Τι θέλετε να μάθετε για τη ζωή στην Αυστραλία;

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.225
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γιατί είναι τόσο αθλητικοί οι Αυστραλοί; Είναι θέμα πολιτικής του κράτους; Επειδή γενικώς υπάρχει χώρος; Είναι που ως πρώην κρατούμενοι δεν είχαν τι άλλο να κάνουν και το ριχναν στα σπορ;

Από αυτές τις δυτικο-πολυσυλλεκτικές σαξονικές κοινωνίες μου φαίνονται μακράν οι αθλητικότεροι (μαζί με τους ΝΖ), ουδεμία σχέση με τα βουβάλια των ΗΠΑ, τις πατσόλες του ΗΒ και τα τριγλυκερίδια του Καναδά. Όπου τους πετυχαίνω είναι κάτι σέρφερ μπρατσαράδες, κάτι γκόμενες με κοιλιακούς, κάτι veggies με yoga, κοπελίτσες με γάμπες δεκαθλητή... Κάνω λάθος;
Όπως τα λες είναι ακριβώς. Ειδικά η Μελβούρνη είναι σίγουρα μακράν η πιο "αθλητική" πόλη του κόσμου, είναι βλαμμένοι με τα σπορ εδώ, και στο να τα παρακολουθούν (κάθε σ/κ στα γήπεδα πηγαίνει χοντρικά 250.000 κόσμος) αλλά και στο να τα εξασκούν.

Δε ξέρω αν ο κόσμος είναι αθλητικός επειδή τους προσφέρει τόσες υποδομές η πόλη (γειτονιά χωρίς κολυμβητήριο, γήπεδο για footy/ποδόσφαιρο και γήπεδα τένις δε νοείται εδώ) ή η πόλη έχει αναπτύξει τόσες υποδομές επειδή το "ζητάει" ο κόσμος. Έχει καταλήξει όμως πια να είναι στην κουλτούρα τους, και ξεκινάει από πολύ μικρές ηλικίες, εδώ βάζουν τα παιδιά τους από 2 ετών να μαθαίνουν κολύμπι (είναι κανονικό μάθημα στα δημοτικά εδώ η κολύμβηση), όλοι μα όλοι κάνουν κάποιου είδους αερόβια γυμναστική στη διάρκεια της εβδομάδας (τα περισσότερα γραφεία στο κέντρο εδώ έχουν ντους και αποδυτήρια για να αλλάζει ο κόσμος μετά το τρέξιμό του δίπλα στο ποτάμι ας πούμε), και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που γενικά δε συναντάς παχύσαρκους ανθρώπους εδώ (χώρια που είναι μανιακοί με το healthy food).
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Αξιζει η μεταναστευση ή λογω του κοστους ζωης παρα τον καλο μισθο ερχεσαι ισα βαρκα ισα νερα?

Ειναι αρκετα ακριβοτερα τα αυτοκινητα λογω της γεωγραφικης της θεσης?

Και το σημαντικοτερο: Αυστραλια ή Βορεια Αμερικη?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.225
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
To κόστος ζωής όπως έγραψα και στο άλλο τόπικ είναι πολύ ψηλό, αλλά και οι μισθοί είναι αντίστοιχα ψηλοί. Εξαρτάται λοιπόν σε τι κατηγορία εισοδήματος είσαι. Η διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι εδώ αν έχεις τα προσόντα μπορείς να πάρεις καλά χρήματα.

Το αν αξίζει η μετανάστευση όμως είναι κάτι εντελώς προσωπικό και -κατά τη γνώμη μου- δεν έχει καμία σχέση με τα λεφτά. Εγώ που στην Ελλάδα έβγαζα σπυριά με τη νοοτροπία που υπάρχει σε διάφορα θέματα, εδώ μου αρέσει πολύ περισσότερο. Επίσης εδώ τα παιδιά θα έχουν ευκαιρίες που στην Ελλάδα ούτε στον ύπνο τους δε θα τις έβλεπαν - και ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουν εδώ (με σχολεία - υπερπαραγωγές, με αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε γωνία, με κουλτούρα να αντιμετωπίζουν το διαφορετικό ως κάτι ενδιαφέρον και ευπρόσδεκτο και όχι ως κάτι απορριπτέο) για μένα κάνει την όλη διαδικασία να αξίζει τον κόπο.

Φυσικά είμαι λιγότερο από ένα χρόνο εδώ και είμαι βέβαιος ότι στην πορεία θα εμφανιστούν και τα αρνητικά της υπόθεσης.

Τα αυτοκίνητα είναι ακριβά καινούρια, αλλά η αγορά μεταχειρισμένων είναι απίστευτα καλή. Εδώ ο κόσμος αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 3-4 χρόνια οπότε μπορείς να βρεις αμάξι σχεδόν καινούριο στο 1/3 της τιμής.

Για το δίλημμα Αυστραλία ή Βόρεια Αμερική δε ξέρω από ποια σκοπιά να το απαντήσω, αφού στις ΗΠΑ έχω πάει μεν πολλές φορές και για μεγάλα διαστήματα, αλλά δεν έχω ζήσει όπως εδώ, οπότε δυσκολεύομαι να απαντήσω. Μια βασική διαφορά πάντως είναι ότι στις ΗΠΑ είναι πολύ ανταγωνιστικό το κλίμα σε όλα τα επίπεδα, ενώ εδώ οι Αυστραλοί είναι πολύ "χαλαροί" σε όλα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Αυτο για το κολυμπι μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση οταν οι δικοι μου πηγαιναν τα μικρα, δηλαδη ενος χρονων για κολυμπι πριν πανε στη δουλεια τους και στη συνεχεια πηγαιναν στο γυμναστηριο!!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.225
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ναι είναι τρελοί με την κολύμβηση έχουν τρελό κόλλημα.
 

Panos84

Member
Μηνύματα
185
Likes
68
Ταξίδι-Όνειρο
Los Santos, San Andreas
Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει το βιολογικό σου ρολόι; Έφυγες από εδώ έχοντας συνηθίσει καλοκαίρι τον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Χειμώνα Δεκέμβριο, Γενάρη, Φλεβάρη και βρήκες εκεί ακριβώς το αντίθετο.
Πως αντιμετωπίζεις το ότι θα κάνεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με μαγιό, παίζοντας ρακέτες στην παραλία, στολίζοντας δέντρο πλάι στο κύμα;; :p
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.225
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε μπορώ να πω ότι με έχει επηρεάσει κάπως. Το κλίμα είναι σχετικά κοντά σε αυτό της Ελλάδας, λίγο πιο ήπιο - δηλαδή οι ζέστες το καλοκαίρι είναι πιο χαλαρές, και ο χειμώνας πιο μαλακός.

Τα Χριστούγεννα ήταν περίεργα με τους αγιοβασίληδες να κάνουν σερφ στις παραλίες και τα περάσαμε δύσκολα φέτος γιατί χάσαμε τη γιαγιά και δε μπορούσαμε ούτε για την κηδεία να γυρίσουμε πίσω, αλλά δε μπορώ να πω ότι με έχει ζορίσει η αλλαγή.
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Τι δεν σου αρεσει εκει; Σε επαγγελματικο επιπεδο κ στην επαφη σου με τους ανθρωπους κυριως εννοω. Αν βεβαια υπαρχει κατι που δεν σου αρεσει..
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.225
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ένα από τα αρνητικά που έχουν είναι ότι παρα-είναι χαλαροί και έχουν μάθει να κάνουν τα πάντα με μια συγκεκριμένη σειρά η οποία δε μπορεί να αλλάξει ότι και να γίνει. Αυτό βεβαίως βοηθάει στο να υπάρχουν σωστές διαδικασίες στα πάντα μεν, αλλά τους κάνει πολύ αργούς δε, και εντελώς απαθείς απέναντι σε διαδικασίες/status quo. Δηλαδή αν κάτι πρέπει να αλλάξει πχ μέσα στην εταιρεία στον τρόπο που δουλεύει, δεν υπάρχει περίπτωση να το κυνηγήσει κάποιος γιατί "αυτή είναι η διαδικασία και πρέπει να την ακολουθούμε" , κάτι που όπως ξαναείπα έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του.

Κάτι άλλο που δε μου αρέσει είναι η σύνδεση της διασκέδασης με το ποτό. Στα πάντα όμως. Όταν λένε ότι θέλουν να διασκεδάσουν εννοούν να πιουν ενώ κάνουν κάτι άλλο (πάνε σε πάρτυ, βγαίνουν έξω σε ένα μαγαζί, πάνε σε εστιατόρια, πάνε σε φιλικό σπίτι, κλπ κλπ). Αντιμετωπίζουν το αλκοόλ ως το διάβολο (χωρίς υπερβολή) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά που μεγαλώνουν εδώ με το που φτάσουν τη νόμιμη ηλικία που μπορούν να πιουν του δίνουν και καταλαβαίνει από αντίδραση.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.403
Likes
17.225
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σόρυ δε κατάλαβα τι θες να πεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.589
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom