Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Πάντως από το λινκ αυτό προκύπτει ότι είναι strongly adviced και όχι mandatory. Το ίδιο μου ανέφεραν και από την KLM
Εντάξει τώρα έχει νόημα να παίζουμε με τις λέξεις; Ζώντας στη χώρα μπορώ να σου πω ότι υπάρχει πιθανότητα να σε ελέγξουν όπως κάνουν και στη Βρετανία. Πράξτε όπως νομιζετε. Αλλά γιατί δεν επιλέγετε έναν πιο εύκολο προορισμό;
 

onoma meloys

Member
Μηνύματα
70
Likes
25
Εντάξει τώρα έχει νόημα να παίζουμε με τις λέξεις; Ζώντας στη χώρα μπορώ να σου πω ότι υπάρχει πιθανότητα να σε ελέγξουν όπως κάνουν και στη Βρετανία. Πράξτε όπως νομιζετε. Αλλά γιατί δεν επιλέγετε έναν πιο εύκολο προορισμό;
Στην πρώτη περίπτωση (mandatory) προκύπτει υποχρεωτικότητα τήρησης του μέτρου της καραντίνας και επιβολή κυρώσεων σε ενδεχόμενη παραβίαση, στην δεύτερη περίπτωση (strongly adviced), εφόσον ρητώς αναφέρουν ότι υπάρχει σύσταση - συμβουλή (και όχι υποχρέωση) για καραντίνα, τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει σε ενδεχόμενο έλεγχο;
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
1.941
Να αναφερω πως skyexpress δε ζητησε ΟΥΤΕ self test,ουτε τιποτα παλι καλα που κοιταξε και το εισιτηριο μας!η πτηση ηταν εσωτερικου...καλα θα παει κ αυτο!! :haha:
 

Kostass

Member
Μηνύματα
211
Likes
362
"4. επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test ή PCR) ή τη νόσηση από τον κορονοϊό COVID-19"

Αρα πλεον μπορεις να επιστρεψεις κ με rapid?
Δε νομιζω.αυτο πιστευω πως αφορα τους αλλοδαπους. Γιατι αλλιως αν επιστρεφεις Ελλαδα και κανεις rapid σε χωρα της ΕΕ πως μετα αυτο το τεστ θα κοινοποιηθει(!) στην Ηδικα εντος 24 ωρων κιολας ωστε να ενσωματωθει στο πιστοποιητικο?
Αρα,οκ νομιζω πως θα κανεις rapid στο εξωτερικο χωρις ομως αυτο να μπορει φυσικα να ενσωματωθει στο ελληνικο πιστοποιητικο σου. Οποτε οι προυποθεσεις εισοδο στη χωρα χωρις πρασινο πιστοποιητικο απαιτουν απο πλευρας τεστ αποκλειστικα μονο pcr(προς το παρον τουλαχιστον) αν καταλαβαινω σωστα.
Είσοδος στη χώρα αυτή χωρίς πιστοποιητικό ψηφιακής νόσου της ΕΕ ή με πιστοποιητικό που δεν συμμορφώνεται με τις εθνικές απαιτήσεις:


  • ΈΝΑ DCC.
  • Αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής δοκιμής PCR από εργαστήριο· η εξέταση πρέπει να γίνει 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα.
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδεται από πιστοποιημένη αρχή.
  • Πιστοποιητικό ανάκτησης από τη λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2 που εκδίδεται από δημόσια αρχή ή πιστοποιημένο εργαστήριο.
  • Απόδειξη ότι ο ταξιδιώτης βρέθηκε θετικός με τη νόσο COVID-19 κατά τους τελευταίους 2 έως 9 μήνες. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί είτε με την παρουσίαση θετικού αποτελέσματος δοκιμής PCR είτε με αποτέλεσμα δοκιμής αντιγόνου που διενεργήθηκε από εγκεκριμένο εργαστήριο ή με ιατρικό πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο κάτοχος βρέθηκε θετικός στη λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2.
 
Last edited:

matsas78

Member
Μηνύματα
110
Likes
1.167
Ονειρεμένο Ταξίδι
πάντα το επόμενο...
Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται, στη Γαλλία το μοριακό τεστ είναι δωρεάν για όλους. Και σε ιδιωτικά εργαστήρια. Αποτελέσματα το μεσημέρι αν το κάνεις πρωί. Το ίδιο και το ραπιντ βέβαια.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ
Όσον αφορά την άρση των περιορισμών της ελεύθερης κυκλοφορίας, τα κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να δέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ.
Όταν ταξιδεύει, ο κάτοχος ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ θα πρέπει κατ΄αρχήν να εξαιρείται από τους περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας: τα κράτη μέλη οφείλουν να μην επιβάλλουν επιπλέον ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους κατόχους του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, εκτός εάν είναι περιορισμοί αναγκαίοι και αναλογικοί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε περίπτωση που αποφασίσουν διαφορετικά, για παράδειγμα, αντιδρώντας σε νέα παραλλαγή του ιού που προκαλεί ανησυχία, τα κράτη μέλη θα πρέπει να κοινοποιούν στην Επιτροπή και σε όλα τα άλλα κράτη μέλη την απόφασή τους και να την αιτιολογούν.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Τη δήλωση υγείας την ζητούν στο πλοίο και στην επιστροφή από νησιά. Το λέω γιατί υπήρχε ένα μπέρδεμα αν χρειάζεται μόνο στο πήγαινε προς τα νησιά, αλλά στην επιστροφή δεν χρειάζεται. Τουλάχιστον εμάς μας ζήτησαν πριν μπούμε στο πλοίο δήλωση υγείας και στην επιστροφή προς Πειραιά.
Δεν είναι κάτι δύσκολο. Δηλώνεις αν έχεις κάνει ραπιντ ή pcr κλπ.. και τα στοιχεία σου.
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.067
Likes
2.483
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Εμένα πάντως σε πλοίο της Seajets που ταξίδεψα το Σάββατο από Πειραιά δε ζήτησαν να δουν τίποτα ούτε δήλωση υγείας ούτε δήλωση σελφ τεστ. Μόνο εισιτήριο. Μπορεί ο νόμος να το ζητάει αλλά στη πράξη...μπα..
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Άκουσα σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης πως προχθές, (το Σάββατο) υπήρχε καθυστέρηση στα σύνορα του Προμαχώνα μέχρι και 7 ώρες για την είσοδο στην Ελλάδα και μέχρι 5 ώρες για την έξοδο. Βρέθηκε κανείς στον Προμαχώνα το Σάββατο;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom