σε βλέπω να πιάνεσαι :bleh:
Έπιασε πολύ δουλειά και το ΠΣΚ είναι full, θα επιστρέψω φαντάζομαι στα μέσα της άλλης βδομάδας ξανθούλα μου. Ευελπιστώ δηλαδή!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωχουουυυ τι παθαμε κακουργα.
με βλεπω να κανω ωτοστοπ για να μετακινηθω σε αλλο θεμα:bleh:
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Είναι 7.30 το πρωί όταν φτάνουμε στο αεροδρόμιο του Κο Σαμούι, το οποίο είναι φανταστικό!!! Είναι λες και βλέπεις κάποιο θέρετρο με ξύλινες εγκαταστάσεις ανάμεσα σε φοίνικες και καλοφροντισμένους κήπους!Ένα όμορφο λεωφορείο μας μεταφέρει στις παραλαβές των αποσκευών οι οποίες γίνονται σε ανοιχτό χώρο και αυτό το βρίσκω διασκεδαστικό. Έχω ήδη βγάλει την φωτογραφική μου μηχανή σαν γνήσια απομίμηση Γιαπωνέζας και αποθανατίζω τις πρώτες μας στιγμές στην Ταϋλάνδη

afarm6.static.flickr.com_5062_5593019264_df0182c987_b.jpg



afarm6.static.flickr.com_5308_5593018906_e061bb64a4_b.jpg


Το τσιγάρο δεν επιτρέπεται ακόμα, πρέπει να βγεις στον δρόμο για να καπνίσεις παρόλο που βρισκόμαστε ήδη σε ανοιχτό χώρο. Περίεργο αν και προφανώς το εφαρμόζουν για την διατήρηση της καθαριότητας του χώρου. Παίρνουμε τις βαλίτσες μας και βγάζουμε εισιτήρια με ένα μίνι μπας προς κατεύθυνση την Τσαβένγκ όπου και βρίσκεται το κατάλυμα μας. Κόστος για την μεταφορά μας 120 μπατ έκαστη. Η ισοτιμία νομίσματος είναι 1 ευρώ = 40 μπατ (περίπου). Κάνουμε συνάλλαγμα λίγα χρήματα για να πληρώσουμε στην ουσία το μίνι μπας και για να μην είμαστε αμπάτιαστες τελείως. Περισσότερα χρήματα θα αλλάξουμε αργότερα. Δεν συμφέρει στο αεροδρόμιο να κάνεις συνάλλαγμα, είναι πιο ακριβά. Κάνει ζέστη κι ήδη η υγρασία, μας κάνει την παρουσία της αισθητή. Στην διαδρομή ρουφάμε τις πρώτες εικόνες του νησιού. Φτάνουμε και πρώτη μας στάση είναι η τράπεζα Ayutaya, η πιο οικονομική για να αλλάξουμε συνάλλαγμα. Έχω πάρει εγώ χρήματα και για τις δυο μας και μόλις μας τελειώσουν θα βγάλουμε άλλα με την κάρτα της Κλαίρης. Δεν τα πηγαίνουμε καλά με τις κάρτες αλλά αυτή την έχει από την δουλειά της.Την παλιά αγαπημένη. Μοιράζουμε τα χρήματα για να μην τα έχει μία μόνο πάνω της και κάποια θα αφήσουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο χρηματοκιβώτιο. Το ξενοδοχείο μας είναι το Ark bar beach hotel και βρισκόμαστε πια στην ρεσεψιόν. Η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει 4 ξενοδοχεία κατά μήκος της παραλίας της Τσαβένγκ. Απογοητευόμαστε ελαφρώς όταν βλέπουμε ένα μεγάλο χαρτί να γράφει ότι το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρώς μέσα στο δωμάτιο. Μάλιστα, αν σε πιάσουν να έχεις καπνίσει έχεις ένα πρόστιμο 2000 μπατ όλο δικό σου. Μου φαίνεται πως το εννοούν γιατί το γράφουν με τεράστια γράμματα και όχι μόνο σε ένα σημείο. Όταν το κλείσαμε από το booking όμως είχαμε επιλέξει δωμάτιο καπνιστών. Ρωτάμε την υπάλληλο και μας λέει ότι δεν υπάρχει κανένα δωμάτιο σε όλο το συγκρότημα που να επιτρέπεται το κάπνισμα. Της συστήνουμε να το γράψουν αυτό στην ιστοσελίδα γιατί ένας από τους λόγους που επιλέξαμε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ότι επιτρέπεται το κάπνισμα. Σόρι σόρι λέει και σόρι σόρι ξαναλέει, αλλά δεν μοιάζει να έχει δώσει βάση. Ενοχλητικές νιώθουμε ακόμα δεν ήρθαμε. Πληρώνουμε το συνολικό κόστος των δωματίων για 5 μέρες το οποίο είναι 8800 μπατ συν 1000 μπατ ως εγγύηση η οποία θα μας επιστραφεί με την αναχώρηση μας. Είναι νωρίς ακόμα και το δωμάτιο μας δεν είναι έτοιμο, καθαρίζεται.

Αφήνουμε τα μπαγκάζια μας στην ρεσεψιόν και κατευθυνόμαστε προς το beach bar του ξενοδοχείου λίγα μέτρα πιο κάτω. Είναι μεγάλο, ξύλινο και πολύς κόσμος τρώει το πρωινό του. Από κάτω έχει ξαπλώστρες με ομπρέλες, και παραθεριστές- όχι πολλοί- κάνουν το μπάνιο τους. Παραγγέλνουμε νες καφέ κρύο και φυσικά είναι χάλια. Τουλάχιστον είναι φτηνό, μόλις 70 μπατ. Είναι γεμάτο παγάκια κι έτσι γρήγορα γίνεται νεροζούμι, ίσα που προλαβαίνεις να πιεις δυο αξιοπρεπείς γουλιές. Ξαφνικά κι αφού έχουμε πιει «αγχωνόμαστε» λιγάκι καθώς έχουμε διαβάσει πως καλό είναι να μην παίρνουμε ποτά με παγάκια μέσα μην τυχόν και αποκτήσουμε στομαχικό πρόβλημα. Στο μέλλον θα ανακαλύψουμε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, τουλάχιστον με τα παγάκια και ειδικά στα ξενοδοχεία. Δεν θα τους σύμφερε να υπάρχουν τέτοια κρούσματα εφόσον αγοράζουν τον πάγο από εμφιαλωμένο νερό με ένα πολύ μικρό αντίτιμο. Στο ξενοδοχείο υπάρχει δωρεάν wi-fi κι η Κλαίρη ανοίγει ευθύς το λάπτοπ της να διαβάσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην πρώην δουλειά της. Εγώ πάλι ξεσκονίζω όλα τα φυλλάδια περί Ταϋλάνδης και δραστηριοτήτων αυτής που έχω μαζέψει από την ώρα που έχουμε κατέβει από το αεροδρόμιο. Είπαμε. Ξεκίνησα εντελώς αδιάβαστη και πρέπει να καλύψω τον χαμένο χρόνο. Περνάει η ώρα και πάμε στο δωμάτιο μας το οποίο επιτέλους είναι έτοιμο. Είναι πολύ κοντά στην παραλία κι αυτό μας αρέσει. Αυτό που δεν μας αρέσει είναι πως με το που μπαίνεις μέσα διακατέχεσαι από μια έντονη μυρωδιά μούχλας, προφανώς λόγω υγρασίας. Μου την δίνει αφάνταστα αυτή η μυρωδιά. Φυσικά στην ντουλάπα δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις ρούχο μέσα, έχει ποτίσει μπόχα στο λεπτό. Δεν ξέρω αν αυτό το πρόβλημα είναι μόνο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή αν υπάρχει γενικότερα λόγω ότι είναι δίπλα στην θάλασσα ή λόγω των συχνών βροχοπτώσεων. Το δωμάτιο κατά τα άλλα είναι συμπαθητικό, είναι όμορφα και λιτά διακοσμημένο, τίποτα το ιδιαίτερο ωστόσο. Έχει μεγάλο διπλό κρεβάτι, μίνι μπαρ, ψυγείο, μπάνιο με ντουζιέρα και ντουζ δίπλα στην λεκάνη να κάνεις μπιντέ. Όλες οι τουαλέτες εδώ στην Ταϋλάνδη έτσι είναι.

afarm6.static.flickr.com_5270_5592429215_5ce9810169_b.jpg


Επίσης έχουμε μια βεραντούλα με δυο πολυθρόνες-καρέκλες κι ένα τραπεζάκι.

afarm6.static.flickr.com_5104_5593019462_e08b3a663b_b.jpg


Μπροστά μας είναι ένα από τα πράσινα μονοπάτια που οδηγούν στην παραλία.

afarm6.static.flickr.com_5310_5593019716_86d0fc8499_b.jpg


Στο δωμάτιο δεν υπάρχουν αισθητήρες καπνού, τουλάχιστον όσο καταλαβαίνει το φτωχό μας μυαλουδάκι, αλλά λέμε να μην το «ρισκάρουμε» μιας και είναι καλοκαίρι και μπορούμε να καπνίσουμε στην βεράντα. Καλοκαίρι? Ναι ναι (πλατύ χαμόγελο), είμαστε μέσα στο καλοκαίρι μακριά από την Ελλάδα η οποία αυτήν την στιγμή έχει ντυθεί στα λευκά. Αυτή ήταν και η βασική ιδέα του ταξιδιού. Να πάμε κάπου εκτός Ευρώπης, να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με μια νέα ήπειρο και παράλληλα να κάνουμε καλοκαιρινές διακοπές μέσα στον χειμώνα. Αν και θα μου άρεσε να είμαι στην Ελλάδα τώρα που χιονίζει. Θα αποκλειόμασταν ίσως και δεν θα μπορούσαμε να πάμε στην δουλειά μας. Δωρεάν ρεπό, ανεκτίμητη αξία. Σκέφτομαι ακόμα τις ποδαράτες χιονισμένες βόλτες και τα αράγματα στο τζάκι με φίλους. Εσύ, λέω στην Κλαίρη δεν θα κέρδιζες και κάτι, δεν έχεις από πού να πάρεις ρεπό. Ανά διαστήματα, γελάμε συνέχεια με τέτοιου τύπου «αστεία». Διασκεδάζουμε την πίκρα μας. Είναι 12.00 μμ και λέμε να ξεκουραστούμε μια-δυο ώρες και μετά να ξεκινήσουμε την πρώτη μας επαφή με το μέρος. Κάνω ένα χαλαρωτικό ντουζ και αν και συνήθως κοιμάμαι λιγότερο από όλους όσους ξέρω, με παίρνει ο ύπνος στο λεπτό. Δυο ώρες μετά, δυσκολεύομαι πολύ να ξυπνήσω, ακόμα κι όταν η Κλαίρη με σκουντάει για εικοστή φορά.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Δωσε Σαμουι στο λαο:clap::clap:
Βαζε και μπολικες φωτο να μου ξυπνας περισσοτερο ομορφες αναμνησεις!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.399
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom